ECLIPSA PARTIALA DE LUNA – 9 FEBRUARIE 2009 ORA 16:49 ORA ROMANIEI – CUTREMURE EMOTIONALE….

astro_2gw_110_eclipsa_de_lunafebr

O Eclipsa de Luna are loc atunci cand Pamantul se afle intre Luna si Soare , astfel, lumina Soarelui care in mod normal este reflectata de Luna pe Pamant este blocata de Pamant. Razele Soarelui sunt astfel impiedicate sa ajunga pe Luna, in acest moment Luna se afla in faza ei de Luna plina adica Soarele se afla in opozitie cu Luna , iar Luna se afla in apropierea unui Nod Lunar.

Eclipsa partiala de Luna apare atunci cand numai o parte a Lunii intra in umbra Pamantului,atunci cand intreaga suprafata a lunii intra in umbra pamantului putem vorbi de o eclipsa totala de luna..

Eclipsa de Luna este o Luna plina mai speciala, mai intensa, arata ca urmeaza o perioada de cateva luni in care trebuie sa limpezim  lucrurile din viata noastra, in special accentueaza necesitatea clarificarii, eliminarii efectelor actiunilor din trecut( LUNA) intr-un mod care sa ne faca viata mai usoara . Eclipsa de Luna poate produce transformari majore, este o energie imensa ce ne orienteaza mai mult spre relatii declanseaza fel de fel de crize in scopul constientizarii necesitatii unei relatii in viata noastra fie ca vorbim de o relatie de la locul de munca, de relatia cu noi insine, de relatia cu partenerul, cu cei apropiati noua.

Eclipsa de Luna din 9 FEBRUARIE 2009 are loc cu Luna in Leu gradul 21 in opozitie cu Soarele in Varsator gradul 21 iar Luna se afla in apropierea Nodului Sud Lunar in Leu gradul 9:18.

Eclipsele de Luna producandu-se cu Luna si Soarele in opozitie –LUNA PLINA in apropierea Nodurilor Lunare -destinul , soarta , sunt asociate cel mai adesea in astrologie cu “ sfarsituri”, socuri emotionale, stress.

In astrologie Luna reprezinta sufletul nostru, un suflet hranit cu sentimente, vise, amintiri, un suflet in care traieste trecutul, copilaria, un suflet care are grija de lucrurile delicate din noi si din ceilalti , un suflet care are nevoie de securitate , dragoste ,  confort. Luna creste , descreste, este misterioasa, fazele ei sunt fundamentate de sentimentul periodicitatii si al timpului, un timp inregistrat tocmai prin fazele ei. Luna ne spune de unde venim si incotro mergem, ne da sentimentul ca viata fiecaruia dintre noi are directie, sens, scop emotional.

Putem vorbi in cazul unei Eclipse de Luna de puterea Lunii ce poate juca rolul unui ac de ceas care ticaie ritmul evenimentelor karmice si al situatiilor cu care trebuie sa ne confruntam , putem vorbi aici de intalniri providentiale, decizii importante, noi puncte de interes, noi activitati, tristeti, bucurii, infrangeri, putem vorbi in cazul eclipsei lunare de o mana a destinului ce ne este intinsa sau de o pierdere .

O eclipsa de luna poate fi asociata cel mai adesea cu sfarsituri emotionale, pierderi de tot felul, poate lucra ca un “cutremur” emotional atat in bine cat si in rau, poate aduce evenimente dramatice sau poate aduce o oportunitate, o noua iubire, o noua “ relatie”, tot ce hraneste sufletul nostru este energizat in aceasta perioada.

Cu Luna in apropierea Nodului Sud Lunar in Leu putem vorbi de o accentuare a trecutului nostru, a confortului nostru, , a celor cunoscute de noi, a obisnuintei , aducand un fel de separare de cineva, de o relatie, de o obisnuinta, de ceva cunoscut dar care nu trebuie dezvoltat.

Eclipsele de Luna sunt puternic orientate spre relatii , crize in relatii dar nu neaparat in rau, de multe poate actiona ca o informatie importanta , o inuitie , un gand ce ne pot ajuta sa intelegem de ce ne este rau alaturi de o persoana si atunci plecam fara prea multe suferinte sau putem realiza brusc cat de importanta este o persoana in viata noastra si atunci suntem deschisi spre transformare tocmai de dragul persoanei respective.

Ascendentul momentului Eclipsei partiale de Luna este un ascendent in Leu gradul 13:03,  este un ascendent de foc fix ce induce dorinta de putere, de stralucire , posesivitate , marinimie dar si destul orgoliu. Trebuie sa invatam o lectie esentiala a acestui ascendent, sa invatam sa ne simtim bine cu propriile aprobari, sa dezvoltam increderea in noi insine deoarece doar asa vom putea proiecta in exterior aceasta forta si incredere in propria persoana.

Guvernatorul ascendentului este Soarele in Varsator ce este o energie ce aduce armonie, spontaneitate, limpezime spirituala, detasare, ,originalitate, acceptare, apartenenta universala , frenezie , excentricitate. Este amplificat sentimentul daruirii de sine , ne adaptam mai usor la cerintele vietii, devenim increzatori, idealisti si plini de pasiuni . Putem vorbi de o energie ce activeaza socialul, prietenii, interesul fata de nevoile si necesitatile tuturor. Plasarea soarelui in casa VII cere destula atentie in modul de abordare a relatiilor deoarece tendinta va fi de a actiona fara sa se reflecteze prea mult ceea ce poate provoca destule blocaje , pierderea unei situatii , constrangeri de tot felul . Conjunctia Soarelui cu Chiron lucreaza ca un ghid ce ne cere sa respectam pas cu pas dreptatea si egalitatea in orice parteneriat , sa cultivam creativitatea . Luna in aspect de opozitie cu aceasta conjunctie amplifica sensibilitatea noastra dar si necesitatea readaptarii la situatiile noi din viata noastra , trebuie sa acceptam schimbarile , incercarile, mai ales in familie. Neptun poate sa ne faca sa cadem prada iluziilor sau putem incerca sa ne folosim imensa sensibilitate dar si intuitie pentru a rezolva problemele din parteneriatele noastre chiar si problemele cu noi insine.

Descendentul in Varsator accentueaza nevoia de libertate dar si legaturile de convenienta , sunt favorizate legaturile intelectuale si spirituale, vorbim de relatii libere bazate pe simpatie , amicitie si pe impotrivirea la orice restrictii sau impuneri din partea celuilalt.

Guvernatorul descendentului este Uranus in Pesti in casa VIII ce este in opozitie cu Saturn in mers aparent retrograd in Fecioara in casa II. Un Uranus slabit in casa VIII poate provoca rupturi in parteneriatele ce au la baza anumite contracte, surprize neplacute si pierderi de bani . Saturn in casa II amplifica sentimentul de teama fata de ziua de maine, este un timp in care Saturn aduce destule incercari acolo unde banul a fost obtinut incorect, administrat incorect, sunt posibile pierderi financiare cu rolul de a invata care este adevarata valoare a banilor, frustrarile si restrictiile au o legatura directa cu invatarea responsabilitatii banului muncit castigat prin eforturi proprii. Este necesar sa regandim modul de folosire a banilor dar si a valorilor personale ce pot contribui la amplificarea increderii in noi.

Casa IV in Scorpion amplifica nevoia de ocrotire a familiei, aduce un prea plin emotional in viata de familie ,o intuitie neobisnuita de a sesiza lucrurile importante. Guvernatorul casei IV este Pluto in Capricorn in casa V ce este in aspect de careu cu Venus in Berbec in casa IX, este un aspect ce poate aduce pasiuni amoroase nestapanite, dramatice, pierderi prin speculatii periculoase, relatii destul de grele cu copii. Putem vorbi de deceptii , necazuri de tot felul, neglijarea legaturilor cu partenerul, relatii distruse cu repeziciune, incalcarea angajamentelor. Este un timp in care dispunem din plin de magnetism, carisma dar si de o dorinta de a incalca toate tabuurile din domeniul iubirii, relatiilor de cuplu, o abordare impulsiva si intensa a implicarii emotionale. Toate acestea pot fi privite de fapt ca un proces transformator , vechile relatii sunt distruse , relatiile care inhiba transformarea sunt fie rupte , fie transformate.

Cu MC in Taur putem vorbi de prudenta in viata sociala, nevoie de baze solide , ferme ce trebuie sa satisfaca securitatea materiala, Vorbim de cariere construite cu tenacitate si luciditate obtinute cu mari dificultati , vorbim de o munca laborioasa in care chestiunile financiare devin foarte importante. Guvernatorul MC este Venus in Berbec ce induce impulsivitate si avant in iubire, este dragostea care face sa te indragostesti iremediabil si abia apoi sa-ti dai seama ca nu te-ai indragostit de cine credeai, este o iubire atrasa de aspect, este dragostea ce cere demonstratii dar si mult entuziasm. In casa IX , Venus imprima idealuri inalte, posibile parteneriate benefice cu strainii .

Eclipsa de Luna cu Luna in Leu in opozitie cu Soarele in Varsator activeaza si energizeaza axa I-VII , axa eu –tu , o axa a relatiilor , este un timp al crizelor ce ofera oportunitatea de a explora nevoile noastre emotionale , relatiile pot fi contesatate, rupte sau consolidate semnificativ, indiferent de ce se intampla in acest moment , nimic nu este nou cu adevarat, totul are o radacina destul de adanca in trecutul nostru, totul vine din problemele ascunse cu mare grija in sufletul nostru , in relatiile noastre , emotii, iubiri, ganduri ascunse cu grija ce vin la lumina in acest moment de eclipsa de luna , important este sa fim atenti la nevoile noastre emotionale pentru a ne da seama ce trebuie schimbat , de ce avem nevoie pentru a ne simti bine intr-o relatie , de ce avem nevoie pentru a ne simti bine noi cu noi insine Luna in Leu induce nevoie de maretie si de impunerea acesteia, accentueaza simtul dramatic , imaginea personala, genereaza nevoie de gesturi pline de avant , indrazneala, generozitate din dorinta de a atrage relatii bune , este un timp al teatralitatii in exprimarea parerilor dar o teatralitate cu un efect maxim. Cu Luna in Leu vorbim de vise ce capata dintr-o data maretie fiind capabili si de eforturile necesare pentru a le dat viata , devenim mandri, plini de ambitii dar si o amplificare a grandomaniei. Luna in leu aduce o mare generozitate in iubire, induce nevoie de putere, faima , fiind necesar un control al orgoliului si vanitatii. Plasarea Lunii in casa I amplifica imaginatia dar si dorinta de a fi admirat si apreciat, devenim capriciosi , schimbatori si foarte impresionabili.

Este bina sa stim ca o eclipsa de Luna este o Luna Plina mai puternica cu efecte de durata , emotiile sunt sporite , ceva vine la lumina in acest moment si daca vom fi atenti la aceste emotii ale noastre cu siguranta ne putem da seama ce trebuie sa modificam, sa eliminam sau sa adaugam vietii noastre pentru a ne simti bine .

Eclipsele de Luna fac lumina in problemele emotionale din viata noastra , emotiile intense asociate cu acest moment de eclipsa pot actiona ca un ceas desteptator in special pentru cei care au gradele 18-23  Taur, Scorpion , Leu, Varsator activate ( semnele fixe) , pentru cei nascuti in decanul 3 al acestor zodii cat si pentru toti care au planete personale care fac aspecte cu gradele eclipsei de luna.

Daca aveti planete personale sau ascendentul, descendentul, MC,FC  intre 18-23 grade Leu, Sagetator, Berbec ( semne de foc) , aceasta eclipsa poate fi o oportunitate pentru a incepe ceva.

Prin activarea acestor grade zodiacale din harta natala , vom primi impulsul necesar efectuarii schimbarilor necesare din viata noastra , schimbari care pot fi pentru unii chiar dramatice, transformatoare . Tot ce se intampla in aceste momente este o culminare a ceea ce am adunat in interiorul nostru , de la griji la emotii, de la iubire la ura, toate acestea vor fi iluminate constientizand mult mai usor defectele din atitudinile noastre, din atitudinile noastre fata de altii dar si din atitudinile celorlalti, din activitatile de grup.

Activand aceasta axa Leu-Varsator , eclipsa de Luna vrea sa construim un echilibru intre iubirea data si iubirea primita, intre iubirea pe care o oferim apropiatilor si iubirea pe care o oferim omenirii. Activarea axei I-VII , axa eu-tu , arata necesitatea gasirii unui echilibru in raportul cu ceilalti, un parteneriat reprezinta comunicare , deci trebuie sa lucram in aceasta directie , sa invatam sa comuncam si sa ne exprimam cat mai bine gandurile pentru a imbunatati relatiile din viata noastra.Este essential sa invatam ca daca dorim sa avem relatii bune cu altii, trebuie construita o relatie buna cu noi insine, o transformare in bine a unei relatii incepe mai intai prin transformarea propriei persoane, o stare interioara de pace , echilibru , armonie si fericire va atrage un partener cu care vom putea trai armonios.

Este un timp in care trebuie sa ne dezvoltam bogatia sufleteasca , sa fim capabili sa ne exprimam liber sentimentele, gandurile , emotiile, dorintele , doar asa putem imbunatati relatiile cu cei din jurul nostru, iar cand vorbesc de relatii ma refer la orice fel de relatie, fie ea de iubire, fie cea de la locul de munca, fie relatia cu copii, fie relatia cu noi insine. Sa reinvatam sa daruim dar sa si primim, sa fim mai toleranti si sa manifestam mai multa compasiune fata de celalalt.

Adriana Tudosa

You may also like

4 Comments

 1. multumesc si eu ca-mi cititi articolele si daca ele va ajuta atunci munca mea este pe deplin recompensata.

 2. buna ziua, Adriana draga.

  stiu ca a trecut destul timp de-atunci, de la eclipsa de Luna in Leu; ti-am gasit pagina nu de mult.

  in ziua aceea eu am avut parte, da, de un “cutremur emotional” , cum ii spui tu, pe care il simt si acum la fel ca atunci, o intamplare care imi marcheaza existenta.

  ti-am citit acest articol de multe ori, tot cautand sa inteleg sensul acelei intamplari, sa-mi gasesc drumul…

  cred ca mi-ar ajuta o cercetare astrologica; ma intrebam daca vrei si poti s-o faci tu. m-as bucura.

  calde felicitari pentru ceea ce faci.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.