A DOUA LUNA PLINA IN BERBEC -23 OCTOMBRIE 2010 –ORA 04 :37- ORA ROMANIEI –”CULEGEM CEEA CE AM SEMANAT “

astro_2gw_368_luna_plina_in_berbec.38061.4423

Pe 23 octombrie 2010 are loc a doua Luna plina in Berbec (luna in berbec se afla in opozitie cu soarele in balanta ) ,de data aceasta ,Luna plina in Berbec este pe gradul 29 :33 .

Gradul 29 este un grad Karmic , un grad de urgenta ce poate aduce  schimbari majore  dar si pierderi majore. Pot exista unele probleme in luarea deciziilor ,pot aparea evaluari si reevaluari a situatiilor inainte de a lua o decizie,poate aparea o frica de necunoscut ,un atasament fata de situatiile,oamenii care ne vorbesc  intr-un limbaj familiar si obisnuit si de aici teama de a imbratisa necunoscutul. In astrologie ,gradul anaretic este vazut de multe ori ca un grad de criza ,de urgenta ,de destin ,cu mult stress care forteaza intr-un anumit fel nevoia luarii unei decizii .Lectia adusa de aceasta Luna Plina in Berbec pe grad anaretic-29 nu poate fi ignorata mai ales de  semnele cardinale  dar si de cei care au planete pe gradul 29 in harta lor natala .Luna in Berbec aduce ambitie, nevoie de libertate, independenta si o dorinta intensa de a reforma si schimba conditiile  vietii noastre fiind capabili de a trece peste toate obstacolele , actionand rapid in situatiile critice. Luna intr-un semn de foc ne face destul de usor sa reactionam cu manie, are in cartea ei de vizita “mai intai eu” si o dorinta inimaginabila de a fi puternici, de a nu depinde de nimeni, dar mare atentie, aceste dorinte pot fi puse in valoare cu o fermitate clara sau cu scandal, teroare. Luna pe grad anaretic ne incurajeaza de cele mai multe ori sa ne deschidem sufletul,sa comunicam sentimentele noastre adevarate, sa spunem raspicat “acesta sunt eu “ si de asta am nevoie . .Luna Plina in Berbec pe grad anaretic poate induce o energie ce ne poate face  sensibili fata de adevaratele nevoi sufletesti refuzand ceea ce ni se impune ,este o energie ce ne poate conecta usor cu scopul sufletului nostru,important este sa dam crezare “sufletului” care va sti in acest moment sa vorbeasca cu noi, sa ne conduca acolo unde ne este locul . Luna Plina in Berbec este apogeul actiunilor incepute in trecut ,daca la Luna Noua in Berbec ( 14 aprilie 2010) am plantat” semintele “ ,acuma culegem roadele ,daca lucrurile nu au mers conform planului, tot ce este gresit va deveni dintr-o data clar, iar daca au mers conform planului , este momentul sa culegem roadele. Aceasta a doua Luna Plina in Berbec poate fi privita ca o a doua sansa in sesizarea obstacolelor care ne tin pe loc,in indepartarea unui om,a unui gand , ofera in acelasi timp impulsul dar si energia necesare depasirii obstacolelor si imbratisarea unui nou inceput.

Prima Luna in Berbec  a fost pe 23 septembrie 2010,a fost o Luna Plina pe gradul 0:15, un grad numit in astrologie “ punctul aries “ ,este un grad ce degaja o cantitate  imensa de energie ce semnifica evenimente importante ,actiunile sunt rapide ,totul se grabeste ,situatiile de criza apar peste tot,problemele personale ies la suprafata ,problemele relationale devin vizibile .

A doua Luna Plina in Berbec ,adica opozitia dintre Luna in Berbec gradul 29:33 si Soarele in Balanta pe gradul 29:33 ,energizeaza axa II-VIII,este o axa a posesiunilor , indicand anumite probleme legate de atasamentele prea pronuntale fata de bani, bunuri, posesivitate pronuntata fata de persoana iubita . Activarea acestei axe , arata ca este necesar un echilibru intre material si spiritual, intre ce reprezinta banul ca instrument util pentru un trai decent fara a fi niciodata un scop in sine si o cercetare spirituala care va ajuta la intelegerea celor doua fatete ale vietii.
Luna Plina , opozitia dintre Luna in Berbec si Soarele in Balanta   ne arunca dintr-o extrema in alta ,  acest lucru se intampla deoarece avem nevoie sa traim la extreme cu scopul de a gasi o cale de mijloc, extremele in cazul acestui moment de Luna Plina fiind propriile nevoi dar si ceea ce cere o relatie ,este o lupta intre “ eu sunt acesta “ si “ am nevoie de aceasta relatie “.

Acest conflict  dintre Luna in Berbec si Soarele in Balanta ,adica momentul de Luna Plina este mediat de energia lui Pluto in Capricorn  situat in casa IV ,o casa a familiei ,radacinilor noastre .Pluto in Casa IV opereaza intr-un limbaj dur ,transformator in domeniul caminului ,al profunzimilor emotionale  ,poate energiza provocari in viata de familie, in afaceri imobiliare, in relatia cu parintii, in modul de construire  a puterii personale Sa nu uitam ca Pluto este planeta transformarii , intai distruge tot ce-i vechi si nefolositor , elimina deseurile din viata noastra ca dupa aceea sa ne dea “ bogatia “ de care avem nevoie pentru reconstructie . Pluto in casa IV poate aduce renuntari  la o viata de familie spinoasa , la un camin plin de spini, la o cariera ce nu este in acord cu destinul nostru. Pluto ne  testeaza sentimentele , respectul, demnitatea  care stau la baza unei familii , modul in care acestea au fost castigate , eforturile facute in a intretine o relatie in care sentimentele , securitatea , pacea interioara sunt in deplina armonie. In acest scop, Pluto  va rupe tot ce-i fals intr-un camin aducand realitatile crude in prim plan ,ne poate face constienti de nevoile noastre emotionale dar si de nevoile emotionale ale celor din jur .Tot ceea ce nu ofera siguranta personala ,pace interioara , stare de multumire intr-un camin  poate fi eliminat in aceasta perioada ,avem de partea noastra un aliat puternic ,pe Pluto .
Conjunctia dintre Pluto in Capricorn si  Nodul Nord in Capricorn este o combinatie ce semnifica adesea evenimente puternice ,uneori violente  ce pot fi catalizatorul unei noi experiente .  Daca tinem seama de ceea ce reprezinta casa IV ,atunci aceasta conjunctie Pluto-Nodul Nord poate arata ca problemele de siguranta si protectie pot lua proportii pe viata si pe moarte ,este o energie extrem de dinamica ce se traduce prin transformari si reorganizari in familie , camin, siguranta emotionala .Este o perioada de probleme pshihologice  profunde ,de rezistenta exceptionala in situatii grele,circumstantele sunt destul de tumultoase existand nevoia atingerii unui accord cu nevoile interioare . Aceasta fuziune dintre Pluto si Nodul Nord poate aduce deasemenea inchiderea unor probleme importante mai ales daca au existat conflicte de interese ,circumstantele anterioare sunt reorganizarte pe o temelie noua ,pe o scara mai larga ,aceasta energie poate arata sfarsitul unei situatii ,schimbare in constiinta maselor .  Pluto in Capricorn aduce transformari profunde in  institutii religioase, guverne, structuri politice, constructii si cladiri, proprietatile , dreptul la proprietate, modul de abordare a afacerilor, felul in care avem grija de batranii nostri. Pluto in Capricorn vrea fundatii solide atat la nivel personal cat si la nivel global, va sustine cu putere eforturile indreptate in directa realizarii lucrurilor de durata, ce nu indeplineste aceste conditii , va fi distrus fara nici un pic de mila.

Nodul Nord dezvaluie calea de urmat ce ofera evolutie , Nodul Nord in Capricorn ne spune ca a venit timpul sa ne maturizam si sa devenim responsabili fata de scopurile noastre .Nodul Nord in Capricorn in casa IV este un accent puternic in acest moment de Luna Plina ,si asta  datorita intensei incarcaturi emotionale pe care o contine,solutionarea problemelor familiare nu este asa de usor de facut  ceea ce da nastere la tensiuni interioare  si insatisfactii personale . Este un timp ce poate aduce fel de fel de blocaje legate  de familia de origine, de raportul cu membrii sai,adica parintii. Blocajul apare de cele mai multe ori  datorita lipsei de maturitate ,piedici puse de parinti ,neintelegerea sensibilitatii noastre de catre unul din parinti ,pierderea unui parinte . Nodul Sud in Rac poate  da o prea mare sensibilitate, un prea mare atasament de familie, de trecut ,o prea mare importanta familiei. ,tendinta de manipulare. Pluto in conjunctie cu Nodul Nord in Capricorn poate da un puternic impuls in dezvoltarea personala si spirituala ,este un indemn interior catre maturizare ,responsabilitate ,ambitii personale .Poate aparea un sentiment de urgenta ( la fel cum este si mesajul gradului anaretic al Lunii Pline in Berbec ) pentru a trai in deplin accord cu destinul nostru,cu ambitiile personale ,cu ceea ce sufletul nostru are nevoie .Aceasta conjunctie fiind in casa IV, ar fi bine sa incercam sa ne gandim cat mai bine daca familia noastra,parintii nostril pot sa ne ofere securitatea de care avem nevoie sau de cele mai multe ori ne invartim in tot felul de blocaje care nu ne dau voie sa crestem ,sa ne maturizam.Guvernatorul casei IV este Jupiter retrograd in Pesti plasat in casa VII,asta inseamna ca aceasta energie ne poate reaminti ca in trecut am facut alegeri nu tocmai bune in ceea ce priveste un partener ,un asociat.  Putem vorbi de acele alegeri ale noastre care nu ne dau nici un fel de securitate, Este perioada in care tristetea , epuizarea  va aparea tocmai datorita  problemele de viata dar si cheltuielilor  impovaratoare,vor fi accentuate  erorile care au condus la abandonarea unei pozitii stabile de dragul unei atractii care pe parcurs nu  ofera decat pretentii  dar si blocaje, aici Jupiter vine intr-un fel sa scoata in evidenta influenta nefasta a anturajului  in luarea unor decizii dar si partile nevazute ale asociatilor si ale afacerilor, greselile facute in diverse asocieri.

Luna Plina in Berbec ( opozitia dintre  Luna in Berbec si Soarele in Balanta ) este mediata si de conjunctia Neptun-Chiron retrograde in Varsator in casa V ,asta inseamna ca ajutorul vine prin copiii,prin propria creativitate si prin iubire .Soarele in Balanta pe grad anaretic indica o nevoie urgenta de a ne intreba “cine sunt eu?” si ce tip de relatie am nevoie in asa fel incat propria individualitate sa nu fie strivita ci sa vina in completarea celeilalte individualitati,aici se va pune un accent deosebit pe relatii care stiu sa ofere echilibru,diplomatie,armonie ,echitate . Pot aparea probleme cu tatal,cu barbatii in general . Soarele pe grad anaretic in casa II induce un sentiment de urgenta fata de tot ceea ce inseamna valori materiale si native .

Este o Luna Plina cardinala anaretica ( pe gradul 29:33 )ce poate fi asociata cu nevoia de actiune , noutate ,schimbare, vitalitate,   toate acestea avand printre ele o nevoie de echilibru,armonie ,  tact, impartialitate , un sentiment amplificat al justitiei .
Adriana Tudosa

You may also like

4 Comments

  1. Citesc cu nerabdare tot ce scrii , dar cred ca pentru mine ai scris acest articol. Simt…pluteste in aer.. !. De cand astept aceste momente…! Pentru a-mi reface sanatatea, pentru oficializarea relatiei fiica-mi, pentru ca vrem sa vindem casa si de aproape un an fiica tot pune anunturi pe net, pentru ca le mai trebuie bani sa-si cumpere casa lor, pentru…pentru…! Eu sunt Sagetator cu Asc RAC si NN Capricorn iar sotul Berbec. Ma “atinge” tare din toate partile si imi e ca nu stiu intotdeauna sa-mi fac “temele” ! Cred insa ca pentru mine si familia mea a sosit ” vremea culesului” . O sa scriu ce s-a implinit ! Cu bine !

  2. viorica
    iti recomand sa nu vinzi lucruri de valoare in aceasta perioada , asta din cauza lui venus retrograd in scorpion ,te poti pacali ,Asteapta sa treaca acest tranzit iar dupa 18 noiembrie poti sa te gandesti din nou la vanzarea casei, ai grija .

  3. Sarut mana, pentru sfat !Off ! Nu se inghesuie cumparatorii, dar speram sa fie o conjuctura buna macar in Scorpion unde am in natala Venus Rx conjuct cu Saturn si tot acolo Mercur si Lilith . Grea luna ! In ultimii 3 ani am avut comisia pt evaluare handicap si pensionare , acum am pe 16 (7 ?!) Mi-e greu…am obosit…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.