HOROSCOPUL LUI MERCUR IN TAUR-3 APRILIE-20 MAI 2023

‘Moartea si Viata sunt in puterea cuvantului.’ (Proverbe 18:21)

Incepand cu 3 aprilie 2023, ora 19:22, ora Romaniei,  Mercur va tranzita semnul Taur. De obicei, Mercur tranziteaza un semn cam in trei saptamani dar acuma, va sta in acest semn pana pe 20 mai 2023 si asta din cauza miscarii aparent retrograde care va incepe pe 21 aprilie.

Mercur este mesagerul, postasul si comunicatorul universului si are influenta asupra procesul general de gandire si asupra modului in care gestionam conversatiile de zi cu zi. Daca in Berbec, Mercur este destul de grabit, in semnul Taur, Mercur adopta o atitudine mai lenta si mai stabila. Devenim mai logici si mai realisti cand vine vorba de modul in care comunicam iar vibratiile semnului fix Taur ii pot ajuta chiar si pe cei mai imprastiati oameni sa-si limpezeasca mintile si sa-si concentreze atentia pe un singur lucru la un moment dat. Mercur in Taur ne face sa incetinim si sa venim cu planuri solide de actiune pentru lucrurile pe care le dorim. Poate fi mai usor sa ducem la bun sfarsit ideile intr-un mod tangibil. Lui Mercur din Taur ii place sa ia lucrurile incet. Mintea noastra poate deveni mai linistita si capabila de a lua decizii corecte. Mercur in Taur arunca lumina asupra a ceea ce merita avut. In semnul Taur, Mercur devine contabil si alege cea mai buna varianta de calcul. Chiar nu este un tranzit super-incitant, deoarece principala sa prioritate este sa ne ajute sa gandim practic, sa ramanem concentrati si sa fim mai productivi.
Cu Mercur in Taur, mintea noastra va fi axata mai mult pe ceea ce semnul Taur are in fisa postului: dorintele materiale, rigiditate, senzualitate, fermitate, valorile noastre adevarate, bogatie, ambitii, fiabilitate, valorile familiei noastre, traditii, obiceiurile alimentare, etc. Cum Taur este si semnul banilor, bancilor, veniturilor castigate prin munca cea de toate zilele, suntem sustinuti sa ne folosim mintea in cresterea veniturilor financiare dar si spirituale.
Pe 7 aprilie, Mercur in Taur va intra in perioada de umbra pre-retrograda iar pe 21 aprilie va intra in miscare aparent retrograda. Pana pe 14 mai, ar trebui sa fim mai atenti. Desi nu vom simti in totalitate efectele lui Mercur retrograd, s-ar putea sa apara unele indicii cu privire la munca pe care trebuie sa o facem incepand cu 21 aprilie.

Taurii, Leii, Scorpionii si Varsatorii, vor simti din plin influenta lui Mercur in Taur.

Casa astrologica din harta natala tranzitata de Mercur arata pe ce domenii de viata va fi axata gandirea noastra.

Berbec/Ascendentul in Berbec

Cu Mercur in Taur, chestiunile legate de bani devin un accent mult mai mare acum. Poate fi un timp in care sa va analizati atitudinea fata de finante, fata de bunurile materiale si ceea ce este important pentru voi. Va puteti gandi si la modul in care cheltuiti banii, cum puteti aduce ordine in afacerile voastre financiare. Este foarte usor sa deveniti dezamagiti ca nu ati facut suficient, dar daca puteti fi cat mai productivi posibil, veti termina acest tranzit cu niste bani in plus. Exista sanse stralucitoare de castiguri si acumulare de avere in acest timp, ceea ce va duce la o mai mare stabilitate financiara. Daca sunteti implicati in afaceri de familie, veti gasi acest tranzit favorabil in ceea ce priveste extinderea afacerii voastre si inceperea de noi proiecte ?i aventuri. Mercur guverneaza si casa gandirii practice, a fratilor dar si casa muncii, colegilor, sanatatii, in consecinta pot aparea noi oportunitati si proiecte profitabile, care vor duce la cresterea in cariera si avansarea profesionala. Eforturile voastre pot fi  apreciate de sefii vostri ceea ce poate  spori sansele de promovare si stimulente banesti. Deoarece Mercur va fi retrograd in perioada 21 aprilie-14 mai, ar trebui sa incetiniti si voi ritmul sis a fiti mai atenti cu ceea ce vine si ceea ce pleaca din portofelul vostru, din contul vostru.

Taur/Ascendentul in Taur

Mercur in Taur se sincronizeaza cu voi si va puteti simti destul de bine. Veti gandi mai clar, veti comunica mai eficient, veti fi mai increzatori. Curiozitatea voastra este mai puternica decat in mod normal in aceasta perioada iar mintea voastra poata procesa informatiile cu usurinta. Acesta va fi un tranzit benefic, deoarece va aduce o schimbare in aspectul vostru exterior si in procesul de gandire. Acesta este momentul pentru a fi directi si pentru a va  comunica nevoile si interesele. Puteti vorbi mai mult despre voi, despre ceea ce vreti sa faceti in continuare. Atitudinea voastra poate fi mai optimista. Cum Mercur este si planeta voastra financiara, puteti investi in proiectele voastre personale. Folosirea puterii cuvintelor pentru a atrage ceea ce vreti sau pentru a va promova interesele functioneaza cel mai bine acuma. Puteti comunica mai bine si cu copiii vostri, cu persoana iubita. Deoarece Mercur va fi retrograd in perioada 21 aprilie-14 mai, ar trebui sa fiti mai atenti cu cheltuielile extravagante si risipitoare in aceasta perioada si sa va ganditi sa faceti investitii intelepte. Implicarea in activitati multiple se poate simti uneori coplesitoare si aducatoare de putin stres. Tacerea e de aur…

Gemeni /Ascendentul in Gemeni

Cu Mercur in Taur, puteti aborda cele mai obisnuite probleme in moduri ciudate, de neinteles pentru ceilalti. A vorbi este mai dificil, a va transforma gandurile in cuvinte este o lupta, iar cand puteti gasi cuvintele de spus, simtiti ca nimeni nu va acorda atentie. Mintea voastra poate fi concentrata pe chestiuni private, pe descifrarea trecutului pentru raspunsuri. Este un moment bun pentru cercetare, contemplare linistita si meditatie. Puteti deveni mai retrasi, secretosi, puteti descoperi anumite secrete sau dusmani care va fac rau. Spiritualitatea poate fi un ghid important acuma. Lasati intuitia sa va ghideze pentru eliminarea unor situatii grele si pentru luarea unor decizii. Obiceiurile proaste in modul in care comunicati si ganditi sunt evidentiate, astfel incat sa puteti gasi o solutie. Acesta este, in cele din urma, un moment minunat pentru a dezvolta o mai buna intelegere a voastra. Acest tranzit va fi marcat de singuratate, contemplatie si introspectie si va da rezultate mixte. Mercur, conducatorului semnului vostru, este, de asemenea si planeta familiei voastre. Pate fi mai clar cum trebuie sa rezolvati o problema de familie. Viata profesionala va trece printr-o faza plictisitoare si lenta, iar eforturile si munca grea nu vor da rezultatele dorite. Deoarece Mercur va fi retrograd in perioada 21 aprilie-14 mai, ar trebui sa fiti mai atenti in ceea ce vreti sa faceti, in tot ce tine de familie, calatorii, comunicare, finante. Se recomanda sa mentineti o atitudine calma si echilibrata in aceasta perioada. Sanatatea ar avea nevoie de atentia cuvenita.

Rac/ Ascendentul in Rac

Cu Mercur in Taur, prieteniile voastre sunt evidentiate. Acest tranzit va aduce o crestere a abilitatilor voastre, idei intuitive bruste. Veti dori sa socializati si sa discutati cu oameni cu care impartasiti interese si idealuri comune. Anumite dezbateri pot aduce profit. Puteti intelege mai bine subiectele neobisnuite, astrologia si celelalte stiinte oculte. Divinul vorbeste (Mercur) prin prieteni, grupuri sociale, sperante, copiii apropiatilor nostri, astrologie, ghizi spirituali. Acest tranzit va fi marcat de castiguri generale si de implinirea sperantelor si dorintelor voastre. Daca conduceti o afacere, veti putea pune mana pe oferte si proiecte profitabile. Acest tranzit va ajuta sa obtineti venituri din mai multe surse, ceea ce va da un impuls situatii financiare existente. Prietenii si protectorii vostri vor fi o sursa grozava de putere si sprijin pentru voi. Cum Mercur este si planeta gandirii practice, frati, rude, drumuri scurte dar guverneaza si casa secretelor, plati karmice, si in aceste domenii, puteti rezolva cu calm si cu rabdare problemele adunate de-a lungul timpului. Deoarece Mercur va fi retrograd in perioada 21 aprilie-14 mai, ar trebui sa fiti mai atenti in comunicarea cu prietenii si oamenii din comunitatea in care traiti. Mercur retrograd va poate deranja cu probleme legate de prieteni, frati, colegi, profesie, finante.

Leu/Ascendentul in Leu

Cu Mercur in Taur, cariera, ambitiile profesionale, statutul social, familia, devin mai calme. Acest tranzit ofera in mare parte rezultate pozitive in ceea ce prive?te viata profesionala si treburile interne. Cresterea carierei va fi in mintea voastra pe tot parcursul acestui tranzit si veti dezvolta strategii in aceasta directie sau chiar puteti primi o oferta de munca. O promovare serioasa sau o crestere a veniturilor carierei voastre pot veni in cale. Cei care doresc sa-si schimbe locul de munca, vor intalni oportunitati potrivite si vor putea lua decizii eficiente in acest timp. Imaginea si statutul vostru social vor primi un impuls si veti intalni oameni noi si influenti la locul de munca. Va puteti  bucura de o crestere satisf?catoare a veniturilor voastre, ceea ce va avea ca rezultat stabilitatea finantelor in acest timp. Pacea va predomina si in mediul casnic si veti petrece un timp placut acasa in aceasta perioada. Cum Mercur este si planeta voastra financiara, va exista mai multa claritate in finantele voastre, puteti cheltui mai multi bani pentru proiectele vostre personale. Deoarece Mercur va fi retrograd in perioada 21 aprilie-14 mai, ar trebui sa nu fortati nota in cariera voastra, in relatia cu sefii si cu anumite autoritati.

Fecioara / Ascendentul in Fecioara

Mercur in Taur devine prietenul vostru in urmatoarele saptamani si ar trebui sa profitati de mesajele acestuia. Mintea voastra va avea un interes pentru chestiuni de mai mare importanta. In plus, gandurile voastre pot deveni mai concentrate asupra viitorului si a ceea ce va rezerv? acesta. Cum ajung unde vreau sa ajung? Aflarea raspunsului la aceasta intrebare existentiala va fi in prim-planul gandurilor voastre. S-ar putea sa fiti interesati sa aflati mai multe despre alte culturi, filozofie, religie sau subiecte ezoterice, cum ar fi astrologia. Invatamantul superior, legile, calatoriile pe distan?e lungi, sunt chestiuni la care s-ar putea sa va ganditi  mai mult sau sa comunicati despre ele cu ceilalti. Puteti fi in imposibilitatea de a scapa de intalnirea cu mentori, profesori, simbolism astrologic, sincronicitate sau alte figuri oculte care actioneaza ca ghizi in cautarea voastra acuma. Divinul vorbeste (Mercur) prin conversatiile pe care le aveti cu ceilalti, prin credinta, rugaciune, cultivarea adevarului, moralitatii, respectarea legilor. Cum Mercur este si planeta carierei voastre, urmeaza o perioada excelenta de dezvoltare a planurilor si strategiilor profesionale. Deoarece Mercur va fi retrograd in perioada 21 aprilie-14 mai, ar trebui sa fiti mai atenti in tot ce tine de comunicare, cariera, planuri personale, critica excesiva.

Balanta/Ascendentul in Balanta

Mercur in Taur va ajuta sa va concentrati pe afaceri, contracte, finante si bunuri comune, impozite, imprumuturi, asigurari sau mosteniri. Exista o mentalitate profunda, serioasa si poate chiar o curiozitate deranjanta cu privire la problemele vietii si mortii.. Este un moment bun pentru a pune in ordine finantele comune, investitiile partajate, proprietatile sau orice alt lucru pe care il detineti in comun cu o alta persoana. Este posibil sa apara si discutii asupra legalitatii unor mosteniri, testamente cat si asupra aspectelor mai emotionale si personale ale acestora. In aceasta perioada, aveti mintea detectivului, ocultistului sau investigatorului cu o dorinta profunda de a sti cat mai mult posibil. Veti avea un intelect ascutit in acest timp, care va va ajuta sa va indepliniti obiectivele cu usurinta. Veti putea sa faceti pasi mari in cariera in acest timp. Aceasta va fi urmata de beneficii banesti si cresterea veniturilor, ceea ce va duce la o mai buna securitate financiara. Poate exista o discutie sanatoasa cu partenerul de viata in legatura cu achizitia sau vanzarea unei proprietati. Puteti avea castiguri banesti sub forma de cadouri sau mosteniri in acest timp. Va veti putea bucura de un stil de viata confortabil in aceasta perioada si linistea sufleteasca va prevala in problemele casnice. Cum Mercur este si planeta strainatatii, a relatiei cu strainii, cunoastere inalta, puteti fi mai clari si mai buni comunicatori cu cei aflati la distanta, cu strainii, cu intelegerea legilor divine, a credintei. De asemenea, acest tranzit va va ajuta sa puneti mana pe proiecte straine sau va va oferi oportunitatea de a lucra cu straini, ceea ce va va ajuta sa va extindeti baza de cunostinte dar si finantele. Deoarece Mercur va fi retrograd in perioada 21 aprilie-14 mai, ar trebui sa fiti mai atenti in tot ce tine de afaceri, contracte semnate, finante. Mercur retrograd va poate deranja cu probleme legate de finante, mosteniri, resursele celuilalt.

Scorpion/Ascendentul in Scorpion

Mercur in Taur va ajuta sa va concentrati pe relatiile voastre. Contactele ?i negocierile merg de obicei bine. De asemenea, este o perioada buna pentru a comunica mai mult cu cei din jurul vostru. Gandurile voastre pot deveni mai clare prin dialog, prin cultivarea pacii interioare si relationale. Discutia cu partenerul de afaceri sau cu alti apropiati este probabil sa va fie de ajutor acum si este posibil sa puteti negocia un acord sau sa rezolvati o problem ape care o duceti de mult timp cu voi. Trebuie sa va detasati de ideile egocentrice dupa care v-ati condus pana acuma, sa cultivati compasiunea si dialogul. Divinul vorbeste (Mercur) prin conversatiile pe care le aveti cu ceilalti, prin partener, asociat, concurent, rival, decizii judecatoresti. Cum Mercur stapaneste casa VIII(afaceri, mosteniri, bani multi, viata intima) dar si casa XI( prieteni, proiecte de grup, sperante, caritate), si in aceste domenii de viata sunteti sustinuti sa rezolvati cu calm si rabdare problemele care apar. Deoarece Mercur va fi retrograd in perioada 21 aprilie-14 mai, ar trebui sa fiti mai atenti in tot ce tine de comunicarea cu cei apropiati. S-ar putea sa va confruntati cu unele dezacorduri si neintelegeri in relatiile voastre. Aceastea pot fi rezolvate daca exersati rabdarea si ramaneti calmi.

Sagetator/Ascendentul in Sagetator

Mercur in Taur va ajuta sa va concentrati pe proiectelor de munca, activitati zilnice, obiceiuri si rutine, finante. Discutiile cu colegii de munca, angajatorii si angajatii sunt susceptibile de a fi fructuoase si probabil ca vor rezulta modificari minore, dar benefice. Casa VI este si casa sanatatii astfel incat sanatatea voastra generala, dieta, exercitiile fizice si problemele de sanatate pot fi mai mult in mintea voastra. Acest tranzit este bun pentru organizarea activitatilor si sarcinilor de serviciu. Le veti aborda practic, atent si cu simt pentru detalii. Va puteti bucura de munca voastra mai mult decât de obicei si, de asemenea, va va oferi mai multa satisfactie. Comunicarea cu colegii si sefii va deveni mai usoara. Cu toate acestea, feriti-va  de conversatiile neimportante care submineaza etica si eficienta muncii. Animalele de companie sunt un alt subiect al casei a sasea si va pot determina sa va ganditi la ele, puteti sa comunicati cu altii despre ele. Cei implicati in afaceri independente vor inflori, deoarece vor exista oportunitati si oferte mai bune. Cum Mercur este si planeta relatiilor voastre, cooperarea si comunicarea cu ceilalti pot fi imbunatatite acuma. Urmeaza o perioada excelenta pentru noi strategii profesionale. Deoarece Mercur va fi retrograd in perioada 21 aprilie-14 mai, ar trebui sa fiti mai atenti in tot ce tine de comunicare, loc de munca, finante, relatii. Puteti  dezvolta tendinta de a fi excesiv de critic, ceea ce va va afecta negativ relatiile personale si la locul de munca. Ar trebui sa evitati cu strictete sa intrati in certuri si sa acceptati mai mult punctele de vedere ale celorlalti.

Capricorn/Ascendentul in Capricorn

Mercur in Taur va ajuta sa va concentrati pe proiectele creative, copii, iubire, Subiecte precum romantismul, socializarea, creativitatea voastra, hobby-urile si sportul sunt incluse in casa 5 si ar putea fi mai mult in mintea voastra in aceasta perioada. Sunteti mai dispusi sa va asumati anumite riscuri dar va recomand atentie. Va puteti bucura de unele idei inspirate pentru viitoare proiecte creative. Divinul vorbeste (Mercur) prin conversatiile pe care le aveti cu persoana iubita, cu un copil, cu sinele vostru superior. Incercati sa nu faceti investitii bruste deoarece s-ar putea sa nu produca rezultatele dorite si s-ar putea sa intampinati pierderi banesti. Evita?i schemele de imbogatire rapida si tot felul de activitati speculative in acest timp. Cum Mercur este si planeta muncii voastre, este posibil sa existe mai multa activitate, miscare, comunicare cu colegii vostri si care sunt legate de strategii de munca, putere impartita. Deoarece Mercur va fi retrograd in perioada 21 aprilie-14 mai, ar trebui sa fiti mai atenti in tot ce tine de comunicare, iubire, copii, loc de munca. Va trebui sa aveti grija in relatia cu persoana iubita si copiii vostri, deoarece sunt sanse sa treceti prin neintelegeri.

Varsator/Ascendentul in Varsator

Mercur in Taur va ajuta sa va concentrati pe familie, parinti, bunuri de familie. Exista posibilitatea de a avea nevoie sa comunicati cu altii cu privire la casa, familia voastra, mama voastra, o mostenire de familie, un contract de inchiriere, o problema de familie. Acesta este un moment bun si pentru a  restabili conexiunea sau pentru a rezolva o problema de lunga durata cu cei din familia voastra. Intre membrii familiei se va intensifica intelegerea si cooperarea, ceea ce va avea ca rezultat un mediu domestic armonios. Pentru ca Mercur este Domnul casei VIII, mintea voastra va fi mai inclinata spre subiecte spirituale, activitati de cercetare, afaceri, contractele banesti ale  partenerului de viata, o relatie secreta. Cum Mercur este si planeta iubirii, creativitatii personale, se poate sa veniti cu idei noi care sa imbunatateasca comunicarea cu persoana iubita, cu copiii vostri, cu ceea ce va place cu adevarat. Deoarece Mercur va fi retrograd in perioada 21 aprilie-14 mai, ar trebui sa fiti mai atenti in tot ce tine de comunicare, familie. Secretele ies in lumina in aceasta perioada. Pot aparea unele probleme si tensiuni legate de o casa, de cineva din familie, iubire, copii.

Pesti/Ascendentul in Pesti

Cu Mercur in Taur,  s-ar putea sa va treziti comunicand cu rudele voastre, cu vecinii vostri, cu cei din comunitatea in care locuiti, mai mult decat de obicei. Educatia timpurie, cursurile scurte si calatoriile scurte, sunt, de asemenea, acoperite de cea de-a treia casa, astfel incat s-ar putea sa va treziti gandindu-va mai mult la aceste subiecte sau sa aveti nevoie sa comunicati cu ceilalti cu privire la aceste subiecte. Curiozitatea intelectuala si nelinistea mentala sunt mari acum si puteti zbura de la o activitate la alta sau puteti petrece mult timp vorbind si socializand on-line. Sunteti dornici de excursii scurte pentru a va satisface nevoia de a va deplasa si de a comunica. Interesele voastre sunt variate acuma si probabil si imprastiate. Cum Mercur este si planeta relatiilor voastre, puteti folosi un ton mai bland in modul de a comunica cu ceilalti. Si proiectele legate de familie, casa, pot deveni mai practice si stabile. Deoarece Mercur va fi retrograd in perioada 21 aprilie-14 mai, ar trebui sa fiti mai atenti in tot ce tine de comunicare, calatorii, finante.

Adriana Tudosa

You may also like

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.