SATURN RETROGRAD IN SAGETATOR-25 MARTIE – 13 AUGUST 2016 –“ DOMNUL A DAT, DOMNUL A LUAT…”

saturn 2

Saturn este ultima planeta vizibila cu ochiul liber iar o data pe an, Saturn intra in miscare aparent retrograda timp de 4 luni si jumatate oferindu-ne posibilitatea de a vedea mai profund in noi, in vietile noastre, in toate problemele si planurile noastre, fortandu-ne intr-un anumit fel sa luam masurile necesare rezolvarii lor. Acuma, energia saturniana  ne limiteaza actiunile, putem simti din plin anumite blocaje in activitatile care necesita reorientare, reorganizare, restructurare, asumarea responsabilitatilor. Este o energie puternica ce poate bloca actiunile pentru viitor intorcandu-ne in trecutul in care am lasat unele lucruri nefinalizate fiind supusi unei presiuni din ce in ce mai mari pentru a face aceste lucruri iar daca ne vom ocupa de  aceste lucruri vom fi ajutati din plin. Saturn reprezinta datoria, loialitatea, perseverenta, rezistenta, forma, continutul, limitele, responsabilitatea, cere de la noi construirea unui fundament stabil din toate punctele de vedere. Saturn ne  vorbeste despre maturitate si obligatii, despre scopul nostru, despre disciplina, munca, ne obliga sa ne invatam lectiile si sa ne confruntam cu lucrurile neterminate, ne avertizeaza uneori destul de dur ca a venit vremea sa ne adunam, sa devenim maturi si obiectivi in toate privintele.

Saturn intra in miscare aparent retrograda pe 25 martie 2016 de pe gradul 16:24 Sagetator iar timp de 4 luni si jumatate va strabate “ aparent inapoi “ gradele din Sagetator pana ajunge pe gradul 9 in data de 13 august 2016, grad de pe care isi va relua miscarea in mers direct. Saturn a trecut pentru prima data peste gradul 9:47 Sagetator in jurul datei de 19 decembrie 2016 si  putem spune ca aceasta miscare retrograda face o referire la perioada decembrie 2015 –martie 2016. In astrologie, Saturn este arhitectul si constructorul tuturor formelor din viata noastra, inclusiv corpul nostru fizic( piele, oase, dinti ). Saturn aduce putere prin auto-limitare, disciplina si planificare. Deseori, Saturn este descris ca “ cel singur si rautacios”  dar trebuie sa intelegem ca orice placere sau durere care se abate asupra noastra din partea lui Saturn natal sau in tranzit nu este arbitrara, ci mai degraba, este rezultatul karmei, a faptelor noastre proprii.
Saturn este “STAPANUL KARMEI”  ce contabilizeaza tot timpul ( doar este stapanul timpului) evolutia noastra iar cand ignoram scopurile noastre reale, anumite crize ne fac viata mai grea. Oriunde este plasat in tranzit sau in harta natala, Saturn va sublinia natura intunecata a  omului, a existentei umane. Este o zona in care suntem susceptibili de a da vina pe altii, este locul in care ne simtim fricosi, slabi si unde trebuie sa invatam din greselile noastre.

Saturn retrograd in Sagetator ne va pune sa re-analizam limitele unei credinte, a unei idei, a unei legi, a unui curs, a unei legaturi cu strainatatea, cu adevarul tuturor lucrurilor din viata noastra.
In harta momentului inceperii miscarii aparent retrograde, Saturn activeaza casa V-iubire, creativitate, putere, scoala, distractii, guverneaza casa VII –partener, sot, avocat,dusman si casa VIII-secretele unei puteri, bani multi, viata intima, afaceri, credite, mosteniri, moarte, renastere. Cu Saturn retrograd in aceste domenii de viata, va exista un accent deosebit pe tot ce tine de complicatii amoroase, probleme financiare, datorii, secretele puterii, ofera o sansa de a recunoaste si rezolva problemele.
Placerile si neplacerile inimii sunt teme importante in urmatoarea perioada.
Cum casa V are o legatura directa cu iubirea, copii, speculatii, hoby-uri, prezenta lui Saturn aici poate provoca tulburari emotionale, tensiuni mentale, probleme delicate referitoare la copii, neintelegeri interioare cu influenta majora asupra relatiilor. Frica poate domina relatiile, uniunile, aplicarea unei legi, legatura cu strainatatea. Acuma, gandurile negre ne pot tortura mintea, ne putem imagina tot ce este mai rau de aceea, ar fi bine sa gandim pozitiv si sa incercam sa ne intelegem greselile personale. Blocajele in aplicarea unor legi, a unor regulamente nu sunt intamplatoare.
Deoarece Saturn este domnul natural al casei X, perioada de retrogradare poate aduce in lumina jocurile puterii, abuzurile puterii. La un nivel mai profund, Saturn retrograd in Sagetator restructureaza si redefineste parteneriatele de afaceri sau personale, problemele unei afaceri, problemele financiare, legatura cu copii.
Saturn retrograd ne da ocazia sa mergem “ inapoi “ si sa reorganizam, renegociem orice activitate, angajament care produce in viata noastra frustrare, vorbim aici de taxe, iubire, parteneriate, legi abuzive, putere abuziva.
Este cel mai bun moment de re-examinare a tuturor structurilor, granitelor, parteneriatelor, reevaluarea obligatiilor, angajamentelor dar si a responsabilitatilor asumate.

Dar Saturn incepe miscarea aparenta retrograda intr-un razboi total cu Jupiter retrograd in Fecioara si cu Neptun, Venus in Pesti. Se creeaza pe cer un careu in T mutabil, o configuratie planetara majora care va schimba multe lucruri in lume si in vietile noastre.
Neptun in Pesti arata masele, grupurile de oameni, toata lumea, iluzii dar si credinta imensa, Saturn in Sagetator spune adevarul in orice structura, guvern, profesie, putere, lege, Jupiter retrograd in Fecioara in casa II re-analizeaza modul cum privim banii, cum apreciem banii si cum stim sa ne valorificam intr-un mod practic valoarea noastra iar Venus in Pesti este iubirea neconditionata, iubirea oarba care iarta. Deci, un careu in T este format din aspectul de opozitie provocator intre Jupiter retrograd in Fecioara si Neptun de mana cu Venus in Pesti( iubirea care impartaseste sau tradeaza) iar planeta focar este Saturn retrograd in Sagetator care trimite artileria grea( prin aspectele de careu –provocatoare) asupra celor trei planete.
Jupiter retrograd in Fecioara in opozitie cu Neptun si Venus in Pesti stimuleaza fantezia, chestiunile mistice si religioase, afacerile dubioase. Acuma, starile de autoiluzie duc la o evaluare gresita a semenilor si drept consecinta, pagube materiale.

Saturn in careu cu Jupiter amplifica crizele de autoritate, pierderi prin procese, iubire, partener de viata, asociat, avocat, copii, dificultati banesti.
Saturn in careu cu Neptun amplifica complicatiile sufletesti, intrigile, relatiile nepotrivite. Iar Venus in Pesti ne impodobeste cu ochelarii ei magici, crezand orice.
Pana in august 2016, Saturn retrograd in Sagetator prin provocarile aduse nu vrea decat sa ne ajute sa descoperim adevarul care ne elbereaza viata, sufletul.

Acesta nu este un timp sa incepeti proiecte noi, relatii noi sau sa luatii decizii pripite.  Saturn retrograd chiar nu iubeste noul cand el de fapt are in agenda corectarea unor structuri gresit sau grabit executate. Saturn stie sa limiteze orice iar acuma trebuie sa ne supunem acestei cerinte, ne va forta sa ne analizam cu adevarat crezurile, ideile, sentimentele noastre profunde, cat de maturi emotional suntem. Saturn este zeul timpului, ne spune ca timpul este trecator si ca trebuie sa luam in serios vietile noastre. El cere sa fim responsabili, sa respectam structurile si regulile societatii. In tranzit, Saturn ne cere sa fim sinceri cu noi si sa admitem realitatea unei situatii de viata impreuna cu intelegerea a ceea ce putem face pentru a o schimba cu rabdare , acceptare. Daca Saturn in mers direct este restrictiv, in mers aparent retrograd, Saturn amplifica restrictia dar ofera in schimb tenacitatea necesara rezolvarii unor probleme importante pentru evolutia noastra.

Influenta majora a lui Saturn retrograd in Sagetator va fi asupra semnelor mutabile: Sagetator, Gemeni, Pesti, Fecioare.

Despre Saturn in Sagetator puteti citi aici.
In mare, fiecare semn ar trebui sa fie atent in urmatoarele domenii cheie:

Berbec : calatorii, strainatate, studii superioae, credinta, lege, cariera, statut profesional, social.
Taur :  dormitor, finante comune, mosteniri, taxe, credite, pensii alimentare, parteneriate, strainatate, studii superioare, credinta, cariera.
Gemeni : partener de viata, parteneriate, casnicie,divort, avocat,afaceri, banii partenerului de viata, dormitorul relatiei.
Rac : sanatate, colegi, loc de munca, program de lucru, rutine zilnice,partener, asociat, casnicie.
Leu : creativitate, iubire, copii, maretie, speculatii, loc de munca, colegi,sanatate.
Fecioara : casa, angajamente de familie, parinti, iubire, copii, speculatii.
Balanta : comunicare, auto-exprimare, studiu, scris,comert, calatorii scurte, rude, frati, familie, casa.
Scorpion : bani, planuri de economii, proprietati, valori  native, crestere personala, rude, persoane tinere, comunicare, calatorii.
Sagetator: crestere personala, relatii, auto-intelegere, bani, valori native, proprietati, rude, camin.
Capricorn : spiritualitate, compasiune, dusmanii ascunse, sanatate.
Varsator : prieteni, retele sociale, angajamente de grup, sperante, cariera, viata publica
Pesti : Cariera, viata sociala, faima, prieteni, sperante.

Adriana Tudosa

You may also like

5 Comments

  1. O frumoasa pledoarie pentru Saturn – taciturnul,Saturn -Marele invatator!.Este extraordinar cind cineva explica in cuvinte fumoase ,poetice chiar ,sensul acestei planete care guverneaza Timpul,Batrinetea,Destinul .Poate ne este mai putin frica de ce va urma ,atunci cind stim ca aceasta planeta incearca sa ne corecteze,sa ne indrepte spre propriul tel,spre sensul existentei noastre !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.