LUNA NOUA IN BALANTA – 15 OCTOMBRIE 2012, ORA 15 :02 ,ORA ROMANIEI – “ UN JUDECATOR CORECT AL RELATIILOR “

Luna Noua reprezinta un aspect de conjunctie dintre Luna si Soare in acelasi semn zodiacal ( Soarele acopera Luna ) , este o faza a Lunii in care energiile sunt foarte mici , activitatile sunt mult incetinite, , in aceasta perioada pot avea loc fel de fel de perturbari in natura,se poate simti din plin forta pamantului, se poate simti din plin forta naturii.
Luna Noua este asociata cu noi inceputuri, dar in functie de ce s-a intamplat in in trecut, noile inceputuri vor fi axate pe rezolvarea afacerilor neterminate oricare ar fie ele, este experienta castigata anterior utilizata in realizarea unor schimbari in viata noastra. Indiferent de ce s-a petrecut in ciclul lunar anterior, fie problemele vietii au creat dezorientari , fie au adus un castig , inceputurile unui ciclu lunar sunt cel mai adesea putin neclare exact ca si imaginea Lunii Noi.

Faza de Luna Noua confera o forta extraordinara gandurilor si cuvintelor , asadar,  mare atentie la ce ganditi si cum va folositi cuvintele,  gandurile pozitive sau negative devin o forta in aceasta perioada.

Ascendentul momentului de Luna Noua este in Capricorn gradul 27: 12 , este un ascendent cardinal de pamant ce va induce in urmatoarele zile destula rigiditate , solemnitate , formalitate , bun simt si ambitie in toate . Este o energie ce cere de la noi responsabilitate si tot ce vom obtine se va datora doar efortului propriu, muncii. Este o perioada care limiteaza intr-un fel sfera de activitate a fiecaruia dintre noi, vom simti de cele mai multe ori ca viata noastra, munca noastra  se petrece intr-un spatiu limitat fara bucurii prea ample, eforturile pot fi mari  ce  adesea ne pot face sa ne invartim in jurul aceleeasi idei. Acest ascendent ne va face sa abordam viata in aceasta perioada cu destula precautie si cred ca este cel mai bine asa deoarece Saturn ,stapanul  acestei energii abia a intrat in semnul Scorpionului unde va sta apropae trei ani . Saturn in aspect benefic cu Neptun ne induce simt practic  si o mare capacitate de munca . Intuitia , bunul simt si imaginatia  sunt puternice dar controlate si utilizate intr-un mod benefic .

Luna Noua in Balanta adica Luna in Balanta  in conjunctie cu Soarele in Balanta are loc pe gradul 22:32 si reprezinta o polarizare, o legatura intre valorile masculine, constiente cu cele feminine, instinctive. Antagonismul intre Foc si Apa arata ca nici una dintre ele nu o poate domina in mod natural pe cealalta, este un moment de grad “zero” sustinut benefic de Jupiter retrograd in Gemeni . Balanta este o energie cardinala de aer ce pretuieste o relatie dar iubeste si singuratatea , ii place ascetismul dar si voluptatea . Balanta aduce interese diferite , introspectie , critica , corectitudine , este o energie cardinala ce stie sa favorizeze un drum nou atat in ce priveste viata sentimentala cat si munca, amplifica sentimentul justitiei,  cautarea armoniei.  Balanta este singurul semn care are drept simbol un obiect inanimat , fara inima . Fiind o zodie de aer , are capacitatea de a privi cu mult calm problemele inimii , nici un  alt semn  nu este mai aplecat catre relatii sau mai detasat de ele, fiind simultan apropiat si de neatins. Aceasta Luna Noua sprijinita de Jupiter retrograd in Gemeni ( tot un semn de aer) ne ajuta sa ne concentram pe relatii (atat romantice cat si parteneriate de afaceri ) ,  pe corectitudinea unei relatii si pe armonia dintre parteneri . Jupiter este planeta Judecator , acuma , in aspect benefic cu Luna Noua in Balanta va judeca cu un ochi atent si drept toate relatiile si tot ce este fals  sau bazat pe fel de fel de conditionari sociale este eliminat.
Scopul lui Jupiter retrograd nu este sa pedepsesca ( acest lucru se va intampla doar in cazuri de forta majora cand ceea ce trebuie reparat sau invatat se tot amana ), ci este acela de a gasi o definitie corecta, adevarata pentru echlibrul personal dar si relational.
Tot Luna Noua in Balanta este sprijinita de asteroizii: 38083 Rhadamanthus, 212 Medeea, 6 Hebe .

In mitologia greaca , Rhadamanthus a fost fiul  lui Zeus si al Europei  si fratele lui Minos .In calitatea lui de conducator si judecator al lumii interlope care din punct de vedere simbolic inseamna “ dupa moarte “ , el este renumit pentru dreptatea lui , pentru onestitatea lui scrupuloasa pedepsind grav infractorii .In sens poetic si literar,Rhadamanthus  inseamna hotarare inflexibila , dreapta . In astrologie , Rhadamanthus arata capacitatea de a evalua corect si drept un proces,o situatie de viata ,o proba . Tema principala a acestei energii este aceea de a aduce adevarul in lumina a unei situatii, fapte din trecut . In acest moment de Luna Noua , Rhadamantus activat  aduce intelepciune , judecata buna , viziune de ansamblu asupra unei probleme , hotarea dreapta a unei instante judecatoresti dar si  sanctiuni karmice.

In mitologie , Medea este cunoscuta ca vrajitoare dar si ca o zeita a vindecarii  ce cunostea foarte bine tainele plantelor . Medea stia intuitiv proprietetile medicale ale plantelor , ce plante trebuiesc folosite pentru vindecare , tincturi homeopate si procesul de pregatire si administrare a acestor remedii . Ea se indragosteste de Jason unul din eroii educati de Chiron ,il ajuta pe acesta sa fure “ lana de aur “ chiar tradandu-si familia si fuge cu iubitul ei in Tesalia –locul nasterii lui Jason . Aici , Medea naste doi copii inainte ca Jason sa  o paraseasca pentru fiica regelui din Corint. Medea s-a razbunat pe Jason prin uciderea miresei lui cu o haina otravita iar talal miresei a murit si el tot otravit atunci cand a incercat sa-si  imbratiseze fiica lui moarta . Pentru a-l pedepsi in continuare pe Jason ,ucide cei doi copii si fuge intr-un car tras de dragoni .
Este destul de tragica povestea mitologica a lui Medea ,care ofera pe langa vindecare si tradare si rabunare . In conjunctie cu Luna Noua in Balanta  se pune accent pe vindecare prin metode naturiste dar ofera si posibilitartea aparitiei unei tradari in relatii , parteneriate de afaceri . Totusi , trebuie sa incercati sa nu cautati razbunarea  deoarece acest lucru poate fi o arma cu doua taisuri .

In mitologie , Hebe a fost Zeita tineretii si paharnicul zeilor . Ea este fiica lui Zeus si a lui Hera si era responsabila cu umplerea cupelor cu nectar (ambrozie ) pentru zei. Ea a fost deasemenea patroana tinerelor mirese si insotitoarea lui Afrodita . Dupa ce Hercules obtine nemurirea , primeste din partea lui Zeus de sotie pe Hebe . Prin Hebe, Hercules castiga tineretea vesnica . Numele Hebe vine de la cuvantul grecesc “tineret” sau “ floarea vietii “ iar in unele picturi Hebe este descrisa ca o zeita a gratiei ,  iertarii ,ca mireasa a lui Hercule , ca paharnic al zeilor ce toarna ambrozie dintr-un ulcior .

In astrologie , Hebe arata o zona , un domeniu de viata in care esti in “ slujba altora “ renuntand la egoism  si satisfacand cerintele altora . Deoarece Hebe este purtatoarea oficiala a ulciorului cu ambrozie ce hraneste si pastreaza nemurirea , tineretea vesnica , in harta astrologica poate arata prin ce  mijloace poti hrani sufletul pentru a ramane tanar . Hebe stie ce are de facut si-si indeplineste indatoririle ei pur si simplu fara greutate .  Simbolul  ei este un pahar cu vin amintind de simbolul sfintei impartasanii –vinul .In harta natala  arata o zona de viata in care puteti fi mereu tineri ,legati de anumite obiceiuri si atitudini din copilarie .  Aspectele provocatoare si conjunctiile arata lupte grele pentru maturizare si asumarea unor responsabilitati  serioase in  viata .


Luna Noua in Balanta (un inceput , relatii noi ) in conjunctie cu asteroidul 6 Hebe poate fi “un ulcior cu nectarul sacru al vietii “  care improspateaza , maturizeaza , sfinteste o relatie sau orice activitate,  asta in functie de domeniul de viata energizat in harta fiecaruia .
Luna Noua in Balanta ( relatii ) in conjunctie cu Rhadamanthus ( judecator drept ) , cu Medeea ( vindecare dar si pierderea unui partener –tradare ) arata destul de clar ca nu trebuie sa incercam noi sa judecam pe cei care ne fac rau, ne tradeaza , exista in aceste zile un judecator astral foarte corect , impartial si complet nemiscat la scuze sau fel de fel de motive . Hebe este in slujba noastra acuma , ne spune ca putem supravietui cautand in relatiile noastre  “ nectarul vietii “ , sufletul nostru stie de ce are nevoie , ascultati-l . Cu Rhadamanthus in acest amestec astral , vom sti cu siguranta ceea ce conteaza cu adevarat in relatiile noastre ,in aliantele noastre , in promisiunile noastre .

 

Adriana Tudosa

You may also like

9 Comments

 1. Chiar daca nu postez la comentarii, la fiecare articol, astept cu nerabdare urmatorul…si urmatorul …si tot asa. Imi place foarte mult ceea ce scrii. Citesc si recitesc fiecare articol. Multe lucruri le si experimentez in viata…Multumesc Adriana pentru munca ta. Sa te Binecuvanteze mereu Domnul cu Dragostea Sa! Cu mult respect, Antonia

 2. …foarte frumos spus…si toate aceste “personaje”care influenteaza destinul nostru….MULTZUMESC ADRIANA !
  Tu faci din astrologie o adevarata poveste pe care o citesc întotdeauna cu multa, multa placere.

 3. …si toate aceste “personaje”care influenteaza destinul nostru….MULTZUMESC ADRIANA !
  Tu faci din astrologie o adevarata poveste pe care o citesc întotdeauna cu multa, multa placere.

 4. Urmaresc cu mult interes pagina dvs. Ca de obicei, ati realizat un horoscop remarcabil.

  Pt mine, aceasta luna noua se suprapune la grad perfect cu Juno din casa I. Am sentimentul ca toate conotatiile legate de parteneriat ale acestui aspect se amplifica, ca totul a ajuns in faza make it or break it.

 5. Dupa placerea lecturii, a urmat bucuria realitatii…ca o confirmare a ceea ce ne-au transmis astrele, prin tine, Adriana!

  Nu voi inceta sa-ti multumesc, chiar imi colorezi existenta!

 6. Buna Adriana,

  As dori sa aflu semnificatia conjunctiei intre Eros-ul meu in Rac cu MC-ul partenerului.

  Te rog sa imi spui si ce semnifica conjunctia Nodului meu Sud (in Gemeni) cu Pars Forunae al partenerului.

  Multumesc anticipat.

  P.S Nu am putut sa postez in sectiunea “Astrologia relatiilor”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.