ECLIPSA DE SOARE IN SCORPION-25 OCTOMBRIE 2022, ORA 13:48, ORA ROMANIEI:”CRED DOAMNE! AJUTA NECREDINTEI MELE.”

 

Nu ma lasa Doamne sa pribegesc pe drumuri straine ci fi calauza mea. Caci te simt langa mine in fiecare clipa si asta imi da curaj sa merg mai departe. Faca-Se voia Ta Doamne. Amin!

Pe 25 octombrie 2022, ora 13:48, ora Romaniei, avem o Eclipsa partiala de Soare in Scorpion ce ofera oportunitati sortite pentru eliminarea tiparelor si comportamentelor negative care nu contribuie la dezvoltarea noastra. Este timpul sa ne eliberam de situatiile de viata care au devenit obsesive.De fapt, o Eclipsa de Soare ( inceputuri sortite) are loc in momentul de Luna Noua atunci cand Soarele si Luna ocupa acelasi grad zodiacal in apropierea unui Nod Lunar. Iar Eclipsa partiala de Soare din 25 octombrie 2022 are loc in momentul de Luna Noua in Scorpion cand Soarele si Luna ocupa acelasi grad 2 Scorpion in apropierea Nodului Sud lunar pe gradul 13:22 Scorpion.

In timpul Eclipsei de Soare, Luna este intre Pamant si Soare, oprind temporar lumina. Acuma, divinitatea stinge temporar lumina pentru pamanteni dar aprinde lumina in sufletele noastre aratandu-ne adesea intr-un mod destul de dur ce trebuie sa lasam, schimbam, initiem, in viata noastra. Aceasta “pana in curentul cosmic”  devine un instrument prin care universul ne trezeste, ne agita, ne smulge din tot ceea ce ne tine pe loc.

Scorpionul guverneaza problemele legate de viata, moarte, transformare, intimitate, relatii, distrugere, reinnoire si regenerare, manipulare, control, finante. Scorpionul este orice altceva decat simplu. Scorpionul este un semn care se  imprieteneste cu conflictul si complexitatea alegand sa mearga pe un drum in viata presarat cu sarma ghimpata si multe capcane, planuri secrete.

O Eclipsa de Soare asociata cu Nodul Sud lunar in Scorpion va forta eliberarea noastra de tot ceea ce ne tine pe loc, de obisnuintele, obsesiile si vinovatiile noastre. Cu Nodul Sud in Scorpion, vom fi bantuiti in mod colectiv de toate obiceiurile proaste, de tot ceea ce am facut si a creat durere in ceilalti dar si in noi insine. Scorpionul se refera la aproape tot ceea ce nimeni nu vrea sa vorbeasca, este un loc in care suntem fragili dar si puternici, este un loc in care putem folosi “acul” pentru vindecare sau pentru a face un mare rau. Dificultatile actuale provin din datoriile karmice pe care le-am contractat prin utilizarea gresita a energiei Scorpion in trecut, vieti trecute( scorpionul poate fi razbunator, subtil, sarcastic, foarte incapatanat, mandru, posesiv, gelos, rezervat, secretos; limba scorpionului poate fi mortala prin capacitatea sa de a intepa acolo unde va rani cel mai mult).  Fiecare dintre noi a fost tradat, inrobit, a tradat, a dorit ceea ce avea celalalt, si alte pacate scorpionice. Amintiti-va ca cel mai rau tip de cruzime nu este de natura fizica, ci are un caracter mental. Fiecare dintre testele scorpionice dezvolta nenumarate afectiuni emotionale care trebuie transmutate si vindecate (frica, slabiciune, lacomie, gelozie, aroganta, valori gresite, achizitie si acumulare, inertie, critica, ganduri de atac, concurenta, judecata, controlul celorlalti). A pacatui inseamna a face un rau cu stiinta sau fara de stiinta. Nu exista oameni fara de pacat. Si dupa cum a spus Isus: „Cine este fara pacat, sa arunce primul piatra”. Toate acestea ies la suprafata acum. Nu exista loc unde sa fugim, unde sa ne ascundem. Ne vom confrunta cu cei pe care i-am ranit si cu cei care ne-au ranit. Acuma, trebuie sa ne vindecam. Aceste procese de  transformare, resetare, vindecare, regenerare si recuperare, sunt miezul problemelor actuale energizate de Eclipsa de Soare in Scorpion. Nu suntem indrumati catre catre mai multa bogatie sau iubire, ci pentru a ne mantui de faptele noastre grele ce necesita o mare lupta. Este cel mai bun timp pentru “cainta” si “pocainta “asa cum ne invata Isus atat de clar. Pocainta nu inseamna doar sa intelegem greselile trecute(cainta) ci sa incepem si procesul de schimbare. Cainta nu este suficienta, intelegem ca am gresit dar ramanem agatati de greseala, pacat, avand ca rezultat blocarea vietii noastre. Pocainta ne ajuta sa recunoastem greselile, sa le acceptam dar si sa le depasim. Despre asta vorbeste aceasta Eclipsa puternica in Scorpion, despre pocainta, despre a ne accepta asa cum suntem cu greselile si pacatele noastre, despre a ne iubi si cand gresim.

„Faradelegea mea o cunosc” –marturisirea lui David in Psalmul 50,  este cea dintai si cea mai mare conditie a pocaintei celei adevarate: cunoasterea si recunoasterea sincera a pacatului. Dar Pocainta este “ cainta “ care spune o rugaciune, ne legam de Dumnezeu, de bunatatea si milostenia lui Dumnezeu, de iertarea lui Dumnezeu. Pocainta este un medicament Dumnezeiesc care poate fi primit doar prin cainta, rugaciune, atentie, bunatate, iubire.

Energia Eclipsei este intotdeauna influentata si de aspectele astrologice pe care le face cu restul actorilor astrali.

In primul rand, aceasta Eclipsa energizeaza casa IX, o casa ce ne reaminteste ca am venit aici pe pamant cu un scop divin, o casa ce ofera o perspectiva dumnezeiasca a viitorului. Fiind o casa universala, accentul este pus pe relatia noastra cu lumea, pe reguli, credinta, dreptate divina. Aceasta eclipsa ofera ajutor divin pentru proiecte si activitati care ne extind mintea, ne inalta sufletul. Ne pregateste pentru schimbare dar schimbarea vine prin credinta, adevar, prin harul lui Dumnezeu.  Aici suntem ajutati prin ghizi spirituali, intuitie, rugaciuni, vise, premonitii. O calatorie, o carte, un studiu, un curs nou, un simbol, noi posibilitati, o rugaciune, pot schimba perspectiva noastra si, prin urmare, activitatile de zi cu zi. Casa a IX-a este, de asemenea, cunoscuta sub numele de „ Casa credintei, intelepciunii si inchinarii divine ” iar Eclipsa in Scorpion aduce transformari majore printr-o rugaciune simpla care ne salveaza, ne vindeca, ne mangaie, ne inalta:” Cred Doamne! Ajuta necredintei mele.” Aceast eclipsa in casa a IX ne aduce aminte ca nu putem trai in pace si armonie fara o legatura permanenta cu Dumnezeu si fara speranta in miracole, indrumare si ajutor divin.

Calea de urmat este Nodul Nord in  Taur, ce ne cere sa invatam sa avem incredere in noi, sa ne recunoastem propria valoare, sa ne simtim propria importanta si sa ne iubim pentru ceea ce suntem. Trebuie sa ne conectam la acea parte primordial a noastra care ne spune sa traim momentul prezent fara sa ne ingrijoram pentru ziua de maine. Cu putina munca, drama isi pierde puterea de a ne stapani, iertarea apare in mod natural, pacea vindeca razboiul, o imbratisare alunga furia, simplitatea inlatura complexitatea, lumina inlatura intunericul. Trebuie sa transformam dificultatile, conflictele si haosul intr-o noua stare de armonie. Cea mai buna cale de a naviga pe o furtuna in noapte(scorpion) este sa ne tinem “ochiul” spiritual deschis al Taurului, al treilea ochi, vederea si simturile interioare.

Venus pe gradul 2 :40 Scorpion(micul benefic asa cum este cunoscuta in astrologie), este un asistent important pentru eclipsa pe gradul 2 Scorpion. Urmeaza o perioada de timp ce ne cere sa facem ceva diferit, in principal in relatiile si finantele noastre, in definirea armoniei si pacii launtrice dar si a pacii cu ceilalti oameni,  sa evitam comportamentul nechibzuit. Venus ne cere, de asemenea, sa invatam sa avem incredere in noi insine si in abilitatile noastre intuitive, sa armonizam relatia cu sinele nostru divin, sa ne iubim si sa ne acceptam asa cum suntem. In cele din urma, aceasta eclipsa solara aduce sansa unui nou inceput, o oportunitate de a inchide usa vechilor sisteme de credinte, modele relationale si financiare, locuri de munca sau relatii nedorite. Indiferent de surprizele pregatite de aceasta eclipsa, trebuie sa avem incredere  ca aceste schimbari sunt pentru binele nostru iar “Faca-se Voia Ta Doamne” este cea mai simpla rugaciune pentru acceptarea oricarei schimbari.

Toate eclipsele aduc un timp al schimbarii dar o schimbare semnificativa ce va corecta traiectoria destinului nostru cu sau fara voia noastra. Toate problemele care ne franeaza sau ne impiedica sa ne ducem la indeplinire destinul nostru sunt evidentiate si suntem ajutati sa le dam deoparte, se le eliminam. Eu zic ca este de bine, o eclipsa chiar nu ne vrea raul noi suntem cei care ne facem rau insistand asupra unor lucruri , oameni care ne frustreza, obosesc, uitand astfel de rolul nostru aici.

Influenta majora a acestei eclipse va fi asupra semnelor fixe Scorpion, Taur, Leu, Varsator dar si asupra celor care in harta natala au planete, destinul, in aceste semne fixe.

 Sa fiti binecuvantati!

 

Adriana Tudosa

You may also like

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.