LUNA PLINA IN BALANTA-8 APRILIE 2020, ORA 5:36, ORA ROMANIEI–“O PALMA SPIRITUALA …….”

“Apoi le-a zis: “Pentru ce sunteti asa de fricosi? Tot n-aveti credinta?” Marcu 4:40

Luna Plina este un moment al “culesului “, culegem ce am semanat in bine sau in rau, trecutul este analizat, rasplatit sau pedepsit. Luna Plina lumineaza tot ceea ce trebuie sa eliberam, sa primim, sa finalizam, tot ceea ce nu mai sustine calatoria noastra.  Fiecare semn zodiacal este o data pe an gazda unei Luni Noi iar la distanta de sase luni, acelasi semn este gazda unei Luni Pline. Acuma, vorbim de Luna Plina in Balanta pe gradul 18:44 ce este in legatura directa cu semintele Lunii Noi in Balanta din septembrie 2019. Balanta simbolizeaza judecata bazata pe greutati. Greselile pamantesti sunt judecate pe baza legilor pamantesti iar pacatele, abaterile de la legile divine ale vietii, sunt judecate pe baza legii lui Dumnezeu. Decanul doi al semnul Balantei in care are loc luna plina este numit Lupul-Victima ce simbolizeaza pe Hristos ce moare pentru pacatele noastre: “V-am invatat inainte de toate, asa cum am primit si eu: ca Hristos a murit pentru pacatele noastre, dupa Scripturi;”1 Cor 15: 3

Dar lupul, acest decan al balantei activat de luna plina face referire si la  natura inferioara sau animala din noi care trebuie sa fie ucisa de constiinta noastra superioara. Putem face asta doar cand ne aducem aminte ca trebuie sa-l inviem pe Isus Hristos in noi.

Si asa cum spune Omraam Mikheal Aivanhov:

“Renuntand la niste forme inferioare de viata, devenim din ce in ce mai vii si ne apropiem de inviere. Altminteri, ceea ce numim viata constituie in realitate moartea. Pentru a trai in frumusete, trebuie sa murim pentru uratenie; pentru a trai in iubire, trebuie sa murim pentru ura; pentru a trai in lumina, trebuie sa murim pentru intuneric. „Eu sunt invierea si viata”. Aceste cuvinte ale lui Iisus semnifica ca invierea nu este altceva decat o forma de viata reinnoita, o viata mai pura, mai intensa. Nu asteptati deci secole ca sa traiti aceasta viata. Hristos este invierea si viata, luati-l pe Hristos ca model, urmati-l, legati-va de el, traiti viata pe care el a trait-o, si veti fi si voi intr-o buna zi „Invierea si viata”. Pastele este o mare sarbatoare, dar celebrarea sa va avea cu adevarat sens pentru voi numai daca veti accepta singurele adevaruri capabile sa va scoata din morminte. Da, fiindca acum va aflati in morminte; iar daca asteptati sa sune trompetele Judecatii de Apoi pentru a iesi de acolo, veti astepta la infinit.”

Singuri trebuie sa facem aceasta alegere, sa-l inviem pe Isus in noi, sa ne legam in permanenta de El, sa spunem continuu:

“Pot totul in numele lui Hristos din mine care ma intareste.”

In unele imagini, victima este legata de un corn al unei caprei.
Uneori, acest corn este detasat si umplut cu fructe fiind simbolul cornului abundentei ceea ce arata ca binecuvantarile acestui moment cosmic vin prin credinta, sprijin divin, supunere si sacrificii.

O Luna Plina este de fapt un aspect de opozitie(180 grade), un aspect dinamic intre doua energii complementare ce cere de la noi efort, atentie marita pentru a gasi un echilibru dar acesta poate fi gasit doar daca cautam un numitor comun intre cele doua energii Balanta si Berbec.

Balanta guverneaza echilibrul, pacea, relatiile, justitia, dimplomatia si corectitudinea. Aspectul umbra al Balantei este indecizia, versatilitatea, superficialitatea, cruzimea, nevoia de recunoastere.

Berbecul este despre optimism, spontaneitate, angajare activa si gandire rapida si clara. Aspectul umbra al Berbecului este nerabdrarea, egoismul, frica, mandria, lovitura de berbec, probleme legate de egou.

Energia Lunii Pline in Balanta aduce in lumina dezechilibrele din relatii, parteneriate, putere si justitie generate de conflicte, razvratire, lupte pentru putere, nerabdare, alegeri pripite din trecut ( Berbec).
Polaritatea Lunii Pline Balanta -Berbec ne cere sa intelegem unde trebuie sa ne afirmam cu mult curaj si unde trebuie sa cooperam, sa colaboram, sa fim diplomati, intelegatori.
Acuma, nevoia de libertate si autenticitate( Berbec) este puternica si poate merge impotriva cooperarii sau a compromisului(Balanta) in anumite situatii. Aceasta Luna Plina in Balanta ne cere in egala masura sa gasim armonia in noi insine dar si cu cei din jurul nostru.

In mod ideal, opozitiile sunt un dar minunat din univers, pentru ca in cele din urma ne ajuta sa ne straduim in mod natural catre echilibru. Cu cat tindem mai mult sa luptam, sa dam cu capul, sa rezolvam lucrurile prin agresevitate cu atat lucrurile se incurca si mai mult. Luna Plina in Balanta ne cere sa ne axam pe chestiunile legate de toleranta, diplomatie, pace, intelegere, rafinament, comparare si cooperare.
Odata linistiti, putem evalua mai bine ce trebuie sa facem pe mai departe. Trebuie sa invatam sa simplificam lucrurile, sa invatam ca nu poti actiona benefic daca esti deja intr-o lupta continua cu tine insuti si cu cei din jur.
Acuma, relatiile se afla in centrul atentie, fie ca vorbim de relatiile de familie, munca, casnicii, relatia cu noi insine. Tot ceea ce este dezechilibrat va veni in lumina,tot ce este inclinat intr-o parte( Berbec-eu, egoism, mandrie, individualism,) sau in cealalta parte(Balanta-dependenta de cineva) de o perioada de timp, este adus in lumina si cere o puternica reechilibrare.

Luna Plina in Balanta, adica opozitia dintre Luna in Balanta gradul 18:44 si Soarele in Berbec gradul 18:44, activeaza casele VII( casa naturala a balantei)-I( casa naturala a bebecului), asta inseamna ca mesajul lunii pline in Balanta este dublat.

Desi casa VII este vazuta ca o casa a casatoriei, ea guverneaza de fapt toate calitatile si defectele noastre reflectate in partenerii nostri ce sunt de fapt niste oglinzi pentru noi.
Lectia adusa de aceasta luna plina este desprea pacea interioara, pacea relationala. Acuma, dezechilibrele relationale, cu noi insine, atrag plati grele in timp ce cei care au lucrat pentru echilibrarea lor dar si in relatii, pot primi anumite bonusuri.
Glasul Lunii Pline in casa VII devine glasul dezechilibrelor din noi  iar “ma impac cu mine insami si actionez animat de cele mai inalte idealuri, este cerinta acestei lunatii”.
A venit timpul sa intelegem ca tot ceea ce ne inconjoara sunt de fapt oglinzi pentru noi iar asa zisii dusmanii nostri sunt de fapt suflete care ne iubesc foarte mult dar si-au asumat prin rolul lor pe pamant sa ne arate vulnerabilitatile noastre. Acuma putem intelege ca relatiile dificile sunt “ educatorii” nostri, ele sunt necesare pentru cresterea noastra. Tot timpul vom atrage oamenii care reflecta problemele din interiorul nostru si pe care trebuie sa le rezolvam iar aceasta luna plina ne aduna pe fiecare cu cei care oglindesc problemele noastre.
Este cel mai bun moment pentru a trece in revista si pentru a intelege schimbarile interioare, pentru a sarbatori modul in care am crescut fiecare in urma relatiilor(balanta)noastre pamantesti, in urma dezvoltarii unei relatii personale cu Dumnezeu.

Iubirea este singura forta capabila ce poate transforma un inamic( Berbec), intr-un partener( Balanta). Testul dur al dragostei nu este de a-ti iubi prietenii ci de a-ti iubi vrajmasii. Iar dragostea adevarata inseamna de fapt sa iubesti ceea ce este de neiubit. Este timpul sa spunem o poveste noua care sa ne includa pe toti, sa lasam sabiile jos, sa cultivam adevarul si integritatea, pacea si armonia, iubirea si bunavointa, sa creem conditii de concurenta egala pentru toata lumea.

Luna Plina in Balanta este “plina” si de informatiile lui Hefaistos ( asteroidul 2212) pe gradul 18:22 Berbec ce sta la un sfat cosmic cu Soarele pe gradul 18:44 Berbec. In mitologia greaca, Hefaistos este Zeul focului, mestesugurilor, este artizanul, fierarul, sculptorul, activitatea vucanica. Dar povestea acestui Zeu este una trista, ciudata. Desi mama lui a fost Hera –regina Zeilor, el s-a nascut schiop si urat dar foarte puternic si inteligent. Dupa nastere, Hefaistos a fost aruncat de Hera de pe muntele Olimp dar fiind nemuritor el a supravietuit caderii dar picioarele lui s-au rupt definitiv. Datorita mintii lui geniale el se intoarce pe muntele olimp la ordinele lui Zeus, tatal lui si ii este data de sotie Afrodita-Venus. Aprodita chiar daca a fost sotia lui a continuat povestea ei de iubre cu Ares-Marte. Cand Hefaistos a aflat de infidelitatea lui Venus, a construit o plasa magica de aur in care i-a prins pe indragostiti pentru a-i arata tuturor zeilor .
Spre deosebire de majoritatea zeilor care apeleaza la naturile noastre inferioare, Hefaistos ne inspira fortele superioare. El era forjarul sufletului, a carui forta a nascut nu numai creatii frumoase, dar a reprezentat si triumful spiritului uman si capacitatea acestuia de a redirectiona nevoile nesatisfacute catre scopuri productive. Arzand cu un foc creator interior, poate datorita furiei si pasiunii sublimate, el a transformat materialul brut in obiecte rafinate. Desi schiop, el nu a respins lumea fizica; mai degraba, a invatat cum sa se foloseasca de ea, cum sa prefaca uratenia in frumusete.
Respins continuu de femei, el pastreaza in sufletul lui imaginea iubirii ideale si de aceea, maiestria lui in bijuterii este de neegalat. Drept urmare, creatiile lui au atins sufletele zeilor care i-au recunoscut stralucirea, genialitatea. Acest moment astral scrie pe cer povestea lui Hefaistos si solutia la pierderile, golurile sufletului nostru. Exista in noi forte interioare care ne ajuta sa supravietuim tuturor experientelor vietii  iar acuma  le putem activa si folosi pentru a umple nevoile noastre actuale dar mai presus de toate, cu  iubire, bunavointa, empatie fata de “ acel loc vatamat “ din noi, doar asa putem primi leacul. Hefaistos este un suport astral important in aceste zile, el a facut intotdeauna ceea ce trebuia facut dar cu multa caldura, sustinere morala si psihica, el este intotdeauna gata sa ajute pe oricine ii cere ajutorul.

‘Cere si ti se va da “ este indemnul biblic in acord deplin cu aceasta energie a lui Hefaistos care ne indeamna in  acelasi timp sa luptam  pentru crezurile noastre, pentru sufletul nostru indiferent de ceea ce a  putut goli un pic din noi, din sufletul nostru. Indiferent de ceea ce faceau ceilalti zei, Hefaistos a continuat sa creeze lucruri frumoase, sufletul lui a “ ars” putin cate putin in fiecare opera de arta si ca un revers al medaliei, a devenit din ce in ce mai puternic, opera lui traieste si astazi modeland multe destine.

In ciuda dificultatilor  emotionale, financiare, fizice, in ciuda respingerilor, in ciuda izolarii, Luna plina in Balanta luminata de Soarele de mana cu Hefaistos in Berbec ofera focul creativ necesar sa ne ridicam din nou pentru a realiza destinul inscris la nastere. Este o putere obtinuta prin dificultati, calire prin incercari, nimic nu este usor in aceste zile dar acestea ne fac mai puternici.

Luna Plina in Balanta vine cu unele lucruri neasteptate deoarece sta de vorba cu Neptun pe gradul 19:41 Pesti. Dialogul este destul de ciudat, aspectul prin care Luna in Balanta vorbeste cu Neptun in Pesti este un aspect de inconjunctie(150 grade) ceea ce arata ca soarta este mai puternica decat vointa noastra, trebuie sa ne predam unei puteri mai mari care stie mai bine traseul nostru in continuare.

Aspectul de inconjunctie este aproape intotdeauna prezent cand exista o transformare majora si care cere un pret, o renuntare la ceva, o pierdere. Daca aspectele usoare( sextil, trigon) ne arata cadourile noastre, aspectele grele ne arata luptele noastre. Iar acuma, Luna Plina in Balanta prin vocea lui Neptun in Pesti aduce in prim plan fricile noastre, grijile excesive, panica in lume, iluziile noastre, inselaciunile noastre dar si credinta noastra adevarata. Cu Neptun in Pesti in casa I, suntem mult mai sensibili la vibratiile spirituale si in acelasi timp primim o palma spirituala puternica care ne trezeste si ne opreste din credinta noastra ca ne este permis totul. Ni se dicteaza in direct ca relatia ( Balanta) noastra cea mai importanta este cu Dumnezeu. Pozitiv, Neptun in Pesti ne spune roaga-te dar misca-ti picioarele, fii activ, pune in aplicare planul vietii tale. Negativ, Neptun in Pesti ne transforma in niste fricosi care se ascund, se izoleaza, stam pe loc, inactivitatea ne doboara, acceptam de buna voie sau fortati sa jucam in filmul marelui regizor cosmic cu masca si cu manusi crezand ca asa nu ne atinge necredinta noastra. Ce iluzie…..

Este timpul sa invatam ca doar credinta in Dumnezeu este singura protectie, este panaceul universal al tuturor obstacolelor vietii noastre, in rest sunt filme, roluri, masti, care adancesc si mai mult nesiguranta noastra. Putem naviga in plina ceata, de aceea ar trebui sa fim atenti, sa ascultam de glasul intuitiei, sa ne legam de Dumnezeu, de Faca-se Voia Ta Doamne, stie cel mai bine sa ne scoata in lumina. Trebuie sa invatam sa traim in credinta si  nu in teama, frica, panica, acestea ne devitalzeaza, ne transforma in prizioneri( ai altora) .

Munca a saptea( Balanta) a lui Hercule este legata de capturarea unui mistret care facea multe rele si teroriza un intreg oras. Dupa multe incercari, foloseste o capcana si astepta cu rabdare ca fiara sa calce si sa fie prinsa in ea(balanta evita confruntarile directe si nu exercita mai multa forta decat este necesar). Hercule aduce mistretul in oras tinandu-l ca pe o roaba, rade si canta tot drumul ceea ce inveseleste oamenii din oras. In aceasta munca a saptea, armele lui Hercule sunt blandetea, creativitatea, rabdarea, rasul si starea de bine. Multe dintre dintre experientele teribile ale vietii pot fi transformate printr-un simt al umorului benefic. Arma Balantei este atitudinea pozitiva in fata tuturor provocarilor vietii.

Si nu uitati ca “ dragostea pentru Dumnezeu invinge orice obstacol”. “dar cei ce se incred in Domnul isi innoiesc puterea, ei zboara ca vulturii; alearga, si nu obosesc; umbla, si nu ostenesc.” Isaia 40:31

Sa fiti binecuvantati!

Adriana Tudosa

You may also like

6 Comments

  1. Va simt vibratia inalta.
    Ati venit tocmai cand aveam mai multa nevoie de ..lumina.
    Unde ati fost pana acum?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.