SATURN IN BALANTA IN MERS APARENT RETROGRAD-7 FEBRUARIE 2012, ORA 16:04, ORA ROMANIEI -25 IUNIE 2012 ,ORA a 11: 01,ORA ROMANIEI – “PIEDICI SORTITE “

Saturn reprezinta datoria, loialitatea, perseverenta , rezistenta, forma , continutul, limitele, responsabilitatea ,  cere de la noi  construirea unui fundament stabil din toate punctele de vedere. Saturn ne  vorbeste despre maturitate si obligatii , despre scopul nostru, despre disciplina, munca, ne obliga sa invatam lectiile si sa ne confruntam cu lucrurile neterminate, ne avertizeaza uneori destul de dur ca a venit vremea sa ne adunam , sa devenim maturi si obiectivi in toate privintele.

Saturn intra in miscare aparent retrograda pe 7 februarie 2012 de pe gradul 29:30 Balanta , timp de 4 luni va strabate “ aparent inapoi “ gradele din balanta ajungand pe 25 iunie 2012 pe gradul 22:46 , grad de pe care isi va relua miscarea in mers direct . Saturn a trecut pentru prima data peste gradul 22  Balanta in jurul datei de  22 octombrie 2011 , putem spune ca aceasta miscare retrograda face o referire la perioada octombrie 2011-februarie 2012, perioada in care au putut fi evidentiate anumite probleme in relatii , probleme care trebuiesc rezolvate in urmatoarea perioada. Saturn este stapanul Karmei , obstacolele , piedicile dar si limitarile nu sunt intamplatoare , acestea apar fie ca am ignorat scopurile noastre reale  fie ca obiectivele noatre sunt incorecte , generand astfel o reactie karmica (o plata ) . Profesorul  Saturn este destul de sever , intotdeauna trebuie sa invatam desi de multe ori vom simti  “ lectiile lui  “ intr-un mod destul de restrictiv, modul lui de “a educa “ este sever dar cu siguranta este corect , nota lui este pe masura raspunsurilor noastre . Saturn ne vorbeste despre regulile  si regulamentele dupa care ne ghidam viata , despre responsabilitate , limtari , organizare , ne permite de-a lungul vietii sa invatam sa definim clar limitele proprii si sa spunem “nu “ tuturor angajamentelor care produc frustrare . Cu Saturn in mers retrograd , este esential sa “mergem in trecut”  pentru a evalua si reconsolida angajamentele asumate , proiectele incepute ,  responsabilitatile asumate , este un timp al  reorganizarii ,  al eliminarii responsabilitarilor inutile , al renegocierii activitatilor si angajamentelor care sunt o sursa de stres ,  frustrare .
Saturn retrograd in  Balanta face o referire stricta la activitatile, parteneriatele, asocierile realizate in aceasta perioada si ne da o sansa de a  reevalua realitatea, echilibrul, echitatea, armonia in relatiile noastre ,  ofera posibilitatea sa devenim mai profunzi si mai responsabili in ceea ce priveste propriile alegeri , nu este un drum prea usor, toate reusitele cer din partea noastra multa munca si responsabilitate. Accentul se pune foarte mult pe relatii, pe ceea ce ofera o relatie, un partener, pe modul de implicare si asumare a rolului de partener responsabil intr-o relatie , pe ceea ce oferim intr-o relatie . Urmeaza un timp format din multe “piedici “, fiecare dintre noi se va “impiedica” ( asta in functie de casa astrologica din harta natala pe care energia saturniana o energizeaza  ) dar nu trebuie sa ne speriem, mai degraba ar trebui sa ne oprim si sa gandim  ca de fapt aceasta “piedica astrala “ poate fi o atentionare pentru noi ca nu suntem unde trebuie, ca nu facem ceea ce trebuie , ca nu suntem intr-o relatie benefica . Saturn retrograd ne plimba prin trecut , daca fizic nu putem sa ne intoarcem in trecut , energia unei planete retrograde stie atat de bine sa ne puna fata in fata cu lucruri neterminate din tecut , cu oameni din trecut ,  ofera capacitatea de a vedea dezacordul , abuzul, toxicitatea intr-o relatie . Testul de baza al acestei energii are legatura cu relatiile  fie ele romantice, de afaceri, cu parintii,cu partenerul, acest test poate fi trecut daca se “ munceste “cu rabdare la rezolvarea tuturor problemelor ce pot aparea . Energia unei planete retrograde ne atentioneaza ca in trecut am lasat ceva essential,aceasta perioada va oferi destule frustrari celor care vor incerca in continuare sa se grabeasca fara a tine cont de sfatul lui Saturn ca a venit timpul sa reflectam , sa ne uitam  mai profund in noi, in vietile noastre, in toate problemele vietii noastre ,sa reparam  unele greseli, orientari gresite, sa regandim unele planuri. La nivel personal,  energia saturniana incetinita dar mult mai puternica arata ca a venit momentul in care trebuie sa devenim constienti de propria putere si autoritate in cadrul unei relatii, unui parteneriat ,  unei asociatii, va pune un accent deosebit pe modul in care ne folosim de corectitudine, responsabilitate , colaborare . Cu Saturn retrograd in Balanta ,justitia divina isi pune in aplicare legile ei nescrise dar adesea mult mai aspre pentru cei care cred ca pot face orice , pot depasi orice limita .
Sa fim cumpatati si sa incercam sa colaboram cu aceasta energie care nu are o definitie prea buna in astrologie dar care stie sa ofere sustinere atunci cand colaboram cu ea .

Adriana Tudosa

 

You may also like

3 Comments

  1. Multumesc mult pentru acest articol. Poate vom folosi aceasta perioada sa reparam ceva gresit din vietile noastre.

  2. Multumesc asemenea pentru toate scrierile tale minunate. Ramane sa vad cum o sa aflu daca piedica este data pentru a renunta la o relatie sau pentru a corecta cumva
    relatia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.