LUNA PLINA IN TAUR -29 OCTOMBRIE 2012 ORA 21:50 –ORA ROMANIEI – “ UN DRUM CATRE LUMINA “

Faza de Luna Plina aduce o energie ce ne ajuta sa culegem roadele muncii noastre  sau putem vedea ca drumul ales nu duce nicaieri . Asa cum Luna in acest moment straluceste in toata maretia ei , asa si  noi putem straluci sau putem constientiza ca esecul unei actiuni nu este decat o orientare gresita ,  o alegere care nu este in acord cu viata noastra .

Luna Plina poate aduce lumina, adevar, intelegere in viata noastra, in actiunile noastre, ne poate lumina calea cea buna sau ne poate opri din actiuni gresite ,  increderea in  aceasta imensa energie poate  face minuni. Important este sa profitam de aceste energii maxime care ne pot ajuta sa descoperim si sa dezvoltam pe mai departe lucrurile bune din viata noastra, dar, daca suntem suficienti de atenti , este cel mai bun moment de a pune stop unei actiuni care nu poate duce nicaieri. In timpul fazei de Luna Plina se intampla tot felul de lucruri nebunesti, deseori din cauza energiilor imense acumulate pe durata fazelor anterioare. Luna Plina poate fi momentul unor mari realizari sau a unor mari deziluzii.

Luna plina este momentul cand Luna se afla in opozitie cu Soarele, in cazul nostru,  Luna se afla in Taur gradul 6: 48 iar Soarele in Scorpion gradul 06:48.
Ascendentul momentului de Luna Plina este in  Rac gradul 23,   vorbim de un ascendent cardinal  de apa ce ne sensibilizeaza la maxim . Totusi ,vom sti destul de bine sa ascundem acest lucru, orice atac din exterior ne va face sa ne retragem , vom fi asemeni racului, vom fugi ca el,  dar vom lovi pe neasteptate chiar daca acest lucru nu este necesar. Sensibilitatea nu trebuie privita ca o  slabiciune deoarece ea contine o forta si o putere de patrundere canalizata intr-un mod concentrat, ganditi-va la apa care este flexibila  si care poate invinge totul  cand constata ca e posibil sa fie invinsa , ea evadeaza sub forma de abur  si se transforma , apa isi face loc singura printre obstacole deoarece nici o forta nu o poate impiedica sa-si urmeze cursul. Vom castiga prin supunere si  vom sti instinctiv sa ne protejam de influentele exterioare.

Guvernatorul acestui ascendent este Luna in Taur  gradul 6:48  in  opozitie cu Soarele in Scorpion  gradul 6:48 ce formeaza faza maxima a Lunii Pline in Taur . Deci Luna Plina in Taur  va nuanta cum stie mai bine urmatoarea perioada, va nuanta nu numai experientele in care ne vom implica , dar si modul cum abordam aceste experiente, cum interactionam cu cei din jur.

Luna este sufletul nostru, inconstientul personal, este grija pentru lucrurile delicate din noi si din ceilalti.  Luna guverneaza nevoia de securitate, de confort. Luna in Taur este in exaltare si ca orice planeta in exaltare ne va oferi un imens potential valoric , vorbim de o energie lunara ce stie sa aduca stralucire , accentueaza si dezvolta atasamentul de familie, casa, natura, ne da optimism, o atitudine pozitiva , ambitie dar si siguranta de sine. Este o energie ce ne conduce spre acele cai  dar si persoane  ce ne pot ajuta sa ne punem in valoare capacitatile creatoare, in problemele materiale ne face mai hotarati  dar atentie, poate sa dea si un atasament excesiv fata de lucrurile materiale, lene, incapatanare. Dragostea si banii ne vor preocupa foarte mult in urmatoarea perioada, putem vorbi de o dragoste de la forma ei cea mai simpla pana la cea spirituala  iar banii vor fi legati direct de  fel de fel de obiecte, case, proprietati, pamant. Aceasta latura materialista indusa de energiile Lunii in Taur este completata de o puternica sensibilitate fata de arta, muzica, poezie. Darul acestei energii lunare in Taur este “  intelegerea tuturor valorilor “ , ganditi-va ca Arborele vietii  are ca simbol Taurul   , radacinile sunt adanc  in pamant  , deci o baza solida iar trunchiul  , crengile , frunzele , fructele sunt cauta lumina divina .

Soarele este astrul vietii, este creativitatea, fecunditatea, individualitatea, puterea , inflacararea, autoritatea, ambitia. Soarele in Scorpion aduce pasiune in orice fel de activitate, fie ca vorbim de munca, de relatii, de placeri, de politica, putem spune ca este un timp in care se pune accentul pe fondul problemelor deoarece spiritul analtic si intuitia excelenta sunt armele noastre in aceasta perioada, si este cel mai bine sa va folositi aceste “arme ‘ in a aduce lumina si adevar in orice fel de problema din viata voastra. Asemeni pasarii Phoenix , Scorpionul poate sa arda si sa renasca din cenusa.

Luna plina in Taur formata de opozitia dintre Soarele in Scorpion  si Luna in Taur  activeaza axa IV-X, axa familiei, carierei , vietii sociale . Luna Plina in casa  X –casa carierei , arata probleme in plan profesional, viata afectiva poate fi sacrificata de dragul unei pozitii de vaza , cariera prin intermediul femeilor devine sursa de scandal . Soarele slabit in casa familiei amplifica nesiguranta , viata de familie poate cunoaste destule tensiuni  , schimbari probabile in camin,  certuri cu parintii . In astrologie, opozitia este un aspect major dinamic ce arata o  problema interpersonala ce cere un compromis intre fiecare dintre noi si partenerul nostru sau un grup de persoane. Este un aspect ce aduce instabilitate, tensiuni interioare care daca sunt controlate si directionate in mod creativ, atunci putem avea mari realizari .

Saturn este in conjunctie cu Soarele in Scorpion si in opozitie cu Luna in Taur , acest aspect poate sa  afecteze vitalitatea ( rezistenta scazuta , raceli , probleme cu articulatiile) , aduce pesimism, melancolii , tendinte depresive , situatii restrictive in familie .  Saturn ne vorbeste despre responsabilitate , fundatii solide , stabilitate iar casa IV ne vorbeste despre familie , parinti, terenuri, afacerii mobiliare , asta arata ca aceasta Luna Plina poate aduce in lumina anumite probleme legate de aceste domenii de viata . Cu Luna Plina in opozitie cu Saturn , este posibil ca aceasta perioada sa aduca separari, tristeti , ruperea unor relatii secretoase, sumbre  sau care nu ofera stabilitate emotionala . Sentimentul de singuratate este imens , ar fi bine sa fie evitat pesimismul , sa fie cultivat optimismul . Puterea subconstientului este imensa iar in cazul in care  continuati sa dezvoltati neincrederea , izolarea , pesimismul, situatiile vor fi mai greu de controlat  . Incercati sa fiti fericiti, sa va bucurati de viata si de ceea ce va ofera ea ,  stati deoparte de oamenii tristi, plangaciosi deoarece va pot face un mare rau. Aceasta Luna Plina in aspect cu Saturn pune in lumina adevarata valoare a unei relatii (orice fel de relatie ) si poate este mai sanatos sa vedem acest lucru pentru a sti cum trebuie sa ne continuam  viata .

In legatura cu Luna Plina in Taur se afla asteroidul 73 Klytia . In mitologie , , Klytie a fost o nimfa si fiica lui Oceanus si a lui Tethys . Ea s-a indragostit nebuneste de Apollo care inital i-a raspuns la sentimentele ei nebunesti dar apoi Apollo s-a indragostit de sora ei, Leucothea . Zdrobita de gelozie , Klytie a mers la tatal ei si i-a povestit de ciudata poveste . Furios ,–tatal ei a dat ordine ca Leucothea sa fie ingropata de vie . Apollo , coplesit de durere , dezgustat de gelozia si actiunile dramatice ale lui Klythe , nu s-a mai  intors niciodata la ea . Astfel , Klytie s-a asezat pe o stanca sub soarele arzator si timp de 9 zile  a refuzat sa manance , sa vorbeasca uitandu-se doar dupa Apollo care o ignora . Ea a fost transformata in final in floarea soarelui  sugerand  lumina soarelui care poate transforma totul. Ea intotdeauna se intoarce sa se confrunte cu Soarele stralucitor ,  find un simbol al devotamentului , credintei , dragostei .  In astrologie , Klytie indica gelozie imensa , tactici de razbunare  atunci cand obiectivele nu sunt atinse . Aceste obiective pot fi presarate cu romantism, sentimente imense dintr-o parte, pasiune profunda . Ceea ce trebuie subliniat in aceasta poveste a lui Klytie este modul de alegere a partenerului .  Apollo este renumit pentru   multele lui povesti de dragoste , instabilitatea lui , stitul de viata neconventinal . In consecinta , aceasta energie poate arata in harta natala , in tranzite , sinastrii, o atractie totala , incontrolabila, pasionala , profunda de un partener instabil dar de scurta durata . Aceasta Luna Plina in Taur in conjunctie cu asteroidul  73 Klytie aduce o pierdere a controlului in  relatii imbinata cu dezamagiri cumplite . Acestea nasc sentimente de gelozie si dorinta de razbunare . Deciziile neplacute pot conduce la furie , razbunare , disperare , dezamagire .Totusi, este bine sa nu actionam sub influenta acestor dorinte negative ,  sa invatam sa respectam alegerile celorlalti. Aceasta Luna Plina  combinata cu Klytie ramane un simbol al transformarii printr-o pasiune care arde profund , printr-o respingere , o dragoste neimpartasita, instrainare de altii. Totusi , Klytie a a fost transformata in final in floarea soarelui  iar acest lucru nu poate fi ignorat .Floarea Soarelui este un simbol al credintei , asa cum floarea soarelui cauta razele soarelui  si noi trebuie sa renuntam la lucrurile rele , triste si sa cautam binele,frumosul, viata in relatii . Floarea soarelui este un simbol al iubirii lui Dumnezeu , in aceste momente , credinta ne ghideaza sufletul , ne indrepta catre lumina, departe de intuneric .

 

Adriana Tudosa

 

You may also like

5 Comments

  1. Felicitari Adriana, ca de fiecare data ne resfeti cu aceste articole, analize astrologice profunde si de mare valoare.

  2. “Floarea Soarelui este un simbol al credintei, asa cum floarea soarelui cauta razele soarelui si noi trebuie sa renuntam la lucrurile rele, triste si sa cautam binele, frumosul, viata in relatii. Floarea soarelui este un simbol al iubirii lui Dumnezeu, in aceste momente, credinta ne ghideaza sufletul, ne indrepta catre lumina, departe de intuneric.” f?r? cuvinte..:)

  3. ,,superrrr….ce pot sa mai spun…!!!! Mai ales cand ai un vis de indeplinit…chiar daca drumul e greu,dragostea invinge intotdeauna si cu optimism intotdeauna…!!!!Adriana,am o rugaminte sa-mi spui daca acum e momentul sa fac un drum lung sa revad pe cineva drag…
    e visul meu de mult timp…si daca e benefica o astfel de schimbare acum mai ales ca sunt acum in casa 12-a…datele mele 5.12.74.tg-ocna ;08:20te roggggggggg multtttt….multumesc inca odata si numai bine…!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.