CAPRICORN / ASCENDENTUL IN CAPRICORN-ANUL 2019

“Dar cei ce se incred in Domnul isi innoiesc puterea, ei zboara ca vulturii; alearga, si nu obosesc; umbla, si nu ostenesc”.Isaia 40:31

La Multi Ani!

Anul 2019 este foarte important pentru voi prin eclipsele in semnul vostru ce aduc cai noi in viata voastra.Toate eclipsele aduc un timp al schimbarii dar o schimbare semnificativa ce va corecta traiectoria destinului vostru cu sau fara voia voastra. Saturn si Pluto in Capricorn  lucreaza impreuna la transformarea voastra. Uranus aduce schimbari imprevizibile in iubirile voastre, in relatia cu copiii iar Neptun vine cu lectii de viata prin rude, calatorii, comunicare. Jupiter in Sagetator, alta noutate a anului 2019, lucreaza pentru voi ca o protectie din umbra, aduce ghizi spirituali in viata voastra, va trezeste inuitia, imaginatia, credinta. Jupiter este ingerul de pe umar care va protejeaza permanent.

CARIERA, MUNCA SI FINANTE

Mercur este planeta muncii voastre, are o miscare rapida si destul de neregulata si descrie foarte bine oportunitatile in munca, proiecte de munca, relatia cu cei de la locul de munca. Uneori se misca rapid si faceti progrese mari. Uneori, se misca incet si parca va duceti inapoi.
In anul 2019, Mercur va fi in miscare aparent retrograda de trei ori, deci va incetini, se va misca incet, ca si cum ar adormi. Aceste momente pot fi  pentru voi destul de nefavorabile la locul de munca daca fortati lucrurile, daca nu sunteti atenti in comunicare, documente. Evitati deciziile legate de munca in perioadele :5 -28 martie; 7 iulie-1 august; 31 octombrie -20 noiembrie. Nu luati hotarari decisive, nu va schimbati munca, fiti mai atenti la intuitie-vocea divina din voi si veti avea numai beneficii.

In perioada 31 martie-16 mai, Marte va tranziteaza domeniul muncii. Este o perioada destul de energica, aveti mai multa forta de a va gasi un loc de munca sau de a duce la indeplinire proiectele la locul de munca.  Este un moment bun pentru a incepe ceva nou, pentru fel de fel de proiecte care sa va consume abundenta de energie.

Din 4 octombrie si pana pe 19 noiembrie, Marte va tine de mana in domeniul carierei. Acuma, aveti suficienta energie pentru indeplinirea ambitiilor profesionale, pentru fel de fel de intalniri sociale, va vede lumea mult mai bine acuma. Incercati sa nu-i provocati pe ceilalti, incercati sa va aveti “bine” cu autoritatile.

In perioada 14 septembrie-8 octombrie, Venus, planeta carierei voastre,  tranziteaza casa carierei, asta inseamna ca aveti de partea voastra o energie benefica ce se poate materializa prin fel de fel de bonusuri, prime, recompense, puteti gasi iubirea la locul de munca.

Cea mai buna perioada pentru finantele voastre este luna februarie 2019 cand Soarele lumineaza posibilitatile inanciare. Fiti atenti totusi la cheltuielile si achizitiile inutile.

FAMILIE, RELATII  SI IUBIRE

Anul 2019 incepe in forta pentru voi cu schimbari sortite generate de Eclipsa de Soare in Capricorn incadrata de cei doi titani astrali, Saturn si Pluto in Capricorn.  Aceasta Eclipsa solara din 6 ianuarie pune un accent deosebit pe dezvoltarea personala, increderea in sine, dezvoltarea orizonturilor personale, relatii. Sunteti ghidati sa reformati modul in care priviti valorile personale dar si relationale. Toti veti simti intr-un fel indemnul astral al acestei eclipse dar cei nascuti intre 2-10 ianuarie vor fi in centrul atentiei si vor fi condusi prin fel de fel de provocari la scena de care au nevoie pentru a-si indeplini misiunea. Dar aceasta Eclipsa este asociata cu Nodul Sud lunar in Capricorn si poate arata o recompesa a eforturilor trecutului sau o eliberare fortata de oameni, lucruri, experiente care va tin pe loc. Aceasta Eclipsa este importanta deoarece deschide seria eclipselor pe axa Capricorn -Rac care dureaza pana in vara anului 2020. Eclipsele fac ca lucrurile sa nu mai functioneze in modul in care va asteptati. Acest lucru scoate in evidenta inca o data importanta anului 2019  deoarece eclipsele in semnul vostru va trezesc si va conduc acolo unde va este locul cu adevarat. Toate problemele, oamenii, relatiile, care va impiedica sa va duceti la indeplinire destinul vostru sunt evidentiate/evidentiati, si sunteti ajutati sa le dati/sa ii dati, deoparte.

Saturn in Capricorn in preajma acestei Eclipse de Soare poate accentua si mai mult platile karmice. Cu Saturn, ghidul vostru astral, chiar in semnul vostru, si in anul 2019, trebuie sa fiti pregatiti pentru o schimbare importanta. Asta inseamna ca veti recunoaste ceea ce trebuie sa schimbati in viata voastra, in relatiile voastre, in munca voastra, important este sa faceti aceste modificari. Pot creste responsabilitatile voastre si veti incerca sa eliminati din viata ta voastra tot ce nu mai este necesar. La locul de munca, este posibil sa apara noi responsabilitati iar rabdarea, disciplina si efortul in aceste directii vor fi rasplatite. Orice relatie care merge bine nu va avea de suferit, in schimb o relatie cu probleme poate avea de suferit in aceasta perioada. Datorita atitudinei voastre retinute si destul de reci, relatiile afective dar si familiale pot avea de suferit. Evitati construirea unui zid intre voi si ceilalti in special in relatia cu persoana iubita, responsabilitatile si obligatiile nu trebuie sa elimine o relatie personala. Este un timp in care sunteti chemati sa faceti schimbari aproape in fiecare domeniu din viata voastra care are nevoie de “ reparatii “ , pot aparea obstacole la locul de munca, in relatia cu partenerul de viata. Saturn va cere sa fiti realisti cu voi insiva, sa va invatati limitele, sa va maturizati, trebuie sa stiti ca aceasta energie poate aduce destule restrictii si pierderi cand veti tinde sa credeti ca puteti face orice, va veti confrunta cu probleme si obstacole care va vor  solicita sa fiti mai realisti si practici in rezolvarea lor. Saturn in Capricorn de mana cu Soarele in Capricorn pune un accent deosebit pe asumarea unor responsabilitati, maturizare, gestionarea rezonabila a realitatii. Acest lucru nu va fi usor, puteti trece prin perioade de asteptare, de constructie lenta, amanari, intarzieri, constrangeri care nu vor decat sa structureze mai bine situatia, sa va faca mai lucizi. Aveti o energie puternica de partea voastra, dar, cheia succesului este disciplina, ordinea.

Pluto in Capricorn continua si in anul 2019 sa va transforme viata intr-un mod profund, va indeamna sa renuntati la sistemele si relatiile de care va agatati din obisnuinta chiar daca simtiti ca nu va fac prea mult bine. Este o perioada de mari transformari pentru Capricorni, transformari necesare consolidarii puterii personale care sa va permita sa va traiti destinul cat mai complet.Acest an este bogatin evenimente cu influente asupra pozitiei sociale, sanatate, avere. Chestiunile financiare si de viata capata o importanta exagerata.

Atat Saturn cat si Pluto in Capricorn se vor opune Nodului Nord in Rac-calea de evolutie si multe relatii dificile vor fi date deoparte ca parte a unui proces necesar de crestere personala. Invatati sa va bazati pe voi insiva, pe puterea imensa din voi, cultivati iertarea si o abordare mai umila fara de ceilalti.

2 iulie 2019 ( ora 20:16) vine cu o Eclipsa totala de Soare in Rac asociata cu Nodul Nord Lunar in Rac ce aduce oportunitati imense pentru viitor. Eclipsa de Soare in Rac va cere ca in urmatoarele sase luni sa va axati mai mult pe relatia cu partenerul de viata, cu asociatul vostru, sa invatati ca “ este nevoie de doi” intr-o relatie”. Este un indemn astral catre acele relatii, colaborari valoroase pentru sufletul vostru. Toti veti simti intr-un fel indemnul astral al acestei eclipse dar cei nascuti in jurul datei de 2 ianuarie, vor fi in centrul atentiei, vor fi sustinuti, ghidati catre acele relatii benefice evolutiei lor.

Din 6 martie 2019, Uranus, planeta surprizelor, rasturnarilor de situatie,se instaleaza pentru sapte ani in semnul Taur iar pentru voi, tonul uranian vorbeste in domeniul iubirii, speculatii, creativitate, hobby-uri. Aceasta energie poate trezi “gusturile bizare, neobisnuite “ din voi, viata devine mai interesanta, puteti experimenta lucruri noi in iubire, puteti  atrage parteneri neobisnuiti ( diferenta de varsta, de cultura, de pozitie sociala ), relatiile pot capata un aer nonconformist, neobisnuit care sa va ofere un alt fel de libertate. Cum Uranus este si planeta voastra financiara, puteti dezvolta o pasiune pentru un anumit hobby si puteti sa-l transformati in timp intr-o afacere profitabila.

Neptun in Pesti continua si in anul 2019 sa energizeaza domeniul relatiei cu rudele voastre, frati, minte practica,  calatorii scurte, studii medii. Este un cadou minunat aceasta energie neptuniana in sensul ca va sporeste imaginatia, inspiratia, intuitia, “mintea voastra  poate fi asemanata cu un “ burete “ ce absoarbe tot felul de informatii , puteti  simti ca aveti  puterea de a “ citi mintea unui om “. Energia lui Neptun in tranzit prin acest domeniu din viata voastra poate dizolva tot ce nu este real in imediata apropiere a voastra ( anturaj, vecini, rude ), va poate pune sa mergeti intr-o noua directie dar adesea aceasta noua directie poate fi iluzorie, deci mare atentie la anturaj,  la cum comunicati, vorbele pot fi amagitoare, va puteti pacali  prin tot ce tine de comunicare.

In perioada 20 aprilie-15 mai, Venus calatoreste prin zona familiei voastre si poate aduce mici beneficii legate de casa, parinti, puteti cumpara o casa, puteti cumpara ceva deosebit pentru casa voastra.

Luna Noua in Berbec din 5 aprilie 2019 aduce momente benefice in  familia voastra, va permite sa creati planuri mai bune pentru viata voastra de familie sau sa gasiti acel sprijin emotional de care aveti nevoie. Aceasta Luna Noua poate aduce ceva nou in familia voastra iar roadele acestor actiuni noi le puteti culege in jurul datei de 14 octombrie  cand este Luna Plina in Berbec.

Perioada voastra de putere

17 iulie 2019 vine cu o Eclipsa partiala de Luna in Capricorn si arata modificari sortite legate de obiectivele personale, imaginea voastra, relatiile voastre. In urmatoarele sase luni, aveti posibilitatea sa va schimbati imaginea sau sa redefiniti asteptarile intr-o relatie, afacere. Aceasta Eclipsa bate la usa, vine cu schimbari care sa va faca viata mai buna, asa ca, fiti deschisi noului. O relatie de dragoste, afaceri, politica, poate fi analizata acuma si se poate termina sau poate continua pe un alt nivel. Aceasta Eclipsa de Luna poate fi punctul culminant al unor evenimente care au inceput pe 6 ianuarie cand a fost Eclipsa de Soare in Capricorn. Aceasta eclipsa actioneaza ca un reflector imens asupra voastra, asupra imaginii si identitatii voastre , asupra relatiilor voastre si va ramane in picioare doar ceea ce este benefic pentru viitorul vostu.
Eclipsa de Luna are o influenta deosebita asupra capricornilor nascuti in jurul datei de 17 ianuarie(plus, minus patru zile).

Jupiter in Sagetator lucreaza pentru voi ca o protectie puternica impotriva oricaror dificultati, este ca un talisman magic ce-l veti purta pana in decembrie 2019. Credinta, rugaciunea, meditatia, studiile spirituale, practicarea compasiunii aduc mari beneficii in viata voastra. Aceasta energie cere de la voi multa puritate, adevar, compasiune. Exista oportunitati  nelimitate dar probabil ca nu toate vor veni imediat. Ghidarile spirituale, meditatia, sunt toate dornice sa va ajute sa va conectati cu puterea infinita a subconstientului vostru. “ Intelepciunea infinita si eterna a subconstientului meu ma ghideaza in tot ceea ce fac, doar legea armoniei actioneaza in corpul meu, in sufletul meu, in spiritul meu”, este cea mai buna mantra acuma, repetati-o cat mai des. Fiti mai constienti de influentele negative, daca dati manie, ura, acestea se  vor intoarce inzecit la voi. Daca dati iubire, aceasta se va intoarce inzecit la voi. Totul tine de voi, de ceea ce oferiti.

Cele mai bune perioade pentru iubire apar atunci cand Venus este in semnul vostru, intre 5 februarie-1 martie. Toata atentia se indreapta catre voi, este amplificata bucuria de a trai, veselia, farmecul, spontaneitatea, viata amoroasa. Aveti de partea voastra o energie ce va induce magnetism, puteti straluci, puteti obtine mai usor anumite beneficii personale, puteti calatori, iubirea va prinde de mana in strainatate. In perioada 15 mai-8 iunie, Venus va tranziteaza casa iubirii. Este una dintre cele mai creative si romantice perioade pentru voi. Ati putea intalni pe cineva care va aprinde inima, poate fi dragoste la prima vedere. In perioada 3-28 iulie, Venus tranziteaza casa partenerului si ofera oportunitati pentru iubire, bat clopotele pentru o casnicie, o nunta, o intalnire importanta pentru cresterea voastra.

Din 2 decembrie 2019, credinta populara “ schimbi locul, schimbi norocul” se materializeaza prin trecerea lui Jupiter in semnul Capricorn, aveti de mana cu voi o energie prietenoasa ce va aduce multe oportunitati, noi inceputuri, noroc, abundenta.Favorurile vietii va cauta dar trebuie sa actionati pentru a le primi si pastra, de aceea, evitati automultumirea. Aceasta perioada poate marca inceputul unei noi relatii cu voi insiva, puteti incepe un ciclu de 12 ani de crestere personala ( abia in anul 2031, Jupiter va fi iarasi in Capricorn) .

15 decembrie 2019 este o zi in care Jupiter abia intrat in Capricorn se amesteca in mod favorabil cu Uranus in Taur iar cei nascuti la inceputul zodiei vor avea o sansa aparent de nicaieri care le poate schimba viata in mod semnificativ.Puteti primi bani neasteptati sau chiar o promovare la locul de munca. Rasucirile surprinzatoare si transformarile de soarta sunt comune cu acest aspect si, in general, au un rezultat benefic.

Anul 2019 a inceput cu o Eclipsa de Soare in Capricorn si se termina cu o Eclipsa de Soare in Capricorn pe 26 decembrie. Aceasta Eclipsa solara vorbeste pentru voi tot in zona proiectelor personale, personalitate, ceea ce puteti face prin voi insiva. Jupiter este un asistent important al acestei Eclipse si ofera un sprijin important in schimbarile pe care trebuie sa le faceti.

Sa fiti binecuvantati!

Adriana Tudosa

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.