ECLIPSA INELARA DE SOARE IN GEMENI -21 MAI 2012 ORA 2:46 –ORA ROMANIEI- “ UN IZVOR CU CUVINTE TAMADUITOARE “

O Eclipsa de Soare are loc in momentul de Luna Noua ( noi inceputuri dar cu o intensitate puternica, karmica ) atunci cand Sorele si Luna ocupa acelasi grad zodiacal in apropierea unui Nod Lunar( DESTINUL). Sunt  energii noi de o intensitate karmica  asociate cu noi inceputuri , uneori aceste inceputuri pot fi radicale , este ca si cum incepi sa scrii un nou capitol in viata ta , alegi o noua directie, o noua viata .
In cazul Eclipsei  inelare de Soare , Luna este la o  distanta mare de Soare iar diametrul aparent al Lunii este mai mic decat cel al Soarelui si nu poate bloca intreaga lumina , din Soare se mai vede doar marginea lui sub forma unui inel de lumina ce inconjoara luna intunecata .


Eclipsa este vizibila in estul Asiei , nordul Pacificului , partea de vest a SUA . In astrologia veche se spune ca de obicei eclipsele se formeaza in zonele nelocuite de oameni , atunci cand calea eclipsei trece peste zone populate atunci se poate vorbi de un impact direct a energiei eclipsei asupra acestor zone.

Eclipsa inelara de  Soare din 21 mai  2012 are loc in faza de Luna Noua in Gemeni ( Soarele in Gemeni este in conjunctie cu Luna in Gemeni  )  gradul 0:20 in apropierea Nodului Sud Lunar in Gemeni gradul 5: 03 . Nodul Sud lunar in Gemeni (pedeapsa in viata sau daruri , bonusuri din trecut   ) va sanctiona destul de dur vorbaria goala , minciuna, intriga , nestatornicia , fatarnicia, inducand prin asocierea cu Luna Noua in Gemeni conditii karmice ce produc greutati in comunicare , defecte vizibile in vorbire, nervozitatea , tremurul mainilor, legaturile karmice dificile cu fratii fac parte tot din povestea acestui moment . O Eclipsa de Soare asociata cu Nodul Sud lunar  poate aduce un fel de criza in domeniul de viata energizat in  scopul de a elimina lucrurile , oamenii care nu ne mai sunt de folos pentru viitor , restabilind astfel un echilibru sanatos necesar evolutiei . Nodul Sud al Lunii oglindeste o zona de vulnerabilitate iar evenimentele legate de Noduri par adesea a fi oarecum sortite , karmice, neputand fi evitate. Luna se disipa la Nodul Sud Lunar, obisnuinta se stabileste la polul sud prin automatism si repetitie , arata munca care a fost facuta , realizarea binecunoscuta, rutina dusa deja prin timp, greselile comise .
Astfel Nodul Sud Lunar care sustine aceasta eclipsa accentueaza locurile in care trebuie sa facem anumite  compromisuri daca dorim ascensiunea catre spiritualitate, indica intalnirile karmice care trebuiesc rezolvate pentru a ajunge la un mod de viata lipsit de razbunari personale , de furii reprimate , resentimente care blocheaza capacitatea de a privi alte orizonturi si de a trai in seninatate. Eclipsa de Soare  poate fi privita ca o energie dinamica ce corecteaza drumurile gresite ale unora dintre noi , este “ un indicator karmic cu sens unic “ iar cei ce vor respecta acest indicator nu vor fi ‘ amendati”, cei care se vor opune acestei legi divine , schimbarilor karmice necesare , se vor vedea prinsi in obstacole din ce in ce mai mari . Schimbarile radicale fac parte din limbajul karmic al unei Eclipse de Soare , acest lucru depinde foarte mult de harta natala a fiecaruia si de planetele natale energizate , in timp se va vedea ca aceasta schimbare are “in interiorul ei intelepciune” .  Este bine sa stim ca o eclipsa este un proces dinamic care de multe ori coincide cu  schimbari importante , ea contine o imensa energie ce poate aduce destabilizare, activitatea ei se poate simti la scurt timp dupa producerea ei iar in unele cazuri chiar inainte de eclipsa . Pentru unii influenta eclipsei poate fi subtila in timp ce pentru altii poate fi destul de intensa indicand noi inceputuri, schimbari radicale , stiri neasteptate, surprize de tot felul.  Aceasta Eclipsa  de Soare in Gemeni are o influenta deosebita asupra semnelor mutabile –Gemeni , Sagetatori, Pesti , Fecioare( nascuti in primele trei zile din semn )  dar si asupra semnelor fixe –Taur , Scorpion, Leu , Varsator ( nascuti in ultimile doua zile din aceste semne zodiacale ) .

Aceasta Eclipsa inelara de Soare in Gemeni gradul 0:20 este in opozitie cu asteroidul Junona retrograd in Scorpion gradul 29. Junona este un asteroid cu o influenta deosebita asupra relatiilor , ne vorbeste despre sufletul pereche , sotul, sotia, casatoria , angajamentul. In harta astrologica , Juno indica ceea ce cautam la un partener, cum ne dorim sa fie partenerul, ce tip de partener de casatorie avem nevoie si pe care cu siguranta il vom primi . In acelasi timp, Juno poate indica modificarile care pot aparea dupa casatorie, cum se va comporta partenerul ( cum ne tratam partenerul ,ce tratament primim de la partener ) , ce lucruri vor fi ascunse , modul in care casatoria va evolua , cum sunt impartite responsabilitatile , daca este posibil sa se obtina securitate financiara prin experiente comune . Nu trebuie uitat ca acest asteroid nu ne vorbeste despre relatii pasagere ( aici,Venus are prea multe de spus si nu mai are loc si alta energie !!!!!!), influenta lui Juno o vom simti in relatiile de lunga durata , in relatiile cu sufletul pereche , in relatiile inscrise sus in cer. Casatoria si Junona din harta natala merg “mana in mana “ , ea poate descrie daca un partener il domina pe celalalt ( abuzuri de orice fel), daca exista egalitate intre parteneri, daca apare tradarea din partea unui partener .  Loialitatea , fidelitatea , intimitatea , promisiunile intre parteneri dar si indeplinirea acestor promisiuni fac parte din limbajul acestei energii bine aspectate intr-o harta natala .
In mers aparent retrograd , Juno  va sanctiona destul de drastic problemele de infidelitate , abuzul in relatii . Daca exista nedreptati , secrete  intr-un parteneriat , Juno va sti cu siguranta sa le puna in evidenta in urmatoarea perioada .
Juno retrograd poate fi vazuta ca o energie ce aduce teste in casnicii  mai ales acolo unde controlul, manipularea , infidelitatea sunt prezente . Divortul poate fi de  cele mai multe ori un verdict destul de dur al  lui Juno retrograd care devine o adevarata “ avocata a apararii echitatii in relatii’. Juno retrograd in conjunctie cu Nodul Nord Lunar in Sagetator si in opozitie cu Eclipsa de Soare accentueaza “ tonul karmic, sortit “ al problemelor din relatiile de suflet , dintre parteneri, in fel de fel de contracte semnate . Junona  fiind  retrograda si asociata cu Nodul Nord in Sagetator , inclin sa cred ca acest moment astral va aduce posibilitatea rezolvarii unor actiuni gresite in fel de fel  de relatii, in contracte semnate ,in legatura cu un partener de suflet “pierdut pe drum” sau din alta viata dar pe care il putem refasi acuma.
Tot in legatura cu Eclipsa de Soare in Gemeni se afla asteroidul 13 Egeria . Asteroidul 13 Egeria  a fost descoperit de catre A. Gasparis pe  2 noiembrie 1850 si face parte din centura asteroizilor principali de tip G.
In mitologie , Egeria a fost sotia lui Pompilius Numa cel de-al doilea imparat al romanilor . Simbolul ei este un scut ce arata protectie . Egeria este zeita romana a izvoarelor sacre ,  tamaduitoare , a stejarului considerat deasemenea sacru . Ea este o zeita ce protejeaza copii, femeile gravide ajutandu-le sa nasca in conditii de siguranta . Se spune ca avea si darul profetiei  fiind considerata de romani una din Nimfele de apa numite Camenae . Una din povestile mitologice dominante  ne spune ca ea a fost consilierul lui Numa Pompilius  care a crezut ca a fost “ uns “ cu maretie de catre Jupiter , cu intelepciune de catre Minerva , cu dragoste si responsabilitate de catre Juno , cu frumusete de catre Venus . Se spune ca seara , la o  anumita ora se retragea intr-un loc ferit in care divina Egeria il astepta si il  instruia iar toate cuvintele de intelepciune “ cazute de pe buzele ei “ el le transcria pe foi de pergament . Aceste scrieri ale lui Pompilius au devenit Carti Sacre iar cand el a murit a ordonat ca aceste carti sa fie ingopate alaturi de el interzicand sa i se arda trupul asa cum era obiceiul . Dupa ce Pompilius a murit , Egeria s-a intristat foarte mult pentru pierderea “iubirii ei “ iar Zeita Diana a avut mila de ea si a transformat-o  intr-un izvor tamaduitor .  Cinci sute de ani mai tarziu si cu o suta de ani inainte de nasterea lui Hristos , volumele au fost descoperite datorita unor ploi abundente care le-au scos la suprafata . Toate aceste carti gasite au fost arse de catre romani deoarece intre timp ei au introdus in religia lor “ legi “ care erau in contradictie cu aceste carti de intelepciune . Astfel  , intelepciunea zeilor transmisa prin Egeria a fost pierduta dar ea continua sa ramana un simbol al izvorului tamaduirii , intelepciunii sacre , al nasterii si ocrotirii .

In acest moment al Eclipsei, Egeria ne incurajeaza sa invatam din greselile trecutului , sa ascultam de instinctele noastre , sa nu ignoram “ vocea interioara “ care ne protejeaza , ne ghideaza , ne salveaza . Aceasta Eclipsa de Soare  este “un panaceu “ astral in viata noastra prin legatura pe care o face cu Egeria care ne vorbeste plina de inelepciune despre pierderea  unui suflet pereche (juno retrograd in scorpion gradul 29:8 in opozitie perfecta cu Egeria gradul 29 :29 Taur ) dar si despre ignorarea acestui glas de avertizare . Cu Juno retrograd  in Scorpion , aceste legaturi de suflet se pot reface sau se pot rupe definitiv, o Eclipsa de Soare este cel mai bun moment de a te rupe de anumite “ lanturi karmice “ . Juno retrograd aduce probleme in parteneriate dar aici nu vorbim de “ ingaduinta lui Venus “ ci  mai degraba de modul echitabil in care functioneaza o relatie , juramintele in cadru unei uniuni pedepsind destul de dur pe cei care si-au incalcat “ promisiunile , juramintele “ .Toate alegerile legate de suflet din trecut sunt testate acuma , cei care au abuzat de o  relatie , de un partener , de puterea personala , care si-au tradat “ sufletul” cu siguranta vor  fi atentionati in urmatoarea perioada . Este bine de stiut ca o Eclipsa de Soare poate aduce anumite  stari de nesiguranta , instabilitate cu sase sau opt saptamani inainte de producerea Eclipsei in sine iar acest lucru se poate vedea in casa astrologica din harta natala . Cerinta unei Eclipse se poate rezolva in timp, poate dura pana la trei ani . Neptun in Pesti si  Chiron in Pesti fac un  aspect de careu (  provocator ) cu aceasta Eclipsa de Soare . Asta inseamna ca nu  ne este prea clar modul in care  trebuie sa actionam , rani mai vechi care necesita vindecare si iertare in special in relatiile intime  sunt accentuate in aceasta perioada  fiind cea mai buna perioada sa iertam ,  sa ne iertam  , sa cerem iertare .

Guvernatorul acestei Eclipse de Soare in Gemeni este Mercur in Taur ( mintea practica ) in conjunctie cu Jupiter in Taur ( noroc prin valoarea personala ) , asta inseamna ca putem rezolva problemele prin puterea magica si practica a cuvintelor , prin comunicare logica . Este cel mai bun timp pentru comunicare care se stabileste cu mai multa usurinta , este limpede  si calduroasa , putem usor fi pe aceeasi lungime de unda cu ceilalti . Venus déjà intrata in faza de retrogradare ne indeamna sa ne regandim prioritatile materiale , relationale  iar in aspect benefic cu Saturn retrograd in Balanta , aceste prioritati au legatura si cu relatiile care nu au o temelie buna . Acest aspect ne pune sa ne intrebam daca traim in conformitate cu cerintele sufletului sau stam intr-o relatie pentru a castiga ceva platind de multe ori un pret prea mare pentru alegerile noastre. Este un timp al sortarii , sita tinuta de Venus si Saturn nu va lasa sa treaca decat acele relatii care sunt in conformitate cu drumul nostru, cu sufletul nostru , cu valorile noastre .

Eclipsa de Soare in Gemeni   induce o energie schimbatoare  ce favorizeaza lumea bogata a ideilor , a gandurilor, ne invita sa ne activam curiozitatea , sa ne folosim mintea in intelegerea problemelor vietii noastre , sa renuntam la ideile , gandurile , conceptele de care nu mai avem nevoie iar inarmati cu o minte proaspata sa fim deschisi ideilor noi . Eclipsele aduc tot timpul la suprafata tot ce este asvuns , reprimat ,ingropat , secret in special in domeniul de viata activate din harta natala . Aceasta Eclipsa de Soare in Gemeni este un adevarat izvor tamaduitor in care apa este inlocuita cu ‘cuvinte magice “ ce pot unge  , vindeca sufletul nostru .

Si oare ce-i mai important decat un suflet usor care sa te ajute sa ajungi la stele ?

Adriana Tudosa

 

You may also like

26 Comments

 1. ati putea face un articol despre junon?cum influenteaza pozitia sa in harta natala?eu il am in casa 3,retrograd in sagetator.va multumesc

 2. draga mea, in loc sa-ti facem noi, prietenii tai, daruri de ziua ta, iata ca ne daruiesti tu un articol rascolitor…
  esti ‘un izvor cu cuvinte tamaduitoare’…
  cu drag si multumiri 🙂

 3. La multi ani! Adriana si Multumiri pentru tot ce faci “ce bine ca esti” cu drag Gabriela

 4. LA MULTI ANI…!pentru tine…dincolo de cuvinte dincolo de ori ce tacere,un gind bun din suflet pentru un suflet…LA MULTI ANI ADRIANA!

 5. Multumim mult, pentru tot ce ne daruiesti !
  Sa traiesti sanatoasa, iubita si implinita!
  La multi ani !

 6. LA MULTI ANI…!!!!iti doresc si eu,multa sanatate,intelepciune si la cat mai multe articole…D-ZEU sa te ajute…O dorinta as avea si eu…poate intr-o zi o sa am ocazia sa te si cunosc personal….esti o persoana de valoare mie si ar fi pacat ca in asta viata sa nu ne cunoastem…cu tine m-as inbogati spiritual…O ZI FRUMOASA DE ZIUA TA ALATURI DE CEI DRAGI TIE…!

 7. La Multi, Multi Ani, draga noastra! Sa fii iubita si implinita! Sa ne luminezi multi ani vietile si drumurile!
  SA-TI DEA BUNUL DUMNEZEU NUMAI LUCRURI MINUTATE!

  Poate nu chiar azi, dar poate zilele astea gasesti cea mai potrivita indrumare pentru momentul acesta de retrogradare venusiana in ceea ce ma priveste, pe mine si partenerul meu, apropo de Juno Retrograd, NODURILE LUNARE si ECLISPA DIN GEMENI! Aceasta ipostaza a Nodurilor Lunare,( Sud -mai ales) si Nord imi da mari batati de cap si mie si partenerului meu deoarece EU sunt din Constanta;16.06.1963; ora 0:20 AM, iar EL este din Radauti; 09.01.1947; ora 4:10 AM.

 8. In cazul meu, Juno retrograd actioneaza din pacate asa cum am citit in acest articol si asta se intampla de ceva timp.
  Alles gute zum geburstag !!!!!

 9. LA MULTI ANI STIMATA DOAMNA!!!!!!!!!!!!
  VA DORESC TOT BINELE DIN LUME SI VA MULTUMESC DIN SUFLET PT.MINUNATELE ANALIZE!
  CU STIMA CARMEN

 10. Buna, Adriana,
  Unde pot gasi detalii despre tariful tau pt o astrograma natala si interpretarea ei? Astept raspunsul tau. Mona

 11. Draga Adriana, am simtit aceste energi ale eclipsei foarte puternic de citeva zile, sa fie oare coincidenta sau chiar influenta astrelor ne afecteaza atit de mult. Relatiile mele erau de obicei linistite, nu sint ce imi doresc dar sint comode si acceptabile, tolerante as putea spune. Dar acum in aceste zile totul s-a zbuciumat sint conflicte interioare si exterioare chiar, totul izvorit din acea liniste aparenta. Sint intr-o situatie in care nu stiu ce am de facut sa actionez si sa beneficiez de aceste energii sau sa las aceasta furtuna sa se linisteasca si sa apara din nou acea adormire fireasaca. Te rog da-mi un sfat

 12. Buna ziua!
  Draga Adriana,cum influenteaza intrarea soarelui in gemeni, cariera celor din taur,va fi de bine?Ma intereseaza in mod deosebit cariera in perioada urmatoare,mai ales ca,Jupiter paraseste zodia mea si mare lucru bun nu mi-a adus pana acum.Sunt nascuta pe 7 Mai 1978 si m-ar interesa daca varsta astrologica are,si ea,vreo influenta asupra carierei(imi caut un job si pana acum nu am avut,deloc,noroc).Multumesc din suflet pt.ca imi esti alaturi!

 13. Buna Adriana,

  itai vreau sa-ti multumesc pentru ca impartasesti darul tau cu noi. Ador articolele tale si le urmaresc.
  Citind articolul despre eclipsa din 21 mai am ajuns la Juno. Pe harta mea natala Juno este retrograda in Scorpion in casa 10(grad 23, 41). Incerc sa-mi dau seama ce inseamna pentru mine aspectul format de Juno acum. ma poti ajuta cu doua vorbe?

  Multumesc

 14. eu nu cum sa spun ca incepind cu data de 24 pina pe 3 iunie am avut certuri teribile cu fartii mei care nu-i vazusem de ani, sa fie din aceasta cauza? doamne ce suflet amar am avut si am inteles cu adevarat sensul cuvintului “ati plinge de mila”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.