ECLIPSA INELARA DE SOARE IN FECIOARA -1 SEPTEMBRIE 2016 ORA 12:02 –ORA ROMANIEI- “FA CRUCEA DREAPTA…. “

eclipsa inelara

O Eclipsa de Soare are loc in momentul de Luna Noua ( noi inceputuri dar cu o intensitate puternica, karmica)  atunci cand Sorele si Luna ocupa acelasi grad zodiacal in apropierea unui Nod Lunar( soarta). Sunt  energii noi de o intensitate karmica asociate cu noi inceputuri, incepi sa scrii un nou capitol in viata ta, alegi o noua directie, o noua viata la propriu si la figurat.

Eclipsa inelara de Soare din data de 1 septembrie 2016 are loc in faza de Luna Noua in Fecioara ( Soarele in Fecioara este in conjunctie cu Luna in Fecioara  ) gradul 9:21 in apropierea Nodului Nord Lunar in Fecioara gradul 12:43. Este o Eclipsa de Soare puternica cu multe “fete “ datorita mutabilitatii acestui semn, datorita lui Mercur retrogad ( guvernatorul astral al semnului fecioarei) tot in semnul Fecioarei si datorita configuratiei astrale careul in T ( Eclipsa in opozitie cu Neptun si ambele in careu cu Saturn si Marte in Sagetator) care se formeaza pe cer. O eclipsa se va ocupa intotdeauna de lucrurile restante, de problemele neglijate, de relatiile care ne tin pe loc iar prezenta Nodului Nord lunar in aceasta ecuatie astrala nu face decat sa deschida usi catre noi oportunitati de schimbare a noastra. Ganditi-va la Nodul Nord ca la o busola divina ce ne arata directia buna, calea noastra spirituala, lectiile alese de suflet pentru a creste, evolua. Fecioara este un semn karmic ce transforma sarcina de serviciu in obligatie, accentueaza puritatea, perfectiunea, analiza fiecarui detaliu, organizarea, eficienta, ordinea dar si tendinta de a gandi prea mult gasind nereguli peste tot chiar si acolo unde nu exista nimic. Fecioara doreste sa inteleaga toate detaliile si modul cum acestea construiesc un intreg, stie sa gaseasca piesa lipsa a unui puzzle semnificativ. Tot Fecioara este locul natural al casei VI, o casa a serviciului, obligatii zilnice, obiceiuri, rutina, sanatate, conditii de munca. Este un loc unde cautam ordinea fireasca a lucrurilor, unde incercam sa intelegem viata si modul in care ne incadram in ea. Acest semn implica grija pentru oameni, animale, aici, noi suntem in slujba cuiva, ne facem datoria  fie ca este vorba de munca, familie, partener, copii, cei mai putin norocosi. Fecioara si casa VI guverneaza legatura corp, minte, sanatate iar o minte sanatoasa intr-un corp sanatos este mantra acestui semn astral ce este un simbol arhetipal pentru puritate, vindecare naturala.

Eclipsa de Soare in Fecioara se formeaza prin aportul Nodului Nord lunar in Fecioara ce ne cere sa dezvoltam discernamantul si o abordare practica a vietii, a relatiilor cu cei din jur. Este important sa abordam viata intr-un mod practic, realist, sa renuntam la comportamentul de victima, sa ne concentram asupra prezentului, sa facem planuri clare pe care sa le respectam, sa fim sensibili dar nu prea sensibili, sa oferim serviciile noastre intr-un mod rational si nu din mila. O Eclipsa de Soare in conjunctie cu Nodul Nord in Fecioara va aduce acele oportunitati, acei oameni, ghizi spirituali care pot sa ne ajute, sa ne elibereze de ceea ce stagneaza in viata noastra

Eclipsa de Soare in Fecioara energizeaza casa X, o casa unghiulara  ce da forta acestei energii. Deci, aceasta Eclipsa va pune un accent deosebit pe cariera, statut social, bogatie, valoarea noastra. Casa X este legata si de cei care au autoritate asupra noastra, in consecinta, aici ne intalnim cu puterea parintilor, sefi, guvern, presedinte, Dumnezeu, aici ne vede lumea. Vocatia este importanta in casa X, ce vrem sa realizam in aceasta lume, aici, cariera, obiectivele profesionale, ambitia si motivatile sufletului intra in joc. Intr-un context mai practic, angajatorii si regulile lor, guvernul, ne influenteaza viata noastra foarte mult. Aceasta eclipsa in casa X, in casa naturala a lui Saturn, schimba lucrurile in tot ce tine de cariera, ambitii, putere personala, statut social, faima, angajatori, guvern.

Eclipsa de Soare in Fecioara gaseste o cale de exprimare printr-un careu in T mutabil cu Neptun in Pesti si Saturn in fuziune cu Marte in Sagetator. De fapt, Eclipsa de Soare in Fecioara este in opozitie cu Neptun in Pesti si ambele fac careuri( aspect provocator de 90 grade) cu Saturn si Marte in Sagetator, planete ce devin focarul acestei configuratii, arata unde este stresul focalizat. Prin natura sa, un careu in T pune in miscare trei domenii de viata. Acuma, cele trei domenii de viata sunt cariera, statut, faima, sefi, guvern, presedinte, familie, parinti, tara de origine, afaceri imobiliare, bani, valoare personala.

O opozitie dezvaluie problemele unei relatii in care avem tendinta de a da vina tot timpul pe celalalt uitand ca si noi suntem oameni si ca putem gresi.
Cu Eclipsa de Soare in opozitie cu Neptun retrograd in Pesti, problemele din trecut incep sa bantuie iarasi, aduce confuzie, tradari, pierderi si necazuri prin familie, cariera, parinti, tara, sefi. Relatia cu mama, cu familia, cu femeile in general, cu barbatii cu o anumita autoritate, este marcata de distanta, lipsa de intelegere, vulnerabilitati, fragilitate, incertitudini, insecuritate. Dar sensul pozitiv al acestui aspect permite sa punem degetul pe rana, pe punctele noastre slabe, sa ne cunoastem mai bine, sa ne acceptam propriile slabiciuni iertand slabiciunile celorlalti.

Eclipsa de Soare in aspect de careu cu Saturn in Sagetator poate aduce tot felul de restrictii, intarzieri si obstacole, uneori debutul unor probleme fizice cronice. Pot intr-un fel sa pateze reputatia si sa aduca un prejudiciu major credibilitatii noastre. Eclipsa de Soare in aspect de careu cu Marte in Sagetator poate aduce conflicte legate de bani, cariera, statut social, afaceri. Mare atentie la nerabdare, impulsiviate, acestea pot conduce la accidente.

Saturn in Sagetator in careu cu Neptun retrograde in Pesti este un aspect foarte important in simfonia eclipsei.

Saturn si Neptun nu sunt cei mai buni prieteni iar in aspect de careu se pot palmui unul pe celalalt. Saturn cauta forma, certitudinea, cere rabdare si umilinta, angajament si efort pentru a trece cu bine prin toate experientele vietii. El ne reaminteste ca exista un timp pentru fiecare lucru iar impunerea timpului nostru in fata timpului universal nu face decat sa creeze fel de fel de obstacole pana cand programul nostru devine acelasi cu timpul real al lucrurilor. Saturn vede treptele sarite chiar daca noi credem ca nu ne-a vazut nimeni, vede lipsa umilintei si propagarea arogantei uitand ca umilinta este singura cheie catre viitor. Saturn este o forta a naturii vii din care facem si noi parte, formulele vietii sunt deja create de la inceput iar Saturn –timpul ne spune ca doar la momentul potrivit, cand suntem pregatiti bine pentru acel moment, apare o formula magica care ne schimba viata, cand elevul este pragatit, profesorul soseste. Neptun este exact opusul lui Saturn, el imbratiseaza totul fara discernamant, nu poate fi definit in limite pamantesti, nu poate fi restrictionat. Mirajul a fost creat de marele nostru Neptun, un miraj care de cele mai multe ori ne invaluie viata in ceata, credem ca avem relatia perfecta, familia perfecta, slujba perfecta, credinta perfecta. Dar nu trebuie sa uitam, ca mitologia ne spune ca Neptun a fost inghitit de Saturn  si ajutat de Jupiter ( viziune, ajutor divin, adevar, cunoastere) a renascut. Saturn si Neptun nu se amestec? cu usurinta, daca Saturn construieste prin munca grea, Neptun dizolva situatiile de viata si ne pune sa cautam o cale usoara, fel de fel de trucuri, vicii, dependente.
Prin acest aspect provocator, structuri, situatii si relatii se pot dizolva, pot ajunge la un sfarsit sau ne putem da seama ca lucrurile nu sunt chiar ceea ce am crezut ca sunt.Cum Saturn in Sagetator este in casa II-bani, valoare personala, credinta, limta unei credinta, strainatate, valori in general iar Neptun retrograd in Pesti este in casa IV-familie, neam, tara, parinti, origini,camin, in aceste diretii, pot aparea momente de disconfort, modificarile rezultate pot provoca confuzie, lipsa de claritate, descurajare, frica pana cand noul inlocuieste vechiul si capatam incredere.Viata este in continua miscare, nimic nu sta pe loc iar noi trebuie sa invatam ca doar ce este de valoare pentru sufletul nostru( Saturn in casa II) va rezista. Acest aspect lucreaza ca o conluzie inevitabila asupra unei situatii de viata ciuruita cu o multime de probleme( credinte fatale, relatii ireale,idealizarea unui membru din familie, camin, tara, origini, parinti ,strainatate, bani, valoare personala). Pozitiv, acest aspect poate aduce trezirea profunda care ne arata adevarul cautat, directia noua, o viata autentica, compasiunea, ajutor neconditionat pentru cei oropsiti de soarta.
Saturn in Sagetator ca planeta focar al careului in T ne spune ca nu exista scapare decat prin cunoastere, intelepciune, valoare personala, ai incredere in tine si vei avea incredere in oameni, iubeste-te pe tine insati si vei putea iubi oamenii, ai rabdare cu tine si vei avea rabdare cu tot ce este in jurul tau.

Marte in Sagetator in aspect de careu cu Neptun retrograd in Pesti mareste nerabdarea si scoate in evidenta actiunile (Marte) gresite care au condus la tradari, inselaciuni, la persoane gresite dintr-un motiv adesea neinteles(Neptun ). De fapt acest aspect vorbeste despre tradare, pacalire prin propriile actiuni, sacrificiile pentru un vis iluzoriu au condus la drame. Prin acest aspect astral, aceasta eclipsa va aduce in lumina episoade din trecut in care alte persoane au profitat de iluziile, naivitatea noastra. Actiunea(Marte) este confuza(Neptun) iar aceasta Eclipsa va aduce actiunile noastre personale prin care de fapt am devenit proprii nostru dusmani. Majoritatea oamenilor sunt legati de partea materiala a vietii intr-un mod obsesiv iar Neptun este in esenta o forta spirituala adesea prin fel de fel de obsesii care acuma se vad in legatura cu banii, familia, radacini, parinti, camin, valoare personala.

La urma urmei, careul in T este ca o cruce cu o piesa lipsa si tocmai aceasta piesa lipsa este calea de iesire din blocajele pe care le simtim acuma, “fa crucea dreapta” este cerinta acestui moment astral.

Piesa lipsa, solutia este data de semnul Gemeni si casa VIII, deci se pune accentul pe o comunicare corecta, adevarul care ne elibereaza de orice situtatie mascata  putere prin comunicare si informare, capacitatea de a intelege misterele vietii. Trebuie sa invatam despre puterea magica si creativa a cuvintelor, sa dobandim intelepciune, sa renuntam la barfa, jigniri. Trebuie sa fim asemeni unei pasari Phoenix care arde odata cu cuibul ei iar din cenusa, renaste o noua pasare. Vechile obiceiuri de comunicare trebuie sa moara pentru a face loc magiei cuvantului si gandului.

Guvernatorul acestei Eclipse de Soare in Fecioara este Mercur retrograd in Fecioara in fuziune cu Jupiter in Fecioara ce pare a fi la prima vedere o raza de speranta dar  in realitate, Mercur retrograd ne conduce catre tot ceea ce este gresit in viata noastra si trebuie rezolvat. Pana pe 22 septembrie 2016  suntem la scoala de corectie a lui Mercur retrograd in Fecioara ce poate fi de fapt o perioada magica in care invatam sa rezolvam multe situatii neclare  din viata noastra, intr-un fel putem revizui trecutul, putem intregi situatiile neterminate, ne putem reconecta cu persoane din trecutul nostru. Luna septembrie lucreaza cel mai bine pentru rezolvarea unor situatii din trecut, apoi, incep schimbarile majore, nu poti merge pe o cale noua cu lucruri lasate neterminate. Folositi aceste momente ca un pas catre deslusirea unor lucruri care pana acuma nu aveau un raspuns.

Aceasta Eclipsa de Soare pe gradul 9:21 Fecioara face un aspect de sextil cu Ascendentul in Scorpion pe gradul 9:57. Un Ascendent in Scorpion sugereaza adesea schimbari bruste de destin, mari fluctuatii dar uneori aceste schimbari pot fi insotite de un noroc providential. Este timpul in care vom simti o dorinta imensa de a cerceta misterele vietii, spiritualitatea, subconstientul, dar pot aparea si multe obstacole din amestecarea materialismului cu spiritualitatea. Cred ca aceasta eclipsa care aduce intr-un fel intunericul este pe lungimea de unda cu ascendentul in scorpion care iubeste si el intunericul, misterul, si inclin sa cred ca forta vitala indusa de acest ascendent ne poate apropia de Dumnezeu, de Univers, de Sursa, intr-un fel ne poate da forta necesara pentru  a merge mai departe ……….
Cum Scorpionul este intens, tine pica pe oameni si nu iarta prea usor poate a a venit timpul sa iertam, sa nu mai fim suparati pe nimeni, “iarta-te si iarta “este indemnul major al acestei Eclipse in aspect benefic cu Ascendentul in Scorpion.

Eclipsa de Soare in primul decan din semnul Fecioarei poate aduce grele incercari publice, calamitati, boala a unui sef de stat.

Este bine sa stim ca o eclipsa este un proces dinamic care de multe ori coincide cu  schimbari importante, ea contine o imensa energie ce poate aduce destabilizare, activitatea ei se poate simti la scurt timp dupa producerea ei iar in unele cazuri chiar inainte de eclipsa. Pentru unii influenta eclipsei poate fi subtila in timp ce pentru altii poate fi destul de intensa indicand noi inceputuri, schimbari radicale, stiri neasteptate, surprize de tot felul. Aceasta Eclipsa de Soare in Fecioara are o influenta deosebita asupra semnelor mutabile –Gemeni, Sagetatori, Pesti, Fecioare( nascuti in jurul datei de 1, plus minus cinci zile).

astro_2gw_424_eclipsa_de_soare_in_fecioara_2016.37130.47773

Adriana Tudosa

You may also like

17 Comments

 1. Multumesc Adriana!
  Daca ai timp poti sa imi spui care este influenta unei eclipse conjuncta cu NN in harta natala?
  Sunt nascuta in 4 Apr. 1979. Ora 23:45 . Locul nasterii Focsani.

 2. Multumim, este foarte interesant articolul. In ultima vreme am sentimentul ca lucrurile nu pot fi controlate, ca ele se intampla cam haotic si independent de vointa mea, poate doar pentru mine, dar incerc un sentiment de neputinta, de incapacitate de a decide ce e bine si ce nu. Cred ca si aceste eclipse au partea lor de participare, indecizia si confuzia sunt foarte stresante.

 3. Dupa 01 septembrie este bine sa deschid o actiune judecatoreasca sa pot recupera o suma de bani pe care i-am platit pe nedrept ? multumesc anticipat .

 4. Multumesc,foarte interesant,mi-a raspuns la multe framintari,am gasit parca cauza necazurilor mele

 5. De prin iarna ma cert mai tot timpul cu tatal meu. Lipsa de bani s-a facut simtita foarte tare din luna mai pana in prezent, ceea ce ma face sa ma las de facultate deocamdata pentru a o putea continua in timpurile ce vor urma. Vreau sa plec din tara pentru o perioada pentru a ma rezolva din punct de vedere financiar pentru a putea continua..la un verisor care este zodia fecioara…m-am sfatuit cu sora lui despre asta care este nascuta pe 1 septembrie…ea mi a spus sa tin cont de radacini (cum ai spus si tu in articol) si sa ma gandesc bine la ce vreau sa fac..
  Vreau sa fac acest pas pentru un viitor mai bun si pentru a-mi putea termina facultatea. Sunt nascut pe data de 16 mai 1996 ( seara dupa ora 10..nu stiu exact), ce crezi ca inseamna aceasta eclipsa pentru mine?

 6. Pe15sept am divortul cu sotul,ma gindesc sa renunt,el e in gemeni iar eu scorpion,avem 29 ani impreuna,te rog da-mi un sfat,multumesc mult

 7. Stefana
  Pana pe 22 septembrie, Mercur este retrograd si este cel mai bun timp pentru a repara, revizui anumite decizii din trecut.
  Adriana astro

 8. Multumesc mult pt raspuns,nu stiu ce am sa fac,eu am bagat divortul am crezut ca asa o sa renunte la iubita (28 ani are)dar vad ca nu a renuntat,parca sint doua pers in el una continua sa zica facem una sau alta ,iar celalalt eu al lui e dependent de mesajele iubitei care e maritata de doi ani dar de un an e si cu al meu si al ei,nu mai pot chiar nu stiu ce sa fac singura nadejde in dzeu o am,iti multumesc din tot sufletul pt ca mi-ai raspuns,simt ca nu sint chiar singura MULTUMESC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.