Soarele in Berbec

Image Hosted by ImageShack.us

Soarele in Berbec – Lectia construirii unui echilibru ( 20 Martie 2008, ora 07:49 )

Intrarea Soarelui in Berbec aduce primavara , semnifica inceperea unui nou an astrologic , inceput marcat de un moment de echilibru in care ziua devine egala cu noaptea, totul reinvie la viata bucurandu-ne de energiile intense, profunde ale primaverii. Soarele in Berbec ne aduce spontaneitate, curaj in aciunile noastre.

Ascendentul momentului intratrii Soarelui in Berbec este in Taur, un semn de pamant , fix ce accentueaza puternic nevoia de siguranta emotionala si materiala , nevoie de siguranta in care orice amestec al altora in ceea ce urmarim noi ne poate irita cumplit. Instinctul puternic va sti sa ne conduca spre acele nevoi, asteptari ale noastre si ne vom agata de acel lucru vital chiar daca poate fi unul gresit, josnic, inutil. Este un ascendent ce ne indeamna spre a fi practici, spre acumulari de bogatii.

Vom urmari prin Descendentul in Scorpion sa ne asociem cu oameni care au orizonturi mai largi, o mai constructiva si controlata abordare a productivitatii , o mai mare responsabilitate in ceea ce priveste scopul parteneriatelor.

Scorpionul pe axa parteneriatelor indica destul de clar orientarea spre acele relatii care sa ne ajute sa ne exprimam emotiile intense, femeile vor fi extrem de posesive dar si periculoase si tot ceea ce tine de viata noastra intima nesatisfacatoare va dezechilibra destul de usor moralul personalitatii noastre. Pasiunea si senzualitatea sunt elemente care primeaza in aceasta perioada iar lipsa “scanteii “ din orice relatie va duce spre o ruptura , spre o destramare pentru un nou inceput. Relatiile si contractele familiale pot avea mult de suferit in aceasta perioada , cel de langa noi se poate transforma instantaneu in cel mai aprig dusman. Guvernatorul ascendentului este Venus in Pesti plasata in casa casa XI, casa prietenilor. Chiar daca este intr-o pozitie exaltata in care predomina impulsul de a demonstra dragostea, de a ne sacrifica pentru cel iubit, opozitia lui Saturn, Luna cu Venus in Pesti cea sensibila si iubitoare nu face decat sa ne dea dispozitii stranii, misterioase, romantism exagerat , sperante nechibzuite ce ne pot atrage in aventuri si atasari pline de suferinte.

Este un moment in care trebuie sa fim atenti deoarece vom avea tendinta de a ne lasa sa fim dependenti de altii tocmai din cauza lipsei simtului practic. Venus aspectata negativ de Saturn ne face vulnerabili iar dezamagirile au rolul de a ne trezi dorinta de a reexamina cat mai atent relatiile noastre.Putem vorbi in aceasta perioada de o sensibilizare dureroasa fata de orice separare, pierdere, in afaceri oricum aceasta opozitie nu poate aduce decat pierderi.

Opozitia Venus –Luna accentueaza greselile in afaceri, afaceri ce dau gres tocmai datorita credulitatii sau rationamentelor gresite.

Aspectul de trigon dintre Marte si Venus, in care Marte mai mult viseaza la trecut , nu face decat sa ne sensibilizeze fata de o iubire din trecut, as putea vorbi aici de dorinta de a reinvia o relatie din trecut .

Semnele interceptate Berbec –Balanta ne atentioneaza asupra vietii noastre relationale destul de tulburata care nu poatre sa aduca prea multe recompense. As face aici o comparatie intre aceste semne interceptate si semnul exclamarii, este a atentionare asupra unei orientari gresite, asupra celor care traiesc o viata de cuplu fara a fi prea mult preocupati de partener, de nevoile acestuia , a celor care trec de la o relatie la alta fara a se implica profund in nici una din ele. Dificultatea de a lega relatii de durata , lipsa de incredere dar si riscul unui abandon sunt notele de inceput ale unui cantec trist adus de aceste semne interceptate.

Un semn interceptat este ca o melodie la care nu-I cunoastem notele, daca ne vom stradui sa punem responsabilitatea unei relatii mature pe aceasta melodie cu siguranta vom depasi karma acestuI semn in care toleranta este cuvantul cheie .

Semnele interceptate Berbec –Balanta arata dificultatea in realizarea unei uniuni durabile , solide ; de fapt putem vorbi de acest lucru in orice forma de asociere. Cu Soarele interceptat nu putem vorbi decat de intarzieri in realizarea unei asocieri benefice.

Axa ce contine aceste semne interceptate este axa suferintei, renuntarilor , a muncii de zi cu zi. Renuntarea in aceasta perioada la ceva semnificativ si important in favoarea unei vieti deloc recompensatoare poate duce la insatisfacii si agresivitate, la invidie fata de cei care nu au renuntat la afirmarea de sine. Este un examen in care ni se cere renuntarea la o atitudine dura si intelegerea lucrurilor importante care ne cer disciplina, modestie , atentie.Este bine sa stim ca orice renuntare la un serviciu care ne dadea stabilitate va aduce in viata noastra multa suferinta, este o atentionare pentru cei care cred in iluzia unei schimbari benefice.

Spun acest lucru deoarece Lilith –Luna Neagra plasata in casa VII, o casa a parteneriatelor, singura fiind aici si in semnul ei de domiciliu are o putere imensa si cred ca va aduce “verdictul’ in multe asocieri ; este perioada in care punctele oarbe ale parteneriatelor ies in evident si cer rezolvare , este o perioada in care tot ceea ce era ascuns sau nu ne placea sa le vedem sunt puse in lumina . Dar Lilith nu este numai ceva rau, poate aduce in aceasta perioada un nou om in viata noastra care ne poate fi invatator, ghid spiritual, poate aduce o experienta noua care sa ne ajute sa ne depasim.

Careul in T cardinal( Soarele in Berbec, Marte in Rac, Pluto in Capricorn) vine sa intareasca dezechilibrul de care vorbeam , este un moment trist al intrarii Soarelui in zodia Berbec , focarul acestui careu in T fiind chiar Soarele aflat in casa XII.

Echilibrul acestor dificultati generate de bratele acestui careu in T il putem gasi in gasa VI, o casa a municii de zi cu zi, a bolilor scurte. Acest careu in T arata destul de clar un blocaj , un blocaj al afirmarii de sine , ne supunem fara sa vrem , fara nici o replica anumitor lucruri ; energiile cardinale ale acestui careu au totusi si un rol pozitiv , ne ajuta sa depasim acest blocaj , depasire care cere de la noi discernamant. Daca privim la casa VI, casa care ne furnizeaza informatiile legate de ceea ce trebuie sa facem pentru a depasi aceste blocaje aduse de careul in T, vedem ca este o casa in semnul Fecioarei, o casa mutabila ce accentueaza incercarea noastra de a ne adapta la problemele aparute, nestiind de fapt ce sa alegem din ceea ce ni se ofera. O casa VI mutabila vine sa accentueze indecizia noastra in alegerea intre doua solutii posibile . D e fapt pot spune ca vom afisa in exterior indiferenta , ca si cum problemele nu sunt , ne facem ca ocolim provocarile cand de fapt prin intermediul micilor contacte gandim o rezolvare a problemelor . Este o perioada destul de grea legata de locul de munca , problemele in acest domeniu din viata noastra nu vor fi prea usor de rezolvat deoarece vibratia cuadraturilor din harta acestui moment de echinoctiu este diferita de vibratia casei VI care are o vibratie mutabila. Este o perioada in care tipul provocarilor aparute difera de ceea ce am intalnit pana acum in viata noastra, nu avem experinta necesara pentru a usura intr-un fel trecerea peste aceste obstacole .

In harta momentului intrarii Soarelui in Berbec avem o casa a X-a – casa care ne defineste printre altele functia , statutul public in cadrul comunitatii, realizarile noastre – in Capricorn, si o conjunctie a lui Jupiter cu cuspida acestei case, o conjunctie destul de importanta semnifica destul de clar ca realizarile noastre in societate vin dintr-o munca continua , ambitie dar si din cat de mult tinem la reputatia noastra. Urmeaza o perioada in care cariera devine foarte importanta pentru noi , depinde ce efort facem in aceasta directie . Sa nu uitam ca Jupiter, acest mare benefic este intr-o pozitie destul de incomoda pentru el , este in Capricorn deci in cadere , iar fuziunea lui cu MC-cuspida casei X poate aduce rezultate bune , asezate doar printr-o munca sustinuta si nu prin iluziile imbogatirii.Guvernatorul acestei case a X-a este Saturn care este plasat in casa V, dar care continua sa aiba o miscare aparent retrograda .

Un Saturn retrograd intr-o casa de foc ne testeaza vitalitatea, confortul nostru interior, incetineste modul nostru de manifestare al simtului bucuriei, spontaneitatii , bunastarii noastre. Este o atentionare uneori destul de dura( doar vorbim de Saturn) asupra felului in care ne folosim vitalitatea, emotiile, sentimentele, puterea creatoare. Saturn nu este rau, el este un profesor “ dur” care in aceasta perioada vrea sa ne invete , sa ne ajute sa constientizam de unde vin blocajele, temerile noastre, sa depasim prea plinul temerilor noastre, obiceiurilor noastre care ne-au devitalizat , frustrat din punct de vedere creator, al modului in care ne folosim sentimentele. Este o perioada in care cu siguranta multi dintre noi vom reflecta asupra ceea ce suntem si cum ne folosim talentele , sentimentele.

Intrarea Soarelui in Berbec aduce incercari ce au o legatura directa cu trecutul nostru, un trecut construit din lucruri bune dar si rele , este un moment de reasezare a lucrurilor, reasezare care de multe ori trece prin diverse crize. Foarte important este sa fim atenti la ceea ce ni se ofera iar cu mult discernamant sa alegem acele directii care ne pot echilibra.

You may also like

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.