LUNA NOUA IN FECIOARA – 9 SEPTEMBRIE 2018, ORA 21:01, ORA ROMANIEI –“ UN CANTEC DE LEAGAN”

“Omul poate sa chibzuiasca in inima lui insa raspunsul pe care-l da limba vine de la Domnul”…Psalmi, 16.1

Aceasta Luna Noua are loc cu Soarele si Luna in fuziune pe gradul 17 Fecioara si energizeaza casa VI in harta acestui moment astral. Intalnirea Soarelui cu Luna in Fecioara poate fi privita ca o conferinta astrala in care cele doua energii( ingerii solari si ingerii lunari) pun bazele unui nou inceput in acord cu destinul fiecaruia. Fiecare Luna Noua aduce pentru noi un timp de initiere, Universul trimite asupra noastra o energie cu o carte de vizita “ de noi motivatii, noi provocari, noi activitati, idei noi, intelegeri noi, afaceri noi, practici noi, oameni noi, locuri noi, lucruri noi”. Este o carte de vizita astrala cu care putem accesa acel domeniu de viata in care apare semnul Fecioarei.

Fecioara vorbeste despre munca( masca preferata a fecioarei este munca), fler in organizare, ordine si armonie, iar aceasta Luna Noua ne poate ridica deasupra infrangerilor prin folosire mintii in cautarea unor noi modalitati pentru imbunatatirea vietii noastre. Fecioara este stapana detaliilor iar aceasta Luna Noua in Fecioara ne poate ajuta sa gasim modalitatile practice pentru a ne fundamenta ideile, proiectele si planurile noi. Fecioara accentueaza puritatea, perfectiunea, analiza fiecarui detaliu, eficienta, ordinea dar si tendinta de a gandi prea mult gasind nereguli peste tot chiar si acolo unde nu exista nimic. Este bine sa stim ca aceasta Luna Noua in Fecioara aduce un simt al organizarii foarte ridicat, chiar daca lumea se prabuseste, vom fi capabili sa facem o lista cu ce a mai ramas dedicandu-ne in continuare muncii si asigurandu-ne ca lucrurile merg bine pentru toata lumea. Indoiala si scepticismul pot afecta intreg sistemul de gandire si de reactie, din aceasta cauza, poate aparea o tensiune mentala constanta dar si o sensibilitate a sistemului nervos. Problema spinoasa a acestui moment de Luna Noua este critica, o critica folosita in a-i jigni pe altii, mai ales pe cei apropiati, ducand astfel la dificultati in dragoste, prietenii, munca, chiar casatorii. Dar va trebui sa invatam ca energia negativa ce insoteste critica excesiva se intoarce la cel care ii da viata, afectandu-ne astfel starea de sanatate. Fii bun omule, iarta, accepta, sustine pe cei din jurul tau, invata ca toti au acceasi sursa divina, acelasi Tata ceresc, aceeasi Mama divina.
Fecioara este un semn mutabil de pamant si semnifica doua lumini, lumina formei, puternica si luminoasa si una slaba, intunecata, lumina lui Dumnezeu ascunsa in orice forma. In functie de dezvoltarea fiecaruia, aceasta Luna Noua in Fecioara face referire la aceste doua lumini, cu cat cea a formei, a chestiunilor pamantesti este mai dezvoltata cu atat cea a sufletului este mai stinsa, sau invers. Scopul Fecioarei este de a purifica si de a pregati corpul fizic astfel incat sa fie mai receptiv la lumina divina.

Fecioara este adesea ipohondra putand face din orice, o boala grava. Aceasta Luna Noua in Fecioara ne cere sa invatam sa gandim pozitiv, sa intelegem ca atitudinea critica fata de ceilalti dar si fata de noi, ne blocheaza evolutia. Sanatatea  fizica poate fi un barometru direct al masurarii satisfactiilor personale. Cum Fecioara este preocupata de problemele corpului, este practica, creeaza ordine in haos, acuma, simptomele trupului pot spune “ e timpul unei schimbari”.

Energia Lunii Noi este intotdeauna influentata de aspectele astrologice pe care le face cu restul actorilor astrali.

In primul rand, aceasta Luna Noua energizeaza casa VI,  o casa naturala a fecioarei, o casa  a devotamentului pentru ceilalti si a aptitudinilor de vindecare. Aici se exprima puterea de munca, obiceiurile, ritmul fiecarei activitati, dar mai important este raportul fiecaruia dintre noi cu predispozitiile de boala castigate din modul de viata, din obiceiurile noastre. Tot aici, aceasta lunatie va pune un accent deosebit pe legaturile de destin, care reies din conditiile de munca. O Luna Noua in Fecioara in casa VI poate fi considerata atat critica ( slabiciuni, stare bolnavicioasa de natura trupeasca ori sufleteasca) cat si vindecativa. Ne aflam la o rascruce de drumuri, ne intalnim fata in fata cu noi insine si ne recunoastem. Avem de ales intre calea luminoasa a unei intelectualizari dezinteresate si profunde ori cea zadarnica a satisfactiilor senzoriale care aduce numai deziluzii si dureri.

Neptun retrograd in Pesti provoaca aceasta lunatie in Fecioara, este aspectul cheie al acestei lunatii si aduce destula vulnerabilitate, incertitudini si o profunda senzatie de plutire. Aceasta vulnerabilitate ne poate ajuta totusi sa punem degetul pe rana, pe punctele noastre slabe iar prin asta, sa intelegem ca perfectiunea aici pe pamant este o himera. Prin acceptarea propriilor slabiciuni, prin intelegerea lor, putem sa ne iertam si sa iertam tot ce in trecut ne-a vulnerabilizat, tradat. Acest aspect astrologice joaca rolul unui bruiaj, de multe ori cauzat de interlocurori, munca nepotrivita, colegi nepotriviti,  iubiri nepotrivite, scopuri nepotrivite, relatii nepotrivite, tratamente nepotrivite. Actiunile pot fi inselatoare, informatiile pe care le primim pot avea omisiuni sau distorsiuni importante sau poate fi o inselaciune totala, putem fi mintiti cu zambetul pe buze. Acuma, multe idei, relatii, obiceiuri, proiecte de munca,  trebuiesc date deoparte iar Luna Noua in Fecioara ofera un formular nou pentru “maine”.Acesta este un moment excelent pentru a da deoparte dramele si traumele din trecut si pentru a sustine o noua perspectiva. Faptele trecutului  nu pot fi negate dar putem alege sa schimbam modelul, tiparul, munca, obiceiurile zilnice.

De fapt, opozitia Luna Noua in Fecioara –Neptun retrograd in Pesti, devine baza energetica a unui Leagan astral (cort, trapez, vapor). Aceasta configuratie are forma unui trapez format din trei aspecte de sextil si o opozitie ( Luna Noua in Fecioara in sextil cu Jupiter in Scorpion in sextil cu Pluto retrograd in Capricorn si in sextil cu Neptun retrograd in Pesti; Luna Noua in opozitie cu Neptuni Pesti). Sextilele sunt aspecte usoare care arata o cooperare benefica intre planete. Ele aduc oportunitati, este ca si cum suna telefonul, cineva bate la usa dar alegerea este la noi daca raspundem acestor apeluri. Oportunitatile apar in circumstante destul de ciudate.

Aceasta configuratie indica un ajutor din exterior care, in momente critice, apare in locul potrivit si la momentul potrivit. Dar leaganul astral poate arata si o falsa securitate pe care incercam in mod constant sa o traim. Pasivitatea, complacerea in situatii daunatoare, frica, rutinele, ” merge si asa”, tin leaganul vietii noastre nemiscat. Cu toate planetele in semne de pamant si apa, acest leagan astral are o aroma feminina si ofera sprijin pentru vindecarea problemelor de abundenta, sensibilitate, munca, stima de sine. Daca elementul de apa este sensibil, emotional si intuitiv, elementul pamant se refera la material, practic si senzual. Am putea folosi acest leagan astral pentru canalizarea intuitiei( vocea divina din noi) intr-un mod practic.

Pentru a trece peste provocarile opozitiei ( Luna Noua in Fecioara in opozitie cu Neptun in Pesti), Jupiter in Scorpion in aspect benefic cu Luna Noua aduce protectie, realizarea unor proiecte cu efort minim, solutii clare si facile ce pot asigura succesul. De asemenea, ofera onestitate, generozitate, optimismul necesar unui nou proiect, unui nou obiectiv al lunii noi. Jupiter este norocos, aventuros si abundent. Este, de asemenea, foarte binevoitor, generos si filantropic. Jupiter guverneaza, de asemenea, religia, calatoriile si invatamantul superior. Toate acestea sunt sustinute de aceasta luna noua.

Tot Luna Noua in Fecioara face un aspect benefic si cu Pluto in Capricorn si ne da puterea necesara sa facem fata concurentei, sa intelegem subiectele complexe, sa rezolvam orice problema de familie, profesionala. Poate indica o perioada de triumf asupra adversitatii. Este un moment bun pentru a scapa de emotiile si fricile toxice, devenim mai constienti de sentimentele celorlalti si de modul in care ne afecteaza. Putem deveni mai convingatori si capabili sa influentam opiniile celorlalti.

Jupiter in Scorpion in sextil cu Pluto in Capricorn accentueaza interventia divina, provindenta divina, ca raspuns la rugaciunile noastre. Pluto guverneaza puterea si bogatia ascunsa din noi in timp ce Jupiter extinde tot ce atinge, guverneaza influenta globala. Schimbarea pozitiva vine prin inteventia divinitatii in viata noastra. Urmeaza o perioada de 28 de zile de oportunitati de afaceri, avansari in cariera, intalnirea sufletului pereche, beneficii prin casatorie, parteneriate de afaceri, negocieri si acorduri contractuale. Acesta este un timp excelent pentru calatorii, invatamant, experientele vor fi puternice si adesea transformante.

Mercur, conducatorul acestei Luni Noi in Fecioara, este in exaltare in acest semn, asta inseamna o energie puternica ce sporeste, amplifica abilitatile in gandire, comunicare, permite dezvoltarea unor opinii clare si perceperea vietii prin detalii din toate partile dar in acelasi timp ofera si capacitatea de ansamblare ordonata a acestor detalii. Dar fara control, mintea poate merge peste tot, asemeni unui caine care merge in cercuri urmarindu-si coada, iar descurajarea, anxietatea, critica exagerata, transforma fecioara intr-un cinic care vede “imperfectiunea “ peste tot.

Aceasta Luna Noua este un ochi astral vigilent ce ne ajuta sa descoperim ordinea de care are nevoie sufletul nostru. Nu trebuie sa fim perfecti pentru a trai ci trebuie sa traim pentru a atinge perfectiunea. Fiecare Luna Noua “munceste “ pentru viitorul nostru, pentru cresterea noastra spirituala iar Mercurul Fecioarei sapa in pamant, ii place sa sape, sa cerceteze, sa trateze, sa vindece, sa gaseasca solutia cheie a unei probleme. In mitologia greaca, Mercur este numit si Hermes utilizat in diferite moduri pentru a sugera ca in spatele unor fraze, terminologii sau cuvinte exista ceva Hermetic, ceva ascuns, care este cunoastere, intelepciune. De aceea, Mercur-Hermes este numit mesagerul zeilor, este cel care face posibil dialogul cu zeii, cu Dumnezeu, este cel care transporta  cuvantul lui Dumnezeu catre oameni.

Adevarata purificare de care are nevoie semnul Fecioara este purificarea mintii, adevarata perfectiune pe care tot o cauta fecioara peste tot este perfectiunea sufletului, adevarata vindecare vine prin iubire, iubirea de sine, iubirea aproapelui.

Si asa cum ne spune si Aivanhov, “Iubirea de Dumnezeu rezolva toate problemele”.

Adriana Tudosa

You may also like

2 Comments

  1. Probabil unul dintre cele mai frumoase articole pe care am avut placerea sa le lecturez cu sufletul la gura pe acest site.
    Multumesc, Adriana!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.