ECLIPSA TOTALA DE LUNA IN LEU-21 IANUARIE 2019, ORA 7:17, ORA ROMANIEI- “JUSTITIA DIVINA”

Si asa cum ne spune Aivanhov: “Chiar daca nu credeti in Dumnezeu, nu puteti sa nu recunoasteti ca exista o ordine in natura, prin urmare o inteligenta care a creat aceasta ordine. Sa ne oprim numai asupra faptului ca fiecare samanta produce una identica. Cum sa nu vedem aici opera unei inteligente? Puteti sa nu credeti in Dumnezeu, dar nu puteti sa nu credeti ca semintele se reproduc exact, ca este vorba de o planta, un arbore, o insecta, un animal sau un om …Aceasta lege este absoluta, si ea trebuie sa va faca sa reflectati. “Cine seamana vant, culege furtuna” au spus inteleptii care observasera bine lucrurile. Multi spun :“ Evident, acest lucru sau altul sunt scrise in Biblie, in Evanghelii, dar este oare adevarat ca Dumnezeu exista?” Eu va voi raspunde ca aceasta nu trebuie sa va preocupe; nu aveti nevoie nici macar sa stiti daca Isus a existat sau daca Evangheliile sunt autentice sau nu. Luati numai aceasta lege, ea ajunge pentru a restabili totul si pentru a va indruma catre adevar. Vedeti, explicatia mea e simpla. In acel moment, chiar daca Dumnezeu nu exista, vom fi obligati sa-L inventam ; numai din cauza acestei legi, suntem obligati sa-L inventam.”

        Pe 21 ianuarie 2019, avem o Eclipsa totala de Luna  gradul 1 Leu formata cu ajutorul Nodului Nord in Rac gradul 26:47. Aceasta Eclipsa conjugata cu Nodul Nord in Rac ofera oportunitati, recompense, noroc si fericire dar si blocaje, teama de a renunta la modelele vechi de viata, de a pleca pe un drum nou. Este o Eclipsa totala de Luna pe gradul 1 cu o influenta deosebita asupra semnelor fixe Leu, Varsator, Taur, Scorpion(cei nascuti la inceputul semnelor zodiacale) dar si asupra semnelor cardinale Berbec, Balanta, Rac, Capricorn( cei nascuti in ultimile trei zile ale acestor semne).

Eclipsele de Luna sunt luni pline puternice si pot fi extrem de emotionale. In cazul in care exista probleme nerezolvate sau dureroase, eclipsa le va evidentia si va oferi un ajutor imens in rezolvarea si finalizarea acestora. Amintirile dureroase pot reinvia acuma, trecutul poate fi dezgropat, relatiile sunt radiografiate. Totul are un sens profund acuma, ni se cere sa evaluam amintirile, emotiile, relatiile noastre, in scopul de a intelege mai bine unde gresim si unde refuzam sa schimbam ceva. Efectele unei eclipse de luna dureaza pana la sase luni, evenimentele cheie pot sa apara in prima luna sau chiar cu doua saptamani inainte, dar in urmatoarele luni putem intelege si integra lectiile predate acuma. Aceasta Eclipsa totala de Luna in Leu este apogeul “ semintelor plantate “ de Eclipsa totala de Soare in Leu din august 2018, este un moment al culesului dar cu siguranta, tonul sortit isi va spune cuvantul, nu exista nici o putere de a controla ceea ce culegem acuma, primim ceea ce meritam sau suntem fortati sa facem ceea ce trebuie pentru imbratisarea destinului nostru. Zi de zi, traim sub controlul Cerului chiar daca nu suntem constienti de asta, planul creatiei lui Dumnezeu se respecta pas cu pas, facem parte din acest plan iar aceasta Eclipsa totala de Luna vine cu corectii, re-asezari pe drumul care sa duca la implinire vointa cereasca si nu vointa omeneasca.

O eclipsa se va ocupa intotdeauna de lucrurile restante, de problemele neglijate, de relatiile care ne tin pe loc iar prezenta Nodului Nord lunar in aceasta ecuatie astrala nu face decat sa inchida anumite usi( va fi greu dar nu imposibil) si sa deschida usile necesare schimbarii noastre. Ganditi-va la Nodul Nord ca la o busola divina ce ne arata directia buna, calea noastra spirituala, lectiile alese de suflet pentru a creste, evolua. Si este bine sa stim ca fara aportul Nodurilor Lunare nu avem Eclipse.                   

In toate eclipsele, “ actorii astrali principali  “ sunt Soarele, Luna, Pamantul si Nodurile Lunare –puncte matematice de soarta.

Acuma, Luna in Leu merge de mana cu Nodul Nord in Rac, cu asteroidul 3671 Dionisos,  cu asteroidul 20000 Varuna in Leu gradul 1:47  iar Soarele in Varsator este sutinut de Nodul Sud in Capricorn si Mercur in Capricorn.

In primul rand , Luna nu are lumina ei proprie ci reflecta lumina Soarelui; ea este pasiva, receptiva si feminina. Luna produce emotii, sentimente si dorinte profunde, ne aminteste de personalitatea noastra emotionala, este recipientul experientelor noastre pamantesti, da forma vointei soarelui. Iar Luna in Leu este condusa de Soare si poate avea un comportament dramatic, este dinamica, voioasa, ii place sa fie pe scena, sa atraga atentia, se bucura de complimente si laude. Exista aici un instinct matern urias.  Eu sunt “steaua cea stralucitoare” , sunt in lumina reflectoarelor spune Luna in Leu fie ca asta se intampla in cariera, iubire, hobby-uri, creativitate personala, relatia cu copii, sport, distractii.

Soarele pe de alta parte, este constient, activ, ne da vointa, putere, un simt al scopului vietii noastre. Iar in Varsator, scopul tine de grupuri, multime, colectiv, idealuri, activitati care sa faciliteze schimbarile pozitive in lume, stiinta, tehnologii de ultima generatie, internet, stiinte esoterice.

Nodul Nord este modul in care evoluam si gasim o o implinire adevarata. Deci, cu Nodul Nord in Rac, nu vom gasi adevarata implinire daca nu invatam sa ne iubim toate sentimentele, emotiile, vulnerabilitatile. Acuma, copilul nostru interior( sufletul nostru ) cerseste atentie, ingrijire, iubire, acceptare. Trebuie sa oferim copilului interior protectia pe care nu a simtit-o in trecut. Toti suntem vulnerabili dar nu toti se simt confortabil cu vulnerabilitatile lor. Iar aceasta este una din lectiile majore, trebuie sa invatam ca vulnerabilitatea face parte din viata. Cu Nodul Nord in Rac crestem cand suntem “ acasa” cu noi insine, cand suntem autentici emotional, cand nu mai gandim serios la  “ Vai, dar ce spune lumea despre asta!”, cand putem fi dezordonati, veseli, schimbatori, inocenti. Nodul Nord in Rac vrea sa reactionam nu sa calculam orice pas( Nodul Sud in Capricorn)). Cu Nodul Nord in Rac, a venit timpul sa cautam siguranta in interiorul nostru, in subconstientul nostru, in intelepciunea eterna si divina ascunsa in noi, ea ne poate hrani cu tot ceea ce avem nevoie.

Suntem atat de obisnuiti sa fim asa de duri, auto-suficienti, sa ascundem vulnerabilitatile sub o piele suficient de groasa si rezistenta pentru a ne descurca cu toate provocarile vietii. In timp ce anumiti oameni se gandesc cum sa fie mai puternici, aceasta eclipsa combinata cu Nodul Nord in Rac, va aduce experiente de viata care sa ne sensibilizeze, vulnerabilizeze. Important este sa nu ne condamnam pentru aceste sensibilitati ci sa incercam sa ne iubim aceste vulnerabilitati, asa sporim puterea noastra interioara.

Aceasta Eclipsa de Luna in Leu conjugata cu Nodul Nord in Rac pune un un accent deosebit pe valorile feminine, familie, neam, tara, relatii publice, influenta femeilor in politica, in viata sociala. Trebuie sa invatam ca putem fi si vulnerabili, plini de emotie dar ca acestea nu sunt neaparat de rau ci sunt sentimente pur umane, trebuie sa ivatam sa traim cu ele, sa le iubim si sa le acceptam in viata noastra. Nu este nimic rau in a fi plini de emotii, umani, asa cum lacrimile izvorasc din ochi si emotiile izvorasc din suflet si asta ne face oameni cu adevarat.  Putem vedea acuma o lupta intre dorintele egoiste, dominatie, afirmarea vointei proprii, intoleranta fata de altii, nevoia extraordinara de atentie, dificultatea de a intelege autoritatea celuilalt (Leul) si vointa rigida, cristalizarea intereselor, inflexibilitate, interesele unui grup, societate, tara, fraternitate, acceptarea celuilalt asa cum este el (Varsator).

Cel mai mare blocaj cantat de aceasta eclipsa de luna este legat de relatii, iubire, putere, functii inalte, iubirea aproapelui, mandrie exagerata, aroganta, familie, camin, radacinile noastre, tara, neam. Nu trebuie uitat ca Leul este guvernat de Soarele nostru stralucitor iar puterea solara poate crea sau poate distruge, puterea poate lega oamenii sau poate dezbina oamenii. Acuma greselile sunt la fel de mari ca si virtutile oamenilor iar lipsa intelepciunii aduce un pret greu de platit.

Eclipsa totala de Luna in Leu activeaza axa I–VII, o axa a vietii sociale, o axa relationala in care “eu-tu “ devine o fractie sau un intreg. Cerinta acestei eclipse este de a gasi un echilibru intre autonomie (casa I) si dependenta de ceilalti(casa VII), intre nevoile personale si nevoile celorlalti. O Eclipsa in  in casa VII va pune un accent deosebit pe relatii, parteneri de viata, asociati, dusmanii pe fata, agresivitate si concurenta in relatii. Problemele casei VII sunt intotdeauna stabilite de cei din exteriorul nostru, de relatiile create. Motto-ul casei VII este “ sot si sotie, eu si cu tine, o oglinda a sinelui nostru prin partenerii, asociatii, concurentii, rivalii nostri”. Desi casa VII este vazuta ca o casa a casatoriei, ea guverneaza de fapt toate calitatile si defectele noastre reflectate in partenerii nostri, in dusmanii si rivalii nostri, ce sunt de fapt niste oglinzi pentru noi.

Deci, marea lectie a acestei eclipse lunare este despre pacea interioara, pacea relationala. Acuma, dezechilibrele relationale, cu noi insine, atrag plati grele in timp ce cei care au lucrat pentru echilibrarea lor dar si in relatii, pot primi anumite bonusuri.

O Eclipsa in Leu in casa VII vorbeste despre “ umbra noastra” pe care refuzam sa o vedem, astfel incat o intalnim in ceilalti, in colaboratori, parteneri, rivali, concurenti, relatii de tot felul. Glasul Eclipsei in casa VII devine glasul dezechilibrelor din noi  iar “ sunt calm si perfect echilibrat, ma impac cu mine insami si actionez animat de cele mai inalte idealuri, este cerinta acestei lunatii”.

Ma iubesc si ma accept asa cum sunt( Soarele in Varsator in fuziune cu Nodul Sud in Capricorn in casa I, o casa naturala a berbecului), ii iubesc si ii accept pe cei din jur asa cum sunt ( Luna in Leu de mana cu Nodul Nord in Leu in casa VII, o casa naturala a balantei),  echilibreaza viata noastra. Este un moment perfect pentru a da deoparte tot ceea ce nu ne mai serveste, pentru a renunta la o poveste care ne destabilizeaza. Putem scapa de un mod vechi de a fi, de comportamente vechi, convingeri si atitudini vechi, relatii care stau in calea cresterii noastre. Suntem chemati sa vedem adevarul, sa ne trezim spiritual, sa ne re-amintim ca suntem “ o stea incatusata intr-un corp” si ca focul acestei stele ne poate vindeca, trebuie doar sa avem mai multa incredere in sinele nostru divin. Asa putem ajunge la o noua intelegere a unicitatii noastre si a scopului nostru aici pe pamant.

“ Omul este o stea incatusata intr-un corp, pana cand, la sfarsit se elibereaza prin propria lupta. Doar prin efort si truda steaua din tine va inflori intr-o noua viata. Cel ce stie inceputul tuturor lucrurilor, isi elibereaza steaua din taramul noptii.”Thoth

A venit timpul sa ne ridicam in picioare pentru noi, sa gasim echilibrul si pacea in noi insine, sa gasim in noi pacea Sa, pacea lui Dumnezeu care este mai puternica decat lumea:

“Va las pacea, va dau pacea Mea. Nu v-o dau cum o da lumea. Sa nu vi se tulbure inima, nici sa nu se inspaimante.” Ioan 14:27

Problemele vin si trec dar odata instalata in noi pacea lui Dumnezeu, putem birui orice.

Mesajul acestui moment astral este colorat si de influenta asteroidului 3671 Dionisos  retrograd pe gradul 29 Rac.

In mitologia greaca, Dionysus este Zeul vitei de vie, vin, extaz, betie, dans, renastere. El are o natura dubla, pe de o parte, el semnifica bucuria si extazul divin, pe de alta parte este nechibzuinta, brutalitatea, nebunia, ambele reflectand natura duala a vinului dar si a omului. El este fiul lui Zeus si al muritoarei Semele. Pacalita de Hera, Semele ii cere lui Zeus sa i se arate in toata slava sa. De la fulgerele cu care era inarmat Zeus, palatul se aprinde si Semele piere in flacari, dar nu inainte ca Zeus sa il salveze pe micul zeu, pe care l-a purtat inchis in coapsa pana la sorocul firesc al nasterii. Intr-o alta varianta, copilul Dionysos a fost rupt in bucati si mancat de Titanii gelosi, dar inima lui a fost salvata de catre Athena, si el a fost renascut prin  Zeus. Viata si moartea, sfarsitul si inceputul, sunt teme importante din mitologia lui Dionysos. Pe muritori, Dionysos ii invata sa cultive vita de vie, in plus, el avea capacitatea de a induce fel de fel de daruri oamenilor( el i-a indus lui Midas capacitatea de a transforma totul in aur prin mainile lui, face sa tasneasca din tarana lapte, miere si vin, spulberand cu acestea grijile oamenilor). Fata de cei care i s-au împotrivit s-a aratat crud, luandu-le mintile, sau transformandu-i in delfini. Dionysos este unul dintre putinii zei care a fost capabil sa aduca un mort din lumea interlopa. Chiar daca nu o vazuse niciodata pe mama lui Semele, el a coborat in lumea de dincolo intr-un efort de o aduce inapoi.

Aceasta Eclipsa totala de Luna combinata cu Dionysos in Rac rastoarna peste noi o sticla astrala plina cu tot ceea ce am adunat in ea in ultimile sase luni. Acuma ne intalnim cu rezultatele a tot ceea ce am facut, iubit, hranit, ingrijit, propagat, urat, dusmanit, iertat. Aceasta influenta astrala ne va obliga sa ne transformam, sa ne victimizam sau sa renastem( Dionisos a renascut din coapsa lui Zeus). Binele contribuie la o stare de bine, succes, suntem impartasiti astral sau la polul opus, culegem esecuri, primim fel de fel de canoane de pocainta, necazuri, suferinte, cresc datoriile karmice, suntem persecutati. In cea mai nobila manifestare, Dionysos ne indeamna spre o stare de echilibru, un control permanent al exceselor de orice fel, o permanenta ajustare a proportiilor, sa incepem sa rectificam sau sa schimbam forma a ceea ce am inceput in ultima perioada. Negativ, acest aspect poate simboliza si tot ce este haotic, periculos si neasteptat in legatura cu o multime de oameni( Rac). Nebunia lui Dionysos  amplifica conflictele, comportamentele salbatice, agresivitatea, violenta contra celor care se opun unui mod de viata diferit, dusmanii puternice, controverse, actiuni distructive. Fiti foarte atenti in aceasta perioada, cuvintele, ura, dusmania, pot imbata peste masura, pot conduce la violente.

Luna eclipsata in Leu este de asemenea de mana cu Varuna. Numit dupa un vechi Dumnezeu hindus, Varuna guverneaza apele cerului si oceanele. El este uneori descris ca avand o mie de ochi cu care supravegheaza intreaga lume. Varuna mentine lucrurile in ordine corecta, stabileste dreptatea pentru cei implicati. El se refera la extinderea constiintei si a bucuriei la nivel cosmic, este justitia divina. Pedepseste minciuna, incalcarea promisiunilor dar ofera si nemurire. Acuma, aspectul de conjunctie Luna eclipsata si Varuna in Leu amplifica emotiile ce pot fi o sursa de putere sau o sursa de decadere. Putem vorbi de utilizarea rapida a oricarei situatii, imbunatatirea statutului social, o intalnirea neasteptata benefica evolutiei sufletului, obtinerea unor rezultate remarcabile, o intelegere puternica a scopului vietii, construirea unui drum nou in viata dar si nerabdare, mandrie exagerata, activitati distructive, relatii care se incheie brusc.

Opozitia Eclipsei de Luna cu Mercur in Capricorn poate accentua temerile legate de tot ce are structura, granita in viata noastra, putem vorbi de exprimari dificile, rigiditate accentuata, refuzul de a vedea ca apa inghetata este tot apa doar ca se exprima altfel, intr-o alta forma. Acuma, “Toma necredinciosul” primeste dovada sau la polul opus va continua sa se opuna la tot ce este nou.

Viitorul nu este ceva care apare din haos, prin cine stie de legi misterioase. Noi suntem direct raspunzatori de viitorul nostru prin ceea ce construim zi de zi, prin atitudinea noastra mentala, prin convingerile si relatiile pe care le intretinem. O serie repetata de nereusite nu inseamna neaparat o soarta rea ci mai degraba un semn ca atitudinea folosita in abordarea acelor experiente trebuie schimbata. Iar aceasta Eclipsa aduce energia, puterea dar si inspiratia pentru a face schimbarile de care avem nevoie. Este o oportunitate de a privi viata dintr-o perspectiva cu totul noua.

Sa fiti binecuvantati!

Adriana Tudosa

You may also like

6 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.