ECLIPSA PARTIALA DE LUNA IN GEMENI -30 NOIEMBRIE 2020, ORA 11:29, ORA ROMANIEI–CULEGEM CE AM SEMANAT ….

“ Omul bun scoate lucruri bune din vistieria buna a inimii lui; dar omul rau scoate lucruri rele din vistieria rea a inimii lui.
Va spun ca, in ziua judecatii, oamenii vor da socoteala de orice cuvant nefolositor pe care-l vor fi rostit.
Caci din cuvintele tale vei fi scos fara vina, si din cuvintele tale vei fi osandit.”Matei 12:35-37

Pe 30 noiembrie 2020 se formeaza o Eclipsa partiala de Luna in Gemeni, , adica Luna pe gradul 8:38 Gemeni este in opozitie cu Soarele pe gradul 8:38 Sagetator in apropierea Nodurilor Lunare –Nodul Nord pe gradul 19:54 Gemeni in opozitie cu Nodul Sud pe gradul 19:54 Sagetator.

Eclipsele reprezinta adesea puncte de cotitura sau momente critice in viata noastra. Este bina sa stim ca o Eclipsa de Luna este o Luna Plina mai puternica cu efecte de durata, emotiile sunt sporite, ceva vine in lumina in acest moment si daca vom fi atenti la aceste emotii ale noastre cu siguranta ne putem da seama ce trebuie sa modificam, sa eliminam sau sa adaugam vietii noastre pentru a ne simti bine.  Cuvantul Eclipsa inseamna “ a abandona, a pleca, a disparea, a depasi ceva si pe cineva, a pleca pe furis, a depasi prin merite si prin valoare, a pieri”. Acuma, putem experimenta o parte din definitia eclipsei, suntem fortati sa eliberam si sa vindecam ranile adanci, sa depasim temerile vechi, sa depasim modelele relationale vechi care ne afecteaza sinele nostru divin.

Toate eclipsele de luna sunt “ Luni Pline”  ce ne obliga sa gasim un echilibru intre energiile implicate.
Semnele Gemeni-Sagetator sunt opuse, ele au in comun aceeasi calitate, ele sunt semne mutabile. Ambele semne se ocupa de puterea mintii dar in feluri diferite, daca semnul Gemeni crede mai mult in puterea mintii rationale, pamantesti, semnul Sagetator crede in puterea mintii subconstiente, in puterea mintii divine care nu greseste.
Semnul Gemeni este despre comunicare, dialog, comunitate locala, aici si acum si despre conectarea punctelor de vedere. Gemenii sunt curiosi si flexibili si cauta activ ideile noi. Se cufunda in societate pentru a obtine noi puncte de vedere. Cu o curiozitate sanatoasa si o abordare pozitiva a vietii si a altor oameni, Gemenii imbratiseaza ideile si experientele noi fara a sta prea mult pe ganduri, chiar daca acestea nu indeamna spre adevarul problemei. Umbra semnului Gemeni poate include barfa, fixarea pe detalii inutile, dualitate, denaturarea adevarului, imprastierea energiei in prea multe directii. Sagetatorul este un semn de foc preocupat de adevar, libertate, expansiune, credinta. Cautand intotdeauna noi orizonturi, acest semn este inzestrat cu intuitie, spontaneitate si credinta in sine. Cu semnul Sagetator, cautarea Adevarului si a Legii Cosmice este primordiala.
Umbra semnului Sagetator poate include aroganta, lipsa unui scop, lipsa de tact si impunerea cu forta a adevarului lui in detrimentul ideilor noi sau al sentimentelor altora, lacomie, fara restrictii, fara responsabilitati.

Daca Luna in Gemeni pastreaza vechile noastre modele de gandire, Soarele in Sagetator, prin lumina trimisa spre luna, ne poate forta sa vedem unde ne amagim, unde incercam sa spunem “ merge si asa”, unde suntem pacaliti, ademeniti de teorii false, de lideri falsi, de sefi fara valoare, de povesti inselatoare.
Cu semnul gemeni, un semn mutabil, vorbim despre “alegeri” si aceasta eclipsa de luna (o luna plina puternica) poate fi apogeul “ alegerilor “ noastre din trecut. Semnul Gemenii este si semnul informatiei / comunicarii, astfel incat eclipsa ar putea aduce mari dezvaluiri, oportunitati de a vedea pe propria piele ce se intampla atunci cand credem povestile, fictiunile celorlalti fara a incerca sa le trecem prin filtru nostru mental. Este timpul sa vedem adevarul si sa nu ne lasam iarasi pacaliti, ademeniti, acceptand astfel sa traim in minciuna. Avem doua optiuni, fie refuzam sa gandim cu mintea noastra, refuzam adevarul si ramanem sa traim in povestile create de altii, fie incepem sa spunem stop povestilor create de ceilalti si gandim cu mintea noastra tot ceea ce intampla in viata reala.
Competentele semnului Gemeni tin de comunicare, asa ca, aceasta Eclipsa  ne ajuta sa clarificam problemele aparute in viata noastra, in mediul in care traim, muncim, in relatiile apropiate. Documentele, actele, sunt tot o forma de comunicare, deci, aceasta lunatie poate face lumina in tot ceea ce este nedrept, ascuns, viciat.
Ganditi-va inainte de a vorbi dar cu siguranta vorbiti! Este important sa ne spunem punctele de vedere in mod clar si calm.     “Sa nu taci cand se vorbeste despre rau caci Adevarul ca si razele de soare lumineaza totul.” Toth

Intr-un fel, o Eclipsa de Luna poate fi privita ca o lege a karmei care functioneaza neintrerupt, primim ceea ce dam, este o lege universala aplicata tuturor, nimeni nu poate fugi de aceasta lege.
Si cred ca a venit timpul sa constientizam acest lucru, sa incepem sa fim profesorii gandurilor noastre, cuvintelor noastre, sa propagam binele prin tot ceea ce gandim si vorbim, este un prim pas catre armonizare, pace in suflet.

Marea provocare adusa de aceasta eclipsa vine prin aportul Nodului Nord in Gemeni( ceea ce ar trebui sa facem)  ce ne cere sa vedem lumea dintr-o perspectiva simpla, de bun-simt, sa facem ceva concret in loc sa filosofam la nesfarsit. Este timpul sa invatam arta dialogului, arta conversatiei, sa ne stapanim aroganta. Asadar, lucrurile simple devin cele mai grele in aceasta perioada dar marea lectie a acestui moment este despre simplitate, o cheie a linistii, o dieta a sufletului, o refacere a legaturii cu Dumnezeu. Trebuie sa trecem dincolo de crusta inselatoare a lucrurilor si sa ne bucuram de bogatiile nebanuite ale simplitatii. Isus este iubit si admirat pentru simplitatea Sa, deoarece El prezinta adevarul divin in cuvinte simple dar care ne ating sufletul. Slava lui Isus a stat in simplitatea Sa.
A venit timpul sa invatam sa fim simpli, Dumnezeu ne vrea simpli, ne iubeste simpli. Asta nu inseamna ca renuntam la progres, la dezvoltarea noastra, la starea noastra naturala, la familiile noastre, la munca noastra, ci, e musai sa renuntam la anumite practici inutile, la deprinderi egoiste, la materialismul pronuntat, la dorinta de a strange orice, la lupte acerbe pentru putere, la mandrie si vanitate. Noi suntem cei ce complicam lucrurile, alegand cai intortocheate de a rezolva orice problema.
Dar simplitatea este o conditie esentiala pentru a pastra legatura cu Dumnezeu si care ne da principiile si rezolvarile cele mai simple pentru orice fel de problema. El a creat totul simplu iar noi trebuie sa revenim la ceea ce EL ne-a oferit.

“Numai iata ce am gasit: ca Dumnezeu a facut pe oameni fara prihana, dar ei umbla cu multe siretenii.” Eclesiastul 7:29

Eclipsa de Luna in Sagetator activeaza axa IV-X, o axa ce vorbeste despre familie, parinti, radacini, camin, tara, iubire de tara, patriotism,  cariera, statut social , viata sociala, ambitiile lumesti. Cum cele doua Luminarii sunt in opozitie, se streseaza reciproc, Soarele slabit in casa X poate amplifica problemele in plan profesional, sefii pot simti nevoia de a fi “ mai sefi decat de obicei “ retezand astfel ambitiile celorlalti. Luna slabita in casa familiei poate genera dezordine in camin, schimbari probabile in viata de familie,  certuri cu parintii, vorbele pot construi sau narui imperii, deci mare atentie. Casa IV este legata de radacinile noastre, neam, tara, karma de familie iar aceasta Eclipsa in Gemeni in casa IV poate fi legata de vesti emotionale legate de membrii familiei, un final al unor plati karmice fata de cei din familie. O Eclipsa de Luna in  casa IV accentueaza platile karmice legate de familie, neam, tara, poate aduce teste destul de grele, sfarsituri de plati karmice, cearta in familie, cu parintii, schimbari de locuinta fortate, atmosfera apasatoare in mediul familial. Blocajele adunate in ultimile sase luni(de la luna noua in gemeni din 20 mai 2020) tin de comunicare, dificultate in exprimare, invatamant, comunitati locale, calatorii scurte, rivalitati nesanatoase, revolta impotriva propriei culturi, sete de putere, trairi ilogice, experiente din copilarie, relatia cu mama, comportament imatur al parintilor, agresiune verbala a unuia din parinti, abuzuri materne psihologice, rautate impotriva propriilor copii, comportament gresit al parintilor.
Dar tot ceea ce la inceput pare greu, apasator, nedrept, greu de acceptat, forteaza decizii importante, asa ca eclipsa nu este neaparat rea ci doar arata ca lucrurile pot fi facute si altfel. Acuma, intuitia, vocea sufletului, este imensa, folositi-va de ea, lasati-va ghidati de ea, stie cel mai bine calea. . Asa putem vedea si intelege mai mult decat am fi gandit vreodata, asa putem descoperi informatii greu de obtinut altfel.

In timpul unei Eclipse suntem in “ intuneric”dar frumusetea acestei energii consta in aceea ca putem primi acele informatii privind situatiile blocate din viata noastra. Este o oportunitate karmica de a privi aceste situatii de viata dintr-o perspectiva noua, este important sa ramanem deschisi pentru informatiile noi care vin . Lucrurile bune nu se manifesta intotdeauna ca si experiente placute. Uneori, binele poate veni sub forma de adversitate sau fel de fel de probleme, Dumnezeu poate folosi circumstantele dificile pentru binele nostru.

Cu o Eclipsa de Luna, culegem ce am semanat fara nici un control din partea noastra, liberul arbitru este redus la minim. Indiferent de greutati, trebuie sa intelegem ca ele au un rol educator in viata noastra si sa incercam sa le intelegem si sa trecem peste ele. O stare pozitiva, rasul, acceptarea rolului divinitatii in tot ce se intampla in viata noastra, inalta spiritul si invoca atentia, binecuvantarea lui Dumnezeu.

Emotiile intense asociate cu acest moment de eclipsa pot actiona ca un ceas desteptator in special pentru Gemeni, Sagetatori, Fecioare, Pesti(cei nascuti in jurul datei de 30 mai, august, noiembrie,  1 martie),

Repetati cat puteti de des: Doamne, in toate intamplarile neprevazute nu ma lasa sa uit ca totul este trimis de Tine… Doamne, lumineaza-mi mintea si inima ca sa pricep vesnicele si neschimbatele Tale legi, care carmuiesc lumea, pentru ca eu, pacatosul Tau rob, sa-Ti pot sluji Tie asa cum trebuie si sa pot sluji asa cum trebuie aproapelui. Nu am alta dorinta in afara de aceea de a face voia Ta. Invata-ma sa ma rog. Roaga-Te singur in mine. Amin.

Sa fiti binecuvantati!

Adriana Tudosa

You may also like

6 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.