LUNA NOUA IN BERBEC – 1 APRILIE 2022, ORA 9 :25, ORA ROMANIEI–UN INDEMN COSMIC CATRE SPERANTA …..

“In lume veti avea necazuri; dar indrazniti, Eu am biruit lumea.”Ioan 16:33

O Luna Noua are loc atunci cand Soarele si Luna se unesc pe cerul noptii. Din punct de vedere astrologic, luna noua este asociata cu noi inceputuri sau cu o noua abordare a unei probleme, a unui domeniu specific vietii noastre. Acuma, nunta  cosmica (Luna Noua) are loc pe gradul 11:32 Berbec. Lumina ( Soarele) se uneste cu intunericul ( Luna) si incep sa imparta daruri pentru toti cei invitati, in special pentru cei nascuti in preajma zilei de 1 din orice semn zodiacal.
La masa cosmica si foarte aproape de miri sta Mercur pe gradul 9:44 Berbec (vesti, comunicare, documente, ghidare, idei novatoare, calatorii, comert, smecherii) dar si Chiron pe gradul 12:18 Berbec( vindecatorul ranit) ). Intr-un fel, nunta cosmica in Berbec este prinsa intr-un sandvich astral de catre Mercur si Chiron, nu avem cum sa nu gustam din toate ingredientele.

Daca tot am prezentat invitatii, sa inceapa nunta cosmica si sa imparta daruri pentru noi pamantenii, beneficiarii directi ai acestui moment astral important.

Odata cu semnul Berbec incepe un nou ciclu de viata. Berbecul, ca si spiritul primavarii, este aprins, plin de initiativa si gata sa conduca si sa dea nastere unei vieti noi. Berbecul este liderul sau pionierul zodiacului. Intruchipeaza pasiunea, carisma si entuziasmul pentru noi aventuri mentale sau fizice. O luna noua are intotdeauna magia ei pe care o revarsa si asupra noastra in scopul initierii unor noi activitati care sa ne apropie incet, incet, de divinitate, de lectia noastra de viata. Luna Noua in acest semn este puternica si benefica unor inceputuri proaspete ce ne vor pune in lumina identitatea, autenticitatea, maiestria noastra. Energia de foc a Berbecului ofera optimism, indrazneala, capacitate de a lupta, “ sa mergem inainte” , deci un indemn cosmic catre speranta, incredere. Este cel mai bun moment pentru dezvoltarea obiectivelor personale, sa incercam ceva nou, de pionerat, dar fara sa fim agresivi. Asa cum natura invie si noi putem reinvia pe un alt nivel daca reevaluam relatia noastra cu noi insine, daca facem schimbari importante in viata noastra. Este cea mai buna perioada pentru a ne exprima autenticitatea, sa ne bazam pe noi insine, sa cautam fericirea in noi fara a da vina pe ceilalti ca nu aduc fericirea in viata noastra. Este un moment bun pentru a ne revitaliza prin experiente care implica ceva nou.
Daca mergem pe calitatile inferioare ale Berbecului, atunci aceasta luna noua ne va tine sub stres si legati de orgoliu, aroganta, cruzime, nerabdare, dorinta de a-i controla pe ceilalti, judecati superficiale, minte ingusta.

Cu toate acestea, aceasta luna noua ne spune ca ne putem recastiga securitatea dorita daca ne legam de calitatile superioare ale Berbecului care sunt latente in interiorul nostru: sa actionam independent si nu co-dependent, sa fim curajosi, sa ne asumam riscuri sanatoase, sa propagam adevarul, sa-i incurajam pe ceilalti sa fie ei insisi. Mai presus de orice, trebuie sa ne incredem in Domnul in orice vreme!

Este timpul sa ne simplificam viata, sa nu mai pornim un razboi din fiecare lucru marunt, sa nu mai dorim sa castigam in orice discutie, sa nu mai dorim sa-i schimbam pe ceilalti, sa nu mai calcam peste ceilalti. De asemenea, ar fi mai simplu sa nu agonisim prea multe. De obicei cand ai prea multe, apare grija ce sa faci cu ele. O viata linistita si plina de pace este posibila chiar si in aceasta lume agitata dar pentru asta fiecare dintre noi trebuie sa aduca pacea in el insusi( Berbec). Este timpul sa credem cu putere in noi, in unicitatea si divinitatea din noi, sa luptam pentru credintele noastre, sa ne imbratisam latura independenta.

Daca semnul lunatiei ne arata ce posibilitati avem, casa astrologica activata, arata domeniul de viata adus in centrul atentiei.
Luna Noua in Berbec energizeaza casa XI in harta acestui moment astral, o casa naturala a Varsatorului, o casa de aer ce intretine si mareste focul acestei lunatii. Datorita asocierii acestei case XI cu semnul Varsatorului, Luna Noua in Berbec in casa XI aduce in atentie preocuparile umanitare, idealismul social, prieteniile, functiile publice, veniturile din cariera, sperantele pentru tara, popor. Cum este casa a treia de la casa a noua, singura care guverneaza zeitatile si religia, aceasta luna noua ne spune ca Dumnezeu ne vorbeste acuma prin credinta, rugaciune, rude, prieteni, activitati umanitate, alegeri facute pentru bunastarea intregii omeniri. Ni se poate intampla ceva care ne schimba radical prioritatile. Putem intalni aliati norocosi si binefacatori. Poate aduce nasterea unui nou grup, organizatie sau retea care sa mareasca sentimentul nostru de apartenenta. Este o Luna Noua a binefacatorilor, a bonusurilor neasteptate, a unor oportunitati inedite. Putem fi interesati de tot ce este diferit. devenim toleranti, deschisi , curiosi, putem realiza ceva deosebit, putem schimba ceva, adauga ceva, scapa de ceva. Poate fi un impuls energetic important pentru depasirea barierelor, restrictiilor, stagnarilor, blocajelor, care au stat in calea noastra o perioada mare de timp. Aceasta luna noua de foc este excelenta pentru a depasi limitarile si obstacolele externe, pentru a depasi frica de esec, frica de a ne imbolnavi, frica de autoritati…..orice fel de frica…. Norocul ii favorizeaza pe cei curajosi.

Ca participant direct la nunta cosmica, Chiron in Berbec poate initia un nou proces de vindecare spirituala sau poate adanci si mai mult problemele si durerile noastre ce sunt cauzate de actiunile noastre necugetate, neatentie, graba, atitudine sfidatoare, furie, mandrie, lupte, idealuri, prieteni, proiecte de grup, veniturile carierei. Este timpul sa lucram la problemele noastre de furie, manie si agresiune. Este cel mai bun timp pentru a descoperi pentru ce suntem dispusi sa luptam, ce strategie sa aplicam, ce cale noua sa apucam.
Ranile din copilarie asociate cu parintii nostri pot reaparea. Dar, trebuie sa lasam suferintele in urma, sa le transformam in praf cosmic, asa putem face ceva pentru cresterea noastra, asa putem avea mai multa incredere in potentialul nostru. Este cel mai bun moment pentru vindecare prin iertare, credinta, gand bun, mantre.

Cu Luna Noua de mana cu Mercur in Berbec, trebuie sa ne gandim la ce lucruri si atitudini nu ne mai servesc pe termen lung si sa incercam sa le inlocuim cu noi idealuri si valori.
Fair-play-ul, impartialitatea si altruismul sunt idealuri importante acuma. Pot exista multe schimbari sau fluctuatii in dorintele, visele, planurile si idealurile noastre personale.

Luna Noua pe gradul 11:31 Berbec in aspect de trigon benefic cu asteroidul 55 Pandora pe gradul 12:10 Sagetator, devine un indemn cosmic la credinta si speranta in bunatatea lui Dumnezeu. Acest aspect astrologic ofera speranta in vremuri devastatoare. Pandora vine cu un cadou puternic, care nu poate fi distrus de greutatile vietii. Speranta este o forta de viata care supravietuieste dezastrului si evoca imagini de vindecare si de imbunatatire. Chiar daca viata este plina de provocari neprevazute, speranta este forta care le invinge. Toate relele se intampla din cauza ca uitam de speranta, de schimbarea unor lucruri, de idei noi, de cai noi.
Speranta este o alegere. Alege mereu speranta si nu deznadejdea. Dumnezeu ne cunoaste pe fiecare asa cum scrie In Isaia :

“ Poate o femeie sa uite copilul pe care-l alapteaza si sa n-aiba mila de rodul pantecelui ei? Dar chiar daca l-ar uita, totusi Eu nu te voi uita cu nici un chip:
Iata ca te-am sapat pe mainile Mele, si zidurile tale sunt totdeauna inaintea ochilor Mei!”Isaia 49-15,16

Numai daca ne gandim ca Dumnezeu are scris numele fiecaruia in palma Sa,  ni se umple sufletul de speranta ca poate va sopti si va trimite harul Sau asupra numelui meu…..al tau….. al lui….al ei….  Speranta si credinta merg mana in mana. Marea speranta a acestui frumos moment astral este  bunatatea lui Dumnezeu….. Sa ne ridicam privirea spre Dumnezeu, numai la  El e ajutorul. El poate ajuta, dar nu ajuta pe nimeni cu forta, ci noi trebuie sa strigam, sa cerem ajutorul Lui.

Aceasta Luna Noua in Berbec este suficient de puternica pentru a ne scoate din orice situatie care ne limiteaza. Focul acestei lunatii vorbeste despre pasiune, curaj, miscarea inainte, inlaturarea temerilor. Aduce oportunitati de a incepe din nou, de a incerca lucruri noi si de a face alegeri diferite. Lucrurile se misca, scanteia (berbecul-foc) trimisa de sus poate fi un sprijin important pentru noi actiuni, pentru alegeri indraznete care sa deblocheze situatiile de viata grele. Este timpul sa ne eliberam de vechile identitati si sa evoluam in lumina scanteii divine din noi. Sa incepem din nou, sa mergem mai departe doar cu Domnul ………si …..sa spunem :

“Domnul este pastorul meu,
Nu duc lipsa de nimic” Psalmul 23

Sa fiti binecuvantati!

Adriana Tudosa

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.