LUNA NOUA IN BALANTA -7 OCTOMBRIE 2010, ORA 21:45-ORA ROMANIEI-ADEVARURI KARMICE ….

astro_2gw_361_luna_noua_in_balanta_2010.10344.14879

Faza de Luna Noua este inceputul tuturor lucrurilor, este momentul cand samanta germineaza si iese din capsula , apar primele mladite verzi. Este viata in fundamentul ei ghidata doar de instinct, este un punct de inceput pentru toate actiunile.
In momentul de Luna Noua, Soarele si Luna sunt in conjunctie , sau in acelasi loc, deci in acelasi semn zodiacal.
Luna Noua este forma cea mai masculinizata  a energiei feminine a Lunii, fiind de fapt faza cea mai activa, primitiva si impulsiva.
Este un moment bun pentru a incepe noi proiecte, pentru a pune in miscare planurile facute, este bine sa plantezi orice care speri sa rodeasca.
Luna Noua este prima dintre puterile elementare ale fertilitatii si ingrijirii , reprezinta gestatia , primul pas spre nastere.
Ascendentul momentului de Luna Noua este Gemeni gradul 19:12 ,este un ascendent mutabil de aer ce induce o energie ce ne va face schimbatori si atenti la mai multe lucruri, vom fi plini de neastampar, dornici de miscare , de distractii, devenim trubadurii adevarului. Cu o multime de ganduri contradictorii , plini de  originalitate dar si cu  dificultati in dragoste , iubiri ascunse, acest  ascendent  poate induce o gandire supromeneasca , transcendentala sau putem deveni asemenea unei pasari neliniste si nerabdatoare. Descendentul in Sagetator  gradul 19:12 aduce risipa in sentimente , parteneriatele sunt privite ca asocieri liber consimtite in care fiecare se bucura de independenta actiunilor  dar si de  libertate , este o viata in doi plina de capricii , dezamagiri, freamat , schimbare , interes fata de problemele exterioare. Casa IV in Leu aduce o nevoie imensa de fast in familie din dorinta de a reflecta puterea , armonia si respectarea autoritatii personale sunt elemente de baza , aparentele in familie sunt la mare inaltime  din dorinta obtinerii aprobarii celor din jur, sentimentul de sine este foarte important, familia este urcata pe scena in aceasta perioada .
MC –casa X in Varsator este o energie plina de inventivitate, originalitate ce poate aduce pentru unii destula popularitate.
Guvernatorul ascendentului in Gemeni este Mercur in Balanta ,asadar , energia mercuriana devine pentru noi energia cosmica ce  va nuanta intreaga perioada pana la urmatoarea luna noua, o nuanta data atat modului nostru de abordare a vietii de zi cu zi dar si a modului de interactiune cu cei din jur , as putea vorbi aici de o energie ce ne calauzeste pas cu pas in urmatoarea perioada . Mercur ( mintea noastra,modul de comunicare ,tot ceea ce tine de comunicatii ) nu este de capul lui  in acest moment de Luna Noua,este acolo Saturn in Balanta (intr-o conjunctie destul de stransa) care va incerca prin toate metodele lui sa ne disciplineze . Mercur si Saturn fac echipa buna ,sunt energii de aceeasi natura (rece si uscata ) ce ne indeamna sa gasim esenta lucrurilor,sa fim mai selectivi si exigenti in relatiile noastre . Mercur si Saturn in Balanta fac un aspect de conjunctie cu Luna Noua in Balanta gradul 14:24 plasata in casa V ,o casa ce ne vorbeste de modul cum ne folosim energiile creative,cum intelegem si cum daruim iubirea,cum ne intelegem cu copii ,cum ne ajutam copiii.
O luna Noua in Balanta in casa V  este favorabila activitatilor de exprimare artistica , de crestere a potentialului creator, dar si de amplificare a vietii sentimentale , a importantei copiilor in viata noastra( doar a inceput  scoala).
Este cel mai bun moment  in care ne putem percepe abilitatile mai clar , le putem defini mai bine,  putem realiza mai usor care este potentialul nostru creator pentru a obtine succesul, este un timp in care ne putem asuma anumite riscuri pentru a ne exprima pe noi insine si pentru a obtine recunoastere , sa ne apropiem mai mult de copiii nostri, de fapt,  de sufletul lor,sa intelegem ca iubirea , limbajul iubirii ne poate vindeca corpurile , sufletele .

Conjunctia dintre Luna Noua in Balanta  gradul 14:24 cu  Saturn si Mercur in Balanta  gradul 08:35 aduce o supra-accentuare a nevoii de crestere si dezvoltare , este o provocare a sortii pentru a incepe sa acordam mai multa atentie a ceea ce reprezinta casa V , cum ne folosim talentele creatoare, cum iubim , cum ne distram, cum avem grija de copii nostri. Aceasta conjunctie accentueaza intr-un fel frica de a ne exprima asa cum suntem , teama de critica , de a gresi , de a incerca lucruri noi. De fapt aceasta teama ne poate face sa ne stabilizam perceptia asupra propriei persoane , sa ne asumam respnsabilitatile pentru noi si cu curaj sa invatam cutezanta in a ne exprima talentele , pentru a realiza ceea ce simtim ca suntem capabili sa facem .
Rolul lui Saturn in acest moment de Luna Noua este de “ STAPANUL KARMEI”, contabilizand atat de bine progresele sau regresele , impunand limite pana invatam ceea ce trebuie sa invatam; influenta lui Saturn are o legatura directa cu constientizarea blocajelor si temerilor care ne-au golit de energie , este cu siguranta momentul in care ne vom confrunta cu temerile si obiceiurile noastre catre ne-au devitalizat, frustrat din punct de vedere creator, am fost neiubiti sau am fost incapabili de iubire. Presiunea lui Saturn in conjunctie cu acest moment de Luna Noua ne face sa reflectam asupra propriei noastre fiinte stimulandu-ne sa fim mai atenti la resursele noastre interioare de iubire, de creatie, este intalnirea cu Saturn profesorul care te intreaba :-esti multumit de tine, de felul cum iti folosesti talentele creatoare, de felul cum iubesti sau lasi pe altii sa te iubeasca, de felul cum te porti cu copii tai?
Satisfactii mari pot aparea pentru cei ce au inteles sa-si exprime afectiunea si loialitatea profunda prin onestitate , datorie si efort personal.  In relatii, acest moment de Luna Noua in conjunctie cu Saturn si Mercur devine crucial, ne vorbeste despre dragoste si datorie in proportii egale , cuvantul datorie fiind legat de ceea ce se cuvine facut, de respect, de a acorda ceea ce se cuvine , de ceea ce este just. Timpul si imprejurarile sunt elemente care preseaza si ne inghesuie la colt pentru a ne da seama ce trebuie facut , ce datorie avem fata de celalalt , daca ne facem datoria cu dragoste . Pentru cei care nu-si recunosc sau chiar nu-si bat prea mult capul cu responsabilitatea fata de iubire , fata de copii, fata de cum folosesc sau isi irosesc talentele native, cu siguranta  Saturn le va prezenta “ nota de plata’ .

Balanta este guvernata de Venus care in acest moment de Luna Noua este in Scorpion , un semn in care Venus este in cadere,  fiind accentuate  toate calitatile negative ale acestui astru, este Venus cea ofensata, mofturoasa, plina de ifose , ce imprima pasiuni neanfranate, incapatanare exagerata dar si deziluzii , abandonuri, furtuni emotionale dramatice . Venus in Scorpion este in ultima ei zi de “ umbra “ adica o perioada in care  parcurge pentru prima data gradele zodiacale pe care  le va parcurge in mers aparent retrograd, este o perioada in care Venus este puternica cu influente deosebite, este o energie ce poate pune in evidenta fisurile unei relatii,problemele  latente intr-o relatie ,in zonele financiare ,TOT ceea ca are nevoie de ajustare si reechilibrare incepe sa fie cunoscut , sentimentele de nemultumire ,nevoia de singuratate sau posibilitatea unei schimbari sunt destul de accentuate . Aceasta energie venusiana este sustinuta atat de Marte in Scorpion dar si de Eros in Scorpion . Fuziunea dintre Venus,Marte si Eros in Scorpion induce multa pasiune ,nevoie de relatii intense in care sexul este totul sau nimic , relatiile parteneriale au nevoie de trairi intense, de acea scanteie care aprinde totul in jur, este loialitatea absoluta , este un timp a pasiunii,geloziei,vulnerabilitatii si asta  din cauza sentimentelor profunde angajate.
Este o Luna Noua care da forta vindecarii relatiilor noastre ,este un punct “ zero”  ce marcheaza un nou anotimp in viata noastra . Intrarea Soarelui in Balanta marcheaza inceputul toamnei ( echinoctiul de toamna ), o perioada in care incepe pregatirea pentru a conserva tot ceea ce s-a creat. Aceasta Luna Noua in Balanta ne pregateste pentru  tranzitul lui Venus in mers aparent retrograd,ne reaminteste ca trebuie sa valorificam tot ceea ce este frumos in noi,in relatiile noastre  ,ne atentioneaza asupra corectitudinii si responsabilitatii  intr-o relatie . Saturn accentueaza acest moment de Luna Noua ,asta inseamna ca adevarurile care stau la baza relatiilor noastre fie ele intime ,familiale,cu propria persoana devin extrem de clare si uneori destul de crude .Ceea ce trebuie sa invatam in urmatoarea perioada este sa acceptam adevarul in orice relatie ,sa ne impacam cu el ,sa facem schimbarile fara judecata ,ura ,furie ,sa profitam de aceste energii care ne vor ajuta sa scapam de relatiile nesanatoase ,nefericite .Tot in acest moment de Luna Noua, Saturn face un aspect de careu cu Nodurile Lunare –Nodul Nord in Capricorn  si Nodul Sud in Rac,este un aspect cu un caracter karmic destul de pronuntat ,este rasplata cuvenita eforturilor din trecut ,este o influenta destul de restrictiva cu limitari si pierderi de tot felul .Daca tinem seama de faptul ca Nodul Nord in Capricorn este in casa VII – casa parteneriatelor ,Nodul Sud in Rac este in casa I-casa personalitatii noastre iar Saturn este in casa V-casa creativitatii,iubirii,copiilor , atunci in aceste domenii pot aparea destule blocaje ,pierderi si asta din cauza abordarii fanteziste a acestor domenii . Nu trebuie sa uitam ca Nodul Nord in casa VII aduce blocaje in relatii ,aceste blocaje ofera oportunitatea de a explora nevoile noastre emotionale, important este sa fim atenti la nevoile noastre emotionale pentru a ne da seama ce trebuie schimbat , de ce avem nevoie pentru a ne simti bine intr-o relatie , de ce avem nevoie pentru a ne simti bine noi cu noi insine .

Mult succes.

Adriana Tudosa

You may also like

12 Comments

 1. Adriana,exceptionala analiza,felicitari.Oare cum o va afecta pe fiica mea ,nascuta in 1982.6 mai,in perioada lui Saturn in Balanta[1981-1983] care are Luna in Balanta,Saturn retrograd in Balanta.Marte si Pluto retrograde in Balanta si de 2 ani o relatie nepotrivita cu un barbat zodia Balanta.Multumesc mult daca poti acorda un minut .Cu respect

 2. vicky

  Energia de pamant a Soarelui in Taur (gradul 15:34 ) o tine cu picioarele pe pamant ,calmul si seriozitatea ei o transforma intr-un prieten de nadejde. Stabila si iubitoare de familie, energia soarelui in taur o face puternica , de incredere , calma in mijlocul furtunii , disciplinata si cu un auto-control remarcabil. Are tendinta de a ramane blocata pe propriile opinii fiind dificil sa accepte alte puncte de vedere ,incapatanarea taurului este remarcabila trebuind sa invete sa iese din rigiditatea ideilor proprii . Ordinea, luxul,frumusetea fac parte din aceasta energie si din viata ei ,iti plac lucrurile fine ,mobilierul confortabil, muzica frumoasa,arta . Taurul este un semn puternic ,harnic care nu se teme sa faca orice este necesar pentru a-si asigura secutritatea de care are nevoie . Cu ascendentul in leu gradul 27,caracterul ei este puternic,posesiv,orgolios si tot timpul va dori sa aiba partea cea mai buna din orice . Viata ei pare sa aiba un iz de regalitate ,viata ei va fi influentata de deciziile pe care le ia motivate adesea de mandria ei exagerata, de dorinta de putere si aurtoritate precum si din dorinta de a arata celor din jur puterea ei.Sincera, generoasa ,cursul evenimentelor din viata ei se pot desfasura rapid ,viata ii poate inchina multe sanse dar din cauza unor impulsuri prea rapide poate cunoaste ata esecul cat si supararea . Saturn retrograd in Balanta vine sa-I reaminteasca ca viata nu este construita din decizii luate peste noapte ci din deciizii care ii ofera vietii ei echilibru trebuind sa se fereasca de orice fel de exces. Are o personalitate puternica ,o mare incredere in ea si nu reuseste sa fie prea toleranta ,este necesar sa invete sa faca compromisuri fara sa renunte la ideile ei de baza , sa fie mai diplomata si sa evite conflictele prin cultivarea tactului . Saturn retrograd avertizeaza asupra repetentiei la o anumita lectie de viata si nu oricum ci in mai multe vieti la rand . Are de obicei foarte multe vieti in urma ei, este un suflet batran care a acumulat experienta si intelepciune , stie instinctiv , intelege ceea ce alti nici nu banuiesc , a experimentat déjà pretul superficialitatii si al irosirii inutile . de aceea acum vrea sa isi ia viata in serios . Uneori pare rigida, inchistata , desi, de fapt , are doar capacitatea de a-si concentra fortele , energia pentru a-si atinge tinta. Lectia pe care trebuie sa o aprofundeze, ca orice lectie a lui Saturn este dureroasa , restrictiva , severa , se va izbi de aceleasi situatii, poate chiar cu aceleasi persoane si aceleasi scenarii de altadata , putand suferi iarasi . Isi poate simti sufletul incatusat , blocat , fara posibilitati de scapare pentru ca momentele si situatiile pe care nu are curajul sa le infrunte cu luciditate ba vrea sa le evite din nou , aceasta este principala ei povara karmica de care trebuie sa se elibereze imediat , nu trebuie sa evite momentele ci trebuie sa le infrunte cu luciditate lasand fanteziile ,iluziile pentru altii.
  Saturn retrograd in balanta in casa III –GRADUL 16I I REAMINTESTE UNEORI DESTUL DE DUR ca a gresit in vietile trecute in domeniul comunicarii,in prezent deseori greseste fiindca vede totul in alb sau negru ,are dificultati in relatiile cu ceilalti considerand ca ceilalti nu sunt capabili da a-I intelege ideile sau ceea ce face . Pentru a depasi aceasta lectie a lui Saturn , este essential sa invete sa spuna adevarul ,sa comunice lucrurile esentiale ,sa spuna tot timpul ce gandeste , sa comunice sincer .

  Luna Noua in Balanta gradul 14 face un aspect de conjunctie cu Saturn retrograd din harta ei natala din casa III,asta inseamna ca trecutul vine peste ea ,poate fi un timp in care este fortata sa faca o nota a trecutului cu bune cu rele ,pot aparea suparari,griji legate de un barbat mai in varsta ,se poate indoi de ea ,se poate intreba “ care este calea mea adevarata “,se indoieste de un barbat ,isi poate pune multe intrebari in legatura cu un barbat ,poate fi un intreg proces de maturizare si adesea de distantare de imaginea prefabricata ,neraalista a unui barbat mai in varsta din viata ei .Este un aspect ce o poate face mai atenta la ceea ce este essential vietii ei ,poate deveni mai chibzuita ,mai rezonabila in gestionarea unei realitati crude dar adevarate .
  In aceasta perioada Saturn in Balanta ii tranziteaza inca casa II ,este o casa ce vorbeste de bani,valoare personala . Acest tranzit nu se limiteaza doar la acumulare de bunuri ( acumulare prin propriile eforturi) ,este un interval de timp ce corespunde unei acumulari lente dar sigure a tot felul de resurse ,atat materiale cat si psihologice care ii pot amplifica increderea in ea pe baza unor resurse concrete . Este o perioada in care Saturn poate sa ii analizeze felul in care si-a folosit talentele ,ideile in trecut , daca acestea i-au folosit si i-au permis sa produca ceva sau daca s-au dovedit inutile si nepractice .Eforturile ei in dezvoltarea calitatilor proprii ,in valorificarea lor vor fi rasplatite de Saturn,in cealalta situatie ,poate cunoaste lipsuri de tot felul, este o lectie destul de dura a lui Saturn care o poate atentiona cum stie el mai bine ca a venit momentul sa-si assume responsabilitatea asupra propriei sigurante si stabilitati in lumea materiala .In harta ei natala ,Saturn ii guverneaza casa VI –casa muncii ,sanatatii dar si casa VII –casa parteneriatelor ( ca cel de-al doilea guvernator al Varsatorului ),in aceste domenii din viata ei Saturn in Balanta ii cere echilibru,relatii sanatoase .
  Adriana

 3. Mii de multumiri,Adriana.Daca ti-as putea multumi cu un buchet imens de flori astrale sau macar pamantesti m-as simti putin revansata pentru timpul tau consumat in a-mi raspunde.Daca eu ca mama n-o pot convinge ca a fost atrasa intr-o greseala existentia poate,Saturn-seniorul karmei o va consrtange.Libertatea omului e partea divina din EL[D UMNEZEU,care e DUH,ADEVAR,DREPTATE,ECHITATE,MORALITATE…]Adriana,D-ZEU sa te alimenteze in continuare cu har.Raspunsul e pertinent si ,poate te gasesc pt o astrograma relationala contra cost.

 4. draga vicky iti recomand sa ai rabdare cu ea ,urmeaza o perioada extrem de importanta in viata ei .Incepand din decembrie 2010 si pana in septembrie 2011 ,Saturn in Balanta devine foarte important in viata ei in sensul ca tranziteaza pentru prima data Saturn natal ,este denumita “ prima revenire a lui Saturn “. Este o perioada foarte importanta pentru ea in sensul ca ii va permite sa se inteleaga pe ea dar si lumea in care traieste Aceasta energie o va provoca sa se gandeasca mai mult la ea,la ce a realizat ,va fi premiata pentru consistenta realizarilor sau la polul opus vor aparea piedicile , blocajele, de fapt prima revenire a lui Saturn este perioada care determina o revizuire completa a ideilor si planurilor de viata. Este o perioada de autoanaliza pe care o va parcurge de buna voie sau va fi silita de imprejurari sa o faca. Viata o va obliga la revizuirea trecutului, la abandonarea multor idei , la revederea deciziilor, telurilor. Este o perioada insotita de un stres puternic ce poate proveni de la modificarea temperamentului. Saturn ii deschide usa pentru o noua viata in care va fi capabila sa traiasca mult mai eficient daca accepta revizuirea ideilor sale. Saturn o va obliga intr-un fel sau altul sa-si corecteze pozitia sociala, pozitia profesionala, emotionala urmeaza un timp in care va fi nevoita sa-si stabileasca limitele mult mai précis . Este un timp ce aduce sfarsitul unor experiente si inceputul altora mai trainice ,mai responsabile, daca viata ei a fost construita din activitati inadecvate pentru scopul ei atunci va aparea criza ,daca in anii precedenti a inceput lucruri benefice scopului ei atunci aceasta perioada poate fi considerata ca o perioada de solidificare a acestora .Daca relatia in care sta este nesatisfacatoare, cu siguranta Saturn o va pune sa examineze aceasta relatie si poate decide sa o termine ,acest lucru este valabil pentru pentru orice alt aspect din viata ei pe care l-a tratat cu prea multa toleranta si care nu i-a adus recompense prea mari . Este un timp al maturizarii ( acest tranzit poate fi denumit ca un majorat astral) prin care va fi nevoita sa faca alegeri ,schimbari ,sa inceapa de fapt sa lucreze pentru scopul vietii ei. In aceasta perioada de revenire a lui Saturn poate pierde sau castiga, dar ceea ce pare un esec se poate dovedi in viitor ,esential pentru succesul ei . Efectul acestui tranzit poate fi asemanat de multe ori cu o rasucire a unui comutator ce declanseaza o viata diferita ,cu alte zone de interes fata de ceea ce a facut ea pana in prezent ,este o treapta catre o noua viata daca va accepta revizuirea trecutului,ideilor ei.

  Are lectia de viata adica Nodul Nord al Lunii in Rac si Nodul Sud in Capricorn,poti citi aici: http://adriana-astro.com/lectia-ta-de-viata-nodurile-lunare-%E2%80%93o-necunoscuta-ce-aduce-evolutie-nn-in-rac-si-ns-in-capricorn/
  Succes

 5. Adriana draga, sunt intr-un cerc de ani de zile si nu pot iesi din el…. Data nasterii mele: 29 septembrie 1970. Sunt prinsa intr-o bucla a trecutului care a inceput in 7 iulie 2004 (oare pana in 2012 cand se termina ciclul celor opt ani voi continua sa ma cramponez de aceeasi stare?)
  MUncesc mult cu mine insumi dar parca totul sta pe loc… NU VAD NICI O IESIRE! S-au blocat astrele in aceeasi pozitie oare? Nimic… nimic… nimic….Stiu, intotdeauna cand am avut nevoie de ceva – universul a lucrat pentru mine si mi-a trimi ceea ce am avut nevoie. Poate ca inca nu e momentul….. Poate ca inca nu as sti sa reactionez matur daca ar aparea vreo schimbare. RAtional stiu ca sunt in locul potrivit, rational stiu ca lucruile se intampla inspre binele meu, universul nu-si permite sa glumeasca…
  Multumesc mult si sa ai o zi senina!

 6. Mi-ai luminat ziua ADRIANA cu surpriza[completarea]pe care mi-ai facut-o.Mulltumesc din suflet si ma simt datoare.Am recitit lectia-ta-de-viata….Articolele tale,de exceptie[chiar daca te flatez],mi-au tinut echilibrul in cercul in care m-a inchis fiica mea si,sunt un balsam pt inima mea.Asa am procedat cum m-ai sfatuit tu,cu rabdare si tact pentru ca este medic dentist[aici e pe drumul destinului,are har transmis si genetic si putere energetica de-a ajuta multa lume] si ma gandesc de 10 ori inainte de a vorbi,sa n-o dezechilibrez.Citind KARMA PURA a lui Lazarev,am inteles ca blocajul ei pe care l-ai vazut si tu[si din care am credinta ca va iesi] era necesar fie pt o plata karmica fie pt blocarea unui program de autodistrugere.Intortochiate sunt caile Domnului!! dar,NIHIL SINE DEO !.Viata e un dans dupa muzica astrelor,si.daca nu ne raportam coordonatele ei la LEGILE SACRE puse de D-ZEU in CREATIUNE, BINELE ramane o utopie.Iti doresc Adriana,ca cerul sa fie mereu senin pt tine ,chiar daca sunt nori,iar soarele sa straluceasca des pt tine,chiar daca o face pt scurt timp.Cu respect,Vicky

 7. Draga Adriana ce mi se mai poate intampla mie cu luna noua din 7 octombrie,sunt nascuta in 18 iulie 1973 ora 2.43 in drobeta turnu severin,Mehedinti,imi doresc un bebe dint ror sufletul ,oare o sa ma bucur de statutul de mamica,te rog sa imi raspunzi si mie ,te rog din suflet,multumesc mult de tot.

 8. Buna, Adriana!Sunt nascuta pe 24 septembrie. imi poti spune si mie cateva cuvinte despre ce ma mai asteapta ca pana acum numai “bine” mi-a mers…multumesc din suflet…

 9. Si mie,ce imi poate aduce aceasta Luna Noua?Sunt Scorpion cu Ascendent in Pesti,nascuta la 8 noiembrie 1962,la deva,la ora 14,30.Trec printr-o perioada foarte dificila a vietii mele acum,pe toate panurile…Iti multumesc…

  Carmen

 10. Buna Adriana. Sunt nascuta in 24 septembrie 1969, orele 17,oo. am ascendentul in Pitesti si as vrea sa stiu daca imi poti spune ceva despre viitorul meu apropiat, multumesc frumos.

 11. Draga Adriana,
  daca ai vreme si poti, te rog frumos spune-mi si mie ceva in legatura cu karma si lectiile de invatat in aceasta viata, eventual despre viitor. Sunt nascuta in 2 iunie 1983, ora 23.40 la Bucuresti, (zodia Gemeni, ascendent Varsator, iar din astrograma mea natala, apar urmatoarele: Saturn- in Balanta Rx casa 8, Uranus/Neptun in Sagetator Rx (X,XI), Pluto in Balanta Rx (casa 8), Venus in Rac casa VI …Cam atat am spicuit din astrograma mea pe care am cules-o prin intermediul internetului…multumesc din suflet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.