LUNA NOUA IN FECIOARA –ORA 22:56-ORA ROMANIEI – O ENERGIE TAMADUITOARE

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Luna Noua este un moment magic in care cele doua astre se suprapun, energia masculina( yang) a Soarelui este anihilata de energia feminina a Lunii ( yin), este un echilibru a celor doua forte contrare aducand armonie dar si o stare propice manifestarii energiei inceputului.

In aceasta perioada , orice stare , emotie , gand , sentiment este mult amplificata, important pentru noi este directia in care folosim aceste energii deoarece alegerea binelui sau raului depinde in mare masura de noi.

Este foarte important sa fim atenti la ceea ce ne dorim, gandim, deoarece sansele de realizare sunt mult mai mari decat in alte perioade. Sa ascultam vocea inimii e ca si cum l-am asculta pe Dumnezeu .

Momentul maxim de Luna Noua  este considerat a fi deosebit de benefic inceperii acyiunilor importante. Favorizeaza renuntarea la obiceiurile negative (vicii, automatisme), detasarea fata  de valorile materiale în sensul integrarii lor in plan spiritual, schimbarile de domiciliu, schimbarile profesionale.

 

Luna Noua este asociata cu noi inceputuri, dar in functie de ce s-a intamplat in trecut, noile inceputuri vor fi axate pe rezolvarea afacerilor neterminate oricare ar fie ele, este experienta castigata anterior utilizata in realizarea unor schimbari in viata noastra. Indiferent de ce s-a petrecut in ciclul lunar anterior, fie problemele vietii au creat dezorientari , fie au adus un castig , inceputurile unui ciclu lunar sunt cel mai adesea putin neclare exact ca si imaginea Lunii Noi.

 

Ascendentul momentului de Luna Noua este in Taur 27:06 grade , un ascendent fix de pamant ce cu siguranta ne va induce dorinta de stabilitate dar si puterea necesara sa facem fata tuturor problemelor. . Tenacitatea, puterea de a munca ne pot ajuta in urmatoarele zile , nevoia de siguranta atat materiala cat si emotionala este dominanta iar instinctul ne va da forta dar si credinta in realizarea nevoilor noastre, orice fel de constrangere poate duce destul de usor la ruperea relatiilor , fie ele chiar si relatii de iubire.

Scorpionul pe axa parteneriatelor indica nevoia de relatii, parteneriate care sa ne ajute sa ne exprimam emotiile intense, accentuand asfel importanta unei uniuni satisfacatoare in care pasiunea dar si senzualitatea sa primeze. Aici , cu casa parteneriatelor in Scorpion avem nevoie de trairi intense, de acea scanteie care intretine focul pasiunii, si pot spune ca lipsa acestora pot conduce spre rupturi, cel de langa noi se poate transsforma peste noapte in cel mai aprig dusman.Daca tinem seama si de pozitia lui Lilith in casa VII, pot spune ca urmeaza o perioada in care puntele oarbe ale noastre sunt accentuate tocmai in acest domeniu al parteneriatelor, domeniu in care ni se cere sa lucram.Este perioada in care vom testa destul de pregnant dualitatea apropierii si a refuzului, experimentam cu durere ca nu vrem ca partenerul sa ramana pe capul nostru, ne sacrificam partenerul sau putem deveni victima lui, fugim , dar o fuga care lasa ceva in urma, o relatie nefinalizata, neterminata , o poveste in care finalul lipseste.

Aici Lilith vrea sa ne invete sa cream un echilibru intre dorintele noastre dar si dorintele celorlalti , sa ne modelam putin cate putin elanurile egoiste,astfel incat sa putem scoate la iveala talentele partenerilor. Blandetea, intelegerea dar si amabilitatea pot face ca aceste puncte oarbe ale lui Lilith in domeniul parteneriatelor sa fie depasite cu bine evitand astfel orbirea fata de acei oameni care nu au ce cauta in viata noastra, dar odata deschizandu-le usa , totul este perturbat ducand de cele mai multe ori la sfarsituri dureroase .

Guvernatorul ascendentului este Venus in Balanta in casa V , vorbim aici de Venus in domiciliu , bucarandu-ne din plin de calitatile pozitive ale acestui astru. Delicatetea , rafinamentul , armonia pot infrumuseta sufletul nostru dar si viata noastra, important este sa aducem la lumina aceste calitati ce cu siguranta vor atrage iubirea dar si lucruri frumoase. Venus in Balanta in casa V in trigon cu ascendentul in Taur ne ofera intuitie din plin , de fapt putem vorbi de acea intuitie legata de caracterul adevarat al unor oameni , suntem ajutati sa descoperim adevarul in situatiile tulburi dar si sa gasim rezolvarea unor probleme in avantajul tuturor.

Dar cu siguranta nu va fi doar bine , si spun asta deoarece chiar daca Venus este in domiciliu , aspectul de careu cu Pluto retrograde in casa VIII poate aduce unele experiente periculoase , imprejurari complicate . Este un aspect ce va lucra pentru unii ca un accelerator in angajari sentimentale , renuntarea la o persoana sau la un mod de viata , adesea impotriva vrerii lor. Este un timp in care trebuie sa dovedim ca stim sa ne oprim , sa gandim inainte de a actiona , altfel, relatiile de dragoste duc la distrugere sau sunt adesea curmate de fatalitate. Este un timp in care vechile valori sunt rupte iar orice fel de relatie care inhiba transformarea sunt fie rupte fie au nevoie de o remodelare  . Pluto retrograde in casa VIII are o forta impresionanta in a aduce suficiente lectii de viata pentru cei care si-au permis manipularea celor din jur in satisfacerea nevoilor financiare, sexuale. Luna Noua are loc cu Soarele si Luna in conjunctie pe gradul 7:47 Fecioara , este o Luna Noua plasata in casa V, o casa ce este favorabila activitatilor de exprimare artistica , de crestere a potentialului creator, dar si de amplificare a vietii sentimentale , a importantei copiilor in viata noastra ( doar urmeaza sa inceapa scoala).

Este cel mai bun moment in care ne putem percepe abilitatile mai clar , le putem defini mai bine, putem realiza mai usor care este potentialul nostru creator pentru a obtine succesul, este un timp in care ne putem asuma anumite riscuri pentru a ne exprima pe noi insine si pentru a obtine recunoastere , sa ne apropiem mau mult de copiii nostri, de fapt, de sufletul lor.

Conjunctia Luna Noua –Saturn in Fecioara aduce o supra-accentuare a nevoii de crestere si dezvoltare , este o provocare a sortii pentru a incepe sa acordam mai multa atentie a ceea ce reprezinta casa V , cum ne folosim talentele creatoare, cum iubim , cum ne distram, cum avem grija de copii nostri. Aceasta conjunctie accentueaza intr-un fel frica de a ne exprima asa cum suntem , teama de critica , de a gresi , de a incerca lucruri noi. De fapt aceasta teama ne poate face sa ne stabilizam perceptia asupra propriei persoane , sa ne asumam respnsabilitatile pentru noi si cu curaj sa invatam cutezanta in a ne exprima talentele , pentru a realiza ceea ce simtim ca suntem capabili sa facem .

Rolul lui Saturn in acest moment de Luna Noua este de “ STAPANUL KARMEI”, contabilizand atat de bine progresele sau regresele , impunand limite pana invatam ceea ce trebuie sa invatam; influenta lui Saturn are o legatura directa cu constientizarea blocajelor si temerilor care ne-au golit de energie , este cu siguranta momentul in care ne vom confrunta cu temerile si obiceiurile noastre catre ne-au devitalizat, frustrat din punct de vedere creator, am fost neiubiti sau am fost incapabili de iubire. Presiunea lui Saturn in conjunctie cu acest moment de Luna Noua ne face sa reflectam asupra propriei noastre fiinte stimulandu-ne sa fim mai atenti la resursele noastre interioare de iubire, de creatie, este intalnirea cu Saturn profesorul care te intreaba :-esti multumit de tine, de felul cum iti folosesti talentele creatoare, de felul cum iubesti sau lasi pe altii sa te iubeasca, de felul cum te porti cu copii tai?

Satisfactii mari pot aparea pentru cei ce au inteles sa-si exprime afectiunea si loialitatea profunda prin onestitate , datorie si efort personal. . In relatii, acest moment de Luna Noua in conjunctie cu Saturn devine crucial, ne vorbeste despre dragoste si datorie in proportii egale , cuvantul datorie fiind legat de ceea ce se cuvine facut, de respect, de a acorda ceea ce se cuvine , de ceea ce este just. Timpul si imprejurarile sunt elemente care preseaza si ne inghesuie la colt pentru a ne da seama ce trebuie facut , ce datorie avem fata de celalalt , daca ne facem datoria cu dragoste . Pentru cei care nu-si recunosc sau chiar nu-si bat prea mult capul cu responsabilitatea fata de iubire , fata de copii, fata de cum folosesc sau isi irosesc talentele native, cu siguranta Saturn le va prezenta “ nota de plata’ .

Acest moment de Luna Noua in conjunctie cu Saturn in casa V, este cel mai bun moment de a ne disciplina obiceiurile de munca si de a face eforturi mai mari in folosirea energiilor creatoare , sa intelegem ca orice act creator si orice realizare are la baza eforturile personale , este cel mai bun moment sa realizam ca daca este predestinat sa cream ceva si chiar ne investim toate energiile in aceasta directie , atunci cu siguranta vom primi si coronita, sa nu uitam ca Saturn incetineste ritmul vietii in domeniile in care mai avem de invatat dar stie atat de bine sa si premieze eforturile.

Luna Noua in Fecioara accentueaza puritatea , perfectiunea, analiza fiecarui detaliu, ordinea , este o perioada in care calmul afisat in exterior mascheaza de fapt un interior plin de energii agitate cautand mereu rezolvari la orice trebuie rezolvat. Fecioara este un semn de pamant mutabil cu tendinta de a gandi prea mult gasind nereguli peste tot chiar si acolo unde nu exista nimic. Este bine sa stim ca aceasta Luna Noua in fecioara aduce un simt al organizarii foarte ridicat , chiar daca lumea se prabuseste vom fi capabili sa facem o lista cu ce a mai ramas dedicandu-ne in continuare muncii si asigurandu-ne ca lucrurile merg bine pentru toata lumea.

Aceasta Luna Noua in Fecioara creste interesul nostru pentru sanatatea noastra, bunastarea noastra iar Saturn –profesorul in conjunctie cu acest moment de Luna Noua chiar vrea sa luam in serios problemele de sanatate , de vindecare .

Interesul nostru fata de sanatate si metode de vindecare dar si dorinta de a ne mentine sanatatea este destul de puternic in aceasta perioada si chiar este o perioada buna de a ne asculta trupul, sufletul si sa le dam cele necesare vindecarii.

Problema spinoasa a acestui moment de Luna Noua este critica , o critica folosita in a-i jigni pe altii, mai ales pe cei apropiati ducand astfel la dificultati in dragoste, prietenii, chiar casatorii. Este cel mai bun moment sa incercam sa ne controlam tendinta puternica de a deveni cinici si critici si sa incercam sa apreciem partea pozitiva a lucrurilor si persoanelor , sa incercam sa ne modelam gandirea cu amabilitate , altfel , capacitatea nostra de a critica va transforma cu usurinta totul in haos.

Greseala caracteristica indusa de aceste energii ale Fecioarei este refuzul si condamnarea tuturor persoanelor, metodelor , a tot ce exista , deci mare atentie. Fecioara guverneaza intestinele si colonul , in   aceste zone putand sa apara probleme, chiar este bine sa dam atentie sistemului digestiv, ce mancam, cum mancam, daca ne relaxam in timp ce mancam sau dimpotriva ne grabim sau asociem lucrul cu mancatul. In extrema, Fecioara este adesea ipohondra putand face din orice o boala grava, linistea se poate transforma atat de usor in neliniste .

Este o Luna Noua care da forta vindecarii, de a fi responsabili pentru propria vindecare si bunastare . Este cel mai bun moment in care putem realiza “ o minte sanatoasa intr-un corp sanatos” , important este sa fim deschisi acestor energii miraculoase de vindecare ale Lunii Noi in Fecioara. Este un timp excelent in a face modificarile necesare in dieta si de a ne organiza alfel munca eliminand astfel stresul care implicit afecteaza si sanatatea. Succes.

You may also like

2 Comments

  1. Este o bucurie pentru mine,Adria,cand pot citi articolele tale.Nu intotdeauna simt puternic efectul aspectelor,dar daca privesc cu atentie unele amanunte,descopar ca semne au fost.
    Multumesc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.