ECLIPSA DE LUNA IN SAGETATOR SI ZODIILE – 25 MAI 2013

Aceasta Eclipsa are loc in faza de Luna Plina in Sagetator ( Soarele in Gemeni este in opozitie cu Luna in Sagetator  ) gradul 4:08 iar axa Nodurilor Lunare –Nodul Nord in Scorpion gradul 16:51 in opozitie cu Nodul Sud in Taur gradul 16:51. Cu Luna in apropierea Nodului Nord Lunar putem vorbi de un aflux de lucruri noi in viata fiecaruia dintre noi, lucruri noi care le putem primi usor, ne adaptam mai usor sau ne putem opune acestora dand nastere astfel la fel de fel de  suferinte uneori chiar drame. Traditional, Eclipsele de Luna nu au fost privite ca energii prea binevoitoare sau ajutatoare. Tinand cont ca Luna simbolizeaza problemele interne, emotiile, sufletul,  entimentele, visele, amintirile, eclipsa de luna tinde sa aiba mai mult efecte personale, ceva se incheie, se finalizeaza eliminand astfel modele, situatii de viata care stau in calea fericirii sufletului.
Universul foloseste o Eclipsa sa ne avertizeze in legatura cu  ceea ce nu este bine in viata noastra, in acelasi timp ofera un ajutor pretios in rezolvarea problemelor, in depistarea si inlaturarea lor. Eclipsele sunt instrumente astrologice prin care Universul intr-un  mod dramatic(uneori) ne atrage atentia, ne forteaza sa privim cat mai profund in problemele pe care le ascundem sau pe care refuzam sa le rezolvam, de multe ori ecuatia astrologica a eclipsei are doar o singura necunoscuta si suntem ajutati sa o gasim. Toate problemele  amanate, nerezolvate sau care ne macina sufletul (luna) sunt evidentiate de aceasta eclipsa dar in acelasi timp ne spune intr-un limbaj karmic ca  a venit timpul  pentru o schimbare.

Simbolul Sabian al Lunii eclipsate pe gradul 5 Sagetator este :

“ Sus, intr-un copac batran, o bufnita solitara sta cocotata solemn”.

Este imens acest mesaj, asa cum Eclipsa de Luna aduce mesaje karmice importante prin intunericul ei si bufnita aduce mesaje tot in intuneric. Bufnita a fost intotdeauna un simbol al intelepciunii  si al unor mesaje clare, adevarate, dureroase sau pline de intelepciune. Aceasta Eclipsa prin activarea acestui grad zodiacal ne spune ca alegerile intelepte ne ajuta sa depasim cu bine situatiile de viata terminate brusc, dramatic. In mitologie, bufnita apare pe umarul lui Pallas Athena, zeita intelepciunii, invataturilor, artelor si are drept simbol  alungarea ghinionului, o intelepciune mai mare.  Bufnitele sunt mesageri nocturni, aduc informatii pretioase deoarece ele vad “ nevazutul”,  vad intreg adevarul. Strigatul unei bufnite anunta tot timpul ceva profetic, un avertismen al unei situatii de viata care se incheie sau poate fi o mare realizare prin studii.
Aceasta Eclipsa de Luna in Sagetator anunta, canta, striga  recompense mari sau pierderi uriase, asta in functie de ce cai am ales pentru a acumula cunoastere, intelepciune. Cuvantul cheie este “ cunoastere ” indicand faptul ca exista un potential nevazut (Scorpionul) in lucrurile pe care le facem pentru dezvoltarea cunoasterii noastre.

Energiile acestei Eclipse de Luna nu pot fi ignorate de cei nascuti in jurul datei de 25 din zodiile mutabile : Gemeni, Sagetator, Fecioare, Pesti.

Acest horoscop facut in functie de energizarea caselor astrologice (domeniile din viata noastra ) de catre Eclipsa de Luna este mai pentru précis pentru cei care isi cunosc semnul ascendentului, deci, daca va cunoasteti semnul ascendentului, cititi intai horoscopul pentru ascendent si apoi pentru semnul soarelui.

BERBEC –ASCENDENTUL IN BERBEC

Eclipsa de Luna activeaza axa IX-III, o axa a evolutiei personale si cresterii spirituale, a comunicarii si studiilor. Luna eclipsata in casa IX poate aduce teste legate de convingerile personale, posibilitati de extindere a orizonturilor prin contacte cu fel de fel de persoane, cu strainatatea, cu strainii.  Este posibil sa va schimbati chiar si domiciliul, uneori chiar in strainatate, urmeaza o perioada in care veti fi intr-o calatorie continua, puteti incepe un curs nou, puteti sa va folositi de studiile facute pentru a va afirma , oportunitati legate de un proces sau alte probleme juridice, rezultate pe termen lung prin implicarea in activitati de mass-media. Mare atentie la calatorii, la problemele cu autoritatile, cu legea. O Eclipsa de Luna poate aduce “un final” la o relatie cu strainatatea, puteti renunta la o calatorie in strainatate, activeaza invatamantul superior( examene, terminarea unei facultati). Aceasta Eclipsa de Luna va ajuta sa culegeti roadele unei munci incepute in decembrie 2012 cand a fost Luna Noua in Sagetator, o energie propice noilor inceputuri. Ce seminte ati plantat atunci?

TAUR-ASCENDENTUL IN TAUR

Eclipsa de Luna activeaza axa VIII-II, o axa a posesiunilor, a nevoilor celorlalti si nevoilor personale. Luna eclipsata in casa VIII poate energiza teste legate de mosteniri, banii celuilalt, imprumuturi bancare. . Aceasta eclipsa poate ajuta la rafinarea propriei fiinte prin cautatea unor valori mai profunde lasand in urma fostele valori, conditionarile sociale. Poate fi un timp in care resursele financiare, impozitele, creditele, asigurarile, taxele, afacerile cu un partener sa creeze anumite probleme dar poate fi si o zona de noroc pentru voi. O Eclipsa de Luna este o Luna plina ce poate sa aduca stiri despre  un divort cu probleme financiare, planuri de refinantare, o noua sursa de bani, o bursa, un dar valoros. Exista in urmatoarele luni posibilitatea unei reconstructii financiare, puteti sa va schimbati perceptia despre valoare, bani. Aceasta Eclipsa de Luna va ajuta sa culegeti roadele unei munci incepute in decembrie 2012 cand a fost Luna Noua in Sagetator, o energie propice noilor inceputuri. Ce seminte ati plantat atunci?

GEMENI –ASCENDENTUL IN GEMENI

Eclipsa de Luna activeaza axa VII-I, axa eu –tu. Luna eclipsata in casa VII, casa parteneriatelor poate aduce unele teste in acest domeniu, teste care nu pot aduce nimic rau daca totul este in ordine, este un timp in care se pot constientiza mai usor nevoile dar si defectele anumitor parteneriate, anumite afaceri se pot dezvolta pe mai departe, altele se pot rupe, depinde de ce este adunat in timp intr-o casatorie, intr-un parteneriat sau intr-o dusmanie, caci este un timp al reactivarii adversarilor. Mesajul acestei eclipse este de a crea un anumit echilibru intre nevoile personale si nevoile celor cu care colaborati atat intr-o casatorie cat si intr-o afacere, este un timp al negocierilor dar si al compromisurilor. Aceasta eclipsa de luna poate aduce schimbari importante in relatii, fiti convinsi ca universul nu are in plan sa va lase singuri, aveti pregatit ceva mai bun pentru viitorul vostru. Aceasta Eclipsa de Luna va ajuta sa culegeti roadele unei munci incepute in decembrie 2012 cand a fost Luna Noua in Sagetator, o energie propice noilor inceputuri. Ce seminte ati plantat atunci?

RAC –ASCENDENTUL IN RAC

Eclipsa de Luna activeaxa axa VI-XII, o axa a limitarilor si sanatatii. Luna eclipsata in casa VI poate aduce teste legate de locul de munca, colegi dar si sanatate. Sunt posibile schimbari la locul de munca, modificari ale conditiilor de munca, al modului in care va intelegeti cu colegii dar sunt posibile si probleme de sanatate, deci atentie. In aceasta casa, Luna energizeaza tot ceea ce tine de loc de munca, program de munca, felul in care va indepliniti sarcinile de munca, poate fi un timp cu probleme in acest domeniu din viata voastra ce va pot slabi sanatatea. Veti simti nevoia sa va schimbati dieta deoarece in aceasta perioada aceasta devine foarte importanta pentru voi. Daca aveti o problema latenta de sanatate care necesita atentie din partea voastra,  aceasta Eclipsa poate evidentia acest lucru, este cel mai bun timp pentru a rezolva orice problema de sanatate. Deoarece Eclipsele aduc sfarsituri legate de o zona care stagneaza, daca ceva nu este in ordine cu locul de munca, cu sefii, universul va indeamna sa incepeti ceva nou, sa renuntati la un mod vechi de a face lucrurile zilnice,  ceva se schimba dar nu neaparat in rau, universul va ofera noi conditii de viata in acord cu destinul voastru Aceasta Eclipsa de Luna va ajuta sa culegeti roadele unei munci incepute in decembrie 2012 cand a fost Luna Noua in Sagetator, o energie propice noilor inceputuri. Ce seminte ati plantat atunci?

LEU –ASCENDENTUL IN LEU

Eclipsa de Luna activeaza axa V-XI, o axa a afectivitatii. Luna eclipsata in casa V energizeaza tot ceea ce are legatura cu creativitatea personala, iubire, copii. Este un timp al asumarii unor riscuri pentru a va exprima creativ, pentru a va satisface nevoia de iubire si placere. Poate aduce o noua iubire, poate terminarea unei iubiri, poate un copil, poate descoperirea unui talent creativ. Dragostea este pusa in lumina in aceasta perioada, va puteti indragosti, puteti petrece mai mult timp cu copii, puteti beneficia de pe urma unui proiect important pe care il finalizati. O eclipsa de luna marcheaza un sfarsit, va puteti desparti de un partener romantic, puteti incepe o noua relatie de iubire deci sfarsiti cu singuratatea, un copil poate pleca de acasa la studii sau din alt motiv, ceva se schimba dar nu neaparat in rau,  universul va ofera noi conditii de viata in acord cu destinul voastru. Aceasta Eclipsa de Luna va ajuta sa culegeti roadele unei munci incepute in decembrie 2012 cand a fost Luna Noua in Sagetator, o energie propice noilor inceputuri. Ce seminte ati plantat atunci?

FECIOARA –ASCENDENTUL IN FECIOARA

Eclipsa de Luna activeaza axa IV –X, o axa a familiei si carierei. Luna eclipsata este in casa IVsi poate aduce teste legate de familie, radacinile familiei, casa. Sunt posibile certuri cu parintii, schimbari de locuinta, atmosfera apasatoare in mediul familial. Este un timp in care sunt necesare masuri pentru imbunatatirea vietii de familie, a caminului si crearea unui echilibru sanatos intre viata de familie si cariera. Poate fi un timp in care sunteti ajutati sa va schimbati locuinta, sa va cumparati o casa, sa refaceti anumite legaturi cu familia, sa va redecorati casa. Posibile probleme cu mama sau va trebui sa aveti grija de mama voastra.  Casa IV este o casa cardinala adica un loc in care incepe un proces  iar luna este guvernatorul natural al acestei case, deci, in aceasta casa, luna eclipsata capata putere foarte mare energizand fel de fel de probleme de familie tinute ascunse, tot ce are legatura cu familia, caminul, afaceri imobiliare, experiente din trecut tind sa iasa la lumina, toate aceste experiente care nu ofera conditii pentru dezvoltare in sens vertical se vor sfarsi.  Aceasta Eclipsa de Luna va ajuta sa culegeti roadele unei munci incepute in decembrie 2012 cand a fost Luna Noua in Sagetator, o energie propice noilor inceputuri. Ce seminte ati plantat atunci?

BALANTA –ASCENDENTUL IN BALANTA

Eclipsa de Luna activeaza axa III-IX o axa a gandirii dar si a calatoriilor. Luna eclipsata este in casa III, o casa ce are legatura directa cu oamenii apropiati, rudele dar si modul de comunicare putand aduce teste legate de toate formele de comunicare cu rudele sau persoanele mai tinere din viata voastra. Este un timp in care toate activitatile legate de transport, de cumparaturi, de participare activa in mediul in care traiti sa fie mai pronuntate si testate. Puteti sa petreceti mai mult timp cu fratii, cu surorile, cu un vecin, puteti comunica cu acestia prin mail, telefon, sunt destul de mult activate excursiile scurte, puteti sa va gasiti dragostea in timp ce calatoriti, puteti sa cumparati un calculator, un nou telefon, urmeaza un timp al comunicarii, aventurii si al proiectelor noi, se deschid destule usi pentru voi in urmatoarele luni. Aceasta eclipsa de luna va pune un accent deosebit pe un frate, o sora sau pe un var, un vecin, este posibil sa primiti anumite stiri legate de acestia, va pot cere ajutorul pentru a depasi o problema. Fiti atenti la orice document pe care il semnati in aceasta perioada dar si in urmatoarele sase luni, Aceasta Eclipsa de Luna va ajuta sa culegeti roadele unei munci incepute in decembrie 2012 cand a fost Luna Noua in Sagetator, o energie propice noilor inceputuri. Ce seminte ati plantat atunci?

SCORPION –ASCENDENTUL IN SCORPION

Eclipsa de Luna activeaza axa II –VIII, o axa a posesiunilor, a banilor munciti si a banilor celuilalt, a nevoilor proprii si a nevoilor celorlalti. Luna eclipsata este in casa II, o casa a finantelor personale si poate aduce teste legate de bani, de tot ce are legatura cu banii, apar probleme, fluctuatii in zona financiara si a resurselor materiale. Este intunericul care face lumina in tot ceea ce faceti pentru a obtine bani si pentru a va valorifica anumite talente. Poate fi un timp al deciziilor financiare importante, puteti obtine o marire de salariu, puteti incerca sa va gasiti un loc de munca mai bine platit, noi oportunitati de castig personal. Cu o  eclipsa de luna ceva se termina sau puteti culege roadele muncii voastre. Aceasta Eclipsa de Luna va ajuta sa culegeti roadele unei munci incepute in decembrie 2012 cand a fost Luna Noua in Sagetator, o energie propice noilor inceputuri. Ce seminte ati plantat atunci?

SAGETATOR –ASCENDENTUL IN SAGETATOR

Eclipsa de Luna activeaza axa I-VII, axa eu-tu. Luna eclipsata este in casa I, o casa a personalitatii si poate aduce teste ce va vor conduce la schimbarea si redefinirea imaginii personale. Este un timp in care sensibilitatea este la cote maxime , actiunile celor din jur va pot afecta mai mult, apar schimbari frecvente de dispozitie ce pot conduce la confruntari cu ceilalti. Acum puteti da prioritate nevoilor voastre si chiar este indicat sa fiti mai atenti deoarece sunt posibile probleme de sanatate. Posibilitatile sunt multiple pentru voi in aceasta perioada, puteti sa dati viata unui proiect important pentru viata voastra, puteti sa va imbunatatiti imaginea voastra. Atentie la sanatate. O eclipsa de luna marcheaza un sfarsit legat de modul de a va pune in lumina personalitatea, individualitatea voastra. cum va vad cei din jur. Universul va indeamna sa va folositi tot ceea ce este mai bun in personalitatea voastra, sa aratati lumii tot ce este bun in voi. Aceasta Eclipsa de Luna va ajuta sa culegeti roadele unei munci incepute in decembrie 2012 cand a fost Luna Noua in Sagetator, o energie propice noilor inceputuri. Ce seminte ati plantat atunci?

CAPRICORN –ASCENDENTUL IN CAPRICORN

Eclipsa de Luna activeaxa axa XII-VI, o axa a limitarilor si sanatatii. Luna eclipsata este in casa XII si poate aduce teste legate de compasiune si de intelegere fata de cei din jur. Grijile legate obsesiv de anumite reguli, detalii, de perfectune pot naste in aceasta perioada destule temeri, anxietati, probleme de sanatate. Este un timp in care puteti simti o nevoie coplesitoare pentru odihna, reinoire spirituala. Sunt posibile probleme de sanatate putand deveni usor propriul dusman prin neascultarea mesajelor primite de la propriul corp, este un timp in care va puteti confrunta cu trecutul mai ales daca in trecut ati facut lucruri ce au putut  afecta pe altii sau chiar pe voi. Eclipsa in casa XII poate fi intunericul care face lumina in secretele voastre, in descoperirea dusmanilor vostri, in intelegerea greselilor trecutului. Este cel mai bun timp pentru a reflecta la anumite dileme din viata voastra dar si de a le rezolva. Putet descoperi un secret iar acest lucru vine ca un ajutor , protectie pentru voi Aceasta Eclipsa de Luna va ajuta sa culegeti roadele unei munci incepute in decembrie 2012 cand a fost Luna Noua in Sagetator, o energie propice noilor inceputuri. Ce seminte ati plantat atunci?

VARSATOR –ASCENDENTUL IN VARSATOR

Eclipsa de Luna activeaza axa V-XI, o axa a dragostei si prieteniei, a creativitatii, a placeriii si a idealului. Luna eclipsata este in casa XI  o casa a prietenilor si a activitatilor de grup si poate aduce teste legate de tot felul de prietenii, de activitati de grup, organizatii, modul in care va incadrati in activitatile din diverse organizatii. Este un timp in care vi se cere sa faceti un echilibru intre daruirea totala pentru un grup de prieteni, o organizatie si nevoile individuale de creatie, poate fi “intunericul “care face lumina in visele voastre, in aspiratiile voastre, poate fi un timp al ruperii unor prietenii care nu va mai sunt utile pentru viitor, poate fi un timp al crearii unor noi relatii de prietenie ce vor deveni destul de importante pentru voi. Aceasta Eclipsa de Luna va ajuta sa culegeti roadele unei munci incepute in decembrie 2012 cand a fost Luna Noua in Sagetator, o energie propice noilor inceputuri. Ce seminte ati plantat atunci?

PESTI –ASCENDENTUL IN PESTI

Eclipsa de Luna activeaza axa X-IV, o axa a carierei si a familiei. Luna eclipsata in casa X, casa carierei, poate energiza fel de fel de probleme in cariera, in viata sociala, pot fi scoase in lumina anumite probleme tinute secrete in acest domeniu din viata voastra. Este un timp in care greselile pot actiona ca lectii destul de dure, cine vrea sa invete ceva din aceste lectii cu siguranta va descoperi cu aceasta eclipsa de Luna lucreaza ca un reparator karmic pentru evolutia lor. Mesajul acestei eclipse de luna are o legatura directa cu necesitatea crearii unui echilibru intre cariera si viata de familie. Poate fi un timp al schimbarii carierei, promovare la locul de munca, ceva la care ati lucrat din greu poate fi vazut si apreciat in aceasta perioada. O eclipsa este foarte puternica si aduce de multe ori evolutii neasteptate, incitante marcand de multe ori un final in cariera voastra, tot ceea ce veti face aduce publicitate, ochii multor oameni sunt asupra voastra. Cariera voastra poate cunoaste schimbari bruste cu influente asupra familiei. Aceasta Eclipsa de Luna va ajuta sa culegeti roadele unei munci incepute in decembrie 2012 cand a fost Luna Noua in Sagetator, o energie propice noilor inceputuri. Ce seminte ati plantat atunci?

Adriana Tudosa

You may also like

9 Comments

 1. Interesant, cred ca mi se potiveste perfect dupa semnul soareleui, dar si dupa semnul ascendentului.

  Schimba ceva daca MC-ul relatiei mele (reprezentat prin harta compusa) pica exact la acest grad?

 2. Buna Adriana,

  Iti urmaresc de mult timp articolele, care sunt o adevarata oaza de cunoastere, imbina stiinta, intelepciune cu partea nevazuta a lucrurilor, ce este dincolo de cuvinte;in acest pasaj de eclipse am de luat o decizie importanta in viata mea profesionala si as vrea sa aleg binele cel mai inalt, chiar daca pe termen scurt ar parea sa nu fie asa; data nasterii 31.08.1967, ora 0.15;multumesc

 3. Buna Adriana,

  As dori sa aflu ce semnifica luna plina 07:25 in conjunctie cu nodul nord natal (Sagetator casa a VI-a). Nu prea am gasit informatii despre acest aspect. Multa sanatate.

 4. Buna Adriana,

  As dori sa stiu ce inseamna intr-o sinastrie Marte conjunct Venus.De fapt,in linii mari stiu….dar e vorba de Martele meu conjunct cu Venus al lui.Ce inseamna aceasta …”inversare” ?
  Multumesc anticipat.

 5. Multumiri!!
  Inteleg multe dar la fel de multe ramn.Normal eu nu stiu
  astrologie.Interpretare ”dupa ureche”
  Te rog daca poti ajuta o mama.

 6. Maria
  acest aspect arata o atractie irezitibila intre voi doi si chiar daca nu ramaneti impreuna, este putin probabil sa uitati pasiunea, atractia sexuala existenta. El –Venus este atras de corpul tau, de felul de a-ti pune in evidenta individualitatea. Acest aspect este ca o reactie chimica ce combina sexul ( marte ) cu placerea (venus) dar pe termen lung aceasta reactie devine incontrolabila, dificila. Tu cu Marte poti fi prea agresiva pentru el, nu trebuie uitat ca marte este o energie de foc, o energie a dorintelor ce nu are prea multe emotii, vede ceva si vrea acel “ceva” fara sa tina cont de nimic. Tu il poti vedea pe el ca o persoana destul de sensibila, iubitoare dar nestatornica. In timp, poate aparea gelozia dar si ura intre voi doi.
  adriana

 7. alina
  in urmatoarele luni vei fi fortata intr-un fel sa constientizezi lectia de baza a acestei incarnari.
  adriana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.