LUNA NOUA IN LEU -20AUGUST 2009 ORA 13:01 ORA ROMANIEI –IN LUMINA REFLECTOARELOR …………..

astro_2gw_203_luna_noua_august5239310778

Luna Noua este un moment al renasterii, este un moment benefic noilor inceputuri, putem reinoi si revizui obiectivele noastre, dorintele noastre, este un moment in care energia masculina a Soarelui este anihilata de energia feminina a Lunii , este un moment de echilibru a celor doua energii contrare in care predomina echilibrul dar si un moment in care energia necesara schimbarii este din nou la noi. Fiecare faza de Luna Noua confera o forta extraordinara gandurilor si cuvintelor , asadar, mare atentie la ce ganditi si cum va folositi cuvintele, gandurile pozitive sau negative devin o forta in aceasta perioada, in acelasi timp este bine sa stim ca aceasta perioada de Luna Noua este insotita de energii foarte mici , activitatile sunt mult incetinite, pot avea loc fel de fel de perturbari in natura,se poate simti din plin forta pamantului, se poate simti din plin forta naturii.

Ascendentul momentului de Luna Noua este in Scorpion gradul 11:56, este un ascendent intr-un semn fix , de apa, ce va accentua comportamentul rezervat, aspru, agresiv. Este bine de stiut ca Scorpionul ca si sarpele si vulturul este viclean si subtil, ascendentul in Scorpion sugereaza adesea schimbari bruste de destin, mari fluctuatii,  dar uneori aceste schimbari pot fi insotite de un noroc providential. Este timpul in care vom simti o dorinta imensa de a cerceta misterele vietii, spiritualitatea, subconstientul  dar pot aparea si multe obstacole din amestecarea materialismului cu spiritualitatea.

Dorinta de a controla apare tocmai din nevoia de siguranta , dar va trebui sa invatam in urmatoarele 28 de zile cum sa ne autocontrolam incetand astfel sa ii mai controlam pe altii.Acest ascendent are doi guvernatori, pe Pluto si pe Marte  , un Pluto retrograd in Capricorn plasat in casa banilor munciti de fiecare dintre noi trebuind sa trecem prin destule teste legate de acest domeniu al vietii noastre , dar si un marte in Gemeni ce ne pune pe jar , vorbim de o energie de foc intr-un semn de aer ce energizeaza totul in jur , ne poate ajuta sa ne folosim toate resursele in rezolvarea problemelor, devenim incisivi, hotarati dar si agitati amplificand concluziile pripite , nestatornicia, speculatiile , risipa intelectuala si materiala .

Pluto guverneaza inceputurile si sfarsiturile  care se produc dincolo de vederea naturala, este o energie ce actioneaza extrem de concentrat, ganditi-va la bomba nucleara care in mod traditional este considerata o sursa plutoniana de putere, cantitatea de energie eliberata de aceasta bomba este imensa in comparatie cu dimensiunea bombei, iar actiunea planetei Pluto este destul de asemanatoare cu actiunea unei bombe.

Pluto retrograd in casa II aduce o imensa teama de a nu fi manipulat , sedus , de aici nascandu-se usor nesiguranta dar si neincrederea in relatiile interpersonale.Teama ca altii ar putea abuza de sensibilitatea noastra , de sentimentele noastre ridica destul de multe obstacole. Cu Pluto retrograd in casa II se cere o schimbare radicala a atitudinii interioare fata de proprietati sau fata de posesiuni inclusiv fata de tratarea persoanelor  ca simple posesiuni personale. Risipa inutila si lipsa de control a cheltuielilor pot fi adesea o sursa de dificultate in urmatoarea perioada .

Cu ascendentul in Scorpion acest moment de Luna Noua pune un accent deosebit pe parteneriatele ( descendentul este in Taur gradul 11:58) in care primeaza increderea , securitatea, stabilitatea dar si reusita financiara , acest lucru este sustinut si de guvernatorul casei parteneriatelor care este Venus in Rac , o energie ce ne indeamna la romantism , sensibilitate, intuitie , protectie , sentimente profunde , viata privata , securitate in relatii dar si prioritate pentru falmilie si tot ce tine o familie in echilibu, traditie, trecut. Plasata in casa IX , Venus este bine aspectata de Uranus retrograd in Pesti dar si de conjunctia Mercur –Saturn in Fecioara in casa X, asadar , vorbim de o energie ce favorizeaza calatoriile fericite , relatiile bune cu strainii, ne putem intalni iubirea intr-o calatorie , sunt favorizate casatoriile in strainatate , relatiile de afaceri cu strainatatea pot deveni profitabile, suntem indemnati spre studiu, spiritualitate, dispunem de inspiratii creative , rafinament .Venus in aspect favorabil cu Uranus din Pesti ( trigon) favorizeaza noutatile in relatiile noastre dar intr-un sens in care aceste persoane care pot intra in viata noastra sa ne ajute sa progresam, sa evoluam, vorbim de idei creatoare , incredere , privilegii.

Conjunctia Mercur- Saturn actioneaza in favoarea noastra accentuand gandirea profunda , rabdarea, seriozitate dar si posibilitatea apropierii de oameni importanti . In aspect favorabil cu Venus din Rac putem vorbi de de o stabilizare a dorintelor , se pot rezolva anumite neintelegeri ,pot aparea avantaje prin intermediul unor unor persoane mai in varsta care ocupa functii importante sau au o anumita situatie materiala , sentimentele pot capata forma, stabilitate , loialitate , constanta.

Casa IV in Varsator ne vorbeste despre anumite raceli in cadrul familiei, instabilitate in camin iar guvernatorul acestei case –Uranus fiind in casa V accentueaza inca o data instabilitatea evenimentelor nascute dintr-o dorinta de a vedea doar viata cu seninatate fara a fi in acord si cu realitatea . Uranus in casa V sustinut de Venus dar stresat de energiile lui Marte si Pluto amplifica viata amoroasa instabila , legaturi de iubire complicate , pierderi imense prin speculatii de tot felul, probleme legate de copii, pierderea unei sarcini.

Casa X este casa realizarii, aceasta casa ne vorbeste despre vocatie, pozitia sociala, statut public.In aceasta casa , serviciul este cel care ne defineste pozitia in comunitatea in care traim dar si ceea ce realizam prin putere personala, este bine sa stim ca in casa IV ne formam puterea personala iar in casa X putem s-o folosim. Casa X in Leu amplifica carierele conduse cu autoritate si talent , spiritul de comanda deschis , critic.

Guvernatorul acestei case este Soarele in Leu gradul 27:31 in conjunctie cu Luna in Leu gradul 27:31 ce formeaza momentul maxim al fazei de Luna Noua in Leu .Cu Luna Noua in Leu in casa X in conjunctie cu MC sustinuta si de Marte in Gemeni si Pluto retrograd in Capricorn putem vorbi de noi inceputuri benefice in cariera , imbunatatirea pozitiei sociale, cresteri in functii, rang, demnitate . Leul este un semn al creatiei, al puterii, al regalitatii, al stralucirii. Este un semn legat de centralitate, evidentiere, aroganta , vanitate, aduce sentimente si trairi puternice dar negativ , Leul reprezinta acel copil pretentios ce are nevoie de atentia  si recunoasterea tuturor. Luna plasata in Leu accentueaza calitatile dramatice, autoritatea si puterea, aspiratia de a poseda dar si nevoia unei dovezi palpabile de reusita. Generozitatea apare doar din dorinta de a atrage relatii bune, simtul dramatic accentuat indus de aceasta pozitie a Lunii combinat cu un orgoliu periculos poate da nastere la multe tulburari. Tot ce este bine organizat este favorizat , imprudenta si nechibzuinta pot aduce necazuri de tot felul , inclusiv crize de furie periculoase.Controlul orgoliului si vanitatii va ajuta destul de mult la  intelegerea ca adevarata maiestate nu este formata doar din prestante exterioare. Saturn plasat in casa X pune un accent desosebit pe construirea unei cariere , pe ambitiile personale , poate induce un anumit grad de rezistenta in cariera dar ofera o capacitate mare de a face fata responsabilitatilor. Cu Saturn in aceasta casa nimic nu se da prea usor , pregatirea profesionala, conduita morala trebuiesc dovedite zi de zi, ganditi-va la Saturn in casa X ca la un profesor ce te testeaza in fiecare minut, de aceea , atentia, prudenta, munca bine facuta , rabdarea si responsabilitatea sunt armele care pot sa ne ajute in aceste vremuri.

Aceasta Luna Noua in leu gradul 27:31 pune un accent deosebit pe ambitie , cariera , obtinerea sau atingerea unui scop dar datorita aspectului de opozitie cu Jupiter retrograd , Chiron, Neptun din Varsator putem vorbi de nepotriviri intre dorintele noastre si realitatea concreta , dificultati de ordin material si social , pot aparea inselaciuni , tradari , neplaceri juridice,administrative , desfaceri de contracte , se pot rupe aliante, pot fi sanctionate erorile .Tinand cont ca aceste planete din Varsator se afla in miscare aparent retrograda putem vorbi de anumite sanctionari pentru cei ce s-au abatut de la drumul drept , pentru cei care si-au permis sa nu respecte regulile si legile superioare ale vietii , pentru cei care au crezut ca pot pacali, insela fara a putea fi opriti de nimic si de nimeni.

Momentul de Luna Noua in Leu mai formeaza pe harta cerului o Cruce Cosmica formata din patru cuadraturi :Marte-Uranus; Marte –conjunctia Saturn –Mercur; Pluto retrograde-conjunctia Mercur Saturn, Pluto retrograde-Uranus; Uranus –Marte si cele doua opozitii Saturn-Uranus si Marte –Pluto.

Crucea Cosmica formata din cele doua opozitii in cruce si de cele patru cuadraturi induce un stres permanent, dificultati , angoasa, disiparea energiilor dar si o imensa putere interioara , vointa de a atinge un scop, productivitate. Foarte important in acest moment este gasirea echilibrului interior si ridicarea la un nivel de constiinta mai creativ si spiritual. Crucea cosmica in semne mutabile arata imposibilitatea concentrarii pe o singura directie , mai degraba putem vorbi de o dispersie a energiilor noastre creative, relatiile noastre ne vor influenta foarte mult, depindem de altii si de circumstantele exterioare . Ceea ce este important in aceste momente de tensiune induse de aceasta configuratie astrala este necesitatea controlului instabilitatii , sovaielii, sa actionam mai hotarati. Una din solutiile de iesire din situatiile confuze din aceasta perioada este chiar Luna Noua in Leu in casa X in trigon cu Pluto in Capricorn si in sextil cu Marte in Gemeni , aceasta Luna Noua este energia mediatoare a conflictului intre energiile lui Pluto si Marte ,este sprijinul nostru astral in aceasta perioada . Puterea interioara , resursele nebanuite ne pot da curajul de a actiona si de a schimba ceea ce trebuie schimbat , este foarte important sa profitam de aceasta legatura miraculoasa intre noi si universul necunoscut care ne mareste intuitia si ne poate ajuta sa ne echilibram viata . Alta solutie a acestor situatii confuze este indicata de Venus in Rac in sextil cu Saturn in Fecioara si in trigon cu Uranus in Pesti , energia lui Venus in Rac devine energia ce poate media acest conflict astral ajutandu-ne sa devenim disponibili pentru noutati in relatiile noastre ,noi intalniri, viata relationala intensa , prieteni originali dar care pot oferi destule privilegii. Intelepciunea face casa buna cu afectiunea , angajamentele capata experienta , relatiile se pot stabiliza .

Aceasta Luna in Leu pune un accent deosebit pe increderea in propria persoana , pe creativitate , exprimarea sinelui , induce hotarare , mandrie, curaj, generozitate , ambitie dar si destul dramatism , incapatanare, pretentii prea mari. Energia de foc a Leului este una dintre cele mai creative energii ale zodiacului, asa cum Soarele ofera lumina iar prin aceasta lumina Leii stralucesc tot asa si aceasta faza de Luna noua in Leu ne poate ajuta sa ne gasim acel “nou inceput “ ce sa lumineze viata noastra.Leul este un semn al puterii, generozitatii , ferocitatii dar si al caracterului copilaresc , cu Luna Noua in acest semn ne putem descoperi curajul, nobletea, generozotatea, romantismul , dragostea .

Succes

Adriana Tudosa

You may also like

4 Comments

 1. am citit toate articolele tale si mi se par foarte pertinente, la obiect si pe intelesul tuturor.
  am o rugaminte daca s-ar putea sa continui cu articolul “lectia de viata – nodurile lunare”, m-ar interesa in mod deosebit nodul nord in varsator – nodul sud in leu.
  si as mai avea o rugaminte daca ai putea sa ma lamuresti si pe mine cam ce partener ar trebui sa caut eu (adica din ce zodie sau cu ce ascendent, etc.) avand marte retrograd in varsator, venus in fecioara (fiindca tot citesc diferite articole si in unele mi se spune ca ar fi bine capricorn, in altele altceva si nu reusesc sa ma lamuresc).
  multumesc ptr rabdare

 2. Nineta
  te rog da-mi si data de nastere , locul de nastere.
  o sa incerc zilele astea sa postez lectia de viata in varsator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.