MERCUR RETROGRAD IN PESTI /VARSATOR -6 FEBRUARIE 2014-28 FEBRUARUE 2014–“ UN ADEVAR DEZVALUIT “

mercur rx

Abia am scapat de revolutia karmica a fetei noastre astrale Venus si “baiatul “ nostru jucaus si chiar spiridus Mercur ne pune  la treaba dar in tot ce tine de cuvant, comunicare, transport, calatorii, iluzii, povesti de viata si de moarte. Iisus Hristos a afirmat ca toate cuvintele noastre joaca un rol capital in Jocul Vietii:”Prin cuvintele tale te vei salva, prin cuvintele tale te vei condamna.’

Pe  6 februarie 2014 , ora 23:44, ora Romaniei, Mercur isi incepe miscarea aparent retrograda  in semnul Pestilor  gradul 3:20, termina aceasta aparenta intoarcere in timp in data de 28 februarie 2014 pe gradul 18:10 Varsator . Perioada de umbra a lui Mercur a inceput pe 26 ianuarie, adica atunci a trecut pentru prima data peste gradul final al miscarii lui retrograde, adica peste gradul 18:10 Varsator.
Mercur este o planeta rapida, din aceasta cauza, atunci cand trebuie sa isi incetineasca viteza, ea aduce “ furtuni mercuriane “. Mercur  este similar cu titirezul care este in echilibru atunci cand se invarte repede, in momentul cand incerci sa opresti jucaria, sa-i reduce viteza, jucaria  isi pierde echilibrul. O perioada de retrogradare poate fi si negativa dar si pozitiva, ofera oportunitatea sa reconfiguram drumul vietii noastre, ceva din trecut poate prinde iarasi viata in sensul ca avem nevoie de “ acel ceva “ in viitor. Mercur retrograd ofera o sansa unica de a merge in trecut, de fapt o problema din trecut prinde viata, “ trecutul devine prezent “ .
De regula, planetele retrograde au un iz sortit, evenimentele sunt adesea inevitabile sau predestinate. Mercur simbolizeaza tot ceea ce tine de comunicare, deplasare, invatamant, semnarea unor acorduri, corespondenta de toate felurile, echipamentele de comunicare cum ar fi calculatoarele, telefoanele, aparatele de radio, calatoriile, masinile, bicicletele, trenurile, avioanele, schimburi comerciale, diferite hotii, sa nu uitam ca Mercur are renume de mare trisor ce stie atat ce de usor sa pacaleasca, sa vanda si sa cumpere intr-un fel avantajos pentru el.

Mercur este palavragiul zodiacului care analizeaza, defineste, exagereaza, este curios, este vocea noastra si tot ce are de a face cu cuvantul scris sau vorbit. Limba dezvaluie dar poate si ascunde, astfel Mercur devine stapan si peste gandurile, fanteziile sau opiniile ascunse.  Mercur ne spune adeseori ca “un cuvant poate ascunde sau poate dezvalui ceva “, in aceasta perioada in care energia lui Mercur este intensa datorita miscarii incetinite, tot ce a fost ascuns poate iesi la iveala, nu uitati ca Mercur poate merge peste tot  si poate intoarce minciuna, hotia, pacaleala impotriva celor ce le-au dat viata.

Mercur in Pesti stie sa comunice prin intuitie, imaginatie  sensibilitate, in acest semn este in cadere  iar din aceasta cauza, capacitatea de a comunica in mod clar devine confuza, denatureaza faptele, induce neintelegeri. Mercur in Pesti este asemeni unui cameleon ce isi schimba punctele de vedere in conformitate cu ultima bucata de informatie care a fost primita
 Mercur retrograd in semnul de apa al Pestilor ne poate face destul de emotionali in situatii care nu prea cer acest lucru, ne poate face sensibili la cuvintele celorlalti, creeaza frustrare, confuzie, temeri nefondate, nervozitate, stress si multa ceata pe creier.  Cu Mercur retrograd in Pesti , confuzia este prezenta peste tot , reface si iarasi reface firul unor intamplari  ciudate din trecut.

Pe 12 februarie, Mercur  re-intra in Varsator iar mintea noastra poate re-examina ideile bizare, abstracte  din trecut. Pana pe 28 februatie, ne putem incurca in argumente, detaliile unei povesti inedite din trecut prind viata dar putem exagera si vrem sa convingem cu price pret, motiv pentru care de obicei putem da gres in ceea ce vrem sa demonstram.
Cu Mercur retrograd in fuziune cu Neptun in Pesti, acest tranzit al lui Mercur pare a fi desprins dintr-o carte de basme  frumoase dar povestea lui incepe cu “ si am incalecat pe o sa si v-am spus povestea asa “ dar parcurgem povestea in sens invers pentru a ajunge la adevar, la acea parte interpretata gresit, la acel cuvant care odata  gasit intregeste un puzzle dintr-un domeniu al vietii noastre. Este un tranzit extreme de psihic, sensibil, mistic, iluzoriu. Cum Mercur este renumit pentru smecheriile lui, mare atentie  in aceasta perioada, gandurile si sentimentele pot fi incorecte, neclare, negative . Semnul Pesti este asociat cu casa XII, o casa ce vorbeste despre vindecare, compasiune, spitale, medici, povesti din spitale, povestea celor oropsiti,  in consecinta, tranzitul lui Mercur retrograd poate  incurca si mai mult itele in aceste directii.

Mercur este guvernatorul Gemenilor dar si al Fecioarei , este guvernatorul natural al casei III o casa ce ne vorbeste despre calatorii scurte, frati, surori, rude, vecini dar si al casei VI –munca, colegi, sanatate, obligatii , deci in aceste domenii din viata noastra pot aparea destule necazuri, incurcaturi dar si sanse pentru rezolvarea unor probleme care pareau fara solutii. Vor fi ingreunate asfel lucrurile din imediata vecinatate a noastra, vor fi aduse din trecut probleme, oameni, hotarari care se cer reevaluate si corectate, mare atentie la ce semnati si  cum semnati. Deschiderea unei afaceri, planificarea unei afaceri, un nou proiect , nu sunt cele mai bune orientari in aceasta perioada , nu este cel mai bun moment pentru achizitionarea calculatoarelor, televizoarelor, aparate electrice si electronice, barci, motoare, motociclete , orice  alte masinarii de transport deoarece pot aparea mari disfunctionalitati.

Cu totii   facem greseli, ele au o probabilitate mult mai mare in timpul miscarii retrograde a lui Mercur, cel mai bun sfat este iertarea . Fiti buni cu oamenii din jurul voastru dar si cu voi insiva, cand incercati sa luptati cu energiile unui Mercur retrograd, viata poate deveni nesuferita.
Gemenii, Fecioarele, Pestii, Varsatorii, Leii, Taurii, Scorpionii  vor simti din plin influenta acestui tranzit.

Prima zi si ultima zi a lui Mercur retrograd sunt de obicei cele mai provocatoare, se schimba traseul  si o schimbare aduce tot timpul si o confuzie, deci atentie marita pe 6 si 28 februarie.

Adriana Tudosa

You may also like

5 Comments

  1. Asteptam articolul acesta,mai ales ca sunt in zodia Pesti si il am pe Mercur retrograd la nastere, in casa a VII a.

    Multumesc,

  2. …numai bine ca ma operez pe 11 februarie…poate ma asteapta o “poveste frumoasa” la spital ?…mai ales ca am NN si Luna în pesti…As în fecioara !
    Multumesc Adriana.

  3. “Gemenii, Fecioarele, Pestii, Varsatorii, Leii, Taurii, Scorpionii vor simti din plin influenta acestui tranzit” ..
    sunt inclusi si cei cu ascendentul in vreuna din zodiile mentionate?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.