JUPITER IN MERS RETROGRAD- 23 IULIE -18 NOIEMBRIE 2010-SA LASAM “ VOCEA INTERIOARA “ SA NE AJUTE ………..

jupiter

Pe 23 iulie 2010 ora 15:03-ora Romaniei , Jupiter si-a inceput  miscarea aparent retrograda , o miscare ce pune in evidenta gradul 3:24 Berbec,; aceasta miscare dureaza pana pe 18 noiembrie 2010 ora 16 , cand Jupiter ajunge pe gradul 23 Pesti . In mers aparent retrograd , energia lui Jupiter se va manifesta ca un factor de corectie la tot ce s-a intamplat in perioada 1 mai -prima trecere peste gradul 23 Pesti si 23 iulie ,momentul de inceput al miscarii retrograde .
Cand Jupiter devine retrograd, putem vorbi de un timp in care ni se pun la dispozitie energiile necesare reexaminarii proiectelor, relatiilor pentru a vedea unde trebuie sa mai lucram si daca are rost continuarea lor , ni se cere sa analizam care sunt de fapt obiectivele noastre reale . Sub influenta acestei energii “ prietenoase “ pot iesi la lumina lucrurile incepute si despre care credeam ca pot sa ne aduca castig financiar , putem vedea destul de clar daca aceste lucruri sunt ceea ce am crezut sau trebuie sa renuntam la ele sau au nevoie de anumite retusuri.. Este un timp in care energia lui Jupiter accentueaza corectitudinea morala , repararea nedreptatilor , sanctionarea actiunilor ilegale , repararea erorilor datorate unei estimari gresite , unui avant bine intretinut de energia lui Jupiter in mers direct. Multe lucruri pot stagna in urmatoarea perioada , este un timp plin de obstacole , intarzieri in proiecte , afaceri , locuri de munca , daca in mers direct Jupiter promoveaza expansiunea –iti da voie sa depasesti anumite limite , in mers retrograd te pune sa gasesti limitele reale , sa te incadrezi in realitatile concrete ale vietii de zi cu zi , de accea , aceasta energie favorizeaza replanificarea, cercetarea , educatia , revizuirea, “ expansiunea “ limitata de realitate.
Daca in mers direct , Jupiter poate trece cu vederea anumite nedreptati, poti sa iei un examen chiar daca nu esti pregatit cum trebuie , poti sa pacalesti si sa castigi, poti copia si sa treci un examen, acuma , in mers aparent retrograd , aceasta energie “te ia de mana “ si te conduce exact la acele zone ramase nedezvoltate , nesupravegheate sau dezvoltate prea mult , taxand cum stie mai bine minciunile , neadevarurile, ilegalitatile .

Cu Jupiter retrograd, norocul “ nu se mai intalneste pe toate drumurile “ , putem vorbi de un timp in care norocul va fi ceva greu de gasit , in schimb suntem ajutati sa reevaluam lucrurile din jurul nostru si sa le vedem valoarea lor reala , nu este un timp prea bun pentru speculatii , pentru investitii , pentru castiguri financiare .
O perioada de retrogradare a unei planete este asociata de multe ori cu o perioada de teste , analize, examene,lucruri inevitabile pe care nu poti sa le ocolesti ( nu esti ajutat sa faci acest lucru deoarece trebuie sa inveti ceva iar de multe ori aceasta invatatura poate veni fortat ), avem posibilitatea de a gasi raspunsuri la multe lucruri , orice lucru care parea fara speranta se poate transforma in perioada lui Jupiter retrograd intr-o perla veritabila si aducatoare de succes , totul este sa incercati sa gasiti aceste perle , ele se gasesc de cele mai multe ori chiar langa voi insa trebuie sa le descoperiti si sunteti ajutati sa faceti acest lucru in urmatoarea perioada.

Cei care in harta natala au Jupiter retrograd vor fi cei mai bine conectati la aceasta energie deoarece o cunosc foarte bine.
Pentru cei cu planete intre 22-30 Pesti ,Fecioara, Gemeni,Sagetatori ( cei nascuti in decanul trei al zodiilor mutabile)si cei cu planete intre 0-4 Berbec,Balanta,Rac, Capricorn( cei naascuti in primele zile ale zodiilor cardinale ), influenta energiei lui Jupiter retrograd va fi destul de puternica,sunteti ajutati daca nu fortati sa reparati anumite directii de viata gresite, anumite credinte .
Jupiter guverneaza Sagetatorii si Pestii ( al doilea guvernator ), casa IX si casa XII, daca aveti ascendentul, MC –cariera , Luna in aceste semne sau daca aveti planete in cele doua case veti simti cu siguranta influenta acestei energii retrograde.
Scopul lui Jupiter retrograd nu este sa pedepsesca ( acest lucru se va intampla doar in cazuri de forta majora cand ceea ce trebuie reparat sau invatat se tot amana ), ci este acela de a gasi o definitie corecta, adevarata pentru echlibrul personal dar si relational.De multe ori cautam adevarul, sensul adevarului in locuri indepartate cand de fapt “ acest adevar  “ traieste in imediata vecinatate a noastra, cu Jupiter retrograd suntem ajutati si sprijiniti sa descoperim “ aceasta imediata vecinatate “ cu bune cu rele si sa o revizuim.
Perioada lui Jupiter retrograd ne ajuta sa ne pregatim pentru oportunitatile ce vor aparea dupa ce Jupiter isi va relua mersul direct, ne ajuta sa eliminam acele lucruri din viata noastra de care nu avem nevoie , ne ajuta sa fim obiectivi si realisti cu lucrurile importante din viata noastra .

Adriana Tudosa

You may also like

6 Comments

  1. buna adriana! eu am MC in sagetator si luna tot aici si ascendentul in pesti. ce influenta are acest aspect? si de ce luna daca vorbi, de jupiter? multumesc mult.

  2. Buna,Adriana!
    Eu am Ascendentul si Luna in Pesti,casa I se intinde pe zodia Pestilor,dar cuprinde si Berbecul,unde se afla acum Jupiter.Pana acum am observat o energie imensa,care nu e a mea,energie care ma impinge spre inainte,care ma ajuta.Au aparut numerosi oameni buni in viata mea-Jupiter e cel care a favorizat asta?Parca ceva a limpezit framantarile vietii mele…care e ingrozitor de complicata.Dar acum bunul Jupiter cum ma va influenta oare?…
    Carmen

  3. carmen
    Jupiter retrograd in casa I te poate ajuta sa vezi adevarata fata a tuturor lucrurilor pe care le-ai pus in miscare atunci cand a fost in mers direct; ai spus ca au aparut foarte muti oameni buni in viata ta , acuma Jupiter retrograd iti pune in mana o” sita ” si te va ajuta sa cerni bunatatea lor ramanand doar cu acei care intradevar sunt buni; poti sa vezi in energia retrograda un prieten de nadejde care te ajuta sa vezi cu claritate in viata ta,in lumea ta apropiata .

  4. Da,Adriana,ai dreptate,intr-adevar au ramas putini,dar buni-exceptional pot spune.Parca ar fi sora si fratele meu-sau poate mai mult.Ma refer la inrudirea spirituala…parca ii cunosc de o viata,din alta viata.Faptele ii definesc pe oameni…asa este,sita cerne,mai ales ca acum sunt intr-un moment de cumpana existentiala,la o rascruce pe toate planurile existentei…Da,energia retrograda imi este prieten,mai ales ca e vorba de bunul Jupiter…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.