ECLIPSA DE LUNA IN VARSATOR – 6 AUGUST 2009 ORA 03:53 –ORA ROMANIEI

astro_2gw_113_eclipsa_de_luna_in_varsator43617189121

O Eclipsa de Luna este o Luna plina mai speciala, mai intensa, arata ca urmeaza o perioada de cateva luni in care trebuie sa limpezim  lucrurile din viata noastra, in special accentueaza necesitatea clarificarii, eliminarii efectelor actiunilor din trecut( LUNA) intr-un mod care sa ne faca viata mai usoara .

Eclipsa de Luna poate produce transformari majore, este o energie imensa ce ne orienteaza mai mult spre relatii , poate declansa fel de fel de crize in scopul constientizarii necesitatii unei relatii in viata noastra, fie ca vorbim de o relatie de la locul de munca, de relatia cu noi insine, de relatia cu partenerul, cu cei apropiati noua. Este bina sa stim ca o Eclipsa de Luna este o Luna Plina mai puternica cu efecte de durata , emotiile sunt sporite , ceva vine la lumina in acest moment si daca vom fi atenti la aceste emotii ale noastre cu siguranta ne putem da seama ce trebuie sa modificam, sa eliminam sau sa adaugam vietii noastre pentru a ne simti bine .

In ziua de 6 august 2009 ora 03:53 se formeaza o Eclipsa de Luna in Varsator, vorbim de o eclipsa ce se formeaza in faza de Luna Plina in apropierea nodurilor lunare adica, Luna in Varsator gradul 13:43 este in opozitie cu Soarele in Leu gradul 13:43 iar axa Nodurilor Lunare –Nodul Nord in Varsator gradul 0:11 in opozitie cu Nodul Sud in Leu gradul 0:15. Este o eclipsa de Luna asociata cu Nodul Nord lunar in Varsator ceea ce arata o deschidere spre viitor , Nodul Nord are de-a face cu munca care trebuie implinita , cu noua realizare , si daca vom face eforturi in directia scopului actual al vietii atunci este bine de stiut ca vom primi putere din abundenta .

In harta momentului maxim al Eclipsei de Luna in Varsator observam ca ascendentul este tot in Rac ca la eclipsa totala de Soare din 22 iulie , putem vorbi de energii favorabile unor actiuni precise ( cardinalitatea acestui ascendent), actiuni legate de familie, emotii, sensibilitate, trecut , traditii, copii. Este un timp al sensibilitatii, timiditatii, nerabdarii, nevoii de a ne proteja de actiunile lumii exterioare, este o energie ce ne ofera suficienta rezistenta si chiar daca vom fi “ loviti” vom sti atat de bine sa ne stapanim si sa nu aratam acest lucru, vom sti sa fugim ca racul dar si sa lovim pe neasteptate chiar daca acest lucru nu este necesar.Aceasta energie cardinala de apa ne da intuitie, rabdare, rezistenta , vom sti atat de bine sa ne controlam sensibilitatea , vom fi susceptibili dar in egala masura vom sti sa apreciem luminile si umbrele spiritului, ale celor din jurul nostru. Daca vom fi atenti in urmatoarea perioada vom sti sa gasim “ piatra pe care sa stam “ in mijlocul oricarei furtuni. Guvernatorul ascendentului este Luna in Varsator gradul 13:43 in opozitie cu Soarele in Leu (faza de Luna Plina ) si in conjunctie cu Nodul Nord Lunar in varsator gradul 0:15 ce formeaza momentul maxim al Eclipsei de Luna in Varsator gradul 13:43. Asadar ,energia eclipsei de luna in varsator este energiea cosmica ce va guverna urmatoarele luni , va nuanta ansamblul vietii noastre atat la nivel de experinte cat si la nivelul interactiunii cu cei din jurul nostrum. Luna in Varsator este o energie ce induce destula detasare, idealism, originalitate, nevoie de comunicare , dorinta de a elimina falsul si idealurile false, ipocrizia si tot ce nu corespunde noilor conditii de viata. Semnatura Lunii in Varsator are o legatura directa cu instabilitatea dar si cu originalitatea, , putem vorbi de o energie ce ne ajuta sa facem fata schimbarilor bruste din viata noastra. Soarele in Leu induce o energie ce faciliteaza creativitatea, puterea, regalitatea, stralucirea, putem vorbi de o energie ce stie sa inventeze increderea in propria persoana , dramatismul, indrazneala, exuberanta sunt contagioase .Leul este un semn legat de centralitate, evidentiere, aroganta , vanitate, aduce sentimente si trairi puternice dar negativ , Leul reprezinta acel copil pretentios ce are nevoie de atentia  si recunoasterea tuturor.

Eclipsa de Luna in Varsator activeaza axa VIII-II prin opozitia dintre Luna in Varsator in casa VIII si Soarele in casa II, vorbim de o axa a posesiunilor, a nevoilor celorlalti si nevoilor personale , Luna eclipsata in casa VIII poate energiza teste legate de banii celuilalt, mosteniri, afaceri, imprumuturi, pot aparea preocupari oculte , metafizice, sunt aduse in prim plan” jocurile puterii”, conflictele interioare si suferinte legate de egoism, zgarcenie, dorinte carnale,. Aceasta eclipsa poate ajuta la rafinarea propriei fiinte prin cautatea unor valori mai profunde lasand in urma fostele valori, conditionarile sociale. Prezenta Nodului Nord lunar in Varsator( destinul, soarta ) in casa VII o casa ce ne vorbeste despre parteneriate pune un accent deosebit pe cooperarea cu ceilalti , este lectia in care trebuie sa invatam despre detasarea de ideile egocentriste combinata cu sansa care ni se ofera de a ne imparti puterea, cunostintele cu ceilalti , regula de aur a nodului nord in varsator in casa parteneriatelor este compasiunea , intelegerea , sacrificiul , consideratia in raport cu celalalt. Blocajul poate aparea in momentul in care scopurile unui parteneriat nu sunt destul de ferme, cooperarea si armonia fiind de fapt doar notele false intr-o abordarea ori prea egocentrica in care ideea este buna doar daca vine de la un partener ori un partener se lasa prea usor influentat de celalalt. Lilith in Capricorn in casa VII vine si ea sa tulbure viata in parteneriate , poate crea o puternica dependenta fata de celalalt, de multe ori pot aparea experiente dureroase, apar perturbari in  relatii , parteneriate care de multe ori se sfarsesc brusc si dureros. O alta dorinta data de aceasta pozitie a lui Lilith este fuga dupa o relatie imposibila, sa nu uitam ca lilith intr-o casa astrologica pune un accent deosebit pe punctele noastre oarbe care in acest moment de eclipsa sunt in parteneriate fiind necesar sa lucram in acest domeniu, este amplificata dualitatea apropierii si refuzului, acceptarea si fuga , sacrificarea partenerului sau acceptarea unui rol de victima . In astrologie, opozitia este un aspect major dinamic ce arata o problema interpersonala ce cere un compromis intre fiecare dintre noi si partenerul nostru sau un grup de persoane. Este un aspect ce aduce instabilitate, tensiuni interioare care daca sunt controlate si directionate in mod creativ, atunci putem canaliza impulsul coplesitor de a invata ceva nou, de a dezvolta o serie de talente .

Aceasta eclipsa de Luna in Varsator ne pune la indemana foarte multa energie ce poate fi canalizata in mod constient catre scopuri umanitare , trebuie sa invatam sa fim mai atenti la nevoile celorlalti dar si la nevoile noastre , la lipsurile din viata noastra si nevoia crearii unui echilibru intre tot ce este personal –Leul si tot ce este impersonal –Varsatorul; Leul este un semn de creatie, individualitate in timp ce Varsatorul este un semn al prietenilor, nevoilor de grup, obiectivitatii. Activand aceasta axa Leu-Varsator , aceasta eclipsa de Luna vrea sa construim un echilibru intre dragoste si prietenie, intre noi si prietenii nostri, intre individualitate si universalitate. Marte in Gemeni in casa XII este planeta mediatoare a acestei eclipse de Luna in Varsator, este o energie ce lucreaza in favoarea noastra ,devenm indrazneti, iuti la minte si in actiuni. O energie de foc intr-un semn de aer energizeaza totul in jur , ne ajuta sa ne folosim toate resursele in rezolvarea problemelor, devenim incisivi, hotarati, vorbim de o energie agitata ce va amplifica totusi si concluziile pripite , nestatornicia, speculatiile , risipa intelectuala si materiala .

Tot ce se intampla in aceste momente este o culminare a ceea ce am adunat in interiorul nostru , de la griji la emotii, de la iubire la ura, toate acestea vor fi iluminate constientizand mult mai usor defectele din atitudinile noastre, din atitudinile noastre fata de altii dar si din atitudinile celorlalti, din activitatile de grup. Sentimente tind s? devin? mai cople?itoare în timpul unei eclipse de luna , ni se pune la dispozitie o energia ce va sti sa sa amplifice recompensele sau dezamagirile , ne putem da seama de valoarea unei actiuni, a unui partener, a unui iubit , a unei investitii, putem descoperi un talent uitat sau neutilizat cum trebuie, este amplificata dragostea . Eclipsele de Luna fac lumina in problemele emotionale din viata noastra , emotiile intense asociate cu acest moment de eclipsa pot actiona ca un ceas desteptator in special pentru cei care au gradul 11-15 Varsator, Leu , Taur , Scorpion ( semnele fixe ) activate in harta natala , putem vorbi de modificari provocatoare . Pentru cei cu planete intre gradele 11-15 Berbec, Sagetator ,Gemeni , Balanta , aceasta eclipsa de luna poate fi un sprijin in demararea unor modificari.

Adriana Tudosa

You may also like

10 Comments

 1. un articol interesant din nou, eu chiar am planete la gradul 11-15 varsator si leu (marte,nod nord in varsator si nod sud in leu)
  as vrea sa te intreb daca este adevarat ca persoanele cu jupiter in scorpion si in casa a IX-a au doua casatorii sau mai multe si cu persoane mai in varsta decat ele, 2 sau mai multe cariere?

 2. in general prezenta semnelor mutabile( gemeni, fecioara , sagetator si pesti) pe descendent ( cuspida casei VII ) indica adesea mai multe casnicii, deasemenea , atunci cand in casa parteneriatelor intalnim pe Marte, uranus, neptun sau pluto putem vorbi iarasi de mai multe casatorii, mai trebuie studiat si guvernatorul casei VII si aspectele pe care le primeste de la celelalte planete, prezenta lui lilith in casa VII mai poate arata o atitudine negativa fata de partener , fata de casnicie aducand de multe ori vaduvie sau divort.

 3. iti multumesc ptr raspuns
  intr-adevar sunt despartita de partenerul meu, dar nu ptr ca eu mi-am dorit ci ptr ca el si-a dorit si crede-ma ca nu am avut fata de el sau fata de casatorie vreo aversitate (avand impreuna si un copil atunci de 1,6 ani), ci pur si simplu asa a vrut el (si-a gasit pe altcineva)
  ai dreptate eu am pluto, uranus si lilith in casa VII dar mercur in casa VI

 4. Buna,
  Scuza-mi indrazneala, dar am o mare dilema. Am ascendentul in Leu la gradul la care se va forma eclipsa si implicit opozitie Soare – Luna.
  Cum crezi ca ma va afecta acest tranzi?

 5. Eclipsa de Luna activeaza axa VII-I , axa eu –tu , Luna eclipsata in casa VII , casa parteneriatelor poate aduce unele teste in acest domeniu , teste care nu pot aduce nimic rau daca totul este in ordine, este un timp in care se pot constientiza mai usor nevoile dar si defectele anumitor parteneriate , anumite afaceri se pot dezvolta pe mai departe , altele se pot rupe , depinde de ce este adunat in timp intr-o casatorie, intr-un parteneriat sau intr-o dusmanie, caci este un timp al reactivarii adversarilor . Mesajul acestei eclipse este de a crea un anumit echilibru intre nevoile personale si nevoile celor cu care colaborati atat intr-o casatorie cat si intr-o afacere, este un timp al negocierilor dar si al compromisurilor. Aceasta eclipsa de luna are un sprijin puternic in energiile focosului Marte din Gemeni , putem vorbi de energii prietenoase ce pot ajuta in primirea sprijinului unor prieteni valorosi, puteti sa va indepliniti obiectivele personale prin astfel de oameni .
  Atentie la sanatate .

 6. buna….eu habar nu am nimic…despre zodia mea…despre acendent si toate alea….si sincer simt ca aceasta eclipsa…ma va avantaja …dar nu stiu in ce domenii…imi poti face o astrograma asa cat decat in functie de urmatoarele repere???
  camelia nascuta la data de 21-06-1984,la ora 00:05-00:10 …..in marasesti judetul vrancea…iti multumesc anticipat…

 7. Pe mine ma deranjeaza faptul ca putina lume asociaza cutremurele cu luna plina, si doar s-au produs atatea,in martie 1977,in 1986,cel de azi,cel din Tailanda ce a produs devastatorul tsunami.
  Este o perspectiva de luat in considerare.

 8. Hello,
  Intrebarea mea este: oare eclipsa va afecta atat de rau pe Gemeni, care par a fi punct de scurgere… Sunt Geaman, ascendent in Fecioara, iar cei mai mari opozanti ai mei sunt (ca pe harta de mai sus) Pesti, Lei, Varsatori si, uneori, zodia Fecioarei, de fapt cuadratura cu mine insami… Multumesc pentru amabilitate.

 9. semnul de aer al gemenilor este un element de sustinere a acestei eclipse, am scris in articolul meu ca marte este in gemeni fiind o planeta mediatoare a acestei opozitii dintre luna in varsator si soarele in leu ( marte in semnul gemenilor face un aspect favorabil atat cu luna in varsator cat si cu soarele in leu); planeta mediatoare este pentru o opozitie un punct de sprijin , arata ca nu ne-am taiat de tot accesul spre oportunitati.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.