HOROSCOPUL LUI MARTE IN MERS DIRECT IN GEMENI -12 IANUARIE 2023, ORA 22:57, ORA ROMANIEI

Dupa o lunga si tumultoasa calatorie in mers aparent retrograd, (Marte retrograd a inceput pe 30 octombrie 2022), Marte stationeaza pe gradul 8:08 Gemeni. Marte a intrat in Gemeni in august 2022, a inceput retrogradarea pe 30 octombrie 2022, iese din retrogradare pe gradul 8:08 Gemeni in 12 ianuarie 2023 si Marte nu va parasi semnul Gemeni decat pe 25 martie 2023 cand va intra in Rac. Deci, acest tranzit lung pentru Marte in Gemeni are o influenta deosebita asupra noastra.

Marte retrograd in Gemeni a pus un accent deosebit pe comunicare, ganduri si idei, transport si calatorii, documente, rude, puterea mintii, puterea cuvantului. Neintelegerile incomode, distorsionarea cuvintelor, barfa acida, au putut duce la confruntari furioase si dezbateri aprinse. Plictiseala si denaturarea cuvintele au dus la raspandirea unor zvonuri ce au putut crea drame. Adevarul a putut rani adanc conducand la momente destul de tensionate. Marte retrograd ne-a incurajat sa regandim ceea ce ne inspira, ceea ce ne motiveaza, oamenii in care putem avea incredere.

Desi, Marte vrea sa impinga lucrurile inainte, va trebui sa asteptam ca Mercur retrograd in Capricorn ( a inceput pe 29 decembrie 2022) sa finalizeze aceasta miscare pe 18 ianuarie 2023. Interesant de observat este ca Mercur termina aceasta miscare retrograda pe gradul 8:08 Capricorn iar Marte termina miscarea aparent retrograda pe gradul 8:08 Gemeni. Ambele miscari retrograde se termina pe acelasi grad dar semne diferite si care sunt intr-un aspect de inconjunctie(150 grade). Daca patratul astrologic  concentreaza energia pe un obstacol, daca opozitia aduce obstacolul in fata noastra si il vedem, inconjunctia este ca un drum in rampa, nu stii si nici nu vezi ce vine iar pentru asta trebuie atentie si respecatea regulilor. Prin acest aspect, ambele planete ne spun ca inca mai sunt lucruri de reevaluat, de lasat, de aruncat.Inconjunctia ca aspect poate aduce redirectionari si ajustari. Trebuie sa vedem ceva in colturi, ceva care sta de mult timp acolo si trebuie reevaluat si rezolvat. Nevoia de a ne confrunta cu oamenii si de a avea ultimul cuvant va fi mare. Trebuie sa fim mai atenti inainte de a rosti cuvinte regretabile.

Cu siguranta, perioasa 12-18 ianuarie nu pare a fi prea usoara si ar trebui sa mai avem rabdare, dar dupa 18 ianuarie, viata noastra se poate imbunatati. Putem deveni mai clari cu ceea ce vrem sa facem, cu planurile si ideile noastre. Informatiile lipsa sau ignorate pot primi acum atentia cuvenita si putem vedea cum unele situatii complicate se rezolva. Ritmul vietii se poate schimba in urmatoarea perioada, devenim mai activi, mai indrazneti, curajosi, mai dornici sa luptam si sa invingem obstacolele vieti. Vitalitatea fiecaruia dintre noi se poate imbunatati. Putem vedea mai clar obiectivele si scopurile personale.

Simbolul Sabian al gradului 9 Gemeni, gradul de pe care Marte isi reia mersul direct este :

 “Un arcas medieval, cu tolba si sagetile gata de lupta. ”

Arcasul medieval este cunoscut ca unul dintre cei mai buni arcasi care nu rateaza niciodata tinta dar pentru asta a muncit foarte mult, a invatat cum sa fie atent, cand sa trimita sageata. Acest mesaj este imens pentru noi , ne spune ca inteligenta, gandurile organizate ( tolba cu sageti ), atentia, concentrarea, ne pot ajuta sa nu ratam tintele, obiectivele noastre. Mintea (semnul Gemeni) omului este in esenta o “ tolba de sageti “ folosite adesea fara un control prea mare si de aceea tinta este uneori gresita, face rau intentionat sau neintentionat. Frustrarea poate cauta sa eliberam sagetile asupra altora. Iar Marte in mers direct ne cere sa fim mai atenti cu scopurile noastre, sa incercam sa cerem sa fim ghidati de divinitate inainte de a de a trage in directia dorintelor noastre. Precautia este ca o inarmare. Ganditi-va bine…inainte de a arunca o sageata….

Toti avem semnul Gemeni in harta natala, toti vom simti aceasta revenire a lui Marte in mers direct, ne trezim la viata si suntem gata sa luptam pentru ceea ce ni se cuvine, pentru ceea ce este al nostru.

Influenta majora a acestei energii va fi asupra semnelor mutabile :Fecioara, Pesti, Gemeni, Sagetatori dar si asupra Berbecului si Scorpionului deoarece vorbim de guvernatorul  acestor semne.

Acest horoscop facut in functie de energizarea caselor astrologice (domeniile din viata noastra ) de catre Marte in Gemeni este mai precis  pentru cei care isi cunosc semnul ascendentului, deci, daca va cunoasteti semnul ascendentului cititi intai horoscopul pentru ascendent si apoi pentru semnul soarelui.

BERBEC /ASCENDENTUL IN BERBEC

Cu Marte direct in Gemeni in casa III, va puteti investi energiile in activitati intelectuale, in fel de fel de contracte sau acorduri, in comunitatea in care traiti, in calatorii scurte. Puteti imbunatati relatia cu rudele voastre dar pentru asta trebuie sa fiti atenti cum comunicati. Fiti atenti la incercarea de a-i convinge pe ceilalti sa gandeasca ca voi. Atitudinea voastra ar trebui sa fie blanda si blanda. Nerabdarea sau impulsivitatea in timpul mersului sau in timpul indeplinirii unor sarcinilor manuale, in general, cu mainile, pot duce la fel de fel de accidente, deci este intelept sa fiti atenti. Pana pe 25 martie 2023,  Marte va poate face destul de nerabdatori dar ““grabeste-te incet”  este calea confortabila. O relatie inceputa in perioada lui marte retrograd (a inceput in octombrie 2022) isi poate arata adevarata fata.

TAUR / ASCENDENTUL IN TAUR

Cu Marte direct in Gemeni in casa II, veti utiliza o mare cantitate de energie pentru atingerea obiectivelor financiare, pentru stabilitate financiara. Veti avea mai multa energie pentru noi proiecte aducatoare de face bani sau pentru intensificarea celor existente.Exista si posibilitatea de a cheltui banii la fel de rapid pe cat de repede ii castigati. Dorinta de a poseda lucruri, valori, bani, va fi foarte puternica si ar trebui sa va controlati aceste impulsuri  deoarece aceasta energie poate lucra impotriva voastra aducand pierderi serioase si destule probleme. Sanatatea voastra se poate imbunatati constientizand ca dusmanii exteriori nu sunt decat cei din interiorul vostru si pe care trebuie sa ii imblanziti, purificati si iertati. Pana pe 25 martie 2023, veti utiliza o mare cantitate de energie pentru dezvoltarea obiectivelor personale. Puteti decide ca aveti nevoie si de alte surse de venit.

GEMENI / ASCENDENTUL IN GEMENI

Cu Marte direct in Gemeni, aveti mai multa forta de a da viata unor proiecte personale. Puteti comunica mai usor, puteti intelege mai usor mesajele celorlalti. Este un moment bun pentru a incepe ceva nou, pentru fel de fel de proiecte care sa va consume energia abundenta. Deveniti mult mai impulsivi, competitivi si ar trebui sa nu treceti in viteza peste tot si toate ca va puteti rasturna. Pana pe 25 martie 2023, va puteti bucura de o cantitate mare de energie fizica care va va permite sa va recuperati rapid din orice problema de sanatate. Cu toate acestea, nerabdarea va poate conduce spre fel de fel de situatii riscante, deci, mare atentie.

RAC / ASCENDENTUL IN RAC

Cu Marte direct in Gemeni in casa XII, veti continua sa va canalizati o mare parte din energia voastra in chestiuni private, munca la domiciliu, in tot ceea ce va tine intr-un fel departe de lume dar mai aproape de lumea spirituala. Aceasta energie va poate stimula intuitia, compasiunea si impulsurile idealiste. Dorintele voastre pot fi oarecum fluctuante, instabile, este ca si cum actionati in plina ceata. Puteti fi extrem de idealisti, de aceea, este important sa ramaneti rationali si coerenti, pentru a evita deceptiile. Este posibil ca ceilalti sa va inteleaga gresit actiunile voastre iar voi puteti intelege gresit motivatiile lor. Este cea mai buna perioada pentru a invata cum sa lucrati cu adversarii si concurentii vostri. Iertati-va dusmanii, este cea mai buna alegere pana pe 25 martie 2023 cand Marte va intra in semnul vostru si vrea sa va gaseasca purificati, vindecati si dornici de noi inceputuri.

LEU / ASCENDENTUL IN LEU 

Cu Marte direct in Gemeni in casa XI, activitatile de grup si eforturile de cooperare sunt cel mai bun mod de a va atinge obiectivele in urmatoarea perioada. Puteti primi o asistenta incredibila din partea unor organizatii care va pot indrepta in directia cea buna. Este posibil sa aveti mai multa energie decat in ??mod normal, sa doriti sa conduceti fel de fel de proiecte. Impulsul umanitar poate fi stimulat. Aceasta energie va induce un puternic spirit de intreprinzator ce va poate ajuta sa va impliniti  dorintele, sperantele. Dorinta intensa de libertate si urmarirea agresiva a dorintelor voasrtre arata ca nu veti accepta nici o limitare din partea nimanui. In acelasi timp, unii dintre prietenii, aliatii vostri, pot parea mult mai motivati sau chiar agresivi ceea ce poate conduce la unele conflicte. Invatati sa ascultati si opiniile celorlalti. Pana pe 25 martie 2023, puteti revitaliza acele vise pierdute care pareau la momentul respectiv prea egoiste, le puteti realiza acuma dar pentru asta trebuie sa le urmariti cu ambitie.

FECIOARA/ ASCENDENTUL IN FECIOARA

Marte direct in Gemeni in casa X va stimuleaza ambitia, dorinta de a fi  recunoscuti pentru realizarile voastre. Fie ca este vorba de cariera sau de familie, veti avea o dorinta imensa de a face cat mai multe si sa fiti recunoscuti pentru asta.  Puteti muta si muntii acuma, puteti depasi adeversitatile din cariera dar cu multa intelepciune. Puteti incepe o afacere, puteti deveni liberi profesionisti, puteti face o schimbare importanta in cariera voastra. Aveti grija la unele conflicte ce pot aparea cu cei cu care munciti, cu unele autoritati. Capacitatea de a functiona independent este la cote maxime. Pana pe 25 martie 2023, Marte va poate sustine sa va cresteti autoritatea la locul de munca, sa aveti realizari frumoase. Este cea mai buna perioada pentru a vedea oportunitatile din cariera voastra sau cel putin sa ghiciti care este afacerea care va intereseaza.

BALANTA/ ASCENDENT IN BALANTA

Cu Marte direct in Gemeni in casa IX, veti avea destula energie pentru fel de fel de studii, pentru activitati culturale, educationale si politice. Ceea ce puteti face acuma cel mai bine este sa aplicati toata energia pentru a va extinde cunoasterea si sa cautati experientele care sa va deschida spre noi dimensiuni ale realitatiiii. Pana pe 25 martie 2023, aceasta energie de aer prietena cu semnul vostru, va creste interesul pentru locurile si oamenii indepartati, pentru alte culturi. Curiozitatea voastra este sporita in acest moment si sunteti motivati sa va largiti orizonturile si sa deveniti mai luminati. Convingerile personale vor fi intarite si va pot incuraja sa fiti mai vocali si mai sinceri in privinta lor. Se poate sa fiti mai increzatori in capacitatea voastra de a invata subiecte dificile si provocatoare din punct de vedere academic. Negativ, pot aparea fel de fel de lupte juridice.

SCORPION/ ASCENDENTUL IN SCORPION

Marte direct in Gemeni in casa VIII ar putea aduce o criza financiara, o noua abordare a unei afaceri, a unor resurse comune sau a unui contract ce vorbeste despre bani. Puteti auzi anumite lucruri care va pot deranja sau atinge profund. Se poate sa fiti pusi in situatia de a recunoaste ca trebuie sa va bazati pe altii pentru sprijin. O parte dintre voi sunt susceptibili sa se confrunte cu un declin abrupt in finante in cazul in care nu sunt tratate cu atentie. Evitati imprumuturile, stati departe de ilegalitati. Taxele, creditele, asigurarile, testamentele, pot fi o sursa de ingrijorare si de activitate. Este cel mai bun timp pentru eliminarea vechilor conditii de viata si crearea altora noi. La nivelul karmei, puteti compensa lacomia si abuzul din trecut, sprijinindu-i pe cei care au nevoie. Expresia negativa a acestei energii arata o tendinta spre conficte ce tin de proprietati, bani in comun. Pana pe 25 martie 2023, trebuie sa fiti mai vigilenti cu finantele voastre.

SAGETATOR / ASCENDENTUL IN SAGETATOR

Cu Marte direct in Gemeni in casa VII, va puteti folosi energiile pentru a aduce pace in relatiile voastre sau puteti continua conflictele. Cu toate acestea, in ciuda acestui fapt, cu Marte prezent in relatiile voastre, trebuie sa invatati ca cel mai eficient mod de a va folosi energia este prin munca in parteneriate. In acest moment este important sa invatati arta compromisului  atat in casnicii cat si in relatiile profesionale, de familie. Evitati conflictele inutile cu ceilalti. Faceti pace cu prietenii si cei dragi. Incetati sa va folositi relatiile voastre pentru impunerea vointei voastre. Pana pe 25 martie 2023, Marte va poate transforma in cei mai buni negociatori daca folositi rabdarea, respectul pentru ceilalti, acceptarea opiniilor celuilalt. S-ar putea sa descoperiti ca aveti nevoie de ajutorul cuiva pentru a rezolva unele problema.Schimbati-va viziunea asupra relatiilor, asupra modului de a colabora cu ceilalti, nu totul trebuie sa se ivarta doar in jurul vostru.

CAPRICORN/ASCENDENTUL IN CAPRICORN

Cu Marte direct in Gemeni in casa a VI,  cel mai bun mod de a va folosi energia este munca, rutinele zilnice, sa fiti in slujba celorlalti. Indiferent de munca pe care o faceti, acasa sau la serviciu, rabdarea este cuvantul vostru de ordine. Se poate sa va fie greu sa lucrati cu ceilalti intr-o maniera armonioasa. Pot aparea unele dispute cu colegii, cu sefii. Daca va simtiti deosebit de furiosi sau nelinistiti, ar fi intelept sa gasiti mici lucruri de facut astfel incat sa canalizati excesul de energie in mod constructiv. Este timpul sa va organizati mai bine. Sorteaza, arhiveaza, curata. Exista o multime de lucruri utile de facut. Este un moment bun pentru a incepe o noua munca, pentru a lucra la un proiect profesional nou. De asemenea, va puteti imbunatati sanatatea. Nu provocati probleme inutile cu colegii sau sefii. Pana pe 25 martie 2023, trebuie sa nu mai intepati cand ideile voastre pentru perfectiune nu se potrivesc cu ideile altora. Incearcati sa va induceti o stare de pace, liniste sufleteasca, ganditi pozitiv si actionati cu calm.

VARSATOR/ ASCENDENTUL IN VARSATOR

Cu Marte direct in Gemeni in casa V, veti avea o multime de energie pentru a va exprima creativ, pentru activitati cu copii, activitati romantice, hobby-uri, sau sport. Aveti tendinta de a va investi energia in satisfacerea placerilor voastre. Puteti petrece mai mult timp cu copiii vostri sau va puteti ocupa de preocuparile lor mai mult decat de obicei. Evitati speculatiile, riscurile sunt mari in acest moment si investitiile pripite pot duce la pierderi. Tratati-i pe cei dragi cu demnitate si respect si ei va vor urma pana la marginile pamantului. Exersati disciplina si stapaniti-va tendintele distructive. Este cel mai bun moment pentru a invata ca mandria exagerata merge tot timpul in fata caderii. Pana pe 25 martie 2023, trebuie sa invatati ca disciplina este o sarcina grea dar necesara daca vreti sa cresteti. In relatia cu copiii, ar trebui sa fiti atenti si sa actionati cu delicatete, cu rabdare si intelegere.

PESTI/ ASCENDENTUL IN PESTI

Cu Marte direct in Gemeni in casa IV, aveti mai multa energie pentru proiecte sau activitati casnice, camin, activitati de familie, afaceri de familie. O manifestare pozitiva a lui Marte ar fi legata de noi inceputuri prin cumpararea unei case sau deschiderea unei afaceri imobiliare. De multe ori, aceasta energie poate aduce conflicte in familie sau va puteti implica mai mult in unele probleme de sanatate a unui parinte, a unui membru din familia voastra extinsa. De asemenea, ar putea aparea problemele legate de cariera sau neintelegeri legate de o casa. Pana pe 25 martie 2023, Marte va poate apropia mai mult de membrii familiei voastre, de tot ceea ce va da stabilitate emotionala.

Adriana Tudosa

 

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.