MERCUR RETROGRAD IN BERBEC/ PESTI SI ZODIILE – 12 MARTIE -4 APRILIE 2012

“Stiloul este mai puternic decat sabia”

O planeta retrograda poate pune in evidenta evenimente predestinate , probleme nerezolvate in trecut, actiuni gresite , modificari neprevazute, blocaje de tot felul, frustrari  , agravari in unele domenii din viata .  Mercur retrograd este asociat intotdeauna cu fel de fel de informatii neclare , evazive dar si cu mesaje pierdute . Pot aparea dificultati in tot ceea ce tine de calatorii , comunicare , comert ,tehnologie . Daca Mercur in Berbec ne face nerabdatori , agitati, rebeli , Mercur in Pesti ne face evazivi, visatori, ciudati . Mercur isi incepe miscarea aparent retrograda  pe gradul 6: 49 Berbec  iar Simbolul sabian al gradului 7 Berbec este : “ Un om se exprima in acelasi timp in doua domenii “. Este un simbol ce ne vorbeste despre dualitate constienta , contrarii . Realitatea nu este intotdeauna clara pentru noi , important este sa ne folosim de capacitatea noastra de a alege din multimea de oportunitati oferite zilnic pe acelea care sa ne ajuta sa ne punem in lumina identitatea  ( berbec ). Dezvoltarea identitatii noastre este direct proportionala cu capacitatea noastra de a controla evenimentele , de a ne stapani  pornirile . Animalele nu au aceasta facilitate , este o calitate a omului care stie cum sa aleaga din multimea de evenimente pe acelea importante ,  sa-si dirijeze atentia pe ceea ce merita cu adevarat . In functie de cum raspundem la ceea ce viata ne ofera , atentia noastra se poate schimba destul de usor , adesea o putem directiona  inutil risipindu-ne potentialul personal. Acuma , Mercur retrograd ne da o” a doua sansa “  sau un mod usor de a merge inapoi la oamenii , situatiile , proiectele , dorintele pierdute dar care pot spori potentialul nostru individual. O planeta retrograda este un profesor exigent dar care stie sa ofere lectii valoroase ,  ne poate ajuta sa ne redirectionam atentia spre zone unde este posibil sa fi uitat ceva . Astfel , ni se permite sa vedem si sa experimentam anumite lucruri dintr-o perspectiva cu totul diferita . Pentru a putea merge inainte trebuie totusi mai intai sa mergem in trecut si sa clarificam lucrurile. Oferind liniste  sufletul nostru ( Pesti ) putem  fi cu adevarat noi insine ( berbec ). Conflictul apare tocmai din dorinta noastra de a merge inainte in timp ce universul vrea altceva de la noi , este ca in numerologia anului personal cand energia respectiva este benefica doar unor anumite lucruri si tot ce facem in afara acestui tipar este sortit esecului . Acuma , Universul ne scrie cu majuscule silaba RE care trebuie scrisa in fata tuturor activitatilor noastre : recitire , redefinire , revizuire , reorganizare , reflectie , etc.

Capricornii, Racii, Balantele, Bebecii  (primul decan) vor simti din plin influenta lui Mercur retrograd in Berbec.

Gemenii, Fecioarele, Pestii, Sagetatorii vor simti din plin influenta lui Mercur retrograd in Pesti.

Acest horoscop facut in functie de energizarea caselor astrologice ( domenii de viata ) ,este mai précis daca va cunoasteti semnul ascendentului ; in acest caz , cititi mai intai la semnul ascendentului si apoi la semnul soarelui natal.

BERBEC /ASCENDENTUL IN BERBEC

Cu Mercur retrograd in Berbec  se poate vorbi de punerea in prim plan a unor greseli privind relatiile voastre, modul in care va folositi propria individualitate. Atentie la modul de comunicare cu partenerul , cu asociatul , aici pot aparea destule neclaritati , se pot intelege gresit anumite vorbe , atentie la ce semnati intr-un parteneriat. Poate fi un timp in care neintelegerile cu partenerul de viata se pot ivi dintr-o dorinta de a fi singuri, de a va pune in evidenta propria individualitate si de a se tine seama de ea. Cu Mercur retrograd in Pesti , se poate vorbi de o perioada mai tulbure  in care puteti  simti nevoia de singuratate, de izolare . Subtilitatea, intuitia, imaginatia sunt armele voastre in aceasta perioada, arme pe care le puteti folosi in favoarea voastra, in rezolvarea unor probleme in afaceri , in rezolvarea unor probleme din trecutul vostru , probleme legate de minciuna, fals, inselaciuni.
Abordati cu intelepciune comunicarea cu partenerul de viata, cu cei din jur. Mercur retrograd guverneaza casa gandirii practice , a fratilor dar si casa muncii , colegilor, sanatatii , in consecinta pot aparea unele probleme si in aceste domenii din viata voastra care trebuiesc rediscutate, rearanjate , redirectionate .

TAUR / ASCENDENTUL IN TAUR


Cu Mercur retrograd in Berbec  se poate vorbi de o perioada mai tulbure  in care puteti  simti nevoia de singuratate, de izolare .Intuitia, imaginatia sunt armele voastre in aceasta perioada, arme pe care le puteti folosi in favoarea voastra, in rezolvarea unor probleme in afaceri , in rezolvarea unor probleme din trecutul vostru , probleme legate de minciuna, fals, inselaciuni. Probabilitatea de a fi inteles gresit si de a intelege gresit anumite lucruri este foarte mare in cazul vostru in timpul lui Mercur retrograd deoarece vorbim de o miscare retrograda  a lui mercur intr-o casa denumita simbolic “ casa a izolarii “, am putea vorbi de o energie destul de confuza care va poate complica existenta, va puteti insela sau puteti fi inselati , problemele trecutului va pot sacai intr-un mod continuu, mesajele primite le puteti interpreta eronat, deci atentie . Cu Mercur retrograd in Pesti  se poate vorbi de neintelegeri  cu un prieten, cu un grup de prieteni, puteti vedea destul de clar in aceasta perioada cine va este prieten si cine nu , pe cine puteti conta. Pot fi rupte anumite prietenii, pot fi amanate anumite intalniri , pot aparea in viata voastra prieteni din trecut, puteti cunoaste un om important ce poate sa va ajute in rezolvarea unor probleme. Atentie la modul de comunicare cu prietenii. Este cel mai bun timp pentru a da o perspectiva noua unei dureri vechi sau unui comportament gresit , este cel mai bun timp in care puteti vorbi putin dar puteti ierta mult . Rugaciunea este un miracol in aceasta perioada , va poate ajuta sa vedeti altfel amintirile dureroase  , traumele trecutului .
Mercur guverneaza  casa II –casa banilor , valorilor personale dar si casa V-casa iubirii, copiilor , in consecinta poate sa apara un iubit din trecut , puteti restabili o legatura mai buna cu copii vostri, puteti sa va ganditi cum trebuie sa va folositi valorile personale pentru a face mai multi bani, pentru a obtine securitate si stabilitate financiara si emotionala .

GEMENI / ASCENDENTUL IN GEMENI

Cu Mercur retrograd in Berbec  se poate vorbi de neintelegeri  cu un prieten, cu un grup de prieteni, puteti vedea destul de clar in aceasta perioada cine va este prieten si cine nu , pe cine puteti conta. Pot fi rupte anumite prietenii, pot fi amanate anumite intalniri , pot aparea in viata voastra prieteni din trecut, puteti fi inselati de prieteni,  puteti cunoaste un om important ce poate sa va ajute in rezolvarea unor probleme. Atentie la modul de comunicare cu prietenii. Mercur retrograd in Pesti  poate aduce destula confuzie in casa carierei, in viata sociala, puteti constata ca in aceasta perioada  comunicarea cu sefii, cu colegii  este destul de confuza, aici pot aparea destule necazuri. Nu este cel mai bun timp pentru luarea unei decizii referitoare la schimbarea carierei. Incercati sa fiti cat mai clari in comunicarea cu sefii, cu partenerii, cu familia, cu copii.
Mercur guverneaza casa I –casa corpului fizic, a personalitatii dar si casa familiei , in consecinta pot aparea provocari si  in aceste domenii din viata voastra , puteti fi mai nelinistiti , pot aparea in lumina unele secrete legate de familia voastra .
Probabilitatea de a fi inteles gresit si de a intelege gresit anumite lucruri este foarte mare in cazul vostru in timpul lui Mercur retrograd deoarece vorbim de o miscare retrograda  a guvernatorului vostru, de aceea, va recomand multa atentie in ceea ce spuneti, in ceea ce semnati. Puteti gasi modalitati noi de a  da viata unor  dorinte vechi .

RAC / ASCENDENTUL IN RAC

Mercur retrograd in  Berbec  poate aduce destula confuzie in casa carierei, in viata sociala, puteti constata ca in aceasta perioada  comunicarea cu sefii, cu colegii  este destul de confuza, aici pot aparea destule necazuri. Nu este cel mai bun timp pentru luarea unei decizii referitoare la schimbarea carierei. Incercati sa fiti cat mai clari in comunicarea cu sefii, cu partenerii, cu familia. Unele proiecte  incepute , unele idei privind schimbarea locului de munca dar si a statului social pot cunoaste modificari, poate fi o adevarata inversare a ceea ce ati gandit , a ceea ce ati visat sa schimbati in cariera voastra . Nu uitati ca Mercur retrograd in Berbec scoate la iveala tot ce este ascuns intr-o noua directie a carierei pe care ati gandit-o sau chiar ati inceput-o .
Mercur retrograd in Pesti poate incurca drumurile voastre, poate strica anumite relatii cu strainatatea, poate sa va faca sa renuntati la anumite cursuri. Nu este cel mai bun timp sa luati decizii referitoare la cariera , la intreruperea unui curs, la ruperea unui parteneriat cu strainatatea. Atentie mare la drumuri, la cum conduceti masina. Un vechi adevar poate reveni intr-o forma noua sau puteti ajunge la o abordare diferita a unor dileme morale sau etice .
Mercur guverneaza casa III –domeniul gandirii practice, frati,rude , drumuri scurte dar si casa XII –casa secretelor ,  a platii karmice . In aceste domenii din viata voastra , Mercur retrograd se vrea un judecator drept ce poate sa va invete ca totul cere un echilibru dar si o plata . Se pot ivi neintelegeri cu fratii, surorile, vecinii, se pot pierde documente , se pot pierde informatii pretioase, puteti sa va inselati la cumparaturi, deci , atentie marita . Se poate vorbi de o perioada mai tulbure  in care puteti  simti nevoia de singuratate, de izolare , subtilitatea, intuitia, imaginatia sunt armele voastre in aceasta perioada, arme pe care le puteti folosi in favoarea voastra, in rezolvarea unor probleme in afaceri , in rezolvarea unor probleme din trecutul vostru .Minciuna , falsul , secretele ies in lumina in aceasta perioada.

LEU / ASCENDENTUL IN LEU

Mercur retrograd in Berbec  poate incurca drumurile voastre, poate strica anumite relatii cu strainatatea, poate sa va faca sa renuntati la anumite cursuri, pot aparea in prim plan provocari legate de anumite aspecte juridice . Nu este cel mai bun timp sa luati decizii  , la intreruperea unui curs, la ruperea unui parteneriat cu strainatatea. Atentie mare la drumuri, la cum conduceti masina. Poate fi un timp al provocarilor legate de aspectele juridice, invatamant, legi, drumuri, calatorii lungi, relatiile cu strainatatea, cu strainii.  Mercur retrograd in Pesti poate sa va dea de lucru in orice initiativa financiara legata de un plan de afaceri, se poate vorbi de intarzieri legate de calatorii, transport, sprijin financiar, imprumuturi. Este un timp in care va puteti da seama ca nu va puteti baza pe banii unui partener, puteti fi inselat de un partener, puteti rupe o relatie de afacere , puteti descoperi ca partenerul de afaceri nu este chiar asa de “ sfant”. Simtul afacerilor este destul de confuz, putem vorbi de necazuri in afaceri, probleme cu banii, cu plata anumitor credite, cu plata unor impozite. Nu este cel mai bun timp de a lua hotarari legate de un partener de afaceri, de a face diverse imprumuturi, atentie mare in comunicarea cu partenerii de afaceri, cu persoana iubita.
Mercur  guverneaza casa valorilor personale , a banilor castigati prin forte proprii dar si casa prietenilor , sperantelor , in consecinta pot aparea provocari si in aceste domenii din viata voastra , orice problema aparuta trebuie redefinita ,reajustata pentru a fi pe placul acestei energii retrograde . Mercur retrograd poate aduce in prim plan probleme legate de banii personali, de folosirea inadecvata a valorii personale , a anumitor talente folosite  in castigarea sigurantei materiale .Pot aparea anumiti prieteni din trecut, puteti constata ca un prieten nu este nici pe departe asa cum credeati, puteti fi inselati de prieteni. O dorinta veche poate imbraca o haina noua.

FECIOARA/ ASCENDENT IN FECIOARA

Mercur retrograd in Berbec poate sa va dea de lucru in orice initiativa financiara legata de un plan de afaceri, se poate vorbi de intarzieri legate de calatorii, transport, sprijin financiar, imprumuturi. Este un timp in care va puteti da seama ca nu va puteti baza pe banii unui partener, puteti fi inselat de un partener, puteti rupe o relatie de afacere , puteti descoperi ca partenerul de afaceri nu este chiar asa de “ sfant”. Simtul afacerilor este destul de confuz, putem vorbi de necazuri in afaceri, probleme cu banii, cu plata anumitor credite, cu plata unor impozite. Nu este cel mai bun timp de a lua hotarari legate de un partener de afaceri, de a face diverse imprumuturi, atentie mare in comunicarea cu partenerii de afaceri, cu persoana iubita. Cu Mercur retrograd in Pesti se poate vorbi de un timp al confuziilor in parteneriate , neintelegerile cu partenerul de viata se pot intensifica, frustrarile in casatorie , in relatia cu familia sunt energizate de vorbe ce  pot capata alte sensuri, de anumite  mesaje prost intelese. Este o perioada buna pentru regandirea unui aranjament partenerial dar nu si pentru hotarari legate de ruperea unui parteneriat sau intrarea intr-o noua relatie parteneriala  , cel mai bine ar fi sa fiti mai atenti in comunicarea cu partenerul  , sa reexaminati problemele cuplului vostru.
Mercur guverneaza casa I –casa corpului fizic, a personalitatii dar si casa carierei , vietii sociale , in consecinta pot aparea provocari si  in aceste domenii din viata voastra , puteti fi mai nelinistiti , pot aparea in lumina unele secrete legate de cariera voastra , de viata voastra sociala . Poate fi un timp al provocarilor in domeniul carierei,  imagine publica,  viata sociala, confuzia poate aparea in comunicarea cu sefii, cu partenerii, cu oamenii ce detin o anumita putere sociala. Probabilitatea de a fi inteles gresit si de a intelege gresit anumite lucruri este foarte mare in cazul vostru in timpul lui Mercur retrograd deoarece vorbim de o miscare retrograda  a guvernatorului vostru, de aceea, va recomand multa atentie in ceea ce spuneti, in ceea ce semnati.

BALANTA/ ASCENDENT IN BALANTA

Cu Mercur retrograd in Berbec se poate vorbi de un timp al confuziilor in parteneriate , neintelegerile cu partenerul de viata se pot intensifica, frustrarile in casatorie si in diverse asocieri   pot fi energizate de vorbe ce  pot capata alte sensuri, de anumite  mesaje prost intelese. Este o perioada buna pentru regandirea unui angajament partenerial dar nu si pentru hotarari legate de ruperea unui parteneriat sau intrarea intr-o noua relatie parteneriala  , cel mai bine ar fi sa fiti mai atenti in comunicarea cu partenerul  , sa reexaminati problemele cuplului vostru. Cu Mercur retrograde in Pesti  pot aparea neintelegeri la locul de munca, cu colegii, cu sefii, sunteti nemultumiti de programul de lucru, orice rutina, orice amanunt va poate creste nervozitatea manifestand astfel dispersie , instabilitate in munca . Sistemul nervos este cam afectat in aceasta perioada iar din aceasta cauza va puteti certa cu colegii, cu sefii, comunicarea cu cei de la locul de munca este cam confuza in aceasta perioada . Poate fi un timp al revizuirii unor vechi probleme din relatia voastra de cuplu, pot exista probleme de comunicare cu partenerul. Regandirea unui parteneriat,sau a unui loc de munca, a modului de colaborarea cu sefii, cu colegii sunt posibile in aceasta perioada, nu este un timp bun de a lua hotarari decisive in aceste directii. Abordati cu multa intelepciune comunicarea cu partenerii, cu colegii, cu sefii , reexaminati problemele avute in trecut cu acestia .
Mercur guverneaza casa IX  –casa studiiilor mari, calatoriilor ,  strainatatii  dar si casa secretelor , in consecinta pot aparea provocari si  in aceste domenii din viata voastra . Atentie in calatorii, pot aparea in lumina unele secrete legate de trecutul vostru care pot cauza greutati destul de mari. Poate fi un timp al provocarilor legate de aspectele juridice, invatamant, legi, drumuri, calatorii lungi, relatiile cu strainatatea, cu strainii dar  se poate vorbi si de  confuzie , nevoie de singuratate, de izolare,de  rezolvarea unor probleme in afaceri , de  rezolvarea unor probleme din trecutul vostru.

SCORPION/ ASCENDENTUL IN SCORPION

Cu Mercur retrograd in Berbec pot aparea neintelegeri la locul de munca, cu colegii, cu sefii, sunteti nemultumiti de programul de lucru, orice rutina, orice amanunt va poate creste nervozitatea manifestand astfel dispersie , instabilitate in munca . Sistemul nervos este cam afectat in aceasta perioada iar din aceasta cauza va puteti certa cu colegii, cu sefii, comunicarea cu cei de la locul de munca este cam confuza in aceasta perioada. Regandirea modului de abordare a unui  loc de munca, a modului de colaborarea cu sefii, cu colegii sunt posibile in aceasta perioada, nu este un timp bun de a lua hotarari decisive in aceste directii. Abordati cu multa intelepciune comunicarea cu   colegii, cu sefii , pot aparea  “ probleme din trecut “ in acest domeniu, probleme pe care trebuie sa le reexaminati , catalogati, etichetati . Atentie la sanatate. Cu Mercur retrograd  in Pesti se poate vorbi de un timp al confuziilor legate de un iubit, pot aparea unele probleme de comunicare cu un iubit, cu copii. Este o perioada de revizuire a legaturilor romantice, a relatiilor cu copii, a proiectelor creative , a modului de folosire a energiei mentale. Regandirea modului de comunicare cu cei de la locul de munca, cu iubitul , cu copii sunt posibile in aceasta perioada  dar trebuie evitate hotararile in aceste domenii din viata voastra. Abordati cu intelepciune orice comunicare cu colegii, iubitii, copii , reexaminati problemele de comunicare cu acestia deoarece este un timp in care puteti vedea destul de clar unde sunt problemele si ce trebuie sa faceti. Evitati speculatiile financiare in aceasta perioada.
Mercur  guverneaza casa VIII   –casa transformarii , banilor veniti din alta parte , creditelor , mostenirilor dar si casa prietenilor, sperantelor , in consecinta pot aparea provocari si  in aceste domenii din viata voastra , Atentie la sanatate , la banii veniti din alta parte , este un timp in care va puteti da seama ca nu va puteti baza pe banii unui partener, puteti fi inselat de un partener, puteti rupe o relatie de afacere . Pot aparea anumiti prieteni din trecut, puteti constata ca un prieten nu este nici pe departe asa cum credeati, puteti fi inselati de prieteni.

SAGETATOR/ASCENDENTUL IN SAGETATOR

Cu Mercur retrograd  in Berbec se poate vorbi de un timp al confuziilor legate de un iubit, pot aparea unele probleme de comunicare cu un iubit, cu copii. Este o perioada de revizuire a legaturilor romantice, a relatiilor cu copii, a proiectelor creative , a modului de folosire a energiei mentale si creative. Sunteti fortati sa  reevaluati modul de comunicare cu  iubitul , cu copii dar trebuie evitate hotararile in acest domeniu din viata voastra. Cu Mercur retrograd in pesti se poate vorbi de un timp in care se pot ivi neintelegeri cu membrii familiei, pot interveni neintelegeri legate de o casa, de o afacere imobiliara . Problemele legate de familie nerezolvate in trecut pot reveni in aceasta perioada fiind cel mai bun timp de a gasi o solutie , de a gasi o cale de impacare . Este un timp bun pentru a face un plan pentru redecorarea casei, pentru schimbarea casei pe care sa le puneti in aplicatie dupa perioada lui Mercur retrograd. Abordati cu intelepciune comunicarea cu membri familiei , cu iubitul , cu copii.
Mercur guverneaza casa VII   –casa partenerului  dar si casa carierei, vietii sociale , in consecinta pot aparea provocari si  in aceste domenii din viata voastra .Confuzia poate aparea in comunicarea cu sefii, cu partenerii, cu copii, cu oamenii ce detin o anumita putere sociala, neintelegerile cu partenerul de viata se pot intensifica, deci atentie .

CAPRICORN/ASCENDENTUL IN CAPRICORN

Cu Mercur retrograd in Berbec se poate vorbi de un timp in care se pot ivi neintelegeri cu membrii familiei, pot interveni neintelegeri legate de o casa, de o afacere imobiliara . Problemele legate de familie nerezolvate in trecut pot reveni in aceasta perioada fiind cel mai bun timp de a gasi o solutie , de a gasi o cale de impacare . Este un timp bun pentru a face un plan pentru redecorarea casei, pentru schimbarea casei pe care sa le puneti in aplicatie dupa perioada lui Mercur retrograd.  Cu Mecur retrograde in Pesti se pot reanaliza vechile dispute cu un frate, cu o sora, cu un vecin , este posibil sa pierdeti anumite scrisori, documente , puteti fi destul de neclari in modul de folosire a unor cuvinte, puteti da mesaje confuze celor apropiati, puteti primi mesaje neclare, puteti sa intelegi gresit anumite cuvinte, deci atentie.  Este un timp in care trebuie sa fiti mai atenti la documente, cuvinte, drumuri, la ce cumparati deoarece puteti pierde lucruri, documente, puteti sa va pacaliti la cumparaturi, puteti sa aveti unele greutati cu masina, cu condusul masinii. Atentie la calatoriile scurte, la relatia cu cei apropiati voua, la modul cum comunicati cu ei.
Mercur  guverneaza casa VI   –casa muncii , colegilor , sanatatii  dar si casa studiilor mari, calatoriilor , straintatatii, in consecinta pot aparea provocari si  in aceste domenii din viata voastra .Pot aparea neintelegeri la locul de munca, cu colegii, cu sefii, puteti fi  nemultumiti de programul de lucru, orice rutina, orice amanunt va poate creste nervozitatea manifestand astfel  instabilitate in munca . Sistemul nervos este cam afectat in aceasta perioada iar din aceasta cauza va puteti certa cu colegii, cu sefii, comunicarea cu cei de la locul de munca este cam confuza in aceasta perioada , deci atentie .

VARSATOR/ ASCENDENTUL IN VARSATOR

Cu Mecur retrograd in Berbec se pot reanaliza vechile dispute cu un frate, cu o sora, cu un vecin , este posibil sa pierdeti anumite scrisori, documente , puteti fi destul de neclari in modul de folosire a unor cuvinte, puteti da  mesaje confuze celor apropiati, puteti primi mesaje neclare, puteti sa intelegi gresit anumite cuvinte, deci atentie. Este un timp in care trebuie sa fiti mai atenti la documente, cuvinte, drumuri, la ce cumparati deoarece puteti pierde lucruri, documente, puteti sa va pacaliti la cumparaturi, puteti sa aveti unele greutati cu masina, cu condusul masinii. Atentie la calatoriile scurte, la relatia cu cei apropiati voua, la modul cum comunicati cu ei.
Modul de gandire , sistemul nervos sunt sub influenta acestei energii puternice ,”cuvintele “ va pot deveni prieteni sau dusmani, deci mare atentie.
In momentul in care Mercur reintra in miscarea lui aparenta in Pesti sunteti ajutati in repararea unor probleme legate de bani, valoare personala, bunuri personale. Este cel mai bun timp da a reflecta la anumite investitii fiind ajutati in revizuirea unui plan de afaceri, in revizuirea valorilor personale , in intelegerea modului corect in care trebuie sa va folositi anumite talente pentru a face bani.
Mercur  guverneaza casa V   –casa iubirii , copiilor ,creativitatii personale dar si casa VIII –casa transformarii , banilor primiti prin diverse parteneriate , credite, in consecinta pot aparea provocari si  in aceste domenii din viata voastra. Se poate vorbi de un timp al confuziilor legate de un iubit, pot aparea unele probleme de comunicare cu un iubit, cu copii, poate aparea un iubit/ iubita din trecut . Este o perioada de revizuire a legaturilor romantice, a relatiilor cu copii, a proiectelor creative , a modului de folosire a energiei mentale dar sunteti ajutati si in regandirea unui plan de afaceri, in analizarea si reorganizarea unui parteneriat in care banii sunt in prim plan.

PESTI/ ASCENDENTUL IN PESTI

Cu Mecur retrograd in Berbec sunteti ajutati in repararea unor probleme legate de bani, valoare personala, bunuri personale. Este cel mai bun timp de a reflecta la anumite investitii fiind ajutati in revizuirea unui plan de afaceri, in revizuirea valorilor personale , in intelegerea modului corect in care trebuie sa va folositi anumite talente pentru a face bani.  Ar trebui sa  fiti atenti la toate deciziile referitoare la bani si cum va cheltuiti banii, “ portofelul “ personal se poate schimba .
Mercur retrograd  in Pesti  poate aduce in prim plan unele greseli privind relatiile voastre, modul in care va folositi propria individualitate. Nu este cel mai bun timp de a face investitii, de a cumpara lucruri “ valoroase”, in schimb sunteti ajutati in descoperirea unor investitii proaste, in descoperirea unor greseli in unele hotarari luate in legatura cu banii  unei afaceri.  Atentie la modul de comunicare cu partenerul , cu asociatul , aici pot aparea destule neclaritati , se pot intelege gresit anumite vorbe , atentie la ce semnati intr-un parteneriat, atentie la ce semnale primiti de la corpul vostru. , atentie la sanatate. Poate fi un timp in care neintelegerile cu partenerul de viata se pot ivi dintr-o dorinta de a fi singuri, de a va pune in evidenta propria individualitate si de a se tine seama de ea. Abordati cu intelepciune comunicarea cu partenerul de viata, cu cei din jur.
Mercur guverneaza casa IV   –casa familiei , parintilor dar si casa VII –casa partenerului , in consecinta pot aparea provocari si  in aceste domenii din viata voastra. Putem  vorbi de un timp al confuziilor in parteneriate , neintelegerile cu partenerul de viata se pot intensifica, frustrarile in casatorie si in relatia cu familia sunt energizate de vorbe ce  pot capata alte sensuri, de anumite  mesaje prost intelese. Este o perioada buna pentru regandirea unui aranjament partenerial dar nu si pentru hotarari legate de ruperea unui parteneriat sau intrarea intr-o noua relatie parteneriala . Problemele nerezolvate in trecut legate de familie  pot reveni in aceasta perioada fiind cel mai bun timp de a gasi o solutie , de a gasi o cale de impacare .

Adriana Tudosa

You may also like

3 Comments

  1. Adriana,felicitari pentru articol :)…eu sunt nascuta cu Mercur retrograd si stiu ca in ac perioada ar trebui sa imi fie bine nu?

  2. Ca de obicei ma regasesc in cele spuse de tine, ba chiar cu ceva vreme inainte ca Mercur sa intre in retrograd. Ma intreb daca are de-a face cu Mercurul meu natal?! As avea rugamintea daca si cand se poate sa te uiti si peste harta mea ( 02 martie 1984, 21:55, Deva ) Sunt incepatoare in ale astrelor si cercetand am aflat ca in harta mea se face o formatiune numita ” nicovala ” despre care nu am gasit nicio informatie. Poate stii ceva despre ea…Sau orice alta informatie este binevenita.
    Si multumesc mult pentru articolele deosebite!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.