LUNA NOUA IN CAPRICORN-11 IANUARIE 2013, ORA 21:43 ORA ROMANIEI- “PE CE MUNTE TREBUIE SA URCAM ?”

RUGAMINTE

….

L-am rugat  toate lucrurile 
Ca sa pot gusta viata. 
Dar El  mi-a dat viata
Ca sa pot gusta toate lucrurile .
Nu am primit nimic  
Din tot ce am cerut ,
Dar am primit tot
Ce a fost bun pentru mine.
 Impotriva vointei mele
Au fost ascultate rugamintile mele .
Sunt printre oameni
Un om binecuvantat. 
RUMI

Luna Noua este un moment  al renasterii, este un moment benefic noilor inceputuri.
Luna Noua in semnul  Capricornului , un semn  plin de rabdare , intelepciune, ambitie ,  autoritate  si nevoie de putere , are loc pe gradul 21: 45 Capricorn. Este o Luna Noua guvernata de Saturn in Scorpion gradul 10:18.
Ascendentul momentului de Luna Noua  este in Fecioara  gradul 17:16 , un ascendent de pamant, mutabil ce va induce un comportament précis, concret, competent, modest dar si vanitos, plini de nelinisti. Spiritul de observatie, atentia la orice detaliu  poate aduce cu destula usurinta antipatia in familie, certuri cu rudele , vecinii. Guvernatorul ascendentului este Mercur in Capricorn in casa familiei , caminului ,  asta inseamna ca mintea noastra poate fi destul de rabdatoare , prudenta , practica , transanta care stie sa vada esenta lucrurilor destul de profund .
Daca Mercur in Capricorn ne face destul de logici , profunzi , chiar reci  cu Mercur in Capricorn intr-o casa naturala a Lunii ( casa IV ) pot aparea destule contradictii in mintea noastra legate de influenta familiei , de emotiile induse de mediul familial .

Mercur in Capricorn este in conjunctie cu Luna Noua in Capricorn gradul 21 :46 , asta inseamna ca suntem ajutati sa gasim solutii noi pentru problemele legate de familie , parinti, iubire , copii . Vom fi capabili sa definim destul de responsabil dorintele noastre , ne vedem pe noi insine destul de clar pentru a recunoaste anumite obiective personale  care nu erau destul de evidente inainte . Cu cinci planete in semnul Capricornului , un semn asociat cu intelepciunea , maturitatea , controlul , realitatea fizica ,   aceasta Luna Noua ofera un moment in care realitatea , adevarul despre viata noastra devin clare . Simbolul astrologic al Capricornului este Capra  ce poate urca pe orice munte  dar de multe ori muntele este gresit ales . Acuma aceasta Luna Noua in Capricorn in aspect benefic cu Nodul Nord in Scorpion ( viitorul  )  ne ajuta sa vedem traseul bun pentru viitor .

In legatura cu Luna Noua in Capricorn se afla asteroidul 2254 Requiem , un asteroid ce are o  legatura puternica cu spiritualitatea , rugaciunea pentru mantuirea sufletelor care au plecat dar si  durerea cu care ne despartim de anumite lucruri din viata noastra . Requiem in conjunctie cu Luna Noua in Capricorn  poate sa ne arate lucrurile , oamenii, activitatile , relatiile intr-un mod destul de clar si responsabil , poate fi rugaciunea “  pe un munte bine ales ca o stare de multumire si de continuare a traseului sau poate fi rugaciunea pentru renuntarea la un munte gresit ales “  si dorinta de a primi un semn pentru un traseu bun in viata .

Saturn in Scorpion guverneaza aceasta Luna Noua in Capricorn  dar este in acelasi timp si planeta regent global , o planet ce este ca un filtru pentru energiile celorlalte planete . Saturn este profesorul in astrologie dar el nu este distractiv ca Jupiter . Saturn este un profesor dur  care apreciaza efortul , abnegatia, perseverenta , rabdarea si nu lauda cu usurinta . Saturn ne spune destul de clar : culegem ce am semanat . Locul unde se afla Saturn intr-o harta descrie destul de bine unul dintre cele mai grele examene ale vietii noastre . Acuma , examenul are legatura cu banii, valorile , cum ne folosim valorile native , cum stim sa ne valorificam talentele , cat efort suntem dispusi sa facem pentru a obtine bani , cum tratam relatiile .
Relatiile de suflet dar si relatiile strategice ( casatorii pentru bani, statut social, etc. ) fac parte tot din limbajul lui Saturn in Scorpion . Acuma , Saturn ne poate ajuta sa recunoastem mai bine nevoile sufletului nostru , sa gasim calea catre o relatie adevarata . Saturn in Scorpion este ghidul catre sufletul unei relatii , un drum ce va scoate la iveala vulnerabilitati , controlul unui partener, manipulare in interes personal . Aceste relatii cu siguranta vor fi examinate si reexaminate de  profesorului Saturn de-a lungul calatoriei lui prin semnul Scorpionului .

Ceea ce este destul de interesant in acest moment de Luna Noua este faptul ca Saturn in Scorpion pe gradul 10:18 este intr-o conjunctie aproape perfecta cu asteroidul 8690 Swindle  -Escrocherie . Este un asteroid fascinant   iar urmatoarea luna , deci pana pe 10 februarie 2013 , ar trebui sa fiti foarte atenti asupra oamenilor. Acest asteroid spune destul de clar ca urmeaza o perioada in care putem fi escrochati , pacaliti , cineva ne poate face un rau voit , un rau prin care el sa castige ceva , deci mare atentie . Experientele lui Saturn in Scorpion  sunt  legate de incredere , bani in comun, sexualitate, modul in care va folositi energia sexuala , cum folositi banii in comun, cum va achitati creditele , toate acestea au un rol de invatare, crestere si maturizare .

Cel mai bine , daca aveti indoieli asupra unei persoane , fiti mai vigilenti ,  in special fata de cei mai in varsta , cu o anumita autoritate ( Saturn ).  Am avut o experienta cu masina mea care era stricata si care este inca stricata chiar daca am cheltuit o gramada de bani , pur si simplu am fost pacalita ,  escrocata de cel care chipurile mi-a reparat masina . Din curiozitate , am pus acest asteroid in harta mecanicului respectiv si am vazut ca este in stare de asa ceva.
Acest asteroid ofera un detaliu mic dar extrem de important in viata noastra.
Luna Noua in Capricorn gradul 21:45 face un aspect benefic cu Nodul Nord in Scorpion gradul 24:29 . As putea spune ca aceasta Luna Noua ofera un traseu nou in acord deplin cu cerintele destinului nostru iar influenta principala este asupra celor nascuti in jurul datei de 11 din orice semn zodiacal

Nodul Nord in Scorpion pe gradul 24:29 este in conjunctie stransa cu asteroidul 6 Hebe . Asta inseamna ca este destinat in urmatoarea perioada de timp ( pana la urmatoarea luna noua ) sa gasim acei oameni care sa fie in serviciul nostru intr-un mod benefic sau noi sa indeplinim acest rol pentru cineva . In astrologie , Hebe arata o zona , un domeniu de viata in care suntem  in “ slujba altora “ renuntand la egoism  si satisfacand cerintele altora . Deoarece Hebe este purtatoarea oficiala a ulciorului cu ambrozie ce hraneste si pastreaza nemurirea , tineretea vesnica ,in harta astrologica poate arata prin ce  mijloace putem  hrani sufletul pentru a ramane tanar . Hebe stie ce are de facut si-si indeplineste indatoririle ei pur si simplu fara greutate .  Simbolul  ei este un pahar cu vin amintind de simbolul sfintei impartasanii –vinul . In harta natala  arata o zona de viata in care puteti fi mereu tineri ,legati de anumite obiceiuri si atitudini din copilarie . Acuma destinul –Nodul Nord in Scorpion are un ajutor imens in Hebe , Zeita ce ne ofera “ ambrozie –nectarul sacru al  vietii “  prin mintea noastra , prin perceptii profunde , prin oamenii intalniti in calatorii scurte, prin rude , prin oameni mai tineri ( Hebe este zeita tineretii ).   Hebe este slujitorul Zeilor iar in acest moment putem avea acces la tot ceea ce avem nevoie pentru a supravietui  . Hebe pe langa faptul ca este un simbol al tineretii,  este renumita si pentru capacitatea ei de reinnoire , revitalizare iar in urmatoarea perioada , trebuie sa vedem in profunzime conceptul de tinerete . In mitologie , Iolaus ,  vizitiul lui Heracles i-a cerut lui Hebe sa-l faca din nou tanar pentru o zi , pentru a lupta din nou. Hebe i-a indeplinit aceasta cerere. Hebe in Scorpion in conjunctie cu Nodul Nord in Scorpion ne spune ca directia sortita a vietii trebuie abordata intr-un mod profund , tineresc , nectarul vietii il  putem gasi in capacitatea noastra de renastere. Pe masura ce inaintam in varsta devenim mai intelepti poate ,  acuma ni se cere sa adoptam o abordare tinereasca a vietii , a problemelor noastre  , sa avem incredere in ceea ce primim de la cei tineri ,  sa nu ne fie frica sa alegem “ alt munte pe care sa urcam in liniste “.

Venus in Capricorn induce responsabilitate si control in relatii dar provocata de  Uranus , inclin sa cred ca emotiile nu prea mai pot fi controlate , nevoia de libertate , noutate este imensa . Rupeti lanturile spune acest aspect astral !

Junona este un asteroid cu o influenta deosebita asupra relatiilor , ne vorbeste despre sufletul pereche , sotul, sotia, casatoria , angajamentul, tradare. In harta astrologica ,  Juno indica ceea ce cautam la un partener, cum ne dorim sa fie partenerul, ce tip de partener de casatorie avem nevoie si pe care cu siguranta il vom primi . Juno in Capricorn vede casatoria ca un contract social in care ambii parteneri se sprijina reciproc , sunt seriosi , uraste umilinta , iubeste devotamentul. Juno in Capricorn spune destul de clar “ sa trecem la afaceri “ dar partenerii trebuie sa fie practici, eficienti, responsabili .Pluto in fuziune cu Juno in Capricorn aduce profunzime in relatiile de suflet ce pot fi considerate adevarate angajamente terapeutice.

Cu Luna Noua in Capricorn in aspect benefic cu Nodul Nord in Scorpion  pot spune ca noile inceputuri au un ton sortit , poate fi o energie ce obliga sa imbratisam o experienta necesara evolutiei noastre .

Ideograma Capricornului ce sugereaza capul si coarnele Caprei  este cea mai complexa dintre toate, incluzand  toate elementele : cercul, semiluna si linia. Aceasta  Luna Noua in Capricorn este propice  unei analize realiste a vietii  noastre , este un  “ Requiem”  pentru muntele gresit ales dar si un “ Requiem “ pentru muntele pe care parca suntem fortati sa urcam .

Adriana Tudosa

 

You may also like

8 Comments

 1. La multi ani! Ca intotdeauna ne atrageti atentia asupra luminii astrelor, care ne arata Calea. Multumim, este nevoie. Eu in harta natala, 22 aprilie 1963, ora 09.40, am Luna Noua conjuncta cu Nodul Sud. Ce poate sa insemne?
  Va doresc un An Nou cu iubire si impliniri. Andra

 2. Ruxandra
  Luna Noua in Capricorn in conjunctie cu Nodul Sud natal formeaza pentru tine o eclipsa de soare cu influente puternice in viata ta pe o perioada mai mare de timp . Pentru a vedea influentele trebuie sa vezi casa astrologica energizata de acest aspect dar si casa astrologica unde apare semnul Leuluiui.
  adriana

 3. La Multi Ani ! “Adria”
  Imi doresc din suflet sa ne fie bine.
  Va multumesc din suflet ca sunteti, ca-mi oferiti stropi de lumina pe care o purtati in suflet. Va sunt recunoscatoare si sunteti importanta pentru mine. De fiecare data ma redescopar citindu-va postarile.
  In harta natala am Vesta retrograd in Gemeni ,casa XII
  (datele mele sunt 21.12.1973 ora 05:03 Baltatesti -Neamt ) citind postarea/comentariile referitor la Vesta si gasindu-mi Vesta retrograd in natala ,oare,ce poate sa insemne?,avand in natala si Jupiter,Lilith,Ceres retrograde. Multumesc.

  Ganduri bune.
  cu drag Gabriela.

 4. Interesante sunt interpretarile tale avand ca baza asteroizii….sunt fascinata …..avand in vedere ca Saturnul meu in sagaetator retrograd este in casa a III a si este conjunct la grad aproape perfect cu asteroidul 8690 Swindle, as traduce ca din punct de vedere spiritual calea celorlati nu e si a mea….asa simt pentru ca tot sunt atenta si urmaresc incerc dar nimic nu se lipeste ca o manusa ….deci propria mea cale spirituala trebuie urmata poate si creata …asa cum spui tu calea de urcare pe muntele TAU.
  Calculand Asteriodul spiritualitatii 2254 e conjunct la 2 grade orb cu ascendentul.
  Iar Hebe e in casa a 8 a in gemeni ( aici am si soarele in Taur neaspectat ). citesc frecvent articolele tale si ma bucura si de fiecare data mi se mai trasmit mesaje prin tine.

  Fii binecuvantata Adraiana scumpa , esti un inger mesager printre noi …

 5. Interesant ! Iti multumim !! Esti UNICA ….! Mereu citesc totul ce ne transmiti tu….aici. Imi place stilul tau ! La multi ani inca o data,din partea mea….o cititoare fidela din Brasov

 6. buna Adriana!Ca de obicei frumoasa interpretare, multumesc mult pentru munca ta. …aceasta Luna noua, parca a rasarit special pentru mine 🙂 , 11 septembrie, cu Soarele meu la 17gr. Fecioara, cu Venus la 21.49 gr. Fecioara si inca doua planete in fecioara (Uranus 6gr. si Pluto 12gr.)…. daca m-ar intreba acum cineva cum ma simt…nu as sti ce sa raspund…ma simt “trasa“ in toate partile, simt ca nu mai pot face fata acestei energii…ma depaseste…foarte rar mi se intampla asa ceva…nu sunt in stare sa iau o decizie, desi , parca toti ma preseaza cu raspunsuri : aici si acum…probabil o sa stau in liniste sa meditez cateva zile… sper sa treaca momentul si sa imi revina la loc mintea lucida de alta data.Adriana, daca ai putea sa imi dai un sfat, micut de tot, ti-as fi recunoscatoare.multumesc mult pentru tot ce faci .Cu tot respectul, Antonia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.