ECLIPSA PARTIALA DE LUNA IN SAGETATOR-5 IUNIE 2020, ORA 22:13, ORA ROMANIEI–“ATI SARIT CALUL!”

“Fiindca Dumnezeu a inchis pe toti oamenii in neascultare, ca sa aiba indurare de toti. O, adancul bogatiei, intelepciunii si stiintei lui Dumnezeu! Cat de nepatrunse sunt judecatile Lui si cat de neintelese sunt caile Lui!” Romani 11

O Eclipsa de Luna este de fapt o Luna Plina ce binecuvanteaza prin daruri, repara sau constrange prin fel de fel de intorsaturi sortite. Este bina sa stim ca o Eclipsa de Luna este o Luna Plina mai puternica cu efecte de durata, emotiile sunt sporite, ceva vine in lumina in acest moment si daca vom fi atenti la aceste emotii ale noastre cu siguranta ne putem da seama ce trebuie sa modificam, sa eliminam sau sa adaugam vietii noastre pentru a ne simti bine.  Cuvantul Eclipsa inseamna “ a abandona, a pleca, a disparea, a depasi ceva si pe cineva, a pleca pe furis, a depasi prin merite si prin valoare, a pieri”. Acuma, putem experimenta o parte din definitia eclipsei, suntem fortati sa eliberam si sa vindecam ranile adanci, sa depasim temerile vechi, sa depasim modelele relationale vechi care ne afecteaza sinele nostru divin.

In ziua de 5 iunie 2020 se formeaza o Eclipsa partiala de Luna in Sagetator, adica Luna pe gradul 15:34 Sagetator este in opozitie cu Soarele pe gradul 15:34 Gemeni in apropierea Nodurilor Lunare –Nodul Sud pe gradul 29:05 Sagetator in opozitie cu Nodul Nord pe gradul 29:05 Gemeni. Este o Eclipsa de Luna asociata cu Nodul Sud lunar in Sagetator ce va forta eliberarea noastra de tot ceea ce ne tine pe loc, fie ca vorbim de o relatie, de un loc de munca, de o credinta, de o speranta, de o durere in suflet. Nodul Sud Lunar nu are cea mai buna reputatie in astrologie, are o reputatie saturniana indicand adesea restrictii de tot felul, obisnuite, greseli repetitive, pierderi, teama.

Despre ce ne vorbeste Nodul Sud in Sagetator(trecutul)?
Despre interactiune sociala, credinta, comunicare, moralitate, fiecare poate exagera cu sfintenia lui, fiecare detine adevarul lui si vrea sa fie ascultat, impunerea cu forta a unui adevar naste multe minciuni, o slaba sustinerea a celorlalti, lipsa de tact, pierderea libertatii, egou prea mare, lipsa capacitatii de a asculta pe ceilalti. Cu Nodul Sud in Sagetator tindem sa traim prea repede si sa ne temem ca ne pierdem libertatea daca ne oprim. Putem crede ca Dumnezeu trebuie sa aiba grija de toate problemele noastre dar este timpul sa ne aducem aminte ca trebuie sa facem si noi ceva, trebuie sa ne folosim de divinitatea din noi, trebuie sa muncim, sa comunicam cu cei din jurul nostru, sa invatam sa-i ascultam pe oameni.

Toate eclipsele de luna sunt “ Luni Pline”  ce ne obliga sa gasim un echilibru intre energiile implicate.
Semnele Gemeni-Sagetator sunt opuse, ele au in comun aceeasi calitate, ele sunt semne mutabile. Semnul Gemeni este un semn de aer iar Sagetatorul un semn de foc dar ambele sunt mutabile, schimbatoare. Ambele semne sunt pozitive, masculine, curioase, oarecum sociale. Ambele semne se ocupa de puterea mintii dar in feluri diferite, daca semnul Gemeni crede mai mult in puterea mintii rationale, pamantesti, semnul Sagetator crede in puterea mintii subconstiente, in puterea mintii divine care nu greseste. Aici, ideile nobile, adevarul, diversitatea, principiile fundamentale ale vietii ( Sagetator) sunt frumoase dar ele trebuie sa devina parte din realitatea zilnica( Gemeni). Ambele semne se pot risipi  in mai multe directii iar aceasta Eclipsa de luna poate rasplati acest lucru.

Aerul Gemenilor intretine focul Sagetatorului dar cum focul trebuie tot timpul pazit pentru a nu produce pagube mari, acest aspect de opozitie are nevoie de reconciliere, ajustare, compromisuri. Eclipsa de Luna in Sagetator  amplifica dorinta de dreptate, adevar, legalitate dar si aventura intelectuala, intelepciune, clarvedere. Acuma “  adevarul  “ poate arde cumplit. Lectia importanta a acestui moment este gasirea unui echilibru intre cele doua energii care trag de noi in directii diferite, sa facem diferenta dintre ceea ce este util si informatiile care creeaza conflicte, care ne inseala. Eclipsa de Luna in Sagetator poate sa ne ajute sa vedem imaginea de ansamblu a unei experiente, taie iluziile, smecheriile, minciunile, si ne conecteaza cu adevarul gol, golut. Ne ajuta sa identificam conceptiile, ideile, stirile gresite, amintindu-ne ca lipsa unei comunicari clare, sincere si corecte conduce la conflicte. Totul este despre  adevar si libertate. Putem culege roadele actiunilor naive, riscante iar aventura printre nori se sfarseste in mai mute feluri( mutabilitatea semnului sagetator). De asemenea, acest moment astral poate crea destula nesiguranta, indoieli, teama, sensibilitate extrema. Pot fi dezvaluite si  informatii pretioase legate de strainatate, calatorii in strainatate, negocieri in strainatate, invatamant superior, legislatie, functionarea sistemului judiciar, religie, comert cu tari straine. Indiferent de provocari, trebuie sa fim indrazneti, sa credem in scopul divin al vietii noastre, sa credem in maretia fiintei noastre, sa urmam ceea ce bunul Isus ne spune: “..In lume veti avea necazuri; dar indrazniti, Eu am biruit lumea.”Ioan 16:33

Eclipsa de Luna in Sagetator activeaza axa XII-VI, o axa a limitarilor si sanatatii si poate aduce probleme legate de munca, de serviciu, rutine, trecut dar si de sanatate. Casa XII este numita adesea si casa in care dam socoteala pentru tot ce am fost si am facut si decidem ce trebuie sa facem in continuare. Aici ne confruntam cu necazurile, restrictiile, suferintele si secretele pe care le pastram in noi insine si care vin atat de la faptele noastre cat si de la faptele celorlalti. In cele din urma, ne confruntam si cu soarta noastra: karma-culegem ce am semanat. Aici ne intalnim cu rezultatele a tot ceea ce am facut.

Casa XII vorbeste despre aspectele nevazute, necunoscute din viata noastra, din sufletul nostru, vinovatii, minciuni, manipulari, secrete, planuri facute in spatele usilor inchise, iar Eclipsa de Luna in Sagetator le aduce in lumina.

Multi spun “ nu ma vede nimeni”, ce daca fac asta, dar Eclipsa de Luna in Sagetator si in casa XII este ca un radar care depisteaza vinovatii, da jos masca fiecaruia. Acuma intelegem ca Dumnezeu vegheaza in mod continuu asupra omenirii. Nicaieri, in intreaga creatie, nu vom gasi un loc unde sa ne ascundem de Dumnezeu. Prin Duhul Sau cel Sfant, prezenta lui Dumnezeu se intinde in fiecare coltisor al universului, dar si in inimile oamenilor:

“Domnul este in templul Lui cel Sfant, Domnul Isi are scaunul de domnie in ceruri. Ochii lui privesc si pleoapele Lui cerceteaza pe fiii oamenilor.” (Psalmul 11:4)

Cu Eclipsa de luna in  casa XII ne dam seama de omniprezenta lui Dumnezeu, nimic nu-I scapa atentiei Sale si pentru ca este drept, nu poate sterge cu buretele pacatele noastre. Eclipsa in casa  XII ne reaminteste ca viata nu este o poveste perfecta ci mai degraba un sir de experiente prin care mai dam rateuri, exageram, ne facem iluzii,  suntem pedepsititi, repetam anumite experiente, evoluam si crestem.Dar tot casa XII este si despre milostenie, bunatate, iertare. Planul creatiei lui Dumnezeu se respecta pas cu pas, facem parte din acest plan iar aceasta Eclipsa de Luna  vine cu corectii, re-asezari pe drumul care sa duca la implinire vointa cereasca si nu vointa omeneasca. Pentru unii influenta eclipsei poate fi subtila in timp ce pentru altii poate fi destul de intensa indicand noi, schimbari radicale , stiri neasteptate, surprize de tot felul.

Soarele in Gemeni in fuziune cu Nodul Nord in Gemeni in opozitie cu Luna in Sagetator si Nodul Sud in Sagetator sunt blocate intr-o configuratie dinamica( careu in T) cu Marte pe gradul  15:52 Pesti. Un careu in T ridica tensiunea Eclipsei lunare la un nivel maxim. Exista un potential imens pentru calamitati naturale, confruntari explozive, separari brutale. Acest aspect mareste instabilitatea, tensiunea, se cauta o schimbare, apare dorinta de noi conditii de existenta. Planeta focar este punctul dinamic al acestei configuratii, ofera o solutie pentru criza creata. Marte ca si focar al acestui aspect astral poate lucra la nivel inferior ca o furtuna violenta in familie, cariera, imagine profesionala, autoritati, sefi, munca, finante. Acest aspect agita lucrurile, chiar si o suparare nesemnificativa poate declansa o izbucnire emotionala teribila si ar trebui sa nu luam lucrurile prea personal. Ego-ul este mult mai sensibil decat de obicei si nu tolereaza nimic iar critica declanseaza razboiul. In orice caz, acest aspect cere de la noi sa analizam daca merita acest razboi si sa ne aparam doar daca este necesar. Sentimentele noastre conteaza si ele ne pot ajuta sa vedem directiile noi. Cu toate acestea, deziluziile noastre pot fi la fel de puternice si ne pot face sa actionam in pripa, sa fortam lucrurile. Ar trebui sa evitam impusivitatea ca forma de manifestare in aceasta perioada deoarece se poate intoarce impotriva noastra si ne poate palmui destul de dur. Vom fi obligati sa recunoastem discrepanta dintre ceea ce am gandit si ceea ce am primit. In ciuda tuturor blocajelor, atasamentelor, trebuie sa fim corecti si sa recunoastem unde am gresit, unde am sarit calul( Sagetator). Vocea divina a Eclipsei de Luna in Sagetator ne spune:” ATI SARIT CALUL!”. Este timpul unor corectii cu sau fara voia noastra in toate domeniile de viata in care s-a sarit calul(Sagetator): conspiratii, comunicare, documente, munca, proiecte de munca, rutine zilnice, sa fii in slujba celor multi, angajat si angajator, planuri secrete, abuzuri, finante, inchisori, spitale, institutii, azil si orice spatiu care inhiba libertatea, dusmani secreti si treburi clandestine.

Intreaga sedinta cosmica este condusa de Jupiter retrograd in Capricorn in casa I ce vorbeste despre reinventarea noastra din toate punctele de vedere, fizic, mental, spiritual, relational. In conditii normale, Jupiter este furnizorul de intelepciune, inteligenta, fericire. In timpul retrogradarii, Jupiter este mai apropiat de Pamant, este foarte stralucitor iar energiile lui sunt mult mai intense fiind necesar un efort mai mare din partea noastra in integrarea acestor energii si, pana realizam asta, putem avea destule dificultati. Este un timp in care energia lui Jupiter accentueaza corectitudinea morala, repararea nedreptatilor, abuzului de putere, sanctionarea actiunilor ilegale, repararea erorilor datorate unei estimari gresite, a unui avant bine intretinut de energia lui Jupiter in mers direct. Trebuie sa avem incredere ca totul lucreaza in favoarea noastra, chiar si raul este adesea un bine necesar.

Aceata Eclipsa de Luna destul de provocatoare ne spune ca lucrurile bune nu se manifesta intotdeauna ca si experiente placute. Uneori, binele poate veni sub forma de adversitate sau de probleme, Dumnezeu poate folosi circumstantele dificile pentru binele nostru, asa cum ne spune si versetul din Romani 8:28: “De alta parte, stim ca toate lucrurile lucreaza impreuna spre binele celor ce Il iubesc pe Dumnezeu, si anume spre binele celor ce sunt chemati dupa planul Sau”.

Sa fiti binecuvantati!

Adriana Tudosa

You may also like

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.