LUNA NOUA DIN BERBEC-6 APRILIE 2008 – ora 6:55 –UN VULCAN IN ERUPTIE!

In faza de LUNA NOUA , LUNA NU SE VEDE DE PE PAMANT DEOARECE PARTEA DINSPRE NOI NU ESTE LUMINATA DE SOARE

Momentul de Luna Noua din 6 aprilie 2008 are un ascendant in Berbec , un ascendant cardinal , de foc ce cu siguranta ne va da o dorinta instinctiva , precipitata da a incerca sa ne definim mai clar cine suntem actionand promt de cele mai multe ori in orice problema de viata ivita in aceasta perioada. Semnul de foc al ascendentului ne va vitaliza , energiza dar ne vom trezi cuprinsi , macinati de ambitii , de impulsivitate si chiar de egoism. Discutiile in contradictoriu , agresivitatea verbala vor fi ca si o rutina, ceea ce este important si de care este bine sa tinem seama este ce ne dorim ; daca ne dorim originalitate , atunci cu siguranta vom fi capabili sa ne ocupam de acele lucruri care definesc iventivitatea, noutatea, daca vrem sa fim doar neobisnuiti , atunci egoismul degajat de aceasta dorinta va fi ca o piedica in calea folosirii energiei, ambitiei.

Ascendentul acestui moment de Luna Noua este destul de afectat prin aspectele provocatoare ale lui Marte din Rac si Jupiter din Capricor(careu) ceea ce ne va imprima cu destula usurinta o stare de superficialitate, nervozitate, imprudenta chiar violenta trecand cu mare usurinta de la veselie la tristete si invers.

Descendentul in Balanta vine sa accentueze dorinta noastra de armonie cu toata lumea , dar pentru a realiza acest lucru trebuie sa ne stapanim pornirile agresive imprimate de ascendentul in Berbec.

Guvernatorul ascendentului este Marte, un Marte afectat prin semn dar si prin aspectele pe care le face . Marte afectat in casa IV, casa radacinilor familiei nu poate decat sa aduca imprevizibilul in relatiile de familie, imprevizibil ce de multe ori ne va face sa alegem chiar cele mai proaste solutii.Sunt extrem de posibile disputele familiale, bunuri familiale delapidate, incendii, deci atentie.

Luna Noua in Berbec plasata intr-o casa Karmica XII o pot defini destul de clar ca o perioada de criza in care ne vom intalni cu consecintele actiunilor noastre, de fapt vom fi pusi in situatia de a supporta consecintele acestor greseli( cine a gresit), ne vom intalni cu acele persoane fata de care am gresit fiind pusi in situatia de a invata ceva din raul facut, rau pe care pe viitor sa nu-l mai repetam. As vorbi aici de o reactualizare a greselilor din trecut, o reactualizare ce trebuie sa o privim ca un test in care trebuie sa aratam ca stim sa raspudem unde am gresit si fata de cine am gresit, test cu un rol de instructaj pentru viitor in care este necesar sa ne straduim macar sa nu mai facem aceste greseli. Este momentul in care trebuie sa constientizam ca nimic nu ni se da gratuit, nici suferinta , nici bucuria, din toate acestea este bine sa incercam sa invatam ceva. Inclin sa cred ca dominanta acestui moment de Luna Noua va fi suferinta , dar cu un rol de “ profesor” ce ne va obiga sa ne intoarcem catre noi insine simtindu-ne separati de orice repere care odinioata ne dadeau un sens, o directie in viata . Este o perioada a singuratatii, fie vom dori noi asta , fie pur si simplu vom fi obligati la asta, singuratate care ne va ajuta sa analizam , sa meditam la ce am facut si cum putem depasi aceste griji venite din trecutul nostru.

Stelium de planete din aceasta casa XII accentueaza importanta acestei case karmice, importanta ce o regasim in consolidarea succeselor dar si in rezultatul esecurilor noastre. In mod inevitabil ne vom confrunta cu succesele noastre dar si cu esecurile noastre , amintirile din trecut prind iarasi viata, amintiri ce iau forma frustrarilor , negatiei vietii, fricilor , pacatelor savarsite. Amintirea esecurilor sau frica a ceea ce ne rezerva un nou inceput ne vulnerabilizeaza , ne face sa cautam ajutor , ajutor care ni se da dar vom fi destul de intunecati la vedere pentru a mai sesiza “ o mana intinsa”.Casa XII este definita de multe ori in astrologie ca o casa a karmei , dar este bine sa stim ca aceasta casa are si partile ei pozitive ca orice alta casa . Mai presus de rezultatele esecurilor , frustrarilor sociale si profesionale dar si cele ale succeselor si castigurilor , cu siguranta ne vom intalni cu rezultatele metodelor folosite pentru a castiga faima, puterea , lenevia si inertia .

Trebuie sa constientizam ca fricile, simtul vinovatiei, remuscarile care revin din trecut sunt de fapt propriile noastre actiuni; acestea vor disparea in momentul in care suntem in stare sa le privim cu intelegere si chiar cu compasiune. Este bine sa ne repetam in aceasta perioada ca frica va fi dusmanul nostru , daca vom fi in stare sa ne folosim curajul, compasiunea , credinta atunci cu siguranta VOM TRECE USOR SPRE UN NOU INCEPUT.

Aspectul provocator al marelui benefic Jupiter cu acest moment de Luna Noua pe axa X-XII NU POATE DECAT SA ACCENTUEZE conflictele cu autoritatilepatronale, sociale, familiale, conflicte cu oamenii legii. Vom fi atrasi ca un magnet de tot ce ofera o placere a riscului, vom dori sa intram in combinatii menite sa ne ofere o imbogatire rapida sau posibilitatea de a ne plati macar datoriile dar este bine sa stim ca tocmai aici vom gresi alegand acele combinatii ce de cele mai multe ori ne vor pune in situatia de a pierde si ce am avut ; mare atentie la ce renuntam si in ce asocieri intram cu dorinta de a da lovitura. Risipirea ofertelor , neglijarea prietenilor dar si investitii finaniciare defectuoase sunt alte efecte ale acestui aspect provocator. Careul Lunii Noi cu Marte aduce destule intamplari nefavorabile ce vor da nastere la necazuri care uneori pot fi ca o pata morala pentru noi.

Momentul Lunii Noi care de regula este favorabil unor noi inceputuri are si un moment trist,agresiv dat de careul in T cardinal avand focarul chiar Luna Noua. Acest careu in T format din Luna Noua, Jupiter si Marte are toate planetele situate in semne cardinale, agresivitatea acestui careu avand originea in dezordinea din viata noastra , in lipsa respectului pentru cei din jur, comportament egoist, probleme in cuplu, in familie datorate lipsei de respect sau unei prea mari autoritati.

Informatiile suplimentare legate de aceasta agresivitate ne este oferita de pozitia lui Marte, dar un Marte slabit prin semn dar si prin aspecte nu poate decat sa intoarca agresivitatea impotriva noastra, in familie , asocieri, ne induce dispozitii proaste facandu-ne sa alegem de cele mai multe ori acele solutii care nu duc nicaieri , este ca un drum bun dar care undeva se infunda , deci mare atentie la starea malitioasa si egoismul care ne pot rasturna. Marte slabit nu poate decat sa accentueze incercarile intre parteneri, divortul, ruptura de asociati, probleme cu legea.

Cum ne poate ajuta Pluto sa stapanim si sa depasim ceea ce chiar noi am generat?

Avem un Pluto retrograd in casa IX,este semnalul ca a venit vremea sa facem un pas inapoi si sa reexaminam ce am facut fiecare dintre noi pentru viitorul nostru, si de ce nu pentru viitorul si evolutia omenirii. Este momentul in care trebuie sa devenim constienti de impactul pe care il avem asupra celor din jur, asupra locului in care traim.In casa IX, Pluto retrograd ne testeaza vointa, conduita morala , comunicarea cu planurile spirituale , pot spune ca urmeaza o perioada in care cu siguranta vom avea parte de experiente profunde care ne vor ajuta sa ne reorientam atitudinea fata de Dumnezeu , de adevar, de valorile vietii umane. Pluto retrograd ne vorbeste de transformare , energiile lui inseamna schimbare , deci urmeaza o perioada a reexaminarii schimbarilor din viata noastra.

Vom actiona cu teama , cu o teama care intr-un fel ne dorim sa ne apere de lipsa independentei, de a fi vazuti slabi iar la nivel afectiv vom dori acele relatii in care ni se respecta intimitatea.

Aliatul lui Pluto retrograd este Saturn dar care este in continuare retrograd , astfel ,aspectul benefic dintre aceste doua planete retrograde nu poate face decat sa ne interiorizeze si mai mult accentuand astfel suferinta noastra.

Saturn retrograd in casa VI , casa muncii, a obligatiilor cotidiene , ofera o capacitate rara de a suporta incercarile din acest domeniu de viata, ne invata sa fim mai profunzi si mai responsabili in ceea ce priveste propriile alegeri iar in viata afectiva ne putem gasi in fata unor situatii care nu ne impulsioneaza sau sunt putin recompensatorii.Toate reusitele noastre necesita un pret mare de platit iar in viata afectiva , Saturn aduce incercari , suferinta , cu scopul de a obtine un adevarat echilibru.

Pe harta momentului de Luna Noua aspectul benefic dintre Jupiter si Uranus( sextil) ne vorbeste despre deschiderea noastra fata de oameni noi, idei noi, atitudini noi , mai bine spus avem posibilitatea si energia necesara stabilirii unor noi conexiuni cu oameni sau idei care mai devreme sau mai tarziu ne vor conduce la o noua cunoastere.

Este o Luna Noua care cu siguranta ne va amplifica ambitia, energia, dorinta de libertate si independenta iar excesul de energie ne va tulbura ; de aceea va trebui sa cautam cu orice pret calmul, sa cautam intotdeauna bucuria si speranta ca atitudine fata de viata,

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.