CONJUNCTIA JUPITER–PLUTO IN CAPRICORN, 5 APRILIE 2020, ORA 5:45, ORA ROMANIEI-AVERTISMENTE DIVINE…..

“Dumnezeu a vazut ce faceau ei si ca se intorceau de la calea lor cea rea. Atunci Dumnezeu S-a cait de raul pe care Se hotarase sa li-l faca si nu l-a facut.” Iona 3:8-10

La fiecare 13 ani, are loc o alinire stransa intre Jupiter si Pluto.  In anul 2020, Jupiter si Pluto in Capricorn isi vor strange mana de trei ori din martie pana in noiembrie: 5 aprilie, ( Jupiter si Pluto in mers direct pe gradul 24:53 Capricorn), 30 iunie( Jupiter si Pluto in mers retrograd pe gradul 24:6 Capricorn)  si 12 noiembrie 2020(Jupiter si Pluto in mers direct pe gradul 22:51 Capricorn).

Conjunctia este cel mai puternic aspect astrologic, indica o fuziune intensa si o interactiune puternica intre cele doua tipuri de energii. Planetele se unesc, se amesteca si actioneaza ca o forta unita. Fiecare planeta are o anumita energie care va transforma esenta celeilalte.

In astrologie, Jupiter este zeul cerului si regele zeilor. Guverneaza belsugul, moralitatea, recunostinta, speranta, onoarea si legea, simtul umorului, voia buna, credinta, gandirea pozitiva si caritatea. Jupiter este in cadere in casa capricornului, cu alte cuvinte se poate simti ca un musafir nepoftit, ca un intrus, ca un detinut al lui Saturn. Prin natura lui, Jupiter este destul de extravagant dar acuma, trebuie sa ne ferim de “ prea mult”, sa inlocuim extravaganta cu moderatia. Expansivitatea lui Jupiter este restransa in Capricorn, iar gandirea noastra va fi adesea limitata de ideile care pot fi transformate in ceva tangibil. Deci, cele mai mari recompense apar atunci cand vom face planuri atente, cand insistam sa trecem peste obstacole ( nu sa fugim de ele…), cand nu ne grabim si acceptam ca ritmul acestui tranzit este mai lent si atent masurat, limitat. Deci oportunitatile jupiteriene se afla in mod paradoxal in prudenta, atentie, efort sustinut, planuri bine facute, probleme plictisitoare sau deprimante, dar necesare. Recompenseaza pe cei care folosesc izolarea si pierderea in avantajul lor. Poate aparea si o inclinatie catre pesimism sau catre un conservatorism greu de definit.

Pluton este lumea ascunsa, intunericul, moartea, puterea, transformarea, bogatia ascunsa. Influenta lui este destul de brutala. Guverneaza toate tabuurile si emotiile intense, viciile, obsesiile, afacerile murdare, luptele ascunse pentru putere. Pluto poate fi apreciat ca o forta care, desi brutala, serveste la trezirea spirituala.  Pluto vorbeste si despre diviziune, dezbinare, crima, coruptie, constrangere, persecutie, represiune politica, abuz de drepturile omului, dictatori, opacitate, intimidare, amenintari, manipulare, propaganda si dezinformare.

Iar Jupiter in conjunctie cu Pluto in Capricorn amplifica povestea diviziunii, dezbinarii, represiunii politice, abuz de drepturile omului, amenintari, manipulari, control, dezinformare. Jupiter amplifca acuma glasul lui Pluto ce reduce, concentraza glasul familiei si al societatii care ne conditioneaza si ne limiteaza viziunea a ceea ce este posibil pentru noi si pentru lumea intreaga. Ciclurile Jupiter-Pluton functioneaza atat la nivel material cat si nivel spiritual. Intr-un mod pozitiv, ciclurile Jupiter-Pluton reflecta o abilitate remarcabila de a transforma dificultatea in oportunitate, atat individual, cat si colectiv. Obiectivele sociale sau materiale pot fi in centrul atentiei si pot cere unele reforme, schimbari profunde. Ofera protectie( Jupiter) celor curajosi, celor care isi folosesc puterea( Pluto) pentru binele celorlalti, pentru propagarea adevarului.

Cum aspectul de conjunctie Jupiter –Pluto in Capricorn are loc de trei ori in acest an, prima conjunctie se poate manifesta ca o rupere de lumea exterioara, o detasare, o fortare, o mana nevazuta ne trage si ne tine izolati, facem un drum in Infern. Povestea noastra este povestea lui Persefona care in timp ce se plimba pe un camp si culegea floricele, se crapa pamantul si mana lui Pluto o trage in adancuri, o izoleaza in Infern-locuinta lui ( Pluto a facut acest lucru cu acordul lui Jupiter-Zeus). Asa si noi, ne vedeam de treburile noastre pe care le credeam importante si dintr-o data totul se naruie.

Suntem pusi sa constientizam ca nu exista nici o siguranta in iluzia unei identitati stabile pe care o cream din cariere( cu asta ma ocup si asta e ceea ce sunt), stil de viata luxos, haine, casa, relatii, prieteni, din tot ceea ce ofera viata exterioara. Pluto ne ingenuncheaza obligandu-ne sa ne predam vointei divine( Jupiter). Functia acestui aspect este sa distruga vointa meschina, permitandu-ne sa luam contact cu vointa divina, cu “ Faca-se Voia Ta, Doamne!”. Singura rugaciune acceptata este ” Fie ca toata creatia lui Dumnezeu sa o duca bine , fie ca vointa TA sa sa implineasca”. Ne spune ca “ ordinea de care te agati” iti inhiba viata. Exista anumite obiceiuri, relatii, comportamente sau obiecte pe care le consideram necesare, de care suntem legati cu lanturi. Dar ne ajuta cu adevarat sau ne impiedica implinirea? Cei care sunt legati de o cariera prestigioasa sau cei care au investit intr-un stil de viata luxos, sau cei care sunt legati cu lanturi de functii, nu se descurca prea bine sub influenta acestui aspect. Este timpul sa invatam sa fim o forta a binelui, sa ne reamintim de adevarata noastra misiune aici pe pamant, sa ne reamintim ca suntem in slujba cerului si nu invers.

Jupiter tinde sa exagereze, sa umfle, sa extinda si sa elibereze forta de viata evolutiva ( Mori si devino alt om, naste un om nou din tine) asociata cu Pluto. Energiile lui Pluton fie imputernicesc, fie rastoarna. Pluto este despre o viata noua, o noua paradigma. Acest aspect de conjunctie este acel “ Mori si devino” al lui Goethe:

Si cat timp nu il ai pe acest
“Mori si devino!”
Esti doar un trist oaspete
Pe intunecatul Pamant.
Acest „mori” nu inseamna: omoara-ti trupul fizic, ci: naste un om nou din tine, astfel incat el sa-ti dea instrumentul pentru lumea spirituala. El trebuie sa devina un instrument al tariei. “ Rudolf Steiner

Adevarata misiune a acestei conjunctii este transformarea noastra, a propriei vieti, a vietii semenilor si a lumii sociale exterioare.
Oricat de izolati si de singuri ne vom simti, daca ne facem treaba constiincios si din tot sufletul, prieteni necunoscuti vor veni si ne vor gasi.
Jupiter in conjunctie cu Pluto ofera o intelegere a adevaratei noastre puteri, constientizam ce este cu adevarat important pentru noi.

In acelasi timp, acest aspect pune un accent deosebit pe finante, pierderi si castiguri financiare, poate dezvalui practicile bancare inselatoare, restrictii si limitari in dezvoltarea carierei, in afaceri, in relatia cu parintii, ajutoare financiare, evenimente majore care implica credinta, practicile religioase, partea intunecata a unor demersuri religioase. Se poate sa fim fortati sa reevaluam sistemul de credinte de baza indiferent daca implica principii spirituale si religioase sau convingerile legate de politica, patriotism, justitie sociala.
Daca vom lucra pentru binele intregului, vom reusi in eforturile noastre dar daca suntem preocupati doar de promovarea propriilor credinte pentru a castiga putere, vom intampina dificultati. Este timpul sa ne deschidem catre un nou nivel de intelegere a lumii din jurul nostru. Expresia negativa a acestui aspect este o dorinta obsesiva de putere si control si de distrugere generala.

Conjunctia Jupiter –Pluto pe gradul 24:53 Capricorn face un aspect de sextil cu asteroidul 66652 Borasisi pe gradul 25:05 Pesti( prins cu minciuna, fictiuni, ce este adevarat?, lupta intre puterea religiei si puterea tehnologiei).

Borasisi este  o personificarea mitica a Soarelui in religia fictiva descrisa de  Kurt Vonnegut in romanul “Leaganul pisicii”. Este singurul centaur numit dupa un personaj fictiv dintr-un roman ce are drept teme distrugerea mondiala si ceea ce poate face tehnologia lipsita de etica. Centaurii vorbesc tot timpul despre natura ranilor noastre iar Borasisi vorbeste despre credinte care ne-au amagit, ranit sau care ne-au luminat viata, despre respingerea adevarului, despre fictiuni, preocupari umane inutile, panaceul stiintei si religiei. Temele cartii se invart in jurul minciunilor spuse in numele religiei si stiintei.

In roman, Borasisi –Soarele o tinea prizoniera in bratele sale pe Pabu, Luna, sperand ca ea ii va face un copil mandru. Dar sarmana Pabu nastea copii reci, care nu imprastiau lumina si caldura, iar Borasisi ii alunga. Acesti copii erau planetele, care se tineau la distanta de soare, pentru a fi ferite de primejdii. Apoi Pabu a fost si ea alungata si s-a dus sa traiasca alaturi de copilul ei preferat, Pamantul. Astrologic, Borasisi reprezinta inselaciuni de toate tipurile propagate atat in numele religiei cat si tehnologiei. Se refera la iluzie si amagire, in special autoamagirea constienta, precum si pericolele excesului tehnologic. Acest aspect aduce in discutie: Ce este adevarat? Ce este real? Ce este de fapt totul? Intr-un fel sau altul, preceptele false vor fi dezvaluite.

In primul capitol al romanului, autorul face referire la personajul biblic Iona iar conexiunea lui Jupiter si Pluto cu Borasisi  reinvie mesajul lui Iona.

Asa cum Profetul Iona este trimis in cetatea Ninive pentru a anunta judecata divina si ca urmare locuitorii isi schimba comportamentul si cetatea este crutata si noi putem primi destule avertismente, important este sa ne schimbam, sa intelegem ca Dumnezeu este Tatal nostru.

Iona strabate cetatea strigand: „Inca 40 de zile si Ninive va fi nimicita”. Ca o ciudatenie, toti locuitorii cetatii incep sa creada, sa posteasca si sa se pocaiasca. Bogati si saraci, barbati si femei, tineri si batrani, cu totii se caiesc de faptele lor rele si postesc. Chiar si regele s-a sculat de pe scaunul lui de domnie, si-a scos mantia de pe el, s-a acoperit cu un sac si a sezut in cenusa. Apoi, impreuna cu “mai marii sai’, regele emite un decret prin care postul se transforma intr-o actiune oficiala. Atunci Dumnezeu se hotaraste sa nu mai pedepseasc? Ninive.

“ Ci oamenii si vitele sa se acopere cu saci, sa strige cu putere catre Dumnezeu si sa se intoarca de la calea lor cea rea si de la faptele de asuprire de care le sunt pline mainile! Cine stie daca nu Se va intoarce Dumnezeu si Se va cai, si daca nu-Si va opri mania Lui aprinsa, ca sa nu pierim!
Dumnezeu a vazut ce faceau ei si ca se intorceau de la calea lor cea rea. Atunci Dumnezeu S-a cait de raul pe care Se hotarase sa li-l faca si nu l-a facut.” Iona 3:8-10

Avertismentele divine au rolul de a ne ajuta sa intelegem ca Dumnezeu este puterea noastra, in rest, sunt lupte pentru suprematie aici pe pamant, lupte in care intram fara voia noastra sau cu voia si frica noastra. Iar frica este adesea similara cu lipsa credintei asa cum ne spune Isus:

“ Apoi le-a zis: “Pentru ce sunteti asa de fricosi? Tot n-aveti credinta?”Marcu 40:4

Adriana Tudosa

You may also like

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.