HOROSCOP 2017-CAPRICORN

CAPRICORN  / ASCENDENTUL IN CAPRICORN – ANUL 2017
TRANZITE MAJORE

In anul 2017, Capricornii continua sa fie judecati si transformati de Pluto care tranziteaza semnul lor,  Jupiter va ajuta in domeniul carierei, functii inalte, ambitii profesionale Uranus aduce schimbari imprevizibile in familie, camin, relatia cu parintii, Neptun va  poate crea destule iluzii in legatura cu un frate, o ruda, Saturn va invata despre rabdare, limite, iertare.

Dar anul 2017 incepe cu un pas inainte, doi pasi inapoi iar acest mers incetinit cu probleme, neintelegeri, este datorat lui Mercur retrograd in semnul Capricorn. Tot ce tine de modul vostru de manifestare, relatiile voastre, trecut, secrete, pot cunoaste intarzieri, blocaje dar si re-evaluari. Atentie la modul de comunicare cu partenerul, cu asociatul, aici pot aparea destule neclaritati, se pot intelege gresit anumite vorbe, atentie la ce semnati intr-un parteneriat, atentie la ce semnale primiti de la corpul vostru, atentie la sanatate. Luati in considerare o schimbare a imaginii pe care o aratati celor din jur, asta dupa 8 ianuarie 2017.
Este cel mai bun timp sa va rezolvati anumite probleme legate de locul de munca, scoala, strainatate, puteti descoperi anumite secrete in aceste domenii, secrete care fac bine sufletului vostru. Aceasta perioada da viata povestii mitologice a Penelopei in asteptarea lui Ulise,” tot ceea ce lucra in timpul zilei , era desfacut in timpul noptii”. Deci, nu fortati nota pana pe 8 ianuarie 2017.

Pluto in Capricorn continua sa va transforme viata intr-un mod profund, va indeamna sa renuntati la sistemele si relatiile de care va agatati din obisnuinta chiar daca simtiti ca nu va fac prea mult bine. Este o perioada de mari transformari pentru Capricorni,  transformari necesare consolidarii puterii personale care sa va permita sa va traiti destinul cat mai complet.
Pentru Capricornii nascuti intre 5-10 ianuarie,  Pluto face un aspect de conjunctie cu Soarele lor natal, asta inseamna ca acest an este bogat in evenimente cu influente asupra pozitiei sociale, sanatate, avere, chestiunile financiare si de viata capata o importanta exagerata. Sunt posibile probleme de sanatate, pierderea puterii, crize de identitate, bulversari in relatiile cu barbatii, este posibil ca unul din parinti sa aiba mari probleme de sanatate. Pluto aduce transformari irevocabile, finaluri si inceputuri cu  un sentiment ca lucrurile nu mai pot fi niciodata asa cum au fost inainte .

FAMILIE, RELATII  SI IUBIRE

Uranus in Berbec continua si in anul 2017 sa revolutionieze domeniul ce tine de familie, camin, parinti, tara. Aceasta energie aduce schimbari, socuri  legate de caminul vostru. Uranus va invata ca “ acasa “ este locul unde este inima voastra .Poate fi un timp de ratacire in care va veti cauta locul care sa va multumeasca sufletul, puteti sa va mutati dintr-o locuinta in alta si asta datorita unor circumstante neprevazute. Schimbarile neasteptate in planurile voastre sau unele evenimente va pot testa rabdarea.Tot ce cauzeaza stres emotional se poate destrama, puteti in mod brusc sa va schimbati cariera, sa achizitionati o casa, este bine sa va resemnati cu dictonul “ acasa este locul in care atarna palaria mea  “. Capricornii nascuti dupa 12 ianuarie sunt in atentia acestei energii, asta inseamna ca veti fi curprinsi de un exces de nerabdare, de intoleranta, de iritare fata de tot ce va constrange sau este resimtit ca o piedica in calea libertatii. Sunteti gata sa va asumati orice risc, perturbarile, schimbarile neasteptate de existenta, personalitate, destin, fac parte din limbajul acestei energii. Acest tranzit reprezinta o perioada in care veti culege fructele muncii creative din trecut, daca ideile au fost bune acuma culegeti realizari, daca ideile au fost nereusite, atunci situatiile din viata voastra devin de necontrolat . Este important sa deveniti constienti de dificultati, sa renuntati la orgoliu si lacomie pentru a depasi aceasta perioada.

Neptun in Pesti continua si in anul 2017 sa energizeaza casa III, un domeniu al mintii practice, rude,  frati, calatorii scurte, comunicare, studii medii. Neptun va poate spori sensibilitatea voastra fata de rude, frati, anturaj, puteti fi atrasi de  spiritualitate, misticism. Este un cadou minunat aceasta energie neptuniana in sensul ca va sporeste imaginatia, inspiratia, intuitia, mintea voastra  poate fi asemanata cu un “burete” ce absoarbe tot felul de informatii, puteti simti ca aveti puterea de a “ citi mintea unui om “. Energia lui Neptun in tranzit prin acest domeniu din viata voastra poate dizolva tot ce nu este real in imediata apropiere a voastra ( anturaj, vecini, rude ), va poate pune sa mergeti intr-o noua directie dar adesea aceasta noua directie poate fi iluzorie, deci mare atentie la anturaj, la cum comunicati, vorbele pot fi amagitoare, va puteti pacali prin tot ce tine de comunicare.

In perioada 4 martie -15 aprilie 2017, Venus va avea o miscare aparent retrograda in semnele Berbec/Pesti cu o influenta deosebita asupra relatiilor voastre, familie, camin, tara, rude. Relatiile existente pot cunoaste inhibitii de tot felul, sentimentele, emotiile se pot manifesta ciudat, agresiv, misterios, secretos. Venus retrograd va poate ajuta sa reparati anumiti pasi gresiti din trecutul vostru. O relatie inceputa in urma cu 8 ani  in perioada lui Venus retrograd in Berbec/Pesti –o relatie predestinata, poate cunoaste incercari, acuma este momentul in care relatia este “chemata “ sa-si  defineasca adevarata valoare.

In perioada 6 iunie -5 iulie 2017, Venus va tranzita casa iubirii si farmecul natural se poate transforma intr-un magnet, comunicarea cu ceilalti se imbunatateste, este un timp al norocului in dragoste, sansa in speculatii, succes in activitati artistice, sansa va surade, imaginea publica are foarte mult de castigat.

Dar trebuie sa fiti extrem de atenti in perioada  4 iunie-20 iulie 2017 cand Marte va tranziteaza casa relatiilor. “ Care pe care” poate aduce destule necazuri, deci nu actionati agresiv. Puteti simti din plin influenta acestei energii prin nerabdare si enervare din orice, conflicte cu semenii, lupte ale carei consecinte pot scapa de sub control si ar putea provoca o prabusire a intereselor personale.

CARIERA SI BANI

Pana in octombrie 2017, Jupiter in Balanta, continua sa va tranziteze casa carierei, viata sociala. Aveti de partea voastra o energie prietenoasa ce va aduce multe oportunitati in cariera, in viata sociala . Realizarile pot proveni prin oportunitati favorabile, prin entuziasm si ambitie. Pot aparea posibilitati de extindere profesionala si evolutii pozitive in cariera ta. Aceasta energie poate sa va  puna in lumina reflectoarelor, sa primiti  anumite bonusuri pentru recunoasterea muncii voastre, puteti participa la evenimente care va  extind viata intr-o directie pozitiva. Accentul se pune pe profesie, cariera, statut, reputatie, creste increderea in voi, puteti calatori mai mult iar aceste calatorii tin de cariera. Puteti primi ajutor din partea unor persoane influente, acesta va  fi un an de crestere cu succes si onoare in profesia voastra.
Totusi, trebuie sa fiti realisti si moderati in procesul de luare a deciziilor voastre. De asemenea, ar trebui sa nu va lasati condusi de mandrie si aroganta deoarece veti invata pe propria piele ca mandria merge inaintea caderii. In perioada 6 februarie-9 iunie 2017, Jupiter va avea o miscare aparent retrograda in Balanta, aceasta energie va pune un accent deosebit pe “re-evaluarea “ unor probleme ce tin de cariera voastra. Nu incercati sa va schimbati, modernizati cariera, nu este cel mai bun timp pentru a incepe o noua cariera. Acuma sunteti ajutati sa  intelegeti mai bine greselile din trecut ce tin de cariera voastra si sa pregatiti modificarile pe care doriti sa le faceti dar dupa 9 iunie cand Jupiter intra in miscare directa.
Mare atentie in jurul datelor de 2 martie, 27 septembrie 2017 cand Jupiter in Balanta face un aspect provocatior cu Uranus in Berbec,  fiti flexibili, rabdatori.

Pana pe 20 decembrie 2017, Saturn isi continua tranzitul prin Sagetator iar pentru voi, aceasta energie activeaza casa karmei, secrete, compasiune. Ochiul critic al lui Saturn vede tot ce se afla dincolo de suprafata si veti fi nevoiti sa faceti o adevarata curatenie de primavara in psihicul vostru, in trecutul vostru, in platile sufletului vostru. Veti fi nevoiti sa sortati, sa aruncati si sa pastrati doar acele lucruri de care veti avea nevoie cu adevarat in viitor. Pot aparea probleme de sanatate care intr-un fel va forteaza sa va izolati sau pur si simplu sa stati mai retrasi.
Din 5 aprilie si pana in 25 august 2017, Saturn intra in mers aparent retrograd in semnul Sagetatorului si accentueaza destul de mult valoarea legaturilor cu afacerile neterminate ale trecutului, daca ati facut rau celor din jur intr-un mod voit sau nu, puteti plati prin diferite moduri pentru raul facut. Problemele de sanatate nu sunt deloc rare, energia fizica este destul de redusa, este un timp in care puteti fi pusi sa va retrageti din anumite activitati si asocieri care vi se pareau destul de semnificsative pana acum. Pozitiv, aceasta perioada este ideala pentru studiul subiectelor spirituale , mistice si oculte.

Eclipsele sunt procese dinamice care de multe ori coincid cu schimbari importante in viata voastra. Eclipsele stiu atat de bine sa corecteze traiectoria destinului vostru, pot face sa intelegeti anumite lucruri, va pot rasplati dar si pedepsi.

Prima Eclipsa de Soare din anul 2017 este pe data de 26 februarie. Este o Eclipsa inelara de Soare in Pesti asociata cu Nodul Sud Lunar in Pesti, cu puternice influente asupra celor nascuti in jurul datei de 26 decembrie. O Eclipsa de Soare asociata cu Nodul Sud lunar, poate aduce un fel de criza in domeniul de viata energizat in  scopul de a elimina lucrurile, oamenii care nu  mai sunt de folos pentru viitor, restabilind astfel un echilibru sanatos necesar evolutiei. Aceasta Eclipsa combinata cu Nodul Sud in Pesti poate arata o rasplata a eforturilor din trecut in domeniul ce tine de rude, frate, sora, comunicare, tineri, comert, vecini, sau daca v-ati urmarit doar obiectivele voastre in detrimentul celuilalt, puteti simti o limitare a sanselor in urmatoarea perioada. Este ca o spovedanie astrala in care sunteti rasplatiti pentru faptele bune si restrictionati pentru faptele rele.

Urmatoarea Eclipsa de Soare de Soare din 2017 este pe data de 21 august. Este o Eclipsa totala de Soare in Leu gradul  28:53 asociata cu Nodul Nord Lunar in Leu, ce aduce oportunitati imense pentru viitor. Aceasta Eclipsa totala face parte dintr-o piramida de foc, o configuratie extrem de benefica ce confera ambitie, forta interioara, vitalitate, este o sursa de inspiratie. Energia acestei eclipse pune un accent deosebit pe banii unei afaceri, partener de viata, viata intima, transformari majore, familie, tara, neam cu influenta deosebita asupra celor nascuti in jurul datei de 18-19 ianuarie.

In perioada 20 septembrie-14 octombrie, Venus va tranzita casa carierei,  asta inseamna ca aveti de partea voastra o energie benefica ce se poate materializa prin fel de fel de bonusuri, prime, recompense, puteti gasi iubirea la locul de munca.

Adriana Tudosa

You may also like

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.