ECLIPSA TOTALA DE SOARE IN SAGETATOR- 4 DECEMBRIE 2021, ORA 09:43, ORA ROMANIEI – SURPRIZE……….

“ Sa nu va parasiti, dar, increderea voastra pe care o asteapta o mare rasplatire!
Caci aveti nevoie de rabdare, ca, dupa ce ati implinit voia lui Dumnezeu, sa puteti capata ce v-a fost fagaduit.Evrei 10:35-36)

Inceputul lunii decembrie 2021 vine cu o Eclipsa totala de Soare in Sagetator ce este de fapt o Luna Noua pe gradul 12:22 Sagetator, formata in apropierea Nodului Sud Lunar in Sagetator gradul 1:44 si care vorbeste despre finalizari si completari sortite. Este o Eclipsa ce finalizeaza seria eclipselor pe axa Gemeni/ Sagetator, care a inceput in primavara anului  2020.

Eclipsele marcheaza adesea momente de cotitura semnificative, cerandu-ne prin fel de fel de experiente dure sa devenim mai buni decat suntem, sa devenim versiuni mai bune ale noastre. Ele aduc noi inceputuri si finaluri semnificative. In timpul Eclipsei de Soare, Luna este intre Pamant si Soare, oprind temporar lumina. Acuma, divinitatea stinge temporar lumina pentru pamanteni dar aprinde lumina in sufletele noastre aratandu-ne adesea intr-un mod destul de dur ce trebuie sa lasam, sa schimbam, sa initiem, in viata noastra. Aceasta “pana in curentul cosmic”  devine un instrument prin care universul ne trezeste, ne agita, ne smulge din tot ceea ce ne tine pe loc. Nu mai privi in trecut cu manie ci fii pregatit pentru noi oportunitati de dezvoltare spirituala, umanitara si personala.

Temele Sagetatorului, semnul ce imbraca aceasta eclipsa, tin de expansiune, adevar, dorinta de crestere, dorinta de libertate si vise mari pline de speranta unui viitor mai bun. Sagetatorul este un semn dual, iar imaginea sau simbolul folosit pentru aceasta influenta astrala este un centaur, jumatate om, jumatate cal. Partea animalica este plina de putere, energie dar influentata de dorintele de baza ale poftei, maniei, lacomiei, furie, mandrie.  Partea umana este arcasul, filosoful, calatorul, cunoasterea inalta, raspandirea intelepciunii, invatatura, religia.

Nodul Sud (care formeaza aceasta eclipsa) este conectat la karma trecuta( datorii dar si talente dezvoltate), lucrurile neterminate din trecut, sanse pierdute, taxe neplatite. Orice obstacol, blocaj, este de fapt un ocol divin in directia corecta.  Cu Nodul Sud lunar in Sagetator, blocajele, restrictiile, vin din toate partile asupra noastra. Stim ca trebuie sa facem anumite schimbari dar nesiguranta, imprastierea, frica, stresul, revolta impotriva oricaror restrictii, vechile obiceiuri( nodul sud ), amplifica confuzia, stagnarea, involutia.

Iar Eclipsa noastra cu Nodul Sud in Sagetator ne spune: fa ajustarile necesare, renunta la cauzele deja pierdute, renunta la ideologiile, credintele si lucrurile materiale care impiedica eliberarea spirituala si fericirea adevarata, renunta sa mai cauti adevarul departe de casa, renunta sa mai gandesti cu mintea altuia, renunta sa mai te lasi manipulat de invatatori falsi, de invataturi false.

In acelasi timp, Nodul Sud este si intelepciunea noastra innascuta. Iar Nodul Sud in Sagetator ne cere sa ne reamintim ca trebuie sa avem incredere in intelepciunea eterna si divina a subconstientului nostru care stie cel mai bine sa ne indrume atat pe vreme buna cat si pe vreme rea. Este timpul sa invatam ca adevarata libertate incepe cand ne eliberam de tot ceea ce din exterior ne tine agatati, legati. Cu cat cautam mai mult in afara noastra raspunsuri, cu atat mai mult vom fi bombardati cu fel de fel de informatii si dezinformari. Trebuie sa lasam in urma vechile credinte nepotrivite, sa ne ridicam deasupra fricii induse de lume, si sa imbratisam ghidarea subconstientului nostru. Probabil va trebui sa ne reajustam ideile despre adevaratul sens al vietii (Sagetator) si sa cautam acele informatii, cursuri, profesori, meserii, idei, care imbunatatesc viata noastra aici si acum.

Aceasta Eclipsa ne arata zonele noastre de confort si ceea ce trebuie sa transformam la nivel personal dar si ca societate. Sagetatorul este misticul care rataceste in necunoscut pentru a afla adevarul despre existenta. Dar acuma trebuie sa exprimam Nodul Sud in Sagetator prin Nodul Nord in Gemeni, sa deblocam adevaratele daruri ale nodului sud, sa eliminam frecventele inferioare, sa imblanzim “ calul salbatic “ din noi. Credem ca stim totul, mai bine decat toti ceilalti din jurul nostru, iar acest comportament blocheaza intrarea noilor cunostinte si prin urmare cresterea, evolutia. O alta cerinta a acestei eclipse este renuntarea la aceasta credinta de atotstiutor, sa traim si sa invatam tot timpul, sa realizam ca totul este miscare, evolutie, nimic nu sta pe loc.

Aceasta Eclipsa ne spune ca Nodul Nord in Gemeni este calea de evolutie, potentialul sufletului, directia viitorului. Trebuie sa fim atenti la detalii, sa invatam lectii importante de cooperare si sa renuntam la dezbinari,  sa fim atenti la cuvinte, sa ne aducem aminte ca la inceput a fost Cuvantul:

“La inceput era Cuvantul, si Cuvantul era cu Dumnezeu, si Cuvantul era Dumnezeu
El era la inceput cu Dumnezeu.
Toate lucrurile au fost facute prin El; si nimic din ce a fost facut, n-a fost facut fara El.” Ioan 1:1-3

Eclipsa de Soare in Sagetator activeaza casa XI, in harta acestui moment astral, o casa naturala a Varsatorului, o casa de aer ce intretine si mareste focul acestei Eclipse. Datorita asocierii acestei case XI cu semnul Varsatorului, Eclipsa de Soare in Sagetator in casa XI aduce oportunitati legate de cauzele umanitare, idealismul social, prieteniile, functiile publice, veniturile din cariera, sperantele pentru tara, popor. Mitologia casei XI vorbeste despre Prometeu care a furat focul de la Zei si l-a dat omenirii. Asa oamenii, cu ajutorul acestui dar divin, au putut sa-si imbunatateasca propria viata dar si a semenilor lui, sa stapaneasca si sa foloseasca focul. Putem vedea aceasta Eclipsa in casa XI ca o punte de legatura intre omul fizic si divinitate, trebuie doat sa recunoastem rolul divinitatii, rolul spiritualitatii in viata noastra. Este un moment bun pentru alaturarea la o noua organizatie, un nou grup, in special in cele orientate catre ajutor, cauze umanitare, spirituale. Putem fi interesati de tot ce este diferit de noi, devenim toleranti, deschisi , curiosi,  putem realiza ceva deosebit, putem schimba ceva, adauga ceva, scapa de ceva.

Mercur in amestec cu aceasta Eclipsa de Soare in Sagetator, ne cere sa actionam pe baza ideilor noastre, sa acordam atentie lucrurilor care apar din trecut, sa renuntam la vechile modele de gandire care nu ne mai sunt de folos. Mercur prezent la masa astrala, ne cere sa fim atenti la utilizarea energiei mentale. Puterea mintii si arta comunicarii sunt teme importante acuma. Ni se cere sa invatam sa fim prudenti atunci cand ne exprimam opiniile, cand ii ascultam pe ceilalti, sa invatam ca un cuvant poate vindeca dar si imbolnavi.

Si asa cum ne spune Swami Sivananda:” Gandurile de ingijorare sau de frica sunt forte de temut care exista in launtrul fiintei noastre. Ele otravesc insesi sursele vietii si distrug armonia, eficienta pe termen lung, vitalitatea si vigoarea. In timp ce gândurile opuse de bucurie, buna dispozitie si curaj – vindeca, mangaie, alina iritarea si sporesc enorm eficienta fiintei prin multiplicarea puterilor mentale. De aceea, nu va pierdeti niciodata buna dispozitie. Zambiti si radeti tot timpul.”
Este timpul sa invatam ca trebuie sa folosim cuvintele noastre doar in trei scopuri: pentru a vindeca, pentru a binecuvanta, sau pentru a prospera. Isaia spune: ‘Cuvantul meu nu se intoarce la mine fara efect, fara sa fi executat vointa mea si fara sa fi indeplinit scopurile mele’.

Si fara provocari, nu invatam nimic.

Eclipsa de Soare in Sagetator, este de asemenea, in aspect de inconjunctie cu Uranus in Taur. Rebelul, Revolutionarul si planeta surprizelor domina! Uranus este planeta viitorului. Din acest motiv il asociem adesea pe Uranus cu „evenimente neasteptate”. Ne duce la urmatoarea etapa de dezvoltare, chiar si atunci cand parti din noi sunt speriate, inspaimantate si agatate de trecut. Nu este intotdeauna confortabil. Iar aspectul de inconjunctie in sine reprezinta disconfort, acel tip de disconfort intangibil, rezistent, greu de identificat (in contrast cu disconfortul aspectului de careu care poate fi evident si urgent).
Intuitia este o afacere foarte mare atunci cand vine vorba de inconjunctie, asa putem schimba dinamica acestui aspect in viata noastra.

“ Sa nu va parasiti, dar, increderea voastra pe care o asteapta o mare rasplatire!
Caci aveti nevoie de rabdare, ca, dupa ce ati implinit voia lui Dumnezeu, sa puteti capata ce v-a fost fagaduit.Evrei 10:35-36)

Indiferent de motive, focul si pamantul nu se inteleg fara o mediere puternica. Efectele acestui aspect sunt greu de prevazut, cer o ajustare, o schimbare de atitudine, o adaptare, o nevoie de a ne apara pozitia. Nu numai ca este un moment imprevizibil, dar un drum in rampa nu ofera o vizibilitate prea mare. Poate fi o surpriza, ceva nou la care nu ne-am gandit, un nou mod de a privi lucrurile, o schimbare de domiciliu, un eveniment important legat de unul din parinti, o casa noua. Poate fi miracolul pe care tot il asteptam.
Singura modalitate de a schimba dinamica acestui aspect este sa avem incredere in vocea interioara, in intuitia noastra(vocea divina din noi), astfel incat sa trecem cu bine prin provocarile acestui moment.

Saturn in Varsator sustine printr-un sextil benefic aceasta eclipsa si poate oferi prudenta, rabdare, putere pentru  indeplini  sarcini serioase sau dificile. Ideile noastre pot deveni mai solide si le putem aplica cu success. Dar poate cel mai important lucru este ca suntem ajutati sa facem schimbari in tiparele noastre de gandire.

Pentru unii influenta eclipsei poate fi subtila in timp ce pentru altii poate fi destul de intensa indicand noi inceputuri, schimbari radicale , stiri neasteptate, surprize de tot felul.  Cei afectati de aceasta Eclipsa de Soare sunt Sagetatorii, Gemenii, Pestii, Fecioarele, cei nascuti in jurul datei de 4 decembrie, iunie, martie, septembrie. Casa din harta natala in care apare semnul Sagetator indica unde ne putem astepta sa vedem credintele noastre testate, contestate sau revizuite. Daca aveti planete personale, ascendentul, casa VII –descendentul, casa X –casa carierei, casa familiei, pe gradul 13 sau in jurul acestui grad, atunci Eclipsa este foarte importanta si pentru voi.

Nu trebuie uitat ca Sagetatorul este o forta cereasca foarte puternica care ne da o putere extraordinara de a depasi adversitatile. Cand totul pare fara speranta, Sagetatorul se ridica, lupta, depaseste provocarile cu zambetul pe buze. Cultivati calitatile sagetatorului –optimismul, bucuria, entuziasmul,  sarbatoriti viata, cereti intelepciune si calauzire.

Sa repetam  mereu si mereu:
Divinul ma ghideaza in tot ceea ce fac……. si vom  vedea diferenta.

Dumnezeu sa va binecuvanteze!

Adriana Tudosa

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.