AMALTHEA ( 113) –UN CORN AL ABUNDENTEI NELIMITATE

” Doar cu inima poti atinge cerul” -Rumi

In mitologie , Amalthea este cunoscuta ca o zeita ( in alte povestiri apare ca o capra sau o femeie care are o capra ) ce l-a adoptat si crescut pe Zeus –Jupiter dupa ce mama lui Reea a reusit sa-l salveze din mainile lui Saturn –Cronos ( Uranus i-a prevestit lui Saturn ca va fi la randul lui detronat de unul din fii, de frica , Saturn a facut un plan prin care isi inlatura copiii , dar nu in temnita ci ii inghitea;  in locul lui Jupiter , Reea a infasurat un bolovan si i l-a dat lui Saturn). Zeus –Jupiter creste cu laptele de la aceasta capra, dar pe langa lapte , Amalthea era in permanenta langa acest zeu , vorbea cu el, se juca cu el , il proteja ,  era ca o mama cu puiul ei . In timp ce se juca cu Amalthea , Zeus ramane in maini cu un corn, drept mangaiere pentru Amalthea pe care o iubea foarte mult , a hotarat ca acest corn sa ramana intotdeauna un corn al abundentei pentru orice este nevoie . Cornul Amalthea  devine un simbol al abundentei nelimitate .Legenda spuna ca atunci cand Zeus a crescut , din pielea Amaltheei si-a facut o armura care nu a putut fi strapunsa de sageti , de nimic . Dupa razboiul cu titanii si detronarea lui Saturn , Zeus ii da aceasta armura fiicei lui Atena –Zeita intelepciunii .

In harta natala , Amalthea este un loc de prosperitate si abundenta nelimitata , este un loc de binecuvantare,  generozitate ,iubire neconditionata , bogatie interioara , protejarea celorlalti , protejarea celor slabi dar si propria protectie . Amalthea intr-un semn zodiacal ne vorbeste despre cum folosim aceasta energie astrala pentru a obtine abundenta nelimitata , cum protejam copii, pe cineva drag , aici protectia este neconditionata , din tot sufletul.

 

 

In Berbec –abundenta este nelimitata prin folosirea ambitiei, curajului, ideii noi, initiativei, inflacararii, puterii individuale , generozitatii, prin ghidarea celor din jur ,prin urmarea dorintei, prin sport , prin experiente noi . In acest semn , Amalthea este razboinica ,curajoasa ,generoasa ,autoritara ,impulsiva dar plina de caldura ,inimoasa , protejeaza pe cei dragi pana la capatul lumii –si mai departe daca este cazul.

In Taur  – abundenta este nelimitata prin folosirea perseverentei, prin cultivarea resurselor disponibile , prin inteligenta senzuala , arta . desfatare estetica ,prin colaborarea inteleapta cu lumea naturala ,prin preocupari creative.  In acest semn ,Amalthea este linistita, putenica , impunatoare , intuitiva ( stie prin simturi) , posesiva ,creaza calmul in jurul celor dragi, este o protectie pe termen lung .

In Gemeni –abundenta este nelimitata prin folosirea comunicarii, cuvantului,  ideii, tot ceea ce tine de mintea practica, scris , comert , calatorii mici , rude pot fi adevarate surse de umplere a cornului abundentei. In acest semn, Amalthea  scrie poezii , spune povesti, este incantatoare , spirituala,comunicativa  .

In Rac –abundenta este nelimitata prin folosirea sensibilitatii, intuitiei , viziunii, prin ingrijirea altora fie hranindu-i ,fie educandu-le sufletele . Scrisul , artele creative ,ocultismul pot fi adevarate surse de umplere a cornului abundentei .In acest semn , Amalthea este sensibila , usor de ranit , intelegatoare , ingrijeste ca nimeni alta ,ofera siguranta emotionala si fizica .

In Leu – abundenta este nelimitata prin folosirea creativitatii , prin activitati legate de copii, prin punerea in scena a bogatiilor oferite de viata , prin functii de conducere . In acest semn , Amalthea este amuzanta, stralucitoare ,creativa ,inapatanata , generoasa ,mandra ,autoritara , ofera loialitate pe termen lung .

In Fecioara –abundenta este nelimitata prin cautarea perfectiunii, puritatii in lucrurile din viata lor , prin folosirea mintii lor agere dar si prin puterea lor de munca . In acest semn , Almathea se hraneste cu energie mentala ,acest fapt poate spune ca tot ceea ce tine de stiinta, medicina , analiza , purificare ,precizie sunt surse de umplere a cornului abundentei . Amaltheea in Fecioara poate fi cam critica dar tot timpul  organizata si in slujba celor dragi .

In Balanta –abundenta este nelimitata prin cultivarea relatiilor fie de casatorie, de afaceri, prin gasirea echilibrului si in celelalte lucruri din viata lor . In acest semn , Amalthea este justitiara ,artista ,politiciana ,diplomata , picteaza ca sa inspire oamenii,creaza ambianta perfecta pentru un eveniment social.

 

In Scorpion-abundenta este nelimitata prin folosirea puterii ascunse , prin urmarea dorintelor , prin transformare si regenerare ,prin arta vindecarii , cercetare, stiinta , orice necesita un ochi patrunzator si cercetator este benefic . In acest semn, Amalthea este secretoasa , misterioasa , cauta in permanenta sub fata vizibila a lucrurilor  sa vada ce se ascunde dedesupt, este o putere intensa ,emotiva , irascibila ,loiala celor dragi .

In Sagetator –abundenta este nelimitata prin calatorii, strainatate , relatii cu strainii, prin descoperirea adevarului fundamental al vietii , prin noi experiente , prin cunoastere . In acest semn, Amalthea este optimista, cu un bun umor , joviala, independenta ,ghideaza si protejeaza , are vise profetice .

In Capricorn –abundenta este nelimitata prin rabdare ,organizare ,posturi inalte , intelepciune ,ambitie ,stiinta . In acest semn , Amalthea este responsabila , prudenta ,inteleapta , atrasa de putere si control .

In Varsator – abundenta este nelimitata prin originalitate, inventie, intuitie, astrologie ,parapsihologie ,tot ce este modern si nou pus in slujba oamenilor . In acest semn Amalthea este originala , timida si indrazneata , revolutionara , toleranta si prietenoasa ,cauta cunoasterea  si solutiile creative la problemele ce par de nerezolvat pentru cei dragi.

In Pesti  – abundenta este nelimitata prin inspiratie creatoare, imaginatie, intuitie, clarviziune, compasiune , dragoste , spiritualitate . In acest semn, Amalthea este sensibila , timida ,intuitiva , devotata , blanda  , stie sa faca sacrificii, sa viseze , sa impresioneze , sa relaxeze , sa proteleze , in final sa ierte .

Spre deosebire de Punctul Norocului –Fortuna care ofera accesul la” bogatia promisa de astre “ doar dupa arderea karmei , in Amalthea gasim un loc de binecuvantare . Un tranzit important peste Amalthea natala poate forta deschiderea acestei energii ce promite abundenta nelimitata . In relatii ( cu un partener, cu un parinte, cu un copil, etc.) , Amaltheea poate arata cum ii protejati pe cei dragi, cat de devotati sunteti , iubirea neconditionata .

Eu am Amalthea pe gradul 0:49 Berbec in conjunctie cu Marte pe gradul 0:55 Berbec  al baiatului meu , este o poveste de viata  in care mama si-a intalnit puiul si in care protectia este dincolo de ce se poate crede .

“ Din ce poveste ai venit in viata mea ?” il intrebam cand avea doar cateva luni , acuma astrologia imi raspunde in fiecare zi …………

In acelasi timp, in harta mea natala , Amalthea in Berbec este guvernata de Marte in Taur( gradul 3:31) in conjunctie cu Mercur in Taur (gradul 1:30) si in conjunctie cu asteroidul Urania (30) gradul 3:13 in Taur ( conjunctia sau orice alt aspect cu un asteroid trebuie sa respecte un orb foarte mic -2-3 grade, in cazul meu Marte se suprapune peste Urania ).

In mitologie ,Urania  a fost Muza astrologiei si astronomiei  care putea prezice viitorul prin descifrarea limbajului astrelor . Accesul la aceasta stiinta nu mi-a fost dat prea usor datorita faptului ca Amalthea face un aspect de careu cu Nodurile lunare –Rac-Capricorn , dar ceea ce va pot spune in aceasta seara este aceea ca baiatul meu si astrologia sunt sursele abundentei  nelimitate pentru mine in aceasta viata .

Sa fiti iubiti si binecuvantati de Amalthea.

Adriana

 

You may also like

7 Comments

 1. Adriana,
  nu ne poti da un link de pe vreun site unde ne putem calcula in ce casa avem amalthea si alte mici stele norocoase? fiindca n-am incredere nici in matematica mea, nici in astrologia mea..
  Multumesc.

 2. Adriana, eu am luna in conjunctie cu amalthea in casa IV in capricorn.Te rog mult sa-mi spui ce ar putea sa insemne asta??

 3. sa fi iubita si binecuvantata
  Adriana, eu am intrat pe astro.com dar nu am gasit nimic despre amalthea. Probabil nu stiu eu unde sa caut.

 4. Ce frumos ai scris despre tine si fiul tau! Nu stiu de ce astru/e tine telepatia, apropos de protectie, insa comunicarea in acest plan cu mama mea este incredibila.
  Multumesc pentru randurile tale! Sa te bucuri, alaturi de fiul tau, de tot ce e mai bun!

 5. Eu am Amalthea conjunct cu Jupiter in Berbec. Jupiter e retrograd si-ntr-o zodie interceptata. Tranzitul actual al lui Jupiter, m-a facut sa simt frumusetea acestei conjunctii … si sper sa fii invatat cum sa o perpetuez. Daca Jupiter la mine trebuie hranit, acum stiu cum.
  Multumesc Adriana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.