JUPITER IN MERS RETROGRAD- 4 OCTOMBRIE 2012 -30 IANUARIE 2013

“ Asculta secretul din profunzimea versurilor …
Si lasa-l sa te duca unde vrea …
Nu uita de sfatul meu ,…
Si nu abandona aceasta cheie .”
Rumi

Pe 4 octombrie 2012 ora 16:19, ora Romaniei , Jupiter isi incepe  miscarea aparent retrograda , o miscare ce pune in evidenta gradul 16:23 Gemeni . Aceasta intoarcere aparenta in timp dureaza pana pe 30 ianuarie 2013 ora 14:38 , ora Romaniei cand Jupiter ajunge pe gradul 6:20 Gemeni .

In mers aparent retrograd , energia lui Jupiter se va manifesta ca un factor de corectie la tot ce s-a intamplat in perioada  iulie 2012  -prima trecere peste gradul 6:20 Gemeni si momentul de inceput al miscarii retrograde .

Cand Jupiter devine retrograd, putem vorbi de un timp in care ni se pun la dispozitie energiile necesare reexaminarii proiectelor, relatiilor pentru a vedea unde trebuie sa mai lucram si daca are rost continuarea lor , ni se cere sa analizam care sunt de fapt obiectivele noastre reale . Sub influenta acestei energii “ prietenoase “ pot iesi la lumina lucrurile incepute si despre care credeam ca pot sa ne aduca castig financiar , putem vedea destul de clar daca aceste lucruri sunt ceea ce am crezut sau trebuie sa renuntam la ele sau au nevoie de anumite retusuri. Este un timp in care energia lui Jupiter accentueaza corectitudinea morala , repararea nedreptatilor , sanctionarea actiunilor ilegale , repararea erorilor datorate unei estimari gresite , unui avant bine intretinut de energia lui Jupiter in mers direct. Multe lucruri pot stagna in urmatoarea perioada , este un timp plin de obstacole , intarzieri in proiecte , afaceri , locuri de munca , daca in mers direct Jupiter promoveaza expansiunea –iti da voie sa depasesti anumite limite , in mers retrograd te pune sa gasesti limitele reale , sa te incadrezi in realitatile concrete ale vietii de zi cu zi , de accea , aceasta energie favorizeaza replanificarea, cercetarea , educatia , revizuirea, “ expansiunea “ limitata de realitate.

Jupiter in mers direct poate exagera orice , deoarece este cea mai mare planeta din sistemul nostru solar , aceasta energie tinde sa faca totul intr-un mod mare, maret,  exagerat , stimuleaza cresterea si abundenta . Gemenii guverneaza toate formele de comunicare , mass-media , transportul , educatia primara , comertul, fratii, surorile ,  rudele , vecinii , plamanii, umerii , bratele , mainile . Datorita faptului ca aceasta energie are un caracter dublu  ea poate rezona cu dualitatea : argumente pro si contra , zi si noapte , asemanari si deosebiri .
Deoarece Jupiter este la el acasa in semnul Sagetatorilor , tranzitul lui prin semnul Gemenilor este mai mult o provocare deoarece aceste semne sunt in opozitie . Contrariile totusi se atrag  deoarece au unele caracteristici similare  iar Gemenii si Sagetatorii sunt energii nelinistite , ambele au nevoie de libertate pentru a explora si ambele traiesc in lumea ideilor . Gemenii colecteaza orice fel de informatie iar verbul lor caracteristic este “ eu gandesc” ( semn de aer ) iar  Sagetatorul judeca daca informatiile oferite de Gemeni sunt autentice, adevarate , pline de intelepciune . De multe ori , Jupiter in Gemeni poate aduce informatii foarte multe , discutii superficiale , barfe , risipire . Jupiter retrograd in Gemeni va pune un accent deosebit pe repararea unor greseli , exagerari  in comunicare , miscare , comert , credinta , educatie , legi, strainatate . Cand Jupiter devine retrograd , filosofiile noastre personale , cum ne raportam la lume se vor schimba dramatic ,  este o perioada in care se pune accentul pe constiinta , crestere interioara . Suntem  pusi sa evaluam modul in care suntem sinceri cu noi insine , sa dezvoltam mai  multa intelegere pentru vorbele , faptele noastre . Jupiter retrograd este mai mult spiritual si filozofic iar abordarea superficiala a vietii in urmatoarea perioada poate fi taxata de aceasta energie . Daca in timpul perioadei de retrogradare apar oportunitati , ele sunt rezultatul unor seminte plantate in trecut . Ziua de  4 octombrie poate fi mai grea cu fel de fel de blocaje in finante ,  calatorii, comunicare , educatie, aspiratii. Oamenii cu probleme de greutate pot avea mari dificultati in perioada de retrogradare , acuma pot vedea mai bine abuzul de alimente prin fel de fel de probleme de sanatate .

O perioada de retrogradare a unei planete este asociata de multe ori cu o perioada de teste , analize, examene, lucruri inevitabile pe care nu poti sa le ocolesti ( nu esti ajutat sa faci acest lucru deoarece trebuie sa inveti ceva iar de multe ori aceasta invatatura poate veni fortat ), avem posibilitatea de a gasi raspunsuri la multe lucruri , orice lucru care parea fara speranta se poate transforma in perioada lui Jupiter retrograd intr-o perla veritabila si aducatoare de succes , totul este sa incercati sa gasiti aceste perle , ele se gasesc de cele mai multe ori chiar langa voi insa trebuie sa le descoperiti si sunteti ajutati sa faceti acest lucru in urmatoarea perioada.
Cei care in harta natala au Jupiter retrograd vor fi cei mai bine conectati la aceasta energie deoarece o cunosc foarte bine.

Pentru cei cu planete intre 4-18 Gemeni, Sagetatori, Pesti, Fecioare ( cei nascuti in ultimele cinci zile din primul decan si in primele cinci zile din decanul al doilea al acestor semne ) influenta energiei lui Jupiter retrograd va fi destul de puternica, sunteti ajutati daca nu fortati sa reparati anumite directii de viata gresite, anumite credinte , sa vedeti adevarul din informatiile , ideile adunate si de ce informatii aveti nevoie in viata voastra . Este un timp in care verbul caracteristic gemenilor “ eu gandesc “ trebuie combinat cu verbul  caracteristic Sagatatorului “ eu inteleg “ dobandind astfel intelepciunea de care aveti nevoie in urmatoarea perioada .

Jupiter guverneaza Sagetatorii si Pestii ( al doilea domiciuliu ), casa IX si casa XII, daca aveti ascendentul, MC –cariera , Luna in aceste semne sau daca aveti planete in cele doua case veti simti cu siguranta influenta acestei energii retrograde.
Jupiter retrograd repara , reface , readuce oameni benefici evolutiei noastre , la urma , urmei , scopul acestei energii este sa ajute si nu sa ne faca rau .

Mai multe despre Jupiter in Gemeni,  cititi aici

Adriana Tudosa

 

 

 

You may also like

5 Comments

 1. Buna seara!
  Foarte frumoasa descrierea acestui jupiter retrograd.In harta mea natala,Jupiter este in mers aparent retrograd in casa V-a,care-i semnificatia?Multumesc frumos,dna.Adriana si va pup!

 2. Frumosa analiza si consistenta, asa cum ne obisnuieste Adriana de fiecare data, fiind i profesionista oin acest sens. Felicitarile mele!

 3. Draga Adriana,

  Felicitari pentru munca/hobby-ul/pasiunea aceasta !!!

  Este intotdeauna o lectura placuta si astept mereu cu nerabdare urmatorul articol.
  Transmiti intotdeauna un mesaj pozitiv.

  Multumesc ptr interesantele articole !

  Dana

 4. Buna seara, eu am Jupiter in Gemeni in harta natala – e de bine pentru perioada urmatoare? (21 martie 1966 – ora 14:30 Oltenita). Multumesc si toate cele bune!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.