JUPITER IN GEMENI -11 IUNIE 2012 -26 IUNIE 2013 – “ GANDUL CLADESTE BOGATIA “

“ Diferenta dintre pasari
si omul intelept  este aceea ca
pasarile zboara cu propriile lor aripi
intr-o singura directie ,
in timp ce oamenii intelepti zboara
in toate directiile pe aripile aspiratiilor lor .”
RUMI

Jupiter , considerat “ Marele Benefic”, este un simbol al expansiunii , este cel mai adesea denumita  “planeta norocului” dar nu neaparat numai ce se da , cat si modul in care sunt folosite momentele favorabile , bunurile primite.

Jupiter simbolizeaza inalta autoritate , protectia , achizitia, profiturile materiale, bogatia, confortul, onorurile, ascensiunea pe scara materiala, ambitiile satisfacute. Jupiter intr-un semn zodiacal arata modul de expansiune , sistemul de credinte , interesul fata de educatia superioara si modul in care facem lucrurile, la scara mare .Ne vorbeste si despre incredere , beneficii materiale . Daca in Sagetator , Jupiter este in domiciliu, in Gemeni , aceasta energie este in exil, asta inseamna ca nu poate oferi prea multe din “ bunavointa ei “ punand accent mai mult pe calitatile jupiteriene negative chiar extinzandu-le . Este o energie ce indeamna la risc, extravaganta , superficialitate. Tot  ce tine de comunicare , naveta zilnica , nivel de cunostinte elementare , frati, veri , libertate in dragoste, flirt , minciuna , aventura sunt evidentiate de aceasta energie care va oferi sanse doar daca ne folosim inteligenta , de fapt , Jupiter in Gemeni ne va ajuta sa invatam sa conjugam foarte atent verbul “ a gandi ” .
Jupiter in Gemeni este “intelectualul aventuros “  cu o minte deschisa , cu capacitatea de a vedea toate partile unui argument, unei idei, unei conversatii . Aceasta energie jupiteriana este “ un fluture social “ ce gaseste binele ,norocul prin fel de fel de contacte si cunostinte benefice .Pofta lui Jupiter este sa extinda in permanenta tot ce atinge iar combinata cu semnul mutabil al Gemenilor, aceasta energie devine agitata , de doua ori intelectuala . Cu siguranta poate aparea totusi un conflict intre dorinta Gemenilor de a acumula informatii fara nici o discriminare si functia jupiteriana care are nevoie de sens si semnificatie pentru o anumita informatie . De-a lungul  anului jupiterian , va trebui sa invatam  cum sa folosim in bine acest conflict dintre orice fel de informatie si informatiile care au un sens , altfel ne putem trezi coplesiti de informatii fara rost . Trebuie sa invatam in aceasta perioada ca “ informatia , gandul cladesc bogatia “  dar pentru asta trebuie sa luam in serios puterea creatoare a cuvantului , a limbajului. Cu Jupiter in Gemeni , comunicarea prin orice fel de mijloace este extinsa dar trebuie sa alegem daca ne folosim acest dar doar pentru a trancani , pentru a ne pune in lumina inteligenta , pentru a extinde cunoasterea noastra , de ce nu si  intelepciunea .

Jupiter in Gemeni  extinde puterea magica a cuvintelor  dar si superficialitatea , deci atentie . Norocul este activat in aceasta perioada prin comunicare ce  poate deschide noi  oportunitati , acest lucru este destul de favorabil  pentru cei care vor sti sa isi prezinte ideile .

Jupiter ramane totusi un Zeu al Bogatiei chiar si in semnul Gemenilor ,ceea ce trebuie sa invatam sub influenta energiei jupiteriene in acest semn este  aceea ca banii sunt un accesoriu al adevaratei bogatii , dar nu sursa acesteia , adevarata bogatie consta in a spune povestea potrivita la momentul potrivit , sa dam celui obosit cuvantul care il va insufleti, sa spunem povestile  care pot insufleti oamenii din jurul noastru , sa intelegem puterea magica si creativa a cuvintelor .
In plin accord cu aceasta energie jupiteriana se poate spune ca belsugul informational atrage belsug, recunostinta in fata vietii atrage recunostinta , tot ce daruim se intoarce la noi printr-o alta sursa, nu trebuie uitat ca depresia apare ca o neputinta in a  folosi  puterea de a slavi , un om deprimat nu intelege energia jupiteriana si nu se poate bucura de ajutorul acesteia.
Ideograma lui Jupiter este luna noua , in varful crucii materiei ,

ceea ce ne reaminteste ca semiluna constiintei este deasupra crucii materiei . Lupta pentru dobandirea unei noi constiinte este rasplatita de Jupiter  cand acest ZEU este implorat . Cuvantul entuziasm  este in deplin accord cu energia jupiteriana , este un cuvant ce provine din grecescul ‘ en theos’  care inseamna “ zeul  dinauntru “ , cu alte cuvinte , cand suntem entuziasmati , energia jupiteriana lucreaza in favoarea noastra .

Un adevarat proiect ghidat de Jupiter se va baza pe fiecare din partile pe care  le-am cultivat in calatoria ultimilor doisprezece ani ( exact cat ii trebuie lui Jupiter sa parcurga orbita in jurul soarelui ). Unde erai acum doisprezece ani, ce faceai in perioada iunie 2000 si iulie 2001 ?

Odata cu intrarea lui Jupiter in Gemeni  ar trebui sa ne uitam un pic peste povestea ultimilor 12 ani,  sa vedem ce talente am dezvoltat , ce idei ne-au ajutat, ce oameni au avut ceva de adaugat la povestea noastra , ce dureri sufletesti am  cunoscut , cine ne-a invata ceva de valoare . In acest fel , putem sa facem alegerile potrivite in urmatoarea perioada . Jupiter in Gemeni va alunga plictiseala aducand idei noi , calatorii interesante , optimism , multa barfa , povesti de toate felurile . Raspunde-ti la telefonul care suna , poate fi Jupiter .

Voi reveni cu horoscopul lui Jupiter in Gemeni .

Adriana Tudosa

You may also like

7 Comments

 1. Multumesc pentru articolul interesant, Adriana.
  Astept cu nerabdare horoscopul. Am casa a XII-a in Gemeni, care reprezinta karma, secretele, izolarea. Oare cum se interpreteaza tranzitul lui Jupiter?

 2. Exista ceva concret care poate fi facut pentru a beneficia cat mai mult de acest tranzit?????
  Sunt nascuta pe 09.04.1968 ora 23.45 in mun.Focsani iar Jupiter face multe aspecte cu harta mea natala.Sunt un om puternic,luptator,comunicativ dar…
  Acum sunt in mijlocul unei furtuni si as avea mare nevoie de sprijin astral.
  Ca fiecare dintre noi…

 3. Multumesc!!! Adriana, M-ai ajutat sa-mi rememorez calatoria ultimilor doisprezece ani a lui Jupiter ,povestea mea pe scurt : in noiembrie 2000 m-am angajat, asteptari mari, dar acum sunt un pic dezamagita de locul de munca ,parca locul meu nu mai este aici; impreuna cu un om am construit o poveste frumoasa, dar nedurabila, care a lasat dureri sufletesti, dar care m-a invatat si ceva de valoare.
  astept horoscopul lui Jupiter in Gemeni.

 4. Multumim, Adriana! Forta lui Marte in Fecioara m.a speriat tare in lunile astea, dar am reusit sa.i tin piept datorita celor scrise de tine aici. M.a ferit de dezastru! Mai am inca un pic!
  Asa ca, am citit cu optimism si vestile astea cu Jupiter, desi sunt doar la jumate imbucuratoare, si daca ma mai gandesc si la luna aia neagra ce va veni curand spre mine, in august, puterea lui J va poate doar la sfert.
  Oare daca am reusit sa.i tin piept lui Marte, voi reusi si cu Luna Neagra?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.