VENUS IN TAUR, UN TRANZIT BINEFACATOR : 29 APRILIE-23 MAI 2024

 

Pe 29 aprilie 2024, ora 14:32, ora Romaniei, Venus, planeta iubirii si banilor, valorilor, frumusetii, incepe sa tranziteze semnul Taur, una dintre zodiile sale preferate.  Venus stapaneste si valoarea noastra de sine, finantele personale, veniturile obtinute prin propria valoare dar si prin relatiile noastre. Venus ramane intr-un semn zodiacal aproximativ 30 de zile. In acest timp,  energia venusiana are o influenta deosebita asupra atitudinii noastre fata de relatii, iubire, finante, valori, frumusete. Acest tranzit astral ne cere sa ne reconectam cu simturile si cu corpul nostru fizic si sa incercam sa avem mai multa incredere in noi, in valoarea noastra. Nevoia de placeri fizice este sporita, alaturi de nevoia de securitate financiara si de conectare cu lumea celor cinci simturi. Este posibil sa abordam relatiile noastre cu mai mult calm dar destul de posesiv. Cum Venus in Taur este legata de nevoia noastra de bani, s-ar putea sa ne trezim cu o atentie suplimentara fata de bani, cont bancar, ce merita cu adevarat valoarea noastra.Venus in Taur se bucura cu adevarat de tot ce este frumos, astfel incat se poate sa ne dorim acuma sa infrumusetam spatiul in care traim. Putem simti chiar nevoia de a face o curatenie profunda in casa in acest moment. Crearea unui spatiu pe care sa-l iubim si mai mult este perfect in acest moment. Pot aparea oportunitati financiare foarte bune, dar trebuie sa fim  atenti cu cheltuielile noastre. Trebuie evitate extravaganta, excesele de orice fel.

Dar tot timpul, energia unei planete ne poate influenta atat pozitiv cat si negativ iar asta depinde de noi, de ce ne legam. Negativitatea lui Venus in Taur tine de posesivitate, control, lacomie. Cand ne legam de partea negativa a lui Venus in Taur, putem  constata ca ne dorim totul fara discriminare. Nu exista limite la dorintele si nevoile noastre si, prin urmare, nu exista limite la sentimentul de nemultumire care rezulta in viata noastra.

T ranzitul lui Venus in Taur aduce in atentie relatia noastra cu noi insine, cum ne hranim, cum ne iubim, cum avem grija de noi insine. Ne reaminteste ca pentru a-i iubi pe ceilalti trebuie, in primul rand, sa ne angajam sa ne iubim pe noi insine si sa ne satisfacem nevoile. Acest tranzit este o oportunitate de a alege iubirea de sine ca baza pentru toate deciziile noastre, in special in ceea ce priveste relatiile, si de a ne angaja sa ne iubim pe noi insine asa cum ne dorim sa fim iubiti de altii.

Venus in Taur face cateva aspecte semnificative care pot avea un impact asupra relatiilor noastre.

Pe 1 mai, Venus este provocata de Pluto, si intensifica emotiile, atat pozitive, cat si negative. Ne putem gandi mai mult la ce relatii sunt bune pentru noi sau la ce fel de comportamente nu mai vrem sa toleram.  Este important sa evitam comportamentul manipulator pentru a obtine ceea ce dorim, deoarece acest lucru va provoca doar resentimente si lupte pentru putere.

Venus se va armoniza cu Saturn pe 13 mai, oferindu-ne oportunitatea de a ne stabiliza situatia financiar?, deoarece Venus influenteaza si chestiunile financiare. Aceste momente ofera o oportunitate de a recunoaste orice greseala din trecut si de a lucra pentru o mai mare independent. Scopul final este de a reduce tensiunea din toate relatiile noastre.

Pe 18 mai, Venus se intalneste cu Uranus pe gradul 23:22 Taur. Acest aspect poate aduce surprize in relatii, finante. Poate fi un castig financiar brusc, sau poate fi o pierdere financiara imprevizibila. Pentru unii, acest amestec cosmic unic va duce la descoperiri relationale, in timp ce pentru altii, ar putea semnala un punct de rupere sau dezbinare. S-ar putea sa ne simtim chemati sa exploram o noua cale de urmat si sa ne eliberam de tiparele care nu ne mai sunt de folos. Acest aspect nu este nici bun, nici rau, dar sigur este incitant! Uneori este nevoie de Uranus pentru a ne agita si pentru a ne arata ce vrem cu adevarat . El este marele trezitor si agitator care face necesara amestecarea lucrurilor pentru a ne pune in directia in care trebuie sa mergem.

Venus isi va uni fortele cu Jupiter în Taur pe 23 mai, sporind abundenta. Acesta este de departe unul dintre cele mai norocoase tranzite pe care le vom  experimenta in 2024.

In aceeasi zi, Venus se va armoniza si cu Neptun, iar dragostea, afectiunea si valorile sunt exprimate cu blandete. Acest aspect este o reamintire puternica ca iubirea nu exista doar in planul fizic – iubirea este si o experienta karmica, vindecatoare si spirituala.

Acest tranzit poate afecta fiecare semn zodiacal in mod diferit, în func?ie de modul în care gestioneaza energiile lui Venus in Taur.

BERBEC / ASCENDENTUL IN BERBEC

Venus in Taur vine la voi cu actiuni financiare norocoase, relatii care sa stabilizeze securitatea financiara. Cand vine vorba de dragoste, aceasta este o pozitie stabila pentru Venus, prin urmare orice relatie apropiata care evolueaza sub acest tranzit ar trebui sa fie una stabila. Venus este despre atractie, care de obicei vine sub forma de dragoste, finante si frumusete. Acuma, aveti capacitatea de a atrage mai multi bani, aveti o atractie sporita pentru bogatiile extravagante. Daca sunteti in cautarea dragostei, puteti intalni pe cineva intr-un magazin, o banca, la cumparaturi. Afectiunea are nevoie de ceva concret in urmatorea perioada, de aceea puteti deveni destul de posesivi atat fata de persoana iubita cat si fata de bunurile personale. Atentie la cheltuielile necugetate, acuma, banii se pot risipi cu destula usurinta.

TAUR / ASCENDENTUL IN TAUR

Venus in Taur va tine de mana pana pe 23 mai si va ofera bunastare afectiva, farmec deosebit, bunatate, sensibilitate, dragalasenie dar si comoditate. Pe masura ce planeta frumusetii se misca prin semnul vostru, carisma, farmecul si magnetismul vostru primesc un impuls. Acesta este un moment puternic pentru a va muta concentrarea inapoi asupra voastra. Puteti gasi o multime de oportunitati pentru straluciri atat personale, cat si profesionale, precum si mai multa armonie si stabilitate in relatiile voastre. Deveniti mult mai atenti la cum “ va prezentati in lume “, la ce va doriti cu adevarat sa aveti in viata voastra.  Venus de mana cu Soarele vostru in taur este asociata cu auto-protectia, nu veti renunta prea usor la interesele voastre pentru a face pe plac altora. Financiar, poate fi o perioada foarte buna, puteti investi bani in imbunatatirea garderobei, in cosmetice, in lucruri care sa imbunatateasca imaginea voastra. Cei care sunt singuri pot gasi o noua iubire, nu neaparat de durata dar poate fi ceva care va scoate din letargie.

GEMENI / ASCENDENTUL IN GEMENI

Dragostea si sacrificiul par a merge mana in mana in urmatoarea perioada(pana pe 23 mai), puternicul sentiment de compasiune si dorinta de a servi pe ceilalti va poate face destul de vulnerabili. Deoarece Venus reprezinta atractia, se poate spune ca veti fi atrasi de tot ce este ascuns, misterios, inegal, provocator.  Intr-un fel, afectiunea voastra se exprima in spatele usilor inchise, timiditatea poate fi accentuata, puteti face unele sacrificii pentru persoanele iubite. Calitatile interioare emotionale si spirituale sunt mult mai importante in aceasta perioada.Este un moment bun pentru a evolua spiritual prin meditatie si introspectie, linistea poate fi esentiala pentru cresterea voastra. In timpul zilelor mai sociabile, veti fi atrasi de oameni, locuri  si lucruri, care va pot creste puterea interioara, ”calitatea “ contactelor sociale este mult mai importanta decat ‘cantitatea “.

RAC / ASCENDENTUL IN RAC

Venus in Taur va face mai sociabili, va puteti bucura din plin de prietenii vostri. Puteti intalni iubirea intr-un mediu amical, apar protectii, ajutoare de la anumiti oameni care va sustin. Venus in aceasta casa poate fi ca un magnet atragand pentru voi fel de fel de beneficii materiale in mod neasteptat, atragand prietenii de care aveti nevoie. Este posibil sa intalniti un partener romantic prin activitatile de grup, internet, o prietenie se poate transforma intr-o relatie romantica. Este cu siguranta un moment bun pentru implicarea in fel de fel de organizatii, proiecte de grup care servesc interesele celor multi. Aceasta este o destinatie minunata pentru Venus cand vine vorba de afaceri si evenimente sociale. Prietenii si colegii va pot ajuta sa va atingeti obiectivele sau sa realizati un vis. Venitul din cariera poate creste.Este posibil sa primiti o functie de conducere intr-un grup sau o organizatie.

LEU / ASCENDENTUL IN LEU

Venus in Taur vine pentru voi cu oportunitati si bonusuri financiare in cariera. Situatia voastra profesionala va fi foarte favorabila si puteti gasi un sprijin deosebit in superiorii vostri. Cercul vostru social poate creste si puteti atrage relatii influente care va ajuta in profesia voastra. Puteti castiga o pozitie sociala mai inalta, un proiect profesional va poate aduce beneficii neasteptate. Sunteti in lumina reflectoarelor si venus va sustine sa fiti vazuti asa cum se cuvine si poate de aceea, oportunitatile vin catre voi. Daca sunteti intr-o relatie, aceasta persoana va va sustine atat emotional cat si profesional. Daca nu aveti pe nimeni in viata voastra, va puteti indragosti de cineva care are legatura cu cariera voastra. Dar Venus in Taur se lupta cu Soarele vostru in Leu si poate aduce si unele situatii neplacute in viata sociala, in cariera. Din punct de vedere financiar, acesta este un moment in care sunteti predispusi la extravagante. Puteti face judecati nepotrivite in investitii.

FECIOARA/ ASCENDENTUL IN FECIOARA

Venus in Taur va poate aduce calatorii fericite, relatii bune cu strainii, intalnirea dragostei in calatorii, posibila casatoria in strainatate si stabilirea in strainatate. Se poate sa fiti atrasi de un profesor, un strain, de cineva care traieste viata ca o aventura si nu se plictiseste niciodata. Uneori, se pot forma parteneriate cu cei care lucreaza in domeniul publicitatii, cercetare, drept, spiritualitate. La locul de munca veti cauta proiecte noi, creative. Apare o atractie puternica pentru idealurile religioase si spirituale, iar iubirea vine prin orice va extinde orizonturile. Venus in Taur este prietena Soarelui vostru in Fecioara si veti dori sa va apropiati si mai mult de cei dragi si sa va exprimati sentimentele pentru ei. Este un moment bun pentru o vacanta, pentru investitii financiare, puteti cere o majorare de salariu, puteti stabili un contact important care va ajuta in cariera,  cineva influent va poate schimba viata in bine.

BALANTA / ASCENDENTUL IN BALANTA

Venus in Taur vine pentru voi cu oportunitati in afaceri, vorbeste pentru voi despre bani multi, relatii puternic transformatoare, mosteniri, asigurari, banii partenerului de viata, afaceri. Orice relatie care incepe in urmatoarea perioada poate avea un impact deosebit asupra vietii voastre, poate fi extrem de intensa si consumatoare de energie. Poate fi cea mai buna perioada din acest an pentru a obtine bani prin partenerul de viata, o afacere de familie. Un imprumut poate fi obtinut mai usor si cu putin efort din partea voastra. Daca sunteti implicati intr-un anumit litigiu sau o judecata, va puteti astepta la o solutionare favorabila. Aceasta perioada poate aduce o iubire intensa, o intalnire patimasa, karmica, de suflet. Ati putea fi chiar atrasi in secret de cineva, aceasta atractie poate fi foarte intensa. Aspectul de 150 grade dintre Venus in Taur si Soarele natal poate alterna situatiile bune cu cele rele, poate aduce tristeti absolute iar orice tradare va provoca o deruta totala.

SCORPION/ ASCENDENTUL IN SCORPION

Venus in Taur ar trebui sa vina cu relatii bune, sa favorizeze casatoria,  partenerul de viata, sa imbuneze dusmanii vostri. Noile parteneriate care sunt construite in cadrul acestui tranzit sunt, de obicei, durabile si stabile. Acuma, puteti incepe o “ afacere mare” nu doar o scurta poveste. Din moment ce Venus vorbeste si despre valori, bani, frumusete, puteti fi atrasi in aceasta perioada de oamenii care detin aceste calitati, care va pot oferi confort financiar. Dar Venus in Taur face un aspect de opozitie cu Soarele natal si pot aparea necazuri in relatiile voastre fie datorate unei femei, fie datorate modului vostru de a va manifesta personalitatea, fie unor dusmanii mai vechi.Puteti cheltui mai mult datorita obligatiilor pe care le aveti fata de cei dragi sau pur si simplu deveniti mai indulgenti. Fiti totusi atenti la cheluieli.

SAGETATOR / ASCENDENTUL IN SAGETATOR

Venus in Taur atrage favoruri la locul de munca, intalnirea iubirii la locul de munca, vindecarea prin iubire. Cu Venus, zeita iubirii in domeniul muncii si sanatatii, tendinta de a analiza dragostea devine foarte importanta, puteti deveni destul de critici fata de partener, puteti deveni sclavul perfectiunii in iubire uitand ca nimeni nu poate fi perfect. Urmeaza un timp in care va puteti concentra mai mult pe dragostea de munca decat pe dragostea partenerului. Abordarea muncii voastre poate fi mai creativa, ingaduitoare, puteti deveni un pic mai lenesi. Daca sunteti singuri, puteti incepe o relatie cu un coleg de munca sau puteti intalni pe cineva cu ocazia unui curs de perfectionare, o calatorie legata de munca, o vizita la un medic. Aspectul de 150 grade dintre Venus in Taur si Soarele natal poate aduce dezordine emotionala, un dezacord intre nevoia de realizare printr-o relatie si dorinta de confort, usurinta, obiceiuri personale. Flexibilitatea este recomandata. Fiti intotdeauna pregatiti pentru neasteptat.

CAPRICORN/ASCENDENTUL IN CAPRICORN

Venus in Taur va aduce sensibilitate, veselie, dragoste, intuitie creativa. Acesta este un tranzit puternic pentru gasirea iubirii, pentru speculatii fructuoase, pentru copiii vostri. Ceva este in aer si va puteti implica in multe activitati creative. Sunteti mult mai expresivi si mai increzatori si sunteti un magnet pentru iubire. Acesta este un timp jucaus, astfel incat, copiii, activitatile cu copiii, va pot face mult bine. Venus este in casa naturala a soarelui, deci toti ochii pot fi asupra voastra si puteti avea mai multa incredere in valoarea voastra. Aspectul benefic dintre Venus in Taur si Soarele natal favorizeaza buna dispozitie, refacerea fortelor psihice, momente de viata agreabile, intalniri romantice, succes financiar, avansari si promovari.

VARSATOR / ASCENDENTUL IN VARSATOR

Venus in Taur aduce oportunitati si beneficii prin familie, o afacere de familie, parinti, afaceri imobiliare. Relatiile cu membrii familiei vor fi bune si s-ar putea sa va ocupati mai mult cu petreceri de familie, excursii sau intalniri de familie. Venus va sprijina in cresterea confortului de acasa si puteti schimba o parte din mobilier, puteti redecora casa, puteti sa cumparati o casa sau puteti vinde o casa cu un pret bun. Aceasta influenta promite fericirea in casa voastra si relatii mai bune cu familia si cei dragi. Dar Venus in Taur face un aspect provocator cu Soarele vostru natal si ar putea sa va incerce cu unele momente tensionate in familie, cu unele probleme finaciare in afacerile voastre sau care au legatura cu un membru al familiei voastre. Ar trebui sa incercati sa fiti mai ponderati si mai retinuti.

PESTI/ ASCENDENTUL IN PESTI

Venus in Taur aduce relatii armonioase cu cei apropiati voua, fie ca vorbim de frati, de surori, fie ca vorbim de vecini, tineri. Tendintele amoroase sunt orientate mai mult catre o anumita forma de camaraderie sau schimburi intelectuale, va bucurati sa vorbiti despre dragoste, relatii, arta, partea frumoasa a vietii. Aceasta casa energizata de venus este renumita pentru comunicare iar in urmatoarea perioada, puteti obtine o promovare sau un premiu prin utilizarea cuvintelor stiind ce sa spuneti si cand sa spuneti. Daca sunteti in negocieri cu cineva, norocul va surade. Daca sunteti in cautarea dragostei, puteti intalni pe cineva intr-o calatorie scurta, poate fi un vecin, o persoana din anii de liceu, un scriitor. Aspectul benefic dintre Venus in Taur si Soarele natal favorizeaza situatiile stabile, incredere in calitatile personale, armonie in situatiile si relatiile afective. Este cel mai bun moment pentru comunicare, pentru proiecte creative in comunitatea in care traiti.

Adriana Tudosa

 

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.