LUNA NOUA IN FECIOARA – 20 SEPTEMBRIE 2017, ORA 08:30, ORA ROMANIEI –“ NU TREBUIE SA FIM PERFECTI PENTRU A TRAI CI TREBUIE SA TRAIM PENTRU A ATINGE PERFECTIUNEA”

“Sau nu stiti ca trupul vostru este templu al Duhului Sfant care este in voi, pe care-L aveti de la Dumnezeu si ca voi nu sunteti ai vostri?
Caci ati fost cumparati cu pret! Slaviti, dar, pe Dumnezeu in trupul vostru si in duhul vostru, care sunt ale lui Dumnezeu.” Corinteni 6-19,20

            Luna Noua este asociata cu noi inceputuri iar in semnul de pamant al Fecioarei, aceste “inceputuri” trebuie sa fie practice si realiste.
Fiecare Luna Noua aduce pentru noi un timp de initiere, Universul trimite asupra noastra o energie cu o carte de vizita “ de noi motivatii, noi provocari, noi activitati, idei noi, intelegeri noi, afaceri noi, practici noi, oameni noi, locuri noi, lucruri noi”. Este o carte de vizita astrala cu care putem accesa acel domeniu de viata in care apare semnul Fecioarei.

Fecioara este un semn karmic ce transforma sarcina de serviciu in obligatie, accentueaza puritatea, perfectiunea, analiza fiecarui detaliu, organizarea, eficienta, ordinea dar si tendinta de a gandi prea mult gasind nereguli peste tot chiar si acolo unde nu exista nimic. Fecioara doreste sa inteleaga toate detaliile si modul cum acestea construiesc un intreg, stie sa gaseasca piesa lipsa a unui puzzle semnificativ. Calatoria Fecioarei este de la atom la cosmos si inapoi avand tendinta de a se impotmoli in amanunte. Se  opreste asupra unui copac uitand de padure, se opreste asupra unui detaliu uitand sa retina ansamblul.
Tot Fecioara este locul natural al casei VI, o casa a serviciului, obligatii zilnice, obiceiuri, rutina, sanatate, conditii de munca. Este un loc unde cautam ordinea fireasca a lucrurilor, unde incercam sa intelegem viata si modul in care ne incadram in ea. Acest semn implica grija pentru oameni, animale, aici, noi suntem in slujba cuiva, ne facem datoria fie ca este vorba de munca, familie, partener, copii, cei mai putin norocosi. Fecioara si casa VI guverneaza legatura corp, minte, sanatate iar o minte sanatoasa intr-un corp sanatos este mantra acestui semn astral. In relatii, semnul Fecioarei puternic accentuat aduce un sentiment de obligatie care in timp devine coplesitor si sufocant.
Din cele mai vechi timpuri, Fecioara a fost in acord deplin cu simbolul Sfinxului, cel care lanseaza enigme cu talc. Apoi, acest semn a fost asociat cu imaginea Fecioarei cu snopii ei de grau sugerand maturitate, stapanire de sine, un oracol, o preoteasa. Aceasta Luna Noua in Fecioara ne spune prin aceste simboluri ca ne ajuta sa gasim raspunsul la o intrebare care pare fara raspuns. Urmeaza-ma si iti voi scrie raspunsul la intrebarile Sfinxului, ne spune aceasta Luna Noua in Fecioara.

Luna Noua in Fecioara pe gradul 27:27 activeaza casa XII, o casa naturala a lui Neptun ceea ce arata ca inceputurile pot fi destul de neclare, ne putem pacali sau suntem inselati, ademeniti, vrajiti.
Acuma, trebuie sa fim prudenti, avem nevoie de o lumina divina care sa ne calauzeasca prin ceata acestui moment astral. Potentialul acestei case este invizibil, cum casa XII este o casa naturala a Pestilor, putem” inota” acuma prin fel de fel de emotii, sentimente, trairi, trecut, pentru a decoda mesajul acestei lunatii. Aici, ne intalnim cu legile spirituale, cu karma noastra, cu dusmanii nostri. Casa XII este vazuta adesea ca un loc de sacrificiu de sine, un loc in care suntem amagiti sau ii amagim pe altii, suntem tradati sau ii tradam pe altii, si asta in numele unei iluzii, in numele unei plati karmice, in numele unor conditionari dincolo de puterea noastra.
Aburiti, impotmoliti in fel de fel de iluzii, fantezii, dorinte, nu este de mirare ca ideea de sacrificiu de sine este ea insasi o conceptie gresita. Sacrificiul de sine nu inseamna ca trebuie sa fii o victima sau un martir care tot continua sa isi neglijeze propriile nevoi pentru a face pe plac altcuiva sau pentru a indeplini capriciile altora, sau pentru a trai in povesti construite ademenitor de altii, sau pentru ca vrei sa faci parte din povestea altora numai din povestea ta nu, vrei sa stergi lacrima celuilalt uitand de lacrima ta. Acuma, pentru a aprofunda intelegerea noastra avem nevoie de discernamantul semnului Fecioara iar aceasta Luna Noua in Fecioara in casa XII poate fi un pas nou in intelegerea sacrificiilor noastre, suntem ajutati, indrumati, impinsi adesea de o forta nevazuta catre povestea noastra, drumul nostru, calea noastra. Cuvantul sacrificiu inseamna sa faci ceva sacru, sa spiritualizezi ceva, sa asezi pe Dumnezeu in tot ceea ce faci. Dar adevarata cale de sacrificiu de sine inseamna de fapt recunoasterea sacralitatii noastre, recunoasterea sinelui nostru superior, recunoasterea sursei noastre divine.
Iar aceasta Luna Noua in Fecioara are darul de a aseza fiecare lucru inapoi la locul lui, de a eticheta totul in ordinea divina si nu in ordinea creata de om. Daca Fecioara are darul de a analiza fiecare lucru separat, fiecare detaliu, o Luna Noua in Fecioara si in casa XII este o sinteza, este o oferta unica de a depasi aceasta separare intre constient si subconstient, intre material si spiritual, intre om si divinitate, intre povestea mea si povestea ta de viata, este un pas mare,  mare, mare catre implinire, vindecare.

Daca Luna Noua in Fecioara diseaca orice problema, analizeaza orice detaliu, in casa XII, acest proces devine o constientizare a intregului unde vom gasi iubirea divina care ne vindeca. O analiza rece si fara iubire mareste separarea, o munca facuta fara dragoste oboseste, orice lucru facut fara suflet devine ceva rece, neatragator, chiar si mancarea facuta fara suflet ( asa cum se spune popular) nu are nici un gust, si cate exemple nu pot fi date in care tot ce se face “fara suflet” este sortit esecului in timp ce tot ce se face” din suflet si pentru suflet” ne inalta sufletul, devine un canal prin care curge iubirea divina in lume indiferent de munca pe care o facem zi cu zi.

O Luna Noua in casa XII ne invata sa fim rabdatori, sa facem un bilant al vietii noastre dar cu sinceritate, sa sortam gandurile, proiectele, relatiile in scopul unui nou inceput, in scopul asezarii vietii noastre pe o treapta mai buna. A venit timpul sa curatam viata noastra din punct de vedere mental, emotional, fizic, spiritual, sa studiem si sa invatam lucruri noi care ne vor ajuta in vindecare, sa ne acceptam si sa ne iubim asa cum suntem, sa fim buni cu noi.

Luna Noua in Fecioara( noi inceputuri) pe gradul 27:27 si in casa XII( suntem la mila lui Dumnezeu) este provocata prin aspectul de opozitie cu  Chiron in Pesti ( durere in suflet dar si vindecare, abandon, tradare dar si ghid, mentor, cunoastere) dar si prin aspectul de inconjunctie (150 grade) cu Uranus retrograd in Berbec pe gradul 27:39( cai noi, directii noi, nesteptat, revolutie, libertate) .

Aceasta Luna Noua in Fecioara in opozitie cu Chiron in Pesti poate reinvia dureri sufletesti din trecut, pot fi amintiri din copilarie, legate de parinti, de un barbat, o femeie, care lovesc din nou. Intr-un mod ciudat, aceste dureri sufletesti sunt de fapt cadouri de vindecare, trebuie sa incercam sa privim lucrurile dintr-o perspectiva diferita si sa iertam. Recunostinta este cea care ne vindeca acuma, este cel mai bun moment pentru  a vedea si a recunoaste modul in care fiecare eveniment, situatie, circumstanta, persoana ne-au fost de folos ( in bine sau rau )  in calatoria noastra .
Putem alege aceasta cale sau putem sa continuam sa ne plangem de mila accentuand si mai mult nesiguranta, temerile, problemele nerezolvate, ranile cele mai dureroase din trecut. Dar pentru a evolua, creste , trebuie sa ne concentram pe procesul de vindecare, acceptare a tuturor experientelor dureroase iar aceasta Luna Noua in Fecioara poate fi o oportunitate pentru vindecare, pentru trezire spirituala, pentru a invata sa ne iubim pe noi dar si vietile noastre, pentru compasiune, iertare. “Ma iubesc si ma accept asa cum sunt, aleg sa ma iubesc pe mine insami, aleg sa ii iubesc pe cei din jur asa cum sunt, le accept deciziiile” este cea mai buna reteta pentru suflet.
Trebuie sa intelegem ca ranile chironiene nu dispar niciodata, ele trebuie acceptate, doar asa apare vindecarea. Nimic nu este perfect aici pe pamant chiar daca Fecioara crede in perfectiunea pura, iar marea lectie a acestei lunatii provocata de Chiron este sa ne acceptam imperfectiunile si sa mergem mai departe. Ranile chironiene sunt rani acumultate prin experiente personale, ele nu pot fi sterse ci pot fi aceptate dar marele dar apare atunci cand nu mai repeti experienta care ti-a provocat rana. Daca nu invatam nimic dintr-o experienta dureroasa, ea se va repeta pana cand vom spune “ gata, am invatat, nu mai repet aceeasi greseala”. Calatoria de vindecare este de fapt o calatorie in care trebuie sa ne reconectam de aici de pe pamant la originile noastre divine, sa intelegem ca sursa noastra este Dumnezeu.

Uranus retrograd in Berbec( pasi in trecut) in casa VII vine cu corectii in domeniul parteneriatelor, casatorie, asocieri, uniuni, contracte, dusmani stiuti, hotarari judecatoresti din trecut.” N-au dansat decat o vara” pare a fi o carte re-scrisa acuma de Uranus retrograd in casa VII( relatii, uniuni) si care guverneaza casa V( relatii de iubire, creatii personale, distractii, placeri).
Aspectul de inconjunctie dintre Luna Noua in Fecioara si Uranus retrograd in Berbec perturba intr-un mod spectaculos acest moment astral. Aduce abordari contradictorii, comportamente copilaresti, nevoie de relatii care socheaza. Dar cel mai important lucru este sa nu pierdem pe drum detaliile ( Fecioara) si sa urmam doar rebelul din noi (Uranus). Acuma, este nevoie sa ne adaptam la schimbarile neasteptate, la secretele dezvaluite, la minciunile descoperite, la ajustarea sperantelor, viselor, idealurilor pe termen lung. Recunoasteti erorile dar nu va invinuiti prea mult, acceptati-le, fac parte din magia vietii si mergeti mai departe. Interactiunile cu ceilalti se pot schimba peste noapte iar o serie de ajustari vin parca din senin.
Acesta este un moment de tensiune care necesita multa vigilenta, trebuie sa ne trezim, sa intelegem ca viata noastra aici pe pamant are nevoie de scopuri ceva mai mari. Nu lasati ca blocajele aduse de situatii neimportante, oameni neimportanti sa fure pontentialul zilei de maine. Cu cat ne vom crampona mai mult de trecut, de obiceiurile noastre, de modelele relationale pe care le tot repetam, de acumularile psihologice sau sociale, cu atat perturbarile vor fi mai puternice. Chiar mitologia are multe exemple de transformari radicale pentru cei care s-au uitat inapoi, in trecut. Asfel, nevasta lui Lot a fost transformata intr-un stalp de sare tocmai fiindca s-a uitat inapoi. Nu trebuie uitat ca Uranus ne vorbeste tot timpul de viitor.

Mercur, conducatorul acestei Luni Noi in Fecioara este in exaltare in acest semn, asta inseamna o energie puternica ce sporeste, amplifica abilitatile in gandire, comunicare, permite dezvoltarea unor opinii clare si perceperea vietii prin detalii din toate partile dar in acelasi timp ofera si capacitatea de ansamblare ordonata a acestor detalii. Iar Mercur de mana cu Marte in Fecioara poate stimula ambitia dar si agresivitatea, tonul extrem de critic in comunicare. Cum aceasta conjunctie are loc in casa XI, vestile pot fi revolutionare, pot soca, destabiliza, punctele de vedere se schimba rapid.

Dar conjunctia Mercur-Marte este slabita de aspectul de opozitie cu Neptun in Pesti, erorile de apreciere ating planul ideilor si cel al comunicarii, al prietenilor si relatiilor de iubire, al copiilor si creativitatii personale.  Aceste aspecte astrologice joaca rolul unui bruiaj, de multe ori cauzat de interlocurori, prieteni, iubiri nepotrivite, scopuri nepotrivite, relatii nepotrivite, sperante nepotrivite. Actiunile pot fi inselatoare, informatiile pe care le primim pot avea omisiuni sau distorsiuni importante sau poate fi o inselaciune totala, putem fi mintiti cu zambetul pe buze. Acuma, multe vise, idei, sperante, relatii trebuiesc date deoparte iar Luna Noua in Fecioara ofera un formular nou pentru “maine”.
Aceste aspecte ofera pe langa o gandire distorsionata, pierduta in iluzii si multa intuitie care are darul de a simplifica, rafina si imbunatati orice zona a vietii noastre cazuta in haos.

Aceasta Luna Noua in Fecioara ne poate ajuta sa incepem un pas important din “planul sufletului nostru” aici pe pamant.Nu trebuie sa fim perfecti pentru a trai ci trebuie sa traim pentru a atinge perfectiunea. Fiecare Luna Noua “munceste “ pentru viitorul nostru, pentru cresterea noastra spirituala iar  adevarata purificare de care are nevoie semnul Fecioara este purificarea mintii, adevarata perfectiune pe care tot o cauta fecioara peste tot este perfectiunea sufletului, adevarata vindecare vine prin iubire, iubirea de sine, iubirea aproapelui.

Si asa cum ne spune si Aivanhov, “Iubirea de Dumnezeu rezolva toate problemele”.

Adriana Tudosa

 

 

You may also like

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.