A DOUA LUNA PLINA IN BALANTA-19 APRILIE 2019, ORA 14:12,ORA ROMANIEI–“PRETUL ORGOLIULUI, MANDRIEI SI AL SMERENIEI …….”

“Voi ati fost cumparati cu un pret. Nu va faceti, dar, robi oamenilor.”1 Corinteni 7:23

Luna Plina este un moment al “culesului “, culegem ce am semanat in bine sau in rau, trecutul este analizat, rasplatit sau pedepsit. Luna Plina lumineaza tot ceea ce trebuie sa eliberam, sa primim, sa finalizam, tot ceea ce nu mai sustine calatoria noastra.

Fiecare semn zodiacal este o data pe an gazda unei Luni Noi iar la distanta de sase luni, acelasi semn este gazda unei Luni Pline. Acuma, vorbim de a doua Luna Plina in Balanta pe gradul 29:07 si este in legatura directa tot cu semintele plantate odata cu Luna Noua in Balanta din octombrie 2018.

Daca prima luna plina a activat gradul 0:09, deci primul decan al zodiei si ne-a cantarit tot ceea ce ne dezechilibreaza viata prin cele cinci simturi, aceasta a doua luna Plina activeaza ultimul grad numit adesea si un grad karmic de urgenta si ne cantareste dezechilbrele create de gandirea noastra, de ceea ce propagam prin minte si cuvant, de mandria si aroganta exagerata. Ambele luni pline cantaresc relatiile, vorbesc despre echilibru, armonie si tot ceea ce strica aceasta armonie.

O Luna Plina este de fapt un aspect de opozitie(180 grade), un aspect dinamic intre doua energii complementare ce cere de la noi efort, atentie marita pentru a gasi un echilibru dar acesta poate fi gasit doar daca cautam un numitor comun intre cele doua energii Balanta(aer) si Berbec(foc). Acuma, Luna in Balanta este luminata in  totalitate de Soarele in Berbec si aduc in lumina probleme legate de independenta si dependenta, diferente, modelele de relationare cu noi insine dar si cu cei din jur, lupta intre nevoile individuale ( berbec) si nevoile celuilalt(Balanta), justitia pamanteasca si justitia divina.

Energia Lunii Pline in Balanta aduce in lumina dezechilibrele din relatii, parteneriate, putere si justitie generate de conflicte, razvratire, mandrie, lupte pentru putere, nerabdare, alegeri pripite din trecut ( Berbec).
Polaritatea Lunii Pline Balanta -Berbec ne cere sa intelegem unde trebuie sa ne afirmam cu mai mult curaj si unde trebuie sa cooperam, sa colaboram, sa fim diplomati, intelegatori.
Acuma, nevoia de libertate si autenticitate( Berbec) este puternica si poate merge impotriva cooperarii sau a compromisului(Balanta). Aceasta Luna Plina in Balanta ne cere in egala masura sa gasim armonia in noi insine dar si cu cei din jurul nostru.
Acuma, relatiile se afla in centrul atentie, fie ca vorbim de relatiile de familie, munca, casnicii, relatia cu noi insine. Tot ceea ce este dezechilibrat va veni in lumina, tot ce este inclinat intr-o parte( Berbec-eu, egoism, mandrie, individualism) sau in cealalta parte(Balanta-dependenta de cineva) de o perioada de timp, este adus in lumina si cere o puternica reechilibrare.

Luna Plina in Balanta, adica opozitia dintre Luna in Balanta gradul 29:07 si Soarele in Berbec gradul 29:07, activeaza casele III-IX, case ce vorbesc despre natura mentala a oamenilor, mintea inferioara si mintea superioara –divina.
In casa III, totul se reduce la “cine si ce influenteaza mintea ta” iar aceasta Luna Plina va evidentia acest lucru prin informatiile primite de la Soarele in Berbec din casa IX, o casa ce vorbeste despre viziunea asupra lumii, adevar divin dar si excese, grandomanie. Roadele acestei lunatii tin si de comunicare, scris, studii, rude , comert, cuvinte magice, calatorii. Descoperirile neobisnuite si informatiile relevante ajuta la luarea unor decizii. Arta comunicarii este o tema importanta a acestei lunatii ce ne rasplateste pentru modul in care comunicam, cum ne exprimam, cum ii  ascultam pe ceilalti, cum ne lasam ghidati de mintea divina din noi.

Aspectul de opozitie vorbeste tot timpul despre dezechilibre iar pentru a putea armoniza, integra informatiile, trebuie sa invatam arta compromisului, sa tinem seama si de celalalt. Intr-o relatie( Balanta) fiecare poate avea puncte total diferite la o problema iar fara compromisul necesar, apare lupta( Berbec).
Suntem atat de diferiti, stim ce este bine si rau pentru noi dar trebuie sa respectam si modul celuilalt de a vedea binele si raul. Fiecare dintre noi are un punct de vedere, o gandire proprie, un mod de a-si prezenta crezurile, informatiile, de a-si urma idealurile. Este aproape imposibil sa spunem celuilalt ce este potrivit pentru el, cum trebuie sa gandeasca, suntem construiti din energii diferite si tot ceea ce putem face este sa ne schimbam pe noi insine, sa-i acceptam pe ceilalti asa cum sunt cu adevarul lor, cu ideea lor de dreptate, bine si rau. Intr-un fel, o Luna Plina poate fi privita ca o lege a karmei care functioneaza neintrerupt, daca ai barfit, mintit, inselat, vei fi barfit, mintit, inselat, primim ceea ce dam, este o lege universala aplicata tuturor, numeni nu poate fugi de aceasta lege.

Si cred ca a venit timpul sa constientizam acest lucru, sa incepem sa fim profesorii gandurilor noastre, cuvintelor noastre, sa propagam binele prin tot ceea ce gandim si vorbim, este un prim pas catre armonizare, pace in suflet.
“Toti gresim in multe feluri. Daca nu greseste cineva in vorbire, este un om desavarsit si poate sa-si tina in frau tot trupul.” Iacov 3:2

Acest moment de Luna Plina poate face lumina in tot ceea ce nu am dezvoltat corespunzator, in tot ceea ce ne-a condus la o anumita confuzie in planul gandirii, al ideilor, al idealurilor, in domeniul religios, filosofic, politic, esoteric. In aceste zile, ar fi bine sa ne uitam la viata dintr-o perspectiva pozitiva ( pot face asta, subcontientul ma ajuta sa rezolv orice problema, sunt calma si perfect echilibrata, sunt puternica, echilibrata, senina si calma, ma iubesc si ma accept asa cum sunt, ii iubesc si ii accept pe cei din jur asa cum sunt,  etc.).

Aceasta Luna Plina in Balanta este amplificata de Uranus in Taur ( opozitie) si de Pluto in Capricorn( careu).

Reinventarea relatiilor, a modului de a relationa cu noi insine dar si cu ceilalti, este cerinta acestor aspecte.
Intonati cat de de puteti:“ Ma iubesc si ma accept asa cum sunt( Berbec), ii iubesc si ii accept pe cei din jur asa cum sunt, le respect deciziile, alegerile( Balanta), este un pas mic catre echilbrarea noastra. Sunt posibile realizari si transformarii majore. Aceasta Luna Plina poate aduce o experienta extrem de eliberatoare la nivel emotional, relational precum si in alte domenii iar asta este in functie de harta astrala a fiecaruia. Fiecare va fi condus si stimulat sa elibereze ceea ce nu mai slujeste scopului sufletului sau. Unele dezvaluiri pot fi socante sau surprinzatoare pentru a ne scoate din blocajele vietii.

Pluto in Capricorn in casa V( iubire, romantism, copii, creativitate, mandrie, placeri, speculatiii) in aspect de careu cu Luna Plina in Balanta ( se formeaza un careu in T) arata provocari, obstacole, greutati atat la propriu cat si la figurat. Rezultatul depinde de modul in care recunoastem, gestionam si infruntam provocarile momentului. Un careu in T creeaza o tensiune imensa care solicita luarea unor masuri cu orice pret in scopul de a depasi problemele.

Semnele cardinale ale aspectului de careu in T sunt semne de actiune si sunt de obicei concentrate pe identitatea noastra, actiuni, initieri, exprimare impulsiva( Berbec), pe identitatea noastra sociala si intelectuala, justitie, echilibrari karmice( Balanta), pe manifestarea concreta a identitatii noastre, structuri, autoritati, institutii (Capricorn). Cu siguranta, acest aspect ce aduna energiile cardinale se va exprima radical, total si uluitor. Aceasta configuratie astrala genereaza crize existentiale, teste grele care intr-un fel parca ne paralizeaza simturile, mintea. Dar trebuie sa stim ca aspectele de careu sunt obstacole dinamice in calea noastra care necesita eforturi serioase pentru a le depasi si pentru a crea ceva de valoare, aici, gloria se naste din provocari dureroase, eforturi incredibile, atentie, cunoastere, evitarea risipirii pe mai multe directii. Energia acestei configuratii poate conduce la realizari semnificative, ne impinge catre succes dar prin fel de fel de crize. Planeta focar (Pluto in Capricorn) este punctul dinamic al acestei configuratii, ofera o solutie pentru criza creata. Este semnalul unei nevoi de remodelare in domeniul  iubirii, copiilor, mandriei, creativitatii personale. Acest aspect ne spune destul de dur ca trebuie sa eliminam tot ce nu ne mai este de folos, nu mai corespunde cu ceea ce ne dorim  in viata noastra. Atat femeile cat si barbatii  pot experimenta dificultati in relatii.

La urma urmei, careul in T este ca o cruce cu o piesa lipsa si tocmai aceasta piesa lipsa este calea de iesire din blocajele pe care le simtim acuma, iar “fa crucea dreapta” este cerinta acestui moment astral. Prin urmare, gradul 23 Rac, punctul opus lui Pluto in Capricorn,  este al patrulea punct important in acest moment astral ce arata calea de iesire din starea de tensiune.
Solutia este data de semnul Rac si casa XI iar accentul se pune pe familie, stabilitate emotionala, mama, copii, radacinile noastre, grupuri, omenie, ghizi spirituali, schimbare, surprize, prieteni.

Deoarece energile cardinale ale acestui aspect pot escalada daca sunt manipulate in mod necorespunzator, ar fi bine ca in aceasta perioada sa mergem cu “piciorul pe frana” in tot ce tine de comunicare, relatii, familie, iubire, copii, munca, calatorii, strainatate.

Mesajul Lunii Pline in Balanta are in plic( casa III) si notile lui Rhadamanthus(38083) pe gradul 0:14 Scorpion. In astrologie, Rhadamanthus arata capacitatea de a evalua corect si drept un proces, o situatie de viata, o proba. In acest moment de Luna Plina, oricare ar fi pacatul, Rhadamanthus il va aduce in lumina si va oferi o pedeapsa adecvata. Avand in vedere ca povestea mitologica a lui Rhadamanthus se refera la “ judecata dupa moarte”, acuma, judecata are legatura cu actiunile din trecut legate de relatii, asocieri, uniuni, politica, afaceri, banii celuilalt, manipulari, obsesii, relatii secrete, ura, gelozie, dusmanie.Suntem chemati in fata instantei divine iar Rhadamantus nu este influentat nici de emotii, nici de fel de fel de scuze, el pedepseste tot ce este ilegal, inacceptabil in special in iubire, mandrie exagerata, relatii, uniuni, aliante politice, politicieni, lege si aplicarea legii, comunicare, rude. Rhadamantus activat, aduce si intelepciune, judecata buna, viziune de ansamblu asupra unei probleme, hotarea dreapta a unei instante judecatoresti dar si sanctiuni karmice.

Tot Luna Plina in Balanta are si alte notite date de zeita Hybris (asteroidul 430). In Grecia antica, Hybris a fost o zeita destul de urata, violenta cu un comportament bazat mai mult pe mandrie nesabuita. Zeii s-au casatorit unul dupa altul iar in cele din urma a venit si randul  lui Polemus-razboi, ultimul dintre burlaci. Hybris a devenit nevasta lui deoarece si ea a fost singura care a ramas fara sot. Se spune ca Polemus si-a iubit foare mult sotia, pe Hybris, urmand-o peste tot pe unde mergea ea. Unde apare Hybris ( violenta, aroganta, mandrie) cu siguranta Polemus ( razboiul) se va afla chiar in spatele ei. Orgoliul este o tema comuna in tragediile din mitologia greaca. Protagonistii acestor tragedii au fost pedepsiti de Zei pentru orgoliul, mandria exagerata, pentru increderea in ei mai presus de legile divine, de zei. Aceste persoane socoteau ca sunt deasupra vointei zeilor, destinului lor. In astrologie, Hybris indica un loc in care putem actiona din aroganta, din incredere prea mare in capacitatile noastre, uitam de originea noastra divina si ne credem deasupra tuturor. Orgoliul lui ” eu stiu cel mai bine”  este fraza cheie a lui Hybris dar care conduce la celebrul proverb biblic “Mandria merge inaintea caderii”. Hybris a provocat caderea lui Ahile, Cassiopeia, Icar, Narcis, Odiseu si asa mai departe …

Acuma, Luna Plina in Balanta de mana cu Hybris in Balanta si Rhadamanthus in Scorpion vorbesc despre pretul mandriei, arogantei dar si al smereniei.

“Mandria merge inaintea caderii “ rezuma acest moment de aceea va recomand atentie. De ce unii oameni nu se pot opri din luptele lor personale si relationale? Raspunsul este Mandria. Nu voi uita niciodata, nu voi ierta niciodata sunt manifestarile cel mai des intalnite acuma. Multi vor sa-si dovedeasca tot timpul punctul de vedere si sa arate oamenilor cat de rau se comporta. Cu mandria vin si certurile. Din cauza mandriei, exista multe dispute, mai multa neiertare, nu vrei sa fii condus sau invatat de nimeni, devii rigid, te impotrivesti oricarui grup, oricarei opinii. Mandria este cea care raspunde la rau cu rau si care nu suporta sa fie jignita sau apostrofata. Ea critica si gaseste greseli la toti, mai putin la ea insasi. A imbraca haina smereniei inseamna a deveni constienti mai intai de imperfectiunile noastre si de a accepta oamenii asa cum sunt, sa ne aducem aminte intotdeauna ca toti suntem copiii lui Dumnezeu si ca El lucreaza prin noi oamenii.
Avem nevoie de umilinta pentru a pune capat oricarui razboi, pentru a ne retrage din orice lupta, sa putem spune “imi pare rau, am gresit”. Este nevoie de umilinta pentru a cauta o alta cale, in afara luptei,  Dumnezeu doreste sa luptam in felul lui si cu intelepciunea lui.

De aceea Scriptura spune : “Dumnezeu sta impotriva celor mandri, dar da har celor smeriti.”Iacov 4:6

Cand ne smerim, harul lui Dumnezeu ne este dat. Fiti smeriti si veti vedea schimbarile care apar in viata voastra. Umilinta, smerenia sunt protectii spirituale. Umilinta nu este doar o atitudine de viata, nu este doar un mod sarac si simplu de a trai, nu este arta de a privi timid si infrant. Umilinta este de fapt o mantie spirituala care ne acopera, ne protejeaza.Cum putem invata sa fim umili, cum ne putem smeri? Isus ne-a dat formula umilintei:”De aceea, oricine se va smeri ca acest copilas, va fi cel mai mare in Imparatia Cerurilor”. Matei 18:4
Cu toata puterea noastra trebuie sa ne straduim sa fim asemeni copiilor, cu cat suntem mai copilarosi, cu atat suntem mai smeriti. Cand suntem smeriti asemeni copiilor, iertam si uitam repede, nu tinem manie, supararea nu dureaza, ne bucuram de tot ce intalnim si primim, mandria devine o amintire Cand pierdem aceasta smerenie, nu uitam si nu mai iertam, mandria ne fierbe si ne pedepseste.

Aceasta Luna Plina are loc cu o saptamana inainte de Paste-Sarbatoare Invierii ceea ce inseamna ca este timpul sa fim recunoscatori pentru tot ceea ce avem in viata noastra. Si asa cum ne spune Omraam Mikhael Aivanhov:

“Invierea este un proces spiritual de purificare, de iluminare care, la o anumita intensitate, ajunge sa produca niste efecte pana la nivelul celui mai mic atom al corpului fizic. A invia inseamna a deschide vietii divine niste cai in toate regiunile fiintei noastre, fiindca vietii nu ii este specific sa ramana statistica, ci sa curga si sa patrunda peste tot pentru a reinnoi totul.

 

Adriana Tudosa

You may also like

9 Comments

 1. “In astrologie, Rhadamanthus arata capacitatea de a evalua corect si drept un proces, o situatie de viata, o proba.”

  Rhadamanthus dac? este în opozi?ie cu Soarele în harta natal?, înseamn? c? este luminat de Soare pentru a “vedea” corect?

  Multumesc!

 2. Pai incepi cu ceea ce reprezinta Soarele in harta natala:autoritate,tatal sotul, raporturile cu tovarasul de viata, functii administrative, prietenii puternice,ambitie, putere, spirit dominator, egou prea mare, creativitate; te uiti ce aspecte face soarele cu celelate planete, in ce casa este.
  Adriana astro

 3. Ei, vezi tu, Soarele din harta mea natala,situat in C3( Capricorn),nu face nici un aspect major.
  E singurel!

  Pe unele site-uri imi arata un trigon cu Marte, dar grad 28 Fecioara cu Soare in grad 3 Varsator… nu stiu ce sa spun.

  Sun 2°47′ Aquarius, in House III
  Sun Aspects
  Sun trine Mars orb +4°56′
  Sun semi-sextile Saturn orb +0°44′
  Sun sesqui-quadrate Pluto orb +1°46′
  Sun quintile Neptune orb +0°59′

  Guverneaza C10.

  Iar Rhadamanthus C9,Leu 2°37′.

  Opozitia asta atat de… apropiata, m-a facut sa intreb.

  Pare ca e ceva acolo…

 4. Am gasit ca: “Rhadamanthus – the son of Zeus and Europa, and brother of Minos, who, as a ruler and judge in the underworld, was renowned for his justice.”

  Fiind in C9…E ceva aici!
  Dar nu-mi vine cum sa spun…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.