LUNA NOUA IN SAGETATOR -22 NOIEMBRIE 2014, ORA 14:32, ORA ROMANIEI – “Cheama-Ma, si-ti voi raspunde; si iti voi vesti lucruri mari, lucruri ascunse pe care nu le cunosti “.

Ieremia 33:3 “Cheama-Ma,si-ti voi raspunde; si iti voi vesti lucruri mari, lucruri ascunse pe care nu le cunosti “.

astro_2gw_454_luna_noua_in_sagetator_2014.64106.1725

Luna Noua este asociata cu noi inceputuri iar in semnul de foc al Sagetatorului,  aceste “inceputuri”  vorbesc de libertate, cea mai mare aspiratie, intelepciune, viziuni globale, calatorii, credinta, adevar.
Sagetatorul ne arta calea, dar acea cale care este in acord cu mintea universala si spirituala.
Fiecare Luna Noua aduce pentru noi un timp de initiere, Universul trimite asupra noastra o energie cu o carte de vizita “ de noi motivatii, noi provocari, noi activitati, idei noi, intelegeri noi, afaceri noi, practici noi, oameni noi, locuri noi, lucruri noi”. Este o carte de vizita astrala cu care putem accesa acel domeniu de viata in care apare semnul Sagetator  in harta natala a fiecaruia. Luna Noua este  un moment in care obiectivele personale  trebuie sa fie in accord deplin cu acest semn al Sagetatorului, astfel, tot ce tine de cunoastere, credinta, calatorii, alte culturi, putere, legi,  sunt  sustinute astral.

sagetator

Mitul din spatele Sagetatorului se refera la Crotus, un satir, care a trait pe muntele Helicon, alaturi de cele noua Muze. El a fost fiul zeului Pan si a nimfei Eupheme. Crotus a fost un satir, o creatura jumatate om (partea superioara) si jumatate animal (partea inferioara). Asemeni lui Chiron , Crotus a fost un muzician si un vanator priceput. El a fost si un inventator al arcului, sagetii, a batailor ritmice ce insotesc muzica. Ca o recompensa pentru zelul sau,  cele noua Muze l-au rugat pe Zeus sa-l imortalizeze pe Crotus printre stele, asa a aparut constelatia Sagetator. Sageata reprezinta ascutimea mintii dar si rapiditate , inainte de picioarele calului sunt cateva stele dispuse in cerc ca o coroana de flori oferita celor ce pot sa se ridice la inaltimea destinului lor.

Semnul Sagetator marcheaza momentul  din an cand  zilele sunt mai scurte si noptile sunt mai lungi, deci energia sagetatorului ne ofera capacitatea de a gasi adevarul in cele mai intunecate probleme, ne spune ca dupa intunericul Scorpionului, adevarul este dezvaluit, vedem lumina de la capatul tunelului.
Cu aceasta Luna Noua in Sagetator exista o scanteie de intelepciune care ne ajuta sa descoperim adevarul, sa impartasim cunostintele cu ceilalti. Gradul 0 Sagetator activat de aceasta Luna Noua arata ca Universul ne vorbeste in regim de urgenta cu privire la schimbare, transformare, sa dam deoparte minciuna, secretul, barfa, egoismul.
Odata cu intrarea Soarelui in Sagetator si cu aceasta Luna Noua, a venit timpul ca divinitatea sa ne ajute sa ne urcam pe  Calul fermecat (simbolul Sagetatorului) pentru a gasi acea experienta de viata ce ne linistete sufletul, mintea. Sagetatorul ne spune ca fiecare experienta are o poveste de spus iar daca devenim interesati, curiosi  si receptivi, acea experienta ne va transmite secretele ei..
Toti avem nevoie de povesti  iar aceasta Luna Noua in Sagetator ne ofera posibilitatea sa alegem ce fel de poveste vrem sa traim in urmatoarea perioada.  Cum Sagetatorul  este un semn mutabil, daca alegem frica, vom trai intr-o poveste  trista care ne blocheaza in continuare. Daca alegem sa traim intr-o poveste creativa, inspirata atunci viata noastra va deveni aceasta poveste. Daca vom alege speranta, bucuria, studiul, calatoria, atunci asa vom trai. Important este ce alegem, intentia sadita in acest moment al Lunii Noi va da roade. Scopul acestei Lunatii in Sagetator este de a ne dezvolta prin adevar si intelepciune, prin eliminarea conceptiilor invechite si cautarea intelepciunii zeilor. Cuvantul cheie al acestei Lunatii in Sagetator este  „a intelege”, cea mai buna calitate este sinceritatea si cel mai mare defect, minciuna.

Aceasta Luna in Sagetator pe gradul 00:07 activeaza casa VIII, asta inseamna ca “semintele “ acestei lunatii vor da roade prin  “ a intelege” dorintele noastre in acord cu divinitatea. Dar cand intram in casa VIII sa gasim semintele noilor inceputuri, vom constata ca intunericul, secretele, luptele ascunse, nu prea sunt sustinatorii nostri iar un tremur interminabil ne poate determina sa pierdem startul. Putem rezista acestui tremur dar in acelasi timp ne putem impotmoli datorita deghizarii ofertelor primite. Luna Noua in casa VIII poate fi o perioada de criza, transformri majore, instabilitate, un divort, un job nou, o criza emotionala.
Casa VIII  guverneaza in acelasi timp si “ banii celuilalt “ cum ar fi investitiile, banii partenerului, creditele bancare, comisioanele, mosteniri, afaceri, bani negri. Aceasta Luna Plina in Sagetator  in casa VIII  deschide orizonturi noi conceptului de putere, partener, bani, pasiuni. “ Noul sortit “ este dictatat, indicat, aratat prin anumite intelegeri, adevaruri, persoane inspirate, ghizi spirituali, prin scrieri si informatii care vindeca si inalta sufletul. Din moment ce Sagetatorul vorbeste si despre calatorii, aceasta Luna Noua aduce oportunitati legate de calatorii, puteti calatori in scopul de a vizita locuri care sa va sporeasca cunostintele , daca nu puteti calatori fzic, s-ar putea sa aveti posibilitatea sa comunicati cu oameni din locuri indepartate. Aici, ego-ul nu are nici o forta iar Luna Noua devine un Maestru spiritual care ne ghideaza catre binele nostru superior. O veche zicala spirituala ne spune ca “ moartea nu este decat o schimbare a formei “ iar aceasta Luna Noua ne vorbeste despre noile posibilitati ca o regenerare a formei pe mai mult niveluri iar pretul platit pentru aceasta reinnoire este eliberarea, detasarea  de tot ce este uzat in viata noastra.
Aici emotiile tulburi si navalnice intre oameni, gelozia, resentimentele, furia, teama, conduc in mod inevitabil la un deznodamant zguduitor.
Aceasta Luna Noua in casa VIII poate fi vazuta ca o “noaptea intunecata a sufletului” iar Saturn  prezent si el in acest “ iad” ne ofera posibilitatea sa alegem cui vrem sa slujim.
O Luna Noua in Sagetator in casa VIII ne indeamna sa conjugam  intr-un mod cat mai profund verbul “ a intelege”  legat in primul rand de dorintele sufletului nostru. Incearca sa-ti intelegi  dorintele sufletului ne spune aceasta Luna Noua, fa din sufletul tau o flacara care straluceste dincolo de minte si nu te vei insela in privinta  adevarului scop. Dar de cele mai multe ori “capcanele mlastinosului scorpion-casa VIII”  ne pot tine pe loc datorita pacatelor care isi cer plata, doar increderea in intelepciunea cerului ne poate ajuta sa vedem corect directia, calea, scopul, adevarul, omul, puterea, cunoasterea. O Luna Noua in casa VIII este in general, intensa si grea, dar puternica , este o “ moarte si o  renastere, tranformare, regenerare.

Deci Sagetatorul –gazda acestei lunatii noi este totul despre adevar, intelepciune, putere divina.  Verbul caracteristic Sagetatorului  “ a intelege “ este conjugat in acest moment si cu ajutorul lui  Venus ( relatii, placere , gustul placerii, valori , romantism ).   Sagetatorul este un semn optimist, aventuros , cand Venus strabate acest semn, putem spune ca optimismul merge de mana cu iubirea, cu valoarea oricarui  lucru din viata noastra. Dezavantajul acestei energii este superficialitatea in relatii, refuzul de a fi ingenunchiat de iubire, de emotii, de responsabilitati. Toata lumea va fi mai interesata de iubire, frumusete, arta, moda, in aceasta perioada, iubirea are nevoie de stimulare intelectuala, de discutii, acest lucru poate aduce entuziasm in relatii, fara aceasta nevoie indeplinita, partenerii se pot instraina unul de altul. Onestitatea si sinceritatea sunt esentiale pentru aceasta energie, in acelasi timp, visele pot fi prea mari iar acest lucru poate conduce la dezamagiri in dragoste. Romantismul acestei energii poate fi asemanat cu un covor magic plin de placeri rafinate, cochete, libere, iubirea aici nu face versuri ci rade, zburda, vede o usa deschisa, onoarea si increderea conteaza mai mult decat confortul si stabilitatea. Dar fata noastra draga, zburdalnica, tine de mana asterodul  26955 Lie –minciuna , deci putem descoperi in aceasta perioada minciuna unei relatii, unei puteri, unui partener , unui strain, unei credinte, unei legi. Acest asteroid  devine proeminent in momentul cand cineva ne minte, ne inseala asteptarile, ne poate trada, deci mare atentie, Lie poate fi un “ detector cosmic al minciunilor, tradarilor”.

Pe de alta parte, Neptun in Pesti este acasa la el si face un aspect de careu ( aspect provocator de 90 grade )cu aceasta Luna Noua ceea ce poate aduce o mare tensiune intre credintele noastre, inselaciuni, iluzii, si indemnul Pestelui de a ierta. Trebuie sa intelegem ca iertarea este calea de evolutie iar indemnul divin al acestui moment astral este “ ridica-te ,  iarta si mergi mai departe”.
Stiu ce este bine pentru  mine si ma voi stradui sa traiasc cu ideea mea de dreptate  dar nu stiu ce este bine pentru tine dar respect alegerea ta.  Aceasta atitudine  inofensiva, controlul gandirii, respectul fata de alegerile celuilalt poate imbunatati viata noastra, lumea din jurul nostru.  Pacatele  casei VIII (scorpion)  gasesc acuma un judecator drept –Dumnezeu.

In Zohar, se spune ca literele alfabetului ebraic stau la baza crearii lumii.
Cand litera Samech a venit in fata Creatorului, acesta i-a spus  sa se aseze dupa litera Nun, si sa sprijine aceasta litera. Acesta este modul in care s-a format cuvantul SEN (“miracol”).  Litera  Nun a creat semnul Scorpionului, un semn in care s-a intamplat Potopul iar  dupa potop, Dumnezeu a pus curcubeul ( Sagetatorul) pe cer ca un semn ca nu mai urmeaza iarasi un potop.
In ebraica, Sagetatorul se numeste Keshet sau curcubeu. Keshet este reprezentat de un Centaur, jumatate-om, jumatate cal, ce este echipat cu un arc si o sageata ce reprezinta lupta dintre bine si rau.
Acuma, curcubeul (sagetator) este in casa VIII -casa naturala a scorpionului, deci curcubeul  se lupta inca cu potopul, binele inca lupta cu raul.

Nu uitati ca “lumina ii ajuta pe cei care se ajuta singuri.”

Adriana Tudosas

You may also like

13 Comments

  1. Tot ceea ce ne impartasiti este sublim si multumesc din toata inima. Va doresc sanatate si Dumnezeu sa fie cu dumneavoastra si cu noi toti !

  2. Multumim mult pentru generoasa analiza ,oferita tuturor.Fie ca acesta oferta sa ne poarte pasii ratiunii si fermitatii alegerii pe cele mai bune carari!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.