JUPITER IN VARSATOR – 5 IANUARIE 2009 ORA 17:42- O ENERGIE GENEROASA

Jupiter-Zeus este inainte de toate zeul legilor, cel care imparte dreptatea , organizeaza totul, protejeaza, rasplateste, este un zeu seducator si multiform ce poate sa-si schimbe infatisarea pentru a seduce femeile frumoase, crede ca totul ii este permis, isi inseala plin de vioiciune nevasta –Junona, procreaza fara nici o retinere.

Jupiter , considerat “ Marele Benefic” este un simbol al expansiunii personalitatii catre mediu si reprezinta modalitatea practica a integrarii noastre in lume , este cel mai adesea denumita “planeta norocului” dar nu neaparat numai ce se da , cat si modul in care sunt folosite momentele favorabile , bunurile primite.
Jupiter , cea mai voluminoasa dintre planetele ce graviteaza in jurul Soarelui, emana maretie si demnitate , protectie , bunavointa , generozitate , expansivitate , maturatie, coeziune. Lui Jupiter i se atribuie elementul aer cu calitatile UMED –CALD , este o energie mai mult calda decat umeda , o energie ce tinde sa creasca , sa matureze, sa protejeze , sa regleze , favorizeaza expansiunea. Jupiter simbolizeaza aptitudinile si calitatile in care activeaza principiul de coeziune, de coordonare. Ofera cheia atitudinii organizate, reguli si metode de ordine, ajuta si ne pune fata in fata cu situatiile favorabile, aduce “ sansa “ , rasplateste eforturile depuse, ofera toate mijloacele dar si capacitatile de a profita de sansa. Jupiter guverneaza functia hepatica, procesele supraabundente , hipertrofice, congestive, inflamatorii, palpitatiile, circulatia arteriala, obezitatea, calvitia.
Este o energie ce induce bucuria de a trai, ne vorbeste de placeri, satisfactii, este o energia ce vorbeste de absenta fricii, impacarea cu sine, este indulgenta, simpatia , intelegerea.. Fiind un zeu al legilor chiar nu trebuie sa ne miram ca nu aproba situatiile ilegale , nu apreciaza pe cei care nu profita de bunavointa lui iar uneori stie sa plateasca spectaculos acest lucru, pe cei care vrea sa-i piarda , Jupiter le ia mintile.
Jupiter simbolizeaza inalta autoritate , protectia , achizitia, profiturile materiale, bogatia, confortul, onorurile, ascensiunea pe scara materiala, ambitiile satisfacute.
Varsatorul este un semn de aer fix nocturn , valurile sugerate de semnul lui vorbesc de fapt de apa varsata din ulciorul omului, simbolizeaza undele electrice si magnetice , aerul nu apa. Este un semn detasat , cele doua linii ale fizicului si metafizicului nu se intalnesc niciodata, dar acest semn sugereaza cele patru cai de comunicatie ; piciorul, animalul ,locomotia mecanica si telepatia -undele creierului. Apa simbolizata de semnul Varsatorului este de fapt apa cunoasterii, undele cunoasterii. Este un semn ce ne vorbeste de o minte deschisa, progresista –influenta lui Uranus si de capacitatea de a rezolva problemele fara ajutor exterior –influenta saturniana. Varsatorul este cel care aduce apa, cunoasterea , este cel mai uman dintre semne , este inventiv, original, distant , detasat. ‘ Iubesc umanitatea “ dar nu suport oamenii caracterizeaza foarte bine acest semn ce accentueaza independenta intelectuala, radicalismul, universalitatea energiei, apartenenta la un colectiv, la un mediu, renuntarea la egocentrism in favoarea unor cauze arzatoare. Daruirea de sine si renuntarea sunt valori apropiate de energia lui Saturn primul patron al Varsatorilor, Uranus cel de-al doilea guvernator induce universalitate nonconformism, misticism, aventura, nevoia de a merge pe drumuri noi nebatute de nimeni, , este un semn inovator, initiator cu dorinte neobisnuite. Lipsesc prejudecatile, rutina, sunt neglijate evenimentele posibile , dispretuite conventiile , exista un sentiment de daruire de sine, mare adaptabilitate, incredere, idealism, spiritualitate. Speranta , dorinta , comunicarea formeaza un triunghi necesar oricarui inceput . Indecizia, ingradirea libertatii nu sunt cunoscute de acest semn , vorbim de o energie ce aduce “ totul e posibil’ .. Indrazneala este prezenta tot timpul cand este nevoie, cuvintele sunt bine folosite, ideile sunt prezentate direct si agreabil, iar pentru atingerea unui scop , va sti intotdeauna sa apeleze la coarda sensibila a celorlalti.

Jupiter in Varsator este in trigonocratie , deci Jupiter este in concordanta cu semnul zodiacal, se gaseste intr-un fel de comuniune , conlucrare si intelegere cu energiile Varsatorului. Energia Jupiteriana se exprima cu generozitate in semnul Varsatorului, este o energie puternic orientata catre exterior, accentueaza libertatea intelectuala, este cautarea adevarului final prin modalitati neobisnuite, este o abordare extrem de intelectuala a tuturor convenientelor, este credinta in procesele mentale , logice, dar poate deschide mintea si spre o gandire practica spirituala. Valorile lui Jupiter in Varsator pot fi neobisnuite, umanitare sau scandaloase, socante , ciudate, excentrice.Este un timp in care vom incerca sa facem aproape totul pentru a scapa de restrictii, de a merge pe propria cale , vom asculta pe oricine dar pana la ingradirea libertatii, acest lucru nu va fi tolerat prea usor in urmatoarea perioada.
Jupiter in Varsator este o energie ce poate aduce constientizarea , depasirea granitelor gandirii ,nu stie de clasificari religioase, rasiale , insista asupra valorilor sociale , religioase , morale universale , impartiale , democratice. Toleranta, respectul , cooperarea sunt esentiale pentru Jupiter in Varsator , este o energie ce induce entuziasm pentru cauze umanitare , reforma , originalitate, imaginatie , interese filosofice, proiecte mari , favorizeaza mintea inventiva bine adaptata sa promoveze programe sociale , interese financiare si sociale caritabile , serviciile guvernamentale. Este o energie ce accentueaza si aroganta dar si o concentrare asupra viitorului.Jupiter in Varsator este umanitar , creativ , este conectat cu institutiile financiare , editurile , ziarele , revistele, aduce farmec si vederi liberale , este o minte deschisa ce favorizeaza domeniile sociale , artistice , politice , cauzele nobile.
Semnatura lui Jupiter in Varsator pune accentul pe o minte deschisa, intuitie, idei noi, impartialitate , este o energie ce induce nevoia unei lumi fara diferente de clasa, rasa,religie si aduce lupte intense pentru o lume impartiala, democratica, universala.
Jupiter in Varsator aduce dezvoltare prin idei noi, optimism, originalitate, mIsticism, imbunatateste sansele noastre pentru a atrage succesul.

Sa profitam de aceste energii generoase ce ne sunt puse la dispozitie de “ MARELE BENEFIC”-JUPITER.

Succes
Adriana Tudosa

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.