JUPITER IN TAUR – 4 IUNIE 2011 -11 IUNIE 2012 – VERBUL “ EU AM “ CONJUGAT DE JUPITER

Jupiter , considerat “ Marele Benefic” este un simbol al expansiunii , este cel mai adesea denumita  “planeta norocului” dar nu neaparat numai ce se da , cat si modul in care sunt folosite momentele favorabile , bunurile primite.

Jupiter , cea mai voluminoasa dintre planetele ce graviteaza in jurul Soarelui, emana maretie si demnitate , protectie , bunavointa , generozitate , expansivitate , maturatie, coeziune. Lui Jupiter i se atribuie elementul  aer cu calitatile UMED –CALD , este o energie mai mult calda decat umeda , o energie ce tinde sa creasca , sa matureze, sa protejeze , sa regleze , favorizeaza expansiunea. Ofera cheia atitudinii organizate, reguli si metode de ordine, ajuta si ne pune fata in fata cu situatiile favorabile, aduce “ sansa “ , rasplateste eforturile depuse, ofera toate mijloacele  dar si capacitatile de a profita de sansa. Jupiter guverneaza functia hepatica, procesele supraabundente , hipertrofice, congestive, inflamatorii, palpitatiile, circulatia arteriala, obezitatea, calvitia.
Este o energie ce induce bucuria de a trai, ne vorbeste de placeri, satisfactii, este o energia ce vorbeste de absenta fricii, impacarea cu sine, este indulgenta, simpatia , intelegerea.. Fiind un zeu al legilor chiar nu trebuie sa ne miram ca nu aproba situatiile ilegale , nu apreciaza pe cei care nu profita de bunavointa lui iar uneori stie sa plateasca spectaculos acest lucru, pe cei care vrea sa-i piarda , Jupiter le ia mintile.

Jupiter simbolizeaza inalta autoritate , protectia , achizitia, profiturile materiale, bogatia, confortul, onorurile, ascensiunea pe scara materiala, ambitiile satisfacute. Jupiter intr-un semn zodiacal arata modul de expansiune , sistemul de credinte , interesul fata de educatia superioara si modul in care facem lucrurile, la scara mare . Ne vorbeste si despre incredere ,beneficii materiale .
Jupiter in Taur este o energie ce ne va indemna sa intelegem valoarea vietii , banilor si resurselor  dar si a tuturor lucrurilor ce pot fi cumparate cu bani . Taurul este un semn al banilor, valorilor , Jupiter in taur aduce abundenta prin folosirea valorilor native , prin efort , rabdare , inteligenta, incapatanare in atingerea scopurilor . Filosofia de viata a lui Jupiter in Taur este practicismul , confortul , perspectiva personala , gasirea unor modalitati practice de exprimare a valorilor native . Motivatia de a face bani este incurajata de energia jupiterian in taur , adesea , poate ajuta sa investim inteligent ,cu fler si cu bun simt acolo unde succesul ne surade . In expresia sa cea mai fundamentala , energia jupiteriana in taur ar putea insemna cadouri fizice exceptionale , frumusete , putere prin caracteristicile fizice , in consecinta, in urmatorul an , putem  profita de aceasta energie pentru a imbunatati si stabiliza puterea data de valorile native,de corpul nostru . Daca Venus in taur da o frumusete senzuala , aduce un puternic simt estetic dar si o sensibilizare deosebita fata de tot ce este frumos chiar daca vorbim de oameni, de lucruri, de muzica , de arta in general,  Jupiter in casa lui Venus nu poate decat sa extinda aceasta frumusete impodobind-o cu o aura magnetica.

Jupiter in Taur , deci intr-un semn fix de pamant este o energie propice securitatii materiale , ideilor cu scopuri strict banesti , expansiunii talentelor native si tuturor resurselor care servesc sufletul nostru . Aceasta energie binefacatoare poate oferi mari oportunitati de crestere cand vom folosi pe  deplin tot ceea ce avem mai bun in noi .
Daca  Taurul  este o energie a carui verb caracteristic este “ EU AM “, Jupiter in TAUR  VA  SCRIE ACEST VERB CU MAJUSCULE , aceasta energie isi va pune amprenta asupra aspiratiilor materiale , confortului, bucuriei de a trai , aduce expansiune si noroc prin valorile proprii , prin merit personal , prin cultivarea  dreptatii , corectitudinii . Jupiter in taur ne spune intr-un limbaj clar ca “ ne face bogati material si spiritual” doar prin AUTO-VALOARE , PRIN MERITE PERSONALE SI PRIN INCAPATANARE COMBINATA CU EFORT PENTRU ATINGEREA UNUI TEL .

Trebuie sa fim atenti la ce ne dorim sa avem , acest Zeu pune un accent deosebit pe maretie ,vise mari ,eforturi uriase , in semnul de pamant al Taurului , acest zeu ne poate da “ bogatii  intr-un capacel sau intr-o galeata “ , trebuie sa fim atenti sa nu cerem prea  putin , anumite capacitati se manifesta atunci cand ne intindem si obtinem mai mult . Jupiter in Taur guverneaza legea atractiei , ne reaminteste ca banii sunt de fapt tot o energie care  trebuie sa circule liber si pe care noi nu trebuie sa o blocam  din  dorinta de a acumula cat mai mult fara a da mai nimic. Noi trebuie sa dam ca sa primim , este esential sa acceptam  ambele parti ale procesului de a da si de a primi bani, valori .

Jupiter in Taur ne va invata in urmatoarea perioada despre “valoare “ , binele atrage tot bine , rautatea va atrage tot rautate , recunostinta in fata vietii atrage tot  recunostinta . Notiunea de daruri si daruire are o puternica caracteristica jupiteriana iar in semnul de pamant al taurului ,  aceasta notiune capata valoare , stabilitate , dreptate , frumusete . Jupiter in Taur ne spune ca ne va face bogati dar in baza propriei definitii a bogatiei , ce inseamna de fapt bogatia?

In harta natala , fiecare aveti semnul taurului ce guverneaza un domeniu de viata , fiecare aveti semnul sagetatorului ce guverneaza un alt domeniu de viata , fiecare aveti semnul pestilor ce guverneaza un alt domeniu de viata ,in aceste zone , Jupiter in urmatoarea perioada va poate raspune la intrebarea “ce inseamna o viata bogata ?”, cum vedeti bogatia si  la va foloseste. Cu Jupiter in Taur , adevarata bogatie nu consta numai in bani , degeaba ai bani daca “ valoarea proprie “ nu stie sa pretuiasca demn energia banului . Jupiter in Taur aduce noroc prin generozitate ,  practicism, eforturi grele , entuziasm si bucurie de a trai . Arta , talentul artistic pot crea  frumuseti peste tot in urmatoarea perioada , ne vom bucura de lux , confort , securitate , ne vom folosi toate simturile pentru a ne bucura de viata ,vom cultiva un mare simt al umorului  si ne vom bucura de lucrurile fine in viata . Aceasta energie ne va invata despre stabilitate , despre utilizarea banilor si resurselor pentru a-i ajuta pe ceilalti dar si pe noi insine , vom avea capacitatea de a vedea imaginea de ansamblu si de a construi un adevarat imperiu cu sigla acestei imagini . Simtul sigurantei atrage norocul in urmatoarea perioada , cu cat vom fi mai siguri pe noi  cu atat mai norocosi vom  fi, trebuie sa invatam sa nu devenim excesivi deoarece norocul nu va sta cu noi .  Jupiter in Taur aduce succes, avere dar care trebuiesc folosite cu intelepciune si generozitate , in acest fel, vom continua sa ne bucuram de influenta acestei energii .

Ideograma lui Jupiter este semiluna  deasupra  crucii materiei , reprezinta triumful omului ( semiluna ) asupra experientelor pamantesti ( cruce ) prin intelegerea dobandita prin aceste experiente.  

Adriana Tudosa

 

You may also like

21 Comments

 1. intr-adevar frumos spus…mai ales faptul ca nu doar banii inseamna bogatie si pentru fiecare din noi poate insemna altceva. sunt foarte curioasa eu ce voi avea datorita acestei influente pozitive sper. nascuta in bucuresti oe 4 august 1982 la 10:30 dimineata

 2. Multumim!Si tu sa ai parte de toata maretia lui Jupiter in Taur ,pentru umanitatea cu care ne dezlegi misterele Cerului!cu drag

 3. Adriana,trec printr-o perioada foarte grea pe plan sentimental. M-am despartit de femeia care ma iubeste si pe care o iubesc. Imi poti spune ceva,te rog? Eu sunt nascut in Bucuresti la ora 13.45 pe data de 13 decembrie 1967,iar ea tot in Bucuresti la ora 4.00 pe data de 15 martie 1967. Te rog mult sa nu imi ocolesti raspunsul. Sunt disperat!

 4. va multumesc la toti cei care sunteti alaturi de mine in descifrarea mesajelor astrelor ; in harta mea natala, jupiter este in taur ,fiecare cuvant din descrierea acestei energii face parte si din sufletul meu .
  adriana

 5. Intradevar,cuvintele astea mi-au mers la suflet.Ma lumineaza mai bine.Ma saturasem de aceleasi interpretari seci.Imi place nuanta asta noua.Parca este ce as fi vrut sa aud demult.Este la nivelul meu de intelegere.Chestia cu semiluna e deosebita.Am avut o “chestie” saptamana trecuta cu semiluna si separat cu crucea dar nu le-am asociat cu crucea.Acum parca primesc mura-n gura.Multumesc foarte mult!

 6. Felicitari Adriana pentru articol!

  Elis, m-am uitat si eu la compatibilitatea dintre voi.

  Aveti cel mai bun aspect posibil in compatibilitate, chiar daca este inversat, Martele ei conjunct cu Venusul tau (intalnirea dintre barbat si femeie), dar si alte aspecte foarte bune…

  Aveti acelasi suflet (Luna ta in conjunctie cu Luna ei, in Taur, chiar in casa casatoriei tale), Soarele ei in casa iubirii tale (prietena ta este iubita ideala pentru tine, este amanta ideala, cu ea poti invata ce inseamna iubirea si relatia sexuala), Venus-ul ei peste Nodul Nord, peste sensul vietii tale – v-a fost destinat sa va intalniti si probabil va veti mai intalni si in vietiile urmatoare, Nodul Nord al ei este chiar in casa casatoriei tale – din nou, e semn ca destinul v-a adus impreuna, aveti lucruri de invatat unul de la celalalt….

  In plus aveti si un Zmeu care se formeaza intre planetele voastre, un aspect special, foarte pozitiv…

  Un aspect negativ ar fi Pluton-ul ei in cuadratura cu Soarele tau si Plutonul tau in opozitie cu Soarele ei- care ar putea aduce lupte pentru putere intre voi, sa incercercati sa va manipulati, controlati, dominati, din frica (de cela mai multe ori fara sa va dati seama ca faceti aceste lucruri, si de ce…), dar in acelasi timp, aceste aspecte aduc fascinatie, obsesie, simtiti ca sunteti legati unul de celalalt…trebuie sa invatati sa dezvoltati vointa proprie pentru ca lucrurile sa nu degenereze intre voi…
  Ar mai fi si Uranus in aspect cu Soarele, care ar putea aduce multa nestabilitate, schimbari bruste…

  O problema ar mai fi si Lilithul tau in casa casatoriei, relatiilor, in astrograma ta natala, ce inseamna o frica foarte mare ce provine din alta viata, ceva ti s-a intamplat atunci si ai pastrat frica, ti-e teama acum de ceva, dar nu stii clar…E o rana emotionala de care nu esti constient dar care ar putea sa-ti distruga orice incercare de relatie, chiar daca iubesti si esti iubit…Trebuie sa faci eforturi sa identifici clar de ce iti este frica in relatii…Un moment favorabil pentru a face acest lucru va fi cand Lilithul in tranzit va fi exact peste Lilithul tau natal, cam prin jurul lui 5 martie 2012 – atunci ti se va oferi sansa sa-ti privesti frica in ochi, sa intelegi de ce ti-a fost frica tot timpul in legatura cu relatiile si partenera ta de viata…

  Sper ca te-a ajutat ceva din ce ti-am spus…poate iti raspunde si Adriana…

 7. Elis, acum vad ca m-am grabit si am citit gresit ora ta de nastere – am calculat astrograma ta pentru ora 4, ora prietenei tale… Asa ca o sa scriu din nou corect si te rog sa tii cont doar ce am scris aici…

  Aveti cel mai bun aspect posibil in compatibilitate, chiar daca este inversat, Martele ei conjunct cu Venusul tau in casa casatoriei tale, (intalnirea dintre barbat si femeie), dar si alte aspecte foarte bune…

  Aveti acelasi suflet, simtiti la fel (Luna ta in conjunctie cu Luna ei, in Taur, in casa 1)…Venus-ul ei peste Nodul Nord, peste sensul vietii tale)– v-a fost destinat sa va intalniti si probabil va veti mai intalni si in vietiile urmatoare…Nodul ei Sud peste Venusul tau, in casa casatoriei tale – indica, din nou, ca este o relatie karmica intre voi, v-ati mai intalnit si in alta viata…

  In plus aveti si un Zmeu care se formeaza intre planetele voastre, un aspect special, foarte pozitiv…

  Un aspect negativ ar fi Pluton-ul ei in cuadratura cu Soarele tau si Plutonul tau in opozitie cu Soarele ei- care ar putea aduce lupte pentru putere intre voi, sa incercercati sa va manipulati, controlati, dominati, din frica (de cela mai multe ori fara sa va dati seama ca faceti aceste lucruri, si de ce…), dar in acelasi timp, aceste aspecte aduc fascinatie, obsesie, simtiti ca sunteti legati unul de celalalt…trebuie sa invatati sa va dezvoltati vointa proprie pentru ca lucrurile sa nu degenereze intre voi…
  Ar mai fi si Uranus in aspect cu Soarele, care ar putea aduce multa instabilitate, schimbari bruste…

  Adriana, sper ca nu te-a deranjat ca i-am raspuns si eu lui Elis, dar nu m-am putut stapani 🙂
  Numai bine!

 8. Felicitari ptr.articol!Citesc toate postarile tale cu multa admiratie si interes.Sunt si am sa ramin o mare fana.Te pup si-ti doresc toate cele bune cu drag:)

 9. te rog sa-mi spui ce se intampla pentru o balanta cu ascendent in taur in domeniul carierei, pentru urmatoarea perioada(un an). am trecut printr-o experienta foarte dificila la locul de munca si vreau sa stiu cat mai dureaza. multumesc
  datele sunt 30.09.1974 ora 19,30 Targoviste

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.