LUNA NOUA IN BALANTA–26 SEPTEMBRIE 2022, ORA 0:55, ORA ROMANIEI –SA TRAIM IN ARMONIE CU DUMNEZEU

“Fiindca ma iubeste – zice Domnul – de aceea il voi izbavi; il voi ocroti, caci cunoaste Numele Meu. Cand Ma va chema, ii vor raspunde; voi fi cu el la stramtoare, il voi izbavi si-l voi proslavi. Il voi satura cu viata lunga, si-i voi arata mantuirea Mea”.Psalmul 91

Din punct de vedere astrologic, luna noua este asociata cu noi inceputuri sau cu o noua abordare a unei probleme, a unui domeniu specific vietii noastre. Acuma, nunta cosmica (Luna Noua) are loc pe gradul 2:49 Balanta. Lumina ( Soarele) se uneste cu intunericul ( Luna) si incep sa imparta daruri pentru toti cei invitati, in special pentru cei nascuti in preajma zilei de 26 din orice semn zodiacal.

In semnul cardinal si de aer al Balantei, aceste “inceputuri” sunt legate de  lege, judecata, echilibru si mentinere a pacii dar si de dragoste si relatii. Balanta guverneaza echilibrul, pacea, armonia, frumusetea, relatiile, justitia, legea karmei, diplomatia si corectitudinea. Aspectul umbra al Balantei este indecizia, versatilitatea, superficialitatea. Balanta vorbeste despre “ eu si cu tine, eu si cu mine insami”. Balanta simbolizeaza judecata bazata pe greutate. Greselile pamantesti sunt judecate pe baza legilor pamantesti iar pacatele, abaterile de la legile divine ale vietii, sunt judecate pe baza legii lui Dumnezeu.

Cu Luna Noua in semnul Balantei (gradul 2:49) incepem sa cantarim sufletul, oamenii, trecutul, relatiile, gandurile noastre, valoarea acestora. Angajamentele, promisiunile, semnaturile, uniunile, legaturile, intelegerile, procesele si in general afacerile in legatura cu legile, intregesc cartea de vizita a semnului Balanta. Este cel mai bun timp pentru a analiza si pentru a adauga ceva nou in modelul nostru relational(relatia cu mine insami, relatia cu ceilalti), pentru a intelege cum putem armoniza relatiile noastre ( relatia cu noi insine, casniciile, relatiile de munca, de afaceri, de familie, cu copii, cu sotul, cu sotia,etc.). Balanta este destul de indecisa in luarea unei decizii, are nevoie de timp pentru o solutie clara, constienta si corecta. Iar aceasta Luna Noua ne cere sa cantarim cu atentie optiunile, oportunitatile dar si provocarile ce vin in calea noastra. La urma urmei, Balanta este un semn asociat cu un cantar ce cantareste tot ceea ce dam si tot ceea ce primim. Lucrurile se vor aseza mult mai bine daca incercam sa ne intelegem cu ceilalti, daca ne concentram mai mult pe armonie, pace si echilibru(cerintele balantei). Avem posibilitatea sa cantarim anumite situatii de viata(locul in care apare semnul Balantei in harta natala) si sa decidem in ce directie trebuie sa mergem in continuare.

         Luna Noua in Balanta ( echilibru, relatii, egalitate, dragoste, feminitate, creativitate, viata in doi, cantar, toleranta, diplomatie, pace, intelegere, rafinament, comparare si cooperare) activeaza casa IV, o casa ce pune un accent deosebit pe traditii, familie, radacini, camin, parinti, neam, proprietati, terenuri, patriotism. Casa IV este temelia vietii noastre iar Luna Noua in Balanta ofera  posibilitati inedite de gasi  o baza solida pentru evolutia noastra. Fara o baza solida in viata noastra(casa IV) nu putem atinge succesul si recunoasterea pe care o cautam de-a lungul calatoriei noastre aici pe pamant.

Chiar daca Luna Noua in Balanta vesteste timpul unui nou inceput, cu Mercur retrograd in Fecioara in conjunctie cu Venus in Fecioara (conducatorul lunii noi), liniile noastre de comunicare sunt destul de bruiate, incurcate. Trecutul vine peste noi si cere o reevaluare in tot ce tine de relatii, judecati, justitie, documente, finante, mediul local in care traim. Mercur retrograd ne cere sa punem capat mecanicitatii cuvintelor, sa invatam sa fim constienti de valoarea fiecarui cuvant, sa folosim doar cuvintele care ne ajuta sa crestem si nu cele care pun frana vietii noastre. Cuvintele calomnioase, blestemele, injuriile, se intorc intotdeauna la cel care le pronunta, sunt adevarate pietre de moara care il ranesc. Se spune ca pe Insulele Solomon, atunci cand bastinasii vroiau sa cultive o parte dintr-o padure, ei nu taiau copacii ci se adunau in jurul lor si strigau injurii si blesteme la adresa copacilor. In cateva zile, copacii se uscau si cadeau, mureau de la sine. Mercur retrograd in casa III ne cere sa redescoperim puterea gandului, sa credem in ea, sa facem curatenie in mintea noastra si sa sadim doar ganduri noi benefice vietii noastre.

In afara de Mercur retrograd care are o influenta deosebita acuma, luna noua mai are si alte piedici astrale- Jupiter, Saturn, Uranus, Neptun si Pluto retrograde. Chiar nu trebuie sa fortam nota unor noi inceputuri ci sa reparam tot ceea ce universul aduce in calea noastra.

Tot Luna Noua in Balanta se afla in opozitie cu Jupiter retrograd in Berbec iar provocarile aduse de acest aspect cer restabilirea pacii, justitiei, iubirii, frumusetii, in termenii reali si nu in termeni exagerati. Sub aceasta influenta astrala putem exagera totul si ar trebui sa cultivam cumpatarea. Problemele de familie dar si cele legate de cariera, autoritati, pot capata o mai mare importanta acum. Daca sunt  probleme de familie, avem ocazia sa le intelegem mai bine si sa cautam pacea cu membrii familiei.

Balanta cauta armonia si echilibru in toate lucrurile, mai ales in noi insine. Marile oportunitati aduse de aceasta lunatie tin de armonia interioara. Uneori, ca sa invatam despre armonia interioara, apare ceva acut, un om, o situatie, care creeaza dizarmonie. Trebuie sa invatam ca armonia noastra interioara este cea mai importanta, asa ne armonizam si cu intreg universul.

Si asa cum ne spune Omraam Mikhael Aivanhov:” Ah, daca am cunoaste macar valoarea armoniei, am lucra zi si noapte, nu ne-am gandi decat la armonie: cum sa o cream, cum s-o manifestam, cum sa o ducem cu noi, cum s-o raspandim, peste tot pe unde mergem si, mai ales, in celulele noastre. De ce ? Pentru ca armonia este aceea care deschide, care declanseaza toate bogatiile, toate binecuvantarile, toate comorile Cerului. Si doar la limbajul armoniei cedeaza Cerul….Si atunci el revarsa toate binecuvantarile acolo unde i s-a vorbit in limbajul armoniei, pentru ca Cerul nu are alt limbaj, el are doar limbajul armoniei sferelor. Trebuie mai intii sa va armonizati cu Domnul, Principiul Creator, Cauza primordiala. Spuneti: “Dumnezeul meu, pana in acesta zi nu am fost nici intelept nici instruit, dar imi vad greselile si sunt pregatit sa ma indrept, Te rog, da-mi iertarea Ta. De acum inainte vreau sa fiu in armonie cu Tine. Trimite-mi lumina Ta ca sa nu calc poruncile Tale. Ingaduie-mi sa Te contemplez. Te voi asculta, voi implini vointa Ta”.

Credinta in Dumnezeu ne ajuta sa nu avem regrete.

Sa fiti binecuvantati!

Adriana Tudosa

You may also like

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.