MERCUR RETROGRAD IN LEU/RAC SI ZODIILE– 8 IULIE-1 AUGUST 2019

Timp de trei saptamani, Mercur retrograd ne permite sa vedem si sa experimentam anumite lucruri dintr-o perspectiva cu totul diferita. Pentru a putea merge inainte trebuie totusi mai intai “sa mergem in trecut si sa clarificam lucrurile”. Nu trebuie uitat ca Mercur este “ghidul sufletului “ iar perioada de retrogradare ne poate arata calea catre sufletul nostru(Rac).

Simbolul Sabian pentru gradul 5 Leu, gradul de pe care Mercur isi incepe miscarea aparent retrograda: “Formatiuni de stanca domina un canion abrupt.” Acest simbol este in acord deplin cu mesajul lui Mercur retrograd care ne “ prinde la mijloc”,ne prinde intre o stanca si un loc greu care nu ofera securitate. De aceea, timp de trei saptamani nu trebuie sa ne grabim, sa cautam solutia adecvata inainte de a sari. Se vorbeste despre trecut aici( o stanca domina un canion abrupt), noi am creat aceste situatii grele in trecut iar acuma trebuie sa le rezolvam, rabdarea poate spune o poveste total diferita. Acest simbol scoate in evidenta greutatile create de unele alegeri importante din trecut care au fost facute ca “ o aruncare in gol”. Trebuie sa invatam de la natura, sa invatam cum functioneaza Natura, asa ne readucem aminte ca exista o intelepciune eterna si divina la care ne putem reconecta si noi. In umilinta noastra, trebuie sa acceptam limitele mintii noastre pamantesti si sa incercam sa dam voie intelepciunii eterne si divine sa ne ajute. Doar asa, putem crea situatii solide in viata noastra, doar asa putem trece cu bine peste crizele existentiale, doar asa putem face fata tuturor pericolelor.

Simbolul Sabian pentru gradul 24 Rac, gradul final al miscarii retrograde a lui Mercur:” O femeie si doi barbati naufragiaza pe o insula mica”. Este imens acest simbol care ne cere sa invatam sa cautam siguranta in interiorul nostru, in subconstientul nostru, in intelepciunea eterna si divina ascunsa in noi, ea ne poate hrani cu tot ceea ce avem nevoie.

Capricornii, Racii, Balantele, Berbecii nascuti in ultima decada a semnului dar si Leii, Varsatorii, Taurii si Scorpionii, nascuti in prima decada a semnului, vor simti din plin influenta lui Mercur retrograd. Gemenii, Fecioarele, vor simti din plin orice perioada a lui Mercur retrograd.

Acest horoscop facut in functie de energizarea caselor astrologice (domeniile din viata noastra ) de catre Mercur retrograd este mai  precis pentru cei care isi cunosc semnul ascendentului, deci, daca va cunoasteti semnul ascendentului, cititi intai horoscopul pentru ascendent si apoi pentru semnul soarelui.

BERBEC /ASCENDENTUL IN BERBEC

Mercur retrograd in semnele Leu/ Rac va viziteaza casa iubirii, copiilor, creativitatii personale, familie, radacinile voastre iar confuzia in comunicare in aceste directii chiar nu trebuie sa va mire. Este o perioada de revizuire a legaturilor romantice, a relatiilor cu copii, a proiectelor creative, a modului de folosire a energiei mentale si creative. Mandria creeaza destule probleme acuma, incercati toleranta fata de defectele celuilalti, invatati ca nimeni nu este perfect aici pe pamant, axati-va mai mult pe corectarea defectelor voastre. Evitati toate preocuparile speculative cel putin in aceasta perioada. Nu ignorati  problemele, chiar minore de sanatate, evitati discutiile aprinse la locul de munca, nu luati decizii importante legate de munca deoarece ele vor fi modificate in septembrie. Mercur guverneaza casa gandirii practice, a fratilor, vecinilor dar si casa muncii, colegilor, sanatatii, in consecinta pot aparea unele probleme si in aceste domenii din viata voastra care trebuiesc rediscutate, rearanjate, redirectionate. Abordati cu multa intelepciune comunicarea cu colegii, cu sefii, pot aparea  “ probleme din trecut “ in acest domeniu, probleme pe care trebuie sa le reexaminati, catalogati, etichetati. Atentie la sanatate.
Mercur guverneaza si casa gandirii practice, a fratilor, cum comunicati, rude,  in consecinta pot aparea unele probleme si in aceste domenii din viata voastra care trebuiesc rediscutate, rearanjate, redirectionate. Nu uitati ca Mercur retrograd scoate la iveala tot ce este ascuns. Goliti-va mintea de dusmanii, rautati, intelegeti ca singura putere se afla in gandurile voastre iar cand gandurile voastre sunt pozitive, puterea lui Dumnezeu le insoteste.

TAUR / ASCENDENTUL IN TAUR

Cu Mercur retrograd in semnele Leu/Rac, este posibil sa va concentrati atentia mai mult asupra casei, vietii personale si a parintilor, rude. Poate fi un moment bun pentru renovare dar nu este momentul cel mai bun (adica cel mai usor) pentru a va schimba casa, pentru a va muta intr-o casa noua. Problemele legate de familie, casa, parinti, afaceri in familie, nerezolvate in trecut, pot reveni in aceasta perioada fiind cel mai bun timp pentru a gasi o solutie, pentru a gasi o cale de impacare. Este o perioada buna pentru a face pace cu trecutul vostru, cu problemele din copilarie, cu parintii, cu rudele voastre, cu un frate, o sora. Fiti atenti la cumparaturi, in calatorii. Fiti foarte atenti la cuvintele voastre in aceasta perioada, va pot deveni prieteni sau dusmani. Deoarece Mercur guverneaza domeniul banilor obtinuti prin talente personale dar si domeniul iubirii, speculatii, copii, si in aceste domenii pot aparea unele provocari. Este cea mai buna perioada pentru a invata sa aveti mai multa incredere in valoarea voastra, in ceea ce sunteti cu adevarat. Nu uitati ca Mercur retrograd scoate la iveala tot ce este ascuns. Goliti-va mintea de dusmanii, rautati, intelegeti ca singura putere se afla in gandurile voastre iar cand gandurile voastre sunt pozitive, puterea lui Dumnezeu le insoteste.

GEMENI / ASCENDENTUL IN GEMENI

Orice perioada de retrogradare a lui Mercur este foarte importanta pentru voi deoarece este ghidul vostru astral. Iar Mercur retrograd in Leu/ Rac vine cu lectii legate de mandrie, functii importante, comportament, actiuni personale, dispute cu rudelele, cu vecinii. Este posibil sa pierdeti anumite scrisori, documente, puteti fi destul de neclari in modul de folosire a unor cuvinte, puteti da unele mesaje confuze celor apropiati, puteti primi mesaje neclare, puteti sa intelegi gresit anumite cuvinte, deci atentie. Este un timp in care atentia la documente, cuvinte, drumuri, cumparaturi, trebuie sa fie destul de mare deoarece puteti pierde lucruri, documente, puteti sa va pacaliti la cumparaturi, puteti sa aveti unele greutati cu masina. Modul de gandire , sistemul nervos sunt sub influenta acestei energii puternice ,”cuvintele “ va pot deveni prieteni sau dusmani, Atentie la masina daca conduceti, verificati-va masina ( acte ,ulei, apa , cauciucuri). In comunicarile personale, argumentele voastre pot fi cam difuze, nu faceti promisiuni pe care nu le puteti respecta, nu spuneti  da atunci cand vreti sa spuneti nu si invers. Ar trebui sa  fiti atenti la toate deciziile referitoare la bani si cum va cheltuiti banii. Mercur este si planeta familiei voastre, in consecinta, lucrurile gresite aparent ingropate legate de familie, casa, afaceri imobiliare, vor fi reinviate si trebuiesc rezolvate. Goliti-va mintea de dusmanii, rautati, intelegeti ca singura putere se afla in gandurile voastre iar cand gandurile voastre sunt pozitive, puterea lui Dumnezeu le insoteste.

RAC / ASCENDENTUL IN RAC

Mercur retrograd in Leu/Rac are o influenta deosebita in viata voastra si va verifica portofelul, contul bancar, valoarea personala. Este cel mai bun timp pentru a reflecta la anumite investitii deoarece puteti sa revizuiti un plan de afaceri, sa va ganditi cum sa va valorificati mai bine talentele personale, sa intelegeti mai clar ce talente trebuie sa dezvoltati in viitor pentru a face bani. Ar trebui sa  fiti atenti la toate deciziile referitoare la bani si cum va cheltuiti banii. Este cea mai buna perioada sa va ganditi la ceea ce este cu adevarat de valoare in viata voastra , ce vreti cu adevarat, ce credeti ca merita eforturile voastre. Evitati achizitiile majore, examinati cu atentie conturile bancare, chitantele financiare, bonurile la cumparaturi. Deoarece Mercur guverneaza casa fratilor, rudelor, calatoriilor scurte dar si casa secretelor, karmei, puteti intalni in urmatoarea perioada destula confuzie, ganduri amare legate de aceste directii, pot iesi in lumina anumite secrete, pot aparea in prim plan  probleme legate de minciuna, fals, inselaciuni. Goliti-va mintea de dusmanii, rautati, intelegeti ca singura putere se afla in gandurile voastre iar cand gandurile voastre sunt pozitive, puterea lui Dumnezeu le insoteste.

LEU / ASCENDENTUL IN LEU

Mercur retrograd in semnele Leu/Rac va poate incurca dar si descurca anumite actiuni personale, anumite greseli din trecut. Greselile in relatiile voastre, in planurile personale, sunt evidentiate acuma cu rolul de a le rezolva. Veti intelege mai bine ca mandria exagerata merge tot timpul in fata caderii. Atentie la modul de comunicare cu partenerul, cu asociatul, aici pot aparea destule neclaritati, se pot intelege gresit anumite vorbe, atentie la ce semnati intr-un parteneriat, atentie la ce semnale primiti de la corpul vostru, atentie la sanatate. Luati in considerare o schimbare a imaginii pe care o aratati celor din jur, asteptati sa treaca aceasta perioada de trei saptamani si daca nu sunteti multumiti de voi , schimbati-va look-ul, tunsoarea, modul de a va imbraca, modul de a comunica. Nu sunteti singuri pe scena, ea nu a fost construita doar pentru voi, asta este marea lectie a voastra acuma. Mercur retrograd va cere sa invatati ca toti oamenii sunt pe aceeasi scena a vietii si sa invatati toleranta. Deoarece Mercur guverneaza casa banilor facuti prin valorificarea talentelor naturale dar si casa prietenilor, sperante, protectori, in aceste directii pot aparea reevaluari a unor situatii de viata, ar trebui sa fiti atenti la toate deciziile referitoare la bani si cum va cheltuiti banii.Pot iesi in lumina unele secrete legate de o functie importanta obtinuta, pierduta. Goliti-va mintea de dusmanii, rautati, intelegeti ca singura putere se afla in gandurile voastre iar cand gandurile voastre sunt pozitive, puterea lui Dumnezeu le insoteste.

FECIOARA/ ASCENDENTUL IN FECIOARA

Mercur retrograd in semnele Leu/Rac accentueaza pentru voi si mai mult greselile trecutului, iubire, copii, afaceri secrete, karma ( datorii ale sufletului), proiecte de grup.Se poate vorbi de o energie destul de confuza care va poate complica existenta, va puteti insela sau puteti fi inselati, problemele trecutului va pot sacai intr-un mod continuu, mesajele primite le puteti interpreta eronat, deci atentie. Este cea mai buna perioada in care sa va ganditi la problemele vechi, la greselile voastre si sa veniti cu un plan de eliminare a bagajelor mentale construite in timp si care va fac rau.Pentru unii dintre voi aceasta perioada poate ingreuna comunicarea cu cei din jurul vostru dar in schimb s-ar putea sa deveniti mai constienti de vibratiile subtile, de prezenta divina. Fiti buni cu voi dar si cu cei din jurul vostru, iertati daca vreti sa fiti iertati. Probabilitatea de a fi intelesi gresit si de a intelege gresit anumite lucruri este foarte mare in cazul vostru in timpul lui Mercur retrograd deoarece vorbim de o miscare retrograda a guvernatorului vostru, de aceea va recomand multa atentie in ceea ce spuneti, in ceea ce semnati.Poate fi un timp al provocarilor in domeniul carierei, imagine publica, viata sociala, ambitii profesionale, confuzia poate aparea in comunicarea cu sefii, cu partenerii, cu oamenii ce detin o anumita putere sociala. Goliti-va mintea de dusmanii, rautati, intelegeti ca singura putere se afla in gandurile voastre iar cand gandurile voastre sunt pozitive, puterea lui Dumnezeu le insoteste

BALANTA / ASCENDENTUL  IN BALANTA

Mercur retrograd in semnele Leu/Rac anunta ca a venit timpul sa faceti curatenie in relatiile voastre de prietenie, in cariera voastra, in ambitiile profesionale, sa eliminati conexiunile care nu va mai servesc sau care va tin blocati prin fel de fel de idei invechite. Pot aparea neintelegeri cu un prieten, cu un grup de prieteni, cu copii, puteti vedea destul de clar in aceasta perioada cine va este prieten si cine nu, pe cine puteti conta. Pot fi rupte anumite prietenii, pot fi amanate anumite intalniri, pot aparea in viata voastra prieteni din trecut.Nu luati decizii legate de cariera, nu va schimbati cariera acuma, fiti mai atenti in comunicarea cu autoritatile,cu sefii, puteti descoperi anumite lucruri ce va pot fi de folos in viitor.
Mercur guverneaza casa studiiilor mari, calatorii, credinta, lege, strainatate dar si casa secretelor, legaturi karmice cu copii, in consecinta pot aparea provocari si in aceste domenii din viata voastra. Atentie in calatorii, pot aparea in lumina unele secrete legate de trecutul vostru care pot cauza greutati destul de mari. Poate fi un timp al provocarilor legate de aspectele juridice, invatamant, legi, drumuri, calatorii lungi, relatia cu strainatatea, cu strainii. Nu uitati ca Mercur retrograd in Leu scoate la iveala tot ce este ascuns. Goliti-va mintea de dusmanii, rautati, intelegeti ca singura putere se afla in gandurile voastre iar cand gandurile voastre sunt pozitive, puterea lui Dumnezeu le insoteste.

SCORPION/ ASCENDENTUL IN SCORPION

Mercur retrograd in semnele Leu/Rac  anunta o curatenie de vara in cariera voastra, in imaginea voastra publica, in credintele voastre, in ceea ce considerati adevarul vostru supreme, in relatia cu strainii. Poate aduce destula confuzie in casa carierei, in viata sociala, in comunicarea cu sefii, cu colegii. Nu este cel mai bun timp pentru luarea unei decizii referitoare la schimbarea carierei. Incercati sa fiti cat mai clari in comunicarea cu sefii, cu partenerii, cu familia, cu parintii. Rabdarea si o abordare prudenta chiar sunt necesare in aceste trei saptamani. Folositi acest timp pentru a va analiza realizarile si esecurile profesionale. Unele proiecte  incepute, unele idei privind schimbarea locului de munca dar si a statului social pot cunoaste modificari, poate fi o adevarata inversare a ceea ce ati gandit, a ceea ce ati visat sa schimbati in cariera voastra . Nu uitati ca Mercur retrograd  scoate la iveala tot ce este ascuns in domeniul carierei, vietii sociale, iubire, copii, creativitate personala. Lasati mandria deoparte, invatati despre toleranta, iubire neconditionata. Utilizati aceasta perioada a lui Mercur retrograd pentru a vedea daca sunteti multumiti de cariera voastra, de relatia cu sefii vostri, aveti grija de activitatile din trecut pe care nu le-ati finalizat, fiti mai atenti cum comunicati la locul de munca. Mercur retrograd in Rac va cere sa invatati despre toleranta si iubire,  sa va conduceti viata dupa legile divine si nu dupa propriile legi.
Deoarece Mercur guverneaza casa banilor partenerului, a creditelor, banii unui contract semnat, viata intima dar si casa prietenilor, relatii ciudate, copiii celorlalti, pot aparea si in aceste domenii destule incurcaturi. . Nu uitati ca Mercur retrograd scoate la iveala tot ce este ascuns.
Goliti-va mintea de dusmanii, rautati, intelegeti ca singura putere se afla in gandurile voastre iar cand gandurile voastre sunt pozitive, puterea lui Dumnezeu le insoteste.

SAGETATOR / ASCENDENTUL IN SAGETATOR

Pentru voi, Mercur retrograd in semnele Leu/Rac poate incurca drumurile voastre, poate strica anumite relatii cu strainatatea, poate sa va faca sa renuntati la anumite cursuri, calatorii, vacante, pot aparea in prim plan provocari legate de anumite aspecte juridice. Secretele si lucrurile ascunse legate de afaceri, putere, banii partenerului de viata, relatii triunghiulare, planuri de manipulare, pot fi dezvaluite acuma. Mercur va va invata ca razbunarea si ura se intorc impotriva celui care le da viata.
Nu este cel mai bun timp pentru decizii importante, incercati sa aveti mai multa rabdare cu detaliile unei idei marete.  Tot ce tine de morala, etica, adevar, credinta in viata voastra sunt in vizorul acestei energii, deci mare atentie. Fiti pregatiti pentru intarzieri, obstacole in planurile voastre de calatorii. Pot aparea in prim plan provocari legate de anumite aspecte juridice. Nu este cel mai bun timp sa luati decizii, sa intrerupeti anumite cursuri, sa rupeti anumite relatii, parteneriate cu strainatatea. Atentie mare la drumuri, la cum conduceti masina. Mercur guverneaza casa partenerului dar si casa carierei, vietii sociale, in consecinta pot aparea provocari si in aceste domenii din viata voastra. Confuzia poate aparea in comunicarea cu sefii, cu partenerii, cu copii, cu oamenii ce detin o anumita putere sociala. Pot iesi in lumina anumite secrete legate de partener, asociat, avocat, cariera, seful vostru. Nu uitati ca Mercur retrograd scoate la iveala tot ce este ascuns. Goliti-va mintea de dusmanii, rautati, intelegeti ca singura putere se afla in gandurile voastre iar cand gandurile voastre sunt pozitive, puterea lui Dumnezeu le insoteste.

CAPRICORN / ASCENDENTUL IN CAPRICORN

Mercur retrograd in semnele Leu/Rac poate aduce in lumina toate secretele trecutului legate de afaceri, putere, banii partenerului de viata, relatii triunghiulare, planuri de manipulare, partener, asociat, rivalitati. Mercur va va invata ca razbunarea si ura se intorc impotriva celui care le da viata. De mana cu Mercur retrograd, veti parcurge o cale a umbrelor voastre aratandu-va ce trebuie sa iertati, sa schimbati sau sa acceptati asa cum este. Aceasta perioada poate fi un pic mai grea, incercati sa stati departe de conflicte, evitati comunicarea agresiva, cultivati bunatatea. Simtul afacerilor este destul de confuz, pot aparea necazuri in afaceri, in relatii, probleme cu banii, cu plata anumitor credite, cu plata unor impozite.  Secretele si lucrurile ascunse pot fi dezvaluite acuma. Este cea mai buna perioada pentru o transformare mentala, pentru o cercetare atenta a unor experiente grave din trecut.Renuntati la razbunari.
Mercur  guverneaza casa muncii, colegi, sanatate dar si casa studiilor mari, calatorii, strainatate, in consecinta pot aparea provocari si in aceste domenii din viata voastra. Este cel mai bun timp sa va rezolvati anumite probleme legate de locul de munca, scoala, strainatate. Nu uitati ca Mercur retrograd  scoate la iveala tot ce este ascuns. Goliti-va mintea de dusmanii, rautati, intelegeti ca singura putere se afla in gandurile voastre iar cand gandurile voastre sunt pozitive, puterea lui Dumnezeu le insoteste.

VARSATOR / ASCENDENTUL IN VARSATOR

Mercur retrograd in semnele Leu/ Rac poate aduce destula agitatie in relatiile voastre, casnicie, parteneriate de orice fel, inclusiv parteneri de afaceri, chestiuni juridice, dusmani, concurenti, rivali, loc de munca. Neintelegerile cu partenerul de viata se pot intensifica, fiti mai rabdatori si atenti in comunicare. Puteti descoperi un secret legat de casnicia voastra, de un partener de viata sau de un partener pierdut pe drum, trecutul poate reinvia ajutandu-va sa gasiti acea piesa care sa va echilibreze viata din nou. Mercur retrograd va poate ajuta sa intelegeti ca diferentele de opinie cu ceilalti, cu partenerul de viata, nu trebuie sa conduca neaparat la lupte. Ar fi bine sa nu semnati contracte in aceasta perioada, daca este posibil, amanati aceasta problema timp de trei saptamani. Axati-va mai mult pe contractile deja facute, pe rezolvarea unor probleme in casnicia voastra sau cu un partener de afaceri.
Fiti mai atenti in comunicarea cu partenerul de viata, reexaminati problemele cuplului vostru.  Mercur retrograd va cere sa invatati sa fiti mai flexibili, sa renuntati la critica si mandia excesiva care va scade imunitatea dar aduce si probleme cu cei din jur, la locul  munca. Mercur guverneaza casa iubirii, copiilor, creativitatii personale dar si casa transformarii, banilor primiti prin diverse parteneriate, credite, in consecinta pot aparea provocari si  in aceste domenii din viata voastra. Nu uitati ca Mercur retrograd  scoate la iveala tot ce este ascuns. Goliti-va mintea de dusmanii, rautati, intelegeti ca singura putere se afla in gandurile voastre iar cand gandurile voastre sunt pozitive, puterea lui Dumnezeu le insoteste.

PESTI / ASCENDENTUL IN PESTI

Pentru voi, Mercur retrograd in semnele Leu/Rac poate agita lucrurile, comunicarea la locul de munca, in iubire, in relatia cu copii. Pot aparea neintelegeri la locul de munca, cu colegii, cu sefii, cu persoana iubita. Puteti descoperi anumite secrete legate de un iubit, o iubire, vacanta mult visata poate fi amanita sau puteti cunoaste unele intarzieri.
Comunicarea cu cei de la locul de munca este cam confuza in aceasta perioada. Nu fortati nota la locul de munca, nu luati hotarari decisive legate de munca voastra. Pot aparea unele probleme din trecut  ce trebuiesc reexaminate, catalogate, etichetate. Mercur retrograde va cere sa invatati sa fiti mai flexibili, sa renuntati la critica si mandria excesiva care va scade imunitatea dar aduce si probleme cu cei din jur. Este cea mai buna perioada in care sa intelegeti ca mintea cu tot ce are adunat in ea va influenteaza starea de sanatate. Repetati cat de des puteti:”pacea lui Dumnezeu imi cuprinde mintea si intreaga fiinta” , veti vedea schimbarile ce apar. Aceasta perioada ar putea aduce o perspectiva noua intr-o problema de sanatate veche. Este cel mai bun moment pentru a gasi o noua abordare a tuturor problemelor de sanatate, probleme de munca. Mercur guverneaza casa familiei, parintilor dar si casa partenerului, in consecinta pot aparea provocari si in aceste domenii din viata voastra. Problemele nerezolvate in trecut legate de familie, de partener pot reveni in aceasta perioada fiind cel mai bun timp pentru a gasi o solutie, pentru a gasi o cale de impacare. Nu uitati ca Mercur retrograd  scoate la iveala tot ce este ascuns. Goliti-va mintea de dusmanii, rautati, intelegeti ca singura putere se afla in gandurile voastre iar cand gandurile voastre sunt pozitive, puterea lui Dumnezeu le insoteste.

Adriana Tudosa

You may also like

4 Comments

 1. Multumesc…
  Treime Sfanta, Tu ai creat Universul si tot ce misca, in toate e scanteie divina. Toata Creatia Te asculta, eu „omul” nu. Oare ce imi lipseste sa inteleg frumusetea iubirii Tale?
  Treime Sfanta, cer iertare de la Univers,
  Treime Sfanta, cer iertare de la Pamant,
  Treime Sfanta, cer iertare de la munti,
  Treime Sfanta, cer iertare de la ape,
  Treime Sfanta, cer iertare de la soare,
  Treime Sfanta, cer iertare din adancul meu la toate,
  Treime Sfanta, primeste rugaciunea mea si slava Tie pentru toate.
  Adriana astro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.