LUNA NOUA IN BERBEC -26 MARTIE 2009 ORA 18:06-ORA ROMANIEI-” UN VULCAN IN ERUPTIE’

astro_2gw_137_luna_noua_in_martie

Luna Noua este asociata cu noi inceputuri, este o energie benefica demararii unor noi actiuni, este un timp in care energia schimbarii este iarasi la noi, de noi depinde daca o vom folosi in favoarea noastra sau nu.

Momentul Lunii Noi in Berbec are un ascendent in Balanta gradul 1:13 , vorbim de un ascendent cardinal de aer ce ne induce pentru urmatoarele 28 de zile o energie ce poate fi folosita in crearea unor relatii si parteneriate constiente si egale , este o energie ce ne ajuta sa invatam cine suntem, cu cine suntem dar si cum sa interactionam cu cei din jur toate acestea ajutandu-ne in dezvoltarea propriei constiinte de sine.

Urmeaza un timp in care vom fi adesea nehotarati, cantarind in mod constant plusurile si minusurile unei situatii ajungand in final sa ne descotorosim de lucrurile , persoanele de care consideram ca nu mai avem nevoie de ele. Vom deveni dintr-o data respectuosi, vom privi cu simpatie si intelegere pe toti cei din jurul nostru iar aceste lucruri pot deveni slabiciunile noastre impotriva carora trebuie  sa luptam. Melancolia, gustul pentru muzica , arta , imaginatia dezvoltata accentueaza de fapt o perioada in care viata noastra va fi invaluita de multe ori in iluzii.

Guvernatorul ascendentului este Venus in mers aparent in Berbec plasata in casa VII ce devine pentru momentul Lunii Noi o “stea “ calauzitoare , urmeaza o perioada in care energiile lui Venus in mers aparent retrograd in Berbec dar si pozitionarea ei in casa VII devine pentru noi foarte importanta  marcand viata noastra atat in experientele traite dar si in modul de abordare a celor din jurul nostru.

Venus in Berbec nu ne este un aliat prea bun deoarece in acest semn este in exil  acentuand mai mult calitatile negative , aparand astfel blocaje, defazaj comportamental, pasiuni neinfranate, vanitate, senzualitate exagerata, incapatanare si multa dezordine, iar cand vorbim de mersul aparent retrograd al acestei planete atunci putem vorbi de un timp al lectiilor si testelor in domeniul relatiilor, indiferent de ce relatie vorbim, este un timp al RE-examinarii relatiilor cu bune cu rele, cine trece testul va fi fericit cine nu-l va trece mai are de invatat , sa nu uitam ca Venus in Berbec este slabita prin semn dar in casa VII este stapanul natural al acesteia , un stapan puternic si influent .

Avem un Ascendent in Balanta aspectat negativ de Pluto in Capricorn gradul 3:17 ( careu) ceea ce arata inhibitii , presiuni incredibil de puternice , tipare emotionale care ne retin si ne impiedica sa folosim in mod spontan energiile puse la dispozitie de ascendent . Este un aspect ce arata tensiuni , anxietate, conduite dificile, este o cautare fara sa ne regasim.

Ascendentul in Balanta in opozitie cu Mercur in Berbec plasat tot in casa VII  o casa a parteneriatelor , creaza in noi o tensiune interioara ce ne va da un impuls puternic catre diferite tipuri de activitati, parteneriate , asocieri, dorinte care adesea sunt complet opuse, orice se vinde si se cumpara , devenim critici cu partenerii as putea spune ca va exista destula aroganta si agresivitate atat in vorbe cat si in comportamentul cu cei din jur. Mercur in Berbec induce o energie ce ne face spontani , grabiti, pripiti dar si incapatanati , fiind intr-o conjunctie atat de stransa cu descendentul –casa parteneriatelor, inclin sa cred ca urmeaza o perioada in care se pot lua destule hotarari pripite in acest domeniu in viata noastra.

Descendentul in Berbec –casa parteneriatelor arata probabilitate de abandon familial, divort, egoism accentuat, probleme sentimentale dar si parteneriate neasteptate precedate de pasiuni inflacarate.

Casa IV in Capricorn arata preocupare fata de realizarea scopurilor iar prin conjunctia cu Pluto in Capricorn putem vorbi de un efect transformator, impulsivitatea plutoniana opereaza in domeniul caminului si al profunzimilor emotionale si psihologice. Este acutizata nevoia de securitate , de a avea un loc care sa ofere echilibru material si emotional. Este o energie ce amplifica conflictele in familie prin impunerea vointei personale cu orice pret, a incapatanarii  si care arata necesitatea unei reorientari totale a sentimentelor profunde, a securitatii  personale , a pacii  interioare , a starii de multumire.

Guvernatorul casei IV este Saturn in Fecioara in mers aparent retrograd plasat in casa XII ce ne accentueaza timiditatea , devenim introvertiti , ne simtim ca intr-o inchisoare emotionala , ca si cum am fi izolati de lumea exterioara care ni se pare neprielnica.  Saturn retrograd in aceasta casa ne pune la dispozitie o energie ce poate fi folosita la “ dizolvarea vechiului”, mesajul lui Saturn este acela de a face loc noilor orientari , “ancora este la noi , important este cum o folosim”.

Teste si crize in care ne intalnim cu consecintele actiunilor noastre din trecut , sa nu uitam ca Saturn este Profesorul , Mai Marele Granitelor , Cel Care Sta in Prag si nu te lasa sa treci mai departe pana nu rezolvi afacerile neterminate ale trecutului, nimic nu ni se da gratuit , nici bucuriie dar nici suferintele  , nici realizarile dar nici esecurile, cu Saturn retrograd in aceasta casa karmica suntem pusi fata in fata cu suferintele, bucuriile, realizarile, esecurile construite in trecut dar si cu mijloacele folosite in construirea unei realizari sau a unui esec, putem privi aceasta energie a lui Saturn ca pe o nota de plata pentru trecutul nostru, un trecut inteles si acceptat  ce poate oferi un nou inceput .

Cu MC –casa X o casa a carierei, vietii sociale , a statutului public in cadrul comunitatii, o casa a realizarilor in Rac putem vorbi de un timp capricios in care dorinta de comanda nu prea se impaca bine cu incapacitatea de a ne supune ordinelor .

Guvernatorul acestei case X este Luna in Berbec gradul 6:08 in conjunctie cu Soarele in Berbec acelasi grad si care formeaza faza de Luna Noua in Berbec .

Luna in Berbec este o energie patimasa , indrazneata , naravasa ce induce ambitie, nevoie de libertate si independenta, dorinta de reformare si schimbare a conditiilor existente in jurul nostru, putere de a trece peste obstacole si de a actiona in situatiile critice . Vorbim de o energie lunara ce stie sa rasplateasca dragostea pentru schimbare , distrugerea conditiilor potrivnice, poate fi ajutorul de care ai nevoie sa renasti dupa o infrangere. Soarele in Berbec este o energie ce reuseste atat de bine sa dea viata naturii moarte , este o energie ce ne alimenteaza vitalitatea , nevoia de actiune, initiativa, exploziile afective , precipitarea si nevoia de afirmare . Este un ritm vital asemanator unui accelerator , devenim rezervoare pline de energie, dar atentie , acestea pot fi scapate de sub control sub actiunea instinctelor primitive devorante si viguroase. In relatiile afective , aceasta energie , din dorinta de a rezolva problemele, poate conduce la reactii bruste si agresive , un control greu al nerabdarii si o reactie pe masura la ofense.

O Luna Noua plasata in casa VII induce energii ce pot fi investite in relatii, in afaceri , in raporturile publice cu ceilalti.

In conjunctie cu Venus retrograd , aceasta Luna Noua in Berbec arata destul de clar crize in parteneriate , reanalizarea relatiilor de asociere sau colaborare , redefinirea muncii in echipa , o noua intelegere a legaturilor interumane , relatiile de cuplu pot trece in aceasta perioada prin momente de verificare si constientizare

Aceasta Luna Noua in Berbec aspectata negativ de Pluto in Capricorn simbolizeaza necesitatea distrugerii si eliminarii vechilor structuri dar intr-un mod destul de dur si plin de brutalitate . “Vechiul “nu mai poate oferi acel sentiment de bine , nu mai este o solutie confortabila pentru urmatoarele zile , tocmai de aceea putem vorbi de o perioada plina de agitatie emotionala , necesitatea adaptabilitatii la experientele vietii cu flexibilitate si obiectivitate . Este un aspect puternic provocator intre Luna ce simbolizeaza imaginea de sine si ceea ce simtim in legatura cu noi insine , intre Soare ce simbolizeaza esenta noastra , perceptia pe care o avem despre momentul prezent , o energie care stie atat de bine “sa te traga de mana ‘ si sa-ti induca dorinta de a trai in prezent , este o energie ce confera putere, vointa , ofera energia necesara de a actiona si crea “aici si acuma “, si Pluto – o energie excentrica , subtila ,transformatoare , o energie cosmica concentrata ce nauceste mintea omului .

O combinatie provocatoare intre Luna Noua in Berbec si Pluto poate arata necesitatea renuntarii la vechile structuri si necesitatea transformarii vietii noastre si daca tinem seama ca acest aspect energizeaza casele: VII -o casa ce ne vorbeste de parteneriate , tribunale si procese, dorinte , generozitate , tact diplomatic si IV ce reprezinta caminul, traditia, bunurile imobiliare , confortul, sfarsiturile, pasiunile , atunci in aceste domenii din viata noastra pot aparea provocarile, schimbarile, transformarile dar si necazurile. Pluto se refera la energia pe care o folosim pentru a ne transforma launtric pe nivelurile cele mai profunde ale fiintei noastre iar prin aspectul provocator cu Luna noua in Berbec putem vorbi de o perioada ce ofera confruntarea cu adevaratele noastre dorinte prin actiuni directe , este un timp al actiunii dar si al indeplinirii dorintelor ascunse , tabuurilor si atasamentelor emotionale . Este o Luna Noua ce ofera din plin energia necesara abordarii tuturor domeniilor tabu din viata noastra , tabuurile trebuiesc intotdeauna infruntate iar acum avem la dispozitie energia necesara infruntarii lor doar asa temerile , atasamentele si traumele interioare pot fi transformate.

Prezenta lui Chiron in Varsator in conjunctie cu Neptun in casa V o casa ce ne vorbeste de creativitate , riscuri , dragoste, investitii , ofera originalitate in domeniul creativitatii , lectii privitoare la copii dar si lectii de iubire , este o energie ce poate oferi har si influenta asupra celorlalti , ghidarea celorlalti in plan emotional sau spiritual dar poate fi privita si ca o energie ce te poate face sa te plimbi prin prea multe iluzii, fie ca vorbim de iluzia unei iubiri, iluzia oferita de un copil, de o creatie.

Este o Luna Noua in Berbec dar si o accentuare a semnului cardinal de foc ( patru planete in Berbc) ce elibereaza o energie ce ne focalizeaza catre experiente noi intr-o directie precisa, actiuni si experiente noi ce pot aparea in domeniul parteneriatelor de orice fel .

Vorbim de o Luna Noua ce are drept fundal confuzia , dezorientarea , emotii puternice dar exista si “ magia noilor inceputuri “ o magie care ne poate ghida , atrage pas cu pas prin serpentinele vietii, multe vin acuma cu un scop ce nu mai corespunde cu ce a fost in trecut , noile inceputuri sunt benefice dar in acest moment de Luna Noua in Berbec aceste noi inceputuri sunt cautate intr-un mod tremurat, cu multe emotii , frica dar si cu suficienta energie de a actiona .

O Luna Noua in Berbec ofera destula energie de “ foc” pentru a pune capat unei relatii care nu ofera prea multe dar in acelasi timp , sfarsitul acestei relatii poate insemna un nou inceput .

Succes

Adriana Tudosa

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.