LILITH IN CAPRICORN -3 IANUARIE 2009 –ORA 16:23-ORA ROMANIEI -01 OCTOMBRIE 2009 – PUTERE SI TRADARE….

astro_2gw_99_lilith_in_capricorn69694150262

In mitologie , Lilith –Luna Neagra apare ca prima femeie a lui Adam, dar  foarte repede au inceput certurile si neintelegerile in acest cuplu mitologic din cauza refuzului lui Lilith de a se lasa dominata de Adam, de fapt Lilith nu a vrut sa domine  ( asa cum a vrut Adam) , ea a vrut egalitate , a vrut sa traiasaca intr-o relatie in care “ si eu , si tu , suntem la egalitate”. Neintelegandu-se in nici un fel si nevrand sa se supuna lui Adam, Lilith paraseste gradina Edenului, refuzand sa se mai intoarca . Accepta sa devina regina “intunericului” iar prin faptul ca a refuzat sa se supuna , dorind de fapt egalitate , ea a devenit o forta daruind omului o constiinta a fortelor demonice . Lilith vrea drepturi egale, apare noaptea si iar dispare, ajuta la arderea focului interior, daca focul arde in continuare putem aprinde fantezia sufletului, apar imagini , se trezesc dorinte, se naste o forta de miscare , vraja incepe sa functioneze si incepem cautarea. Lilith este cea care ne trezeste din letargie prin multe nelinisti interioare si dorinte de tot felul, ne impulsioneaza sa gasim noi relatii , cere de la noi constiinta, viata si crestere, dar toate acestea au nevoie de sacrificiu , toate evenimentele din viata noastra nu pot exista fara sacrificii, unde negam sacrificiu acolo negam de fapt viata , daca vrem doar sa pacalim printr-un asa zis sacrificiu , acolo de fapt, atragem supararea in viata noastra. Lilith nu a fost alungata din Rai, ea a plecat in semn de protest , nu a vrut sa se intoarca si atunci a atras asupra ei un blestem. De bunavoie a renuntat la locul ei , daca parasim pe cineva , sa nu ne mire daca trezim in persoana respectiva confuzie, frustrare, tristete, manie, trebuie sa avem in vedere ca in supararea ei, persoana respectiva ne poate trada sau chiar blestema .

Lilith este mesagerul lumii noastre intunecate , ea aduce la suprafata adancimile noastre , ea ne elibereaza , intermediaza intre zei si oameni, , este identificata cu “ cunoasterea”. Sa nu uitam ca Lilith avea cunoastere , ea dovedeste acest lucru prin pronuntarea numelui ascuns al lui Dumnezeu inainte de a pleca din Rai, de fapt ea paraseste Raiul cu aceasta cunoastere si tocmai de aceea ea va atrage blestemul asupra ei prin refuzul de a se intoarce. In intelegerea lui Lilith putem fi ajutati de perceperea dorintelor, imaginilor  si banuielilor, aceste dorinte ne indeamna sa o privim in fata pe Lilith , ea se arata in toata maretia ei daca nu ne scufundam in ea .

Astrologic vorbind , Lilith nu este o planeta , este unul din focarele elipticii Lunii, intr-un focar al eclipticii Lunii se afla Pamantul, in celalalt focar dar si cel mai indepartat punct –apogeul lunar –locul in care luna se afla in pozitia cea mai indepartata de pamant, se afla Lilith. Priapul este punctul aflat in opozitie cu Lilith si se gaseste in punctul in care Luna se afla in pozitia cea mai apropiata de Pamant-perigeul lunar. Lilith parcurge toate semnele zodiacale in aproximativ 9 ani, un semn zodiacal il parcurge in aproximativ 9 luni ( cam 3,3 grade pe luna ).

Axa Lunii Negre (Lilith –Priap) este o axa cu un potential urias al evolutiei, cresterii noastre, accentueaza legatura directa dintre lumea noastra intunecata si raiul nostru, este locul , drumul, omul ce ne ofera cunoastere, este gradina din care putem culege fructele cunoasterii sau putem sa ne umplem de indoieli. Asa cum Lilith a plecat din gradina Edenului cu “ cunoasterea “ asa si aceasta axa poate fi privita ca o gradina in care un pom al cunoasterii ne asteapta sa-i mancam roadele, cu cat aceste fructe vor fi mancate mai incet, adica putem cunoaste numai pas cu pas procesele noastre mentale, fizice si sufletesti , putem deveni cunoscatori. Tranzitele lui Lilith aduc intalniri cu oameni care reflecta continuturile noastre reprimate si lipsurile noastre , initiaza si mediaza , ne da acces la cunoastere, suntem ajutati in directia vindecarii, ele pot fi uneori si grele atunci cand nu tinem cont de nimic , sa nu uitam ca Lilith revendica egalitate.

Odata cu intrarea lui Lilith in Capricorn pe 3 ianuarie 2009 ora 16:23 va trebui sa invatam sa rezolvam acele puncte oarbe ale noastre legate de putere, structura, granite, urmeaza o perioada in care orice eveniment are nevoie de exactitate , Lilith ne va obliga sa luam decizii pentru orice problema ce devine vizibila, nu iubestea taraganeala, delasarea, ea va aduce verdictul intr-un mod destul de exact intr-o situatie , intr-un cuplu, intr-o relatie, afacere, alianta. Lilith in Capricorn predispune la melancolie, depresie, tristete; guvernatorul Capricornului este Saturn ce este responsabil si guverneaza trecutul, structurile, procesele de timp, singuratatea, frigul, retragerea. Prin urmare , Lilith in acest semn al Capricornului amplifica toate aceste trasaturi, devenim niste pietre de moara in fata schimbarilor, traditiilor, conservatorismului, exageram bolile, neincrederea, pesimismul, fatalismul, retragerea, cumpatarea, prudenta , singuratatea. Orice iubire poate muri in aceasta perioada din cauza unui egoism exagerat , din cauza suspiciunilor si exagerarilor de orice fel. Lilith in Capricorn ne poate transforma destul de usor in acea persoana ursuza ce va da vina pe altii pentru orice fel de esec, vom cauta tot timpul un tap ispasitor pentru tot ceea ce nu ne convine sau nu ne reuseste, devenim tradatori sau suntem tradati , pacatuim sau vindem pe ceilalti pentru a evita pierderile sau pentru a provoca pierderi. Tradarea este unul din punctele oarbe ale lui Lilith in Capricorn, este foarte dureros cand cineva este tradat dar poate fi si mai dureros cand cineva devine tradator. Lilith in Capricorn revendica puritate, claritate, perfectiune, severitate, perioadele de mari realizari sunt urmate de indoieli si de slabirea increderii ( Saturn dupa ce l-a detronat pe Uranus a fost cuprins de indoieli, teama ca va avea si el aceeasi soarta si chiar a fost si el detronat de fiul lui Jupiter). Tristetea si depresia ne vor acompania de multe ori in urmatoarele 9 luni, teama , saracia si piedicile ne vor face sa devenim pacatosi si tradatori pentru a face fata evenimentelor dure, devenim neincrezatori fata de cei din jur, ne temem , nu avem incredere in nimeni, devenim singuratici. Lilith in Capricorn ne pune fata in fata cu responsabilitatile, cu munca grea dar si cu teama noastra, putem face fata tuturor greutatilor prin amplificarea constientizarii tuturor faptelor si trairea intr-un mod cat mai realist si mai responsabil.  Lilith in Capricorn se joaca cu puterea , dar pentru a avea acces la acea putere asupra oamenilor trebuie mai intai sa dobandim putere asupra noastra, sa invatam sa fim noi puternici inainte de a avea dorinta de a ne exercita puterea asupra celorlalti.

Ascendentul ingresului Lunii Negre-Lilith in Capricorn este un ascendent in Rac gradul 9:08 , un semn cardinal de apa ce induce un debut al brutalitatii, al actiunilor intr-o directie precisa, vom trai si ne vom autoexprima pentru a ne simti liberi dar si completi avand ca principii de viata protectia domestica si materiala, Urmeaza o perioada in care precautia dar si luptele incrancenate urmaresc de fapt castigarea sigurantei zilei de maine , ne vom apara posesiunile, ne vom proteja de tot ceea ce inseamna vatamare emotionala , ne vom retrage in sinea noastra pentru a ne crea siguranta singuri. Vom fi asemeni racului ce cauta piatra pe care sa stea in mijlocul furtunii, vom fi asemeni apei ce stie atat de bine sa fie flexibila, sa invinga totul, sa-si faca loc printre obstacole , sa castige ultima batalie.

Guvernatorul ascendentului in Rac este Luna in Berbec ce ne va prezenta lumii asa cum credem noi ca suntem, viata devine o adevarata lupta plina de nerabdare, impulsivitate, exagerarea tuturor lucrurilor si faptelor. Este un exces de energie ce aduce dorinta de a comanda si tiraniza pe altii, este un timp al discutiilor aprinse, devenim vulcani in eruptie. Prezenta Lunii in Berbec in casa X destul de slabita de aspectele provocatoare cu Pluto, Marte si Lilith , toate in semnul Carpricornului si in casa VI, ne vorbeste de instabilitate in destinul nostru social, inaltari si caderi in cariera, pierderea unei puteri, a unei pozitii sociale, se pune accentul deosebit pe efemeritatea celebritatii , se sacrifica viata afectiva pentru putere, cariera. Cariera dezvoltata prin si cu ajutorul femeilor devine in aceasta perioada subiect de mare scandal. In harta momentului intrarii lui Lilith in Capricorn gasim in casa VI pe Marte si Pluto ce sustin forta lui Lilith .

Lilith in casa VI aduce o sanatate fragila, instabilitate psihica, refuzul oricaror limitari , sunt amplificate problemele in munca , nu se accepta nici o disciplina , riscuri mari de somaj. In conjunctie cu Pluto si cu Marte , putem vorbi de violenta atat in exterior cat si in interiorul nostru, certuri, risc de accidente, putere pasionala si distructiva, este un timp in care traim destule situatii tulburi, periculoase , revolutionare. Conjunctia Lilith –Pluto anunta o perioada de mari transformari, punctele oarbe ies in forta la suprafata, este un timp al jocurilor cu puterea si din partea puterii, ne confruntam cu viata si cu moartea, este o perioada ce favorizeaza cercetarile, ocultismul, secretul, magia. Casa VI are o legatura directa cu munca, rationalitatea, acomodarea, sanatatea , pata neagra a acestei Luni negre este contradictia dintre cautarea minunilor si in acelasi timp negarea acestora, creste frustrarea, refuzam rutina , ordinea, luptele de putere se petrec la locul de munca, dependenta de perfectionism si de critica pot cauza destule boli , munca individuala si creativa are un efect vindecator. Accentuarea casei VI permite in sens pozitiv transformarea trebuind intr-un anume fel sa ne concentram in a ajuta schimbarile pe care viata ni le cere, sa ne ascultam vocea sufletului , doar asa vom gasi raspuns la situatiile dificile prin care vom trece.  Casa VI ne vorbeste de angajare, angajator, angajati, munca cotidiana, toate formele de scolarizare, sanatate , serviciu militar, prezenta lui Lilith in conjunctie cu Pluto in aceasta casa amplifica si destabilizeaza aceste continuturi, transforma totul iar mesajul este destul de semnificsativ: transformati-va , fiti creativi, a fi creativ inseamna a fi un agent al transformarii . Marele test al lui Lilith in casa VI aduce suferinta , rabdare, pierderea locului de munca, capacitatea noastra de a fi creativi trebuie combinata cu abilitatea de a rezista si cu credinta ferma ca aceste crize vor duce la renastere , reintegrare, , experientele nu trebuiesc evitate chiar daca ele cer din partea noastra efort si stres, durere si suferinta.

Lilith in aspect cu Pluto arata lumea extremelor, revendica trairi dramatice , atrage situatii extreme, in sens pozitiv ni se permite o legatura excelenta cu lumea noastra interioara, sa nu uitam ca Pluto guverneaza “ bogatiile “ascunse iar Lilith intermediaza spre aceste bogatii ascunse. si cred ca este cel mai bun timp de a profita de tot ce este mai bun in noi.

Urmeaza o perioada in care este necesar sa facem toate eforturile pentru a ne bucura, sa fim deschisi si  comunicativi indiferent de cat de greu va fi, sa dezvoltam iertarea, sa fim optimisti si plini de umor, sa dam voie luminii sa faca parte din viata noastra, nu traiti in intuneric, in locuri posomorate, evitati negrul, albastrul inchis, purtati si invaluiti-va in culori deschise, fiti deschisi luminii calauzitoare .

Adriana Tudosa

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.