VALENTINE –ASTEROIDUL 447 –O DRAGOSTE CARE IARTA


Asteroidul 447 Valentine este un asteroid  din centura principala si  a fost descoperit de astronomii Max Wolf si Schwassmann Arnold  pe 27 octombrie 1899 .
Potrivit unei legende , imparatul Claudius al II-lea al Imperiului Roman a ajuns la concluzia  ca barbatii singuri  sunt soldati mai buni decat cei casatoriti. Din acest motiv , el a scos in afara legii casatoria pentru barbatii tineri si a permis doar celor in varsta sa se casatoreasca . In acea perioada traia la Roma un preot pe nume Valentine (iubitor si bun la suflet ) care a sfidat aceasta lege si a continuat in secret sa-i casatoreasca pe cei tineri . Acest lucru a ajuns la urechea lui Claudius al  II-lea , acesta l-a condamnat la moarte pe Valentine . Intr-o alta legenda , se spune ca in timp ce era la inchisoare  asteptand executia la moarte , Valentine era vizitat zilnic de  fata temnicerului de care s-a indragostit . Inainte ca el sa fie executat pe 14 februarie anul 249 DH,  el a trimis fetei o scrisoare de ramas bun semnand “ de la Valentine al tau “ . De atunci ,  numele Valentine a devenit cuvantul cel mai des asociat cu diferite forme de erotism si romatism, cu iubirea profunda . In onoarea lui , Papa Gelasius a declarat ziua de 14 februarie –Ziua Indragostitilor , o zi in care dragostea pluteste in aer , o zi plina de romantism in care Valentine isi face simtita prezenta . Ziua de 14 februarie  a devenit o zi in care povestile de iubire sunt protejate de Sf.Valentin , intreg universul se hraneste cu iubire si revarsa iubire asupra noastra .

Astrologic , asteroidul  447 Valentine are o legatura  puternica cu casa VII –partener sortit ,  cu iubirea care iarta , cu iubirea plina de compasiune , cu “sufletul pereche , sacrificiul  de dragul  iubirii , cu iubirea care trece cu vederea defectele partenerului . In sinastrii ( astrologia unei relatii) ,  asteroidul 447 Valentine este uimitor , este “ dragostea  adevarata “ care tine legati doi oameni datorita faptului ca se pot ierta usor unul pe altul . De multe ori , acest asteroid poate arata si sacrificiile pe care trebuie sa le faci pentru a fi cu persoana iubita . Casa astrologica in care apare Valentine poate indica locul in care poti face anumite sacrificii de dragul unei relatii , asta nu inseamna doar relatii de dragoste si casatorie , poate fi un parteneriat de afaceri , o relatie avocat-client  sau orice alt fel de relatie care implica doua persoane . Valentine poate indica de asemenea si modul in care trimiti ceva la o alta persoana ;  acest lucru poate fi o scrisoare ,un document legal , etc.

Asa cum Sf.Valentine continua sa inspire inimile  multor indragostiti chiar in ziua de 14 februarie ,  asteroid 447 Valentine are o definitie scurta dar plina de semnificatii-dragostea adevarata care iarta totul.

Adriana Tudosa

 

You may also like

13 Comments

 1. Adriana,ca de obicei interesant si frumos articol. m-am uitat pe harta mea sa vad unde se afla acest frumos asteroid Valentine: conjunctie cu Soarele (orb 1gr.) si cu Venus (orb 4gr.) in casa V… e adevarat..:) .cu tot respectul, Antonia

 2. Buna seara.
  Am cautat si eu in harta sa vad unde se afla acest asteroid si am primit urmatoarele coordonate: 10Gem38’28”. Oare ce semnifica acest lucru? Multumesc frumos.

 3. draga mea, ce frumooooos!!! 🙂
  poti sa-mi spui unde se afla Valentine-ul meu in sinastria mea?
  cu drag!!!

 4. …o surpriza si de data asta,chiar de Sf. Valentin….nu ma asteptam…si intrebarea mea e la ce grad il gasim pe astrograma natala?Multumesc…

 5. Multumesc pentru articol, Adriana.

  Poti te rog sa imi spui ce impact ar putea crea Pluto cand tranziteaza Descendentul?

 6. Multumesc, Adriana, pentru frumoasele si utilele articole ! O rugaminte as avea : am gasit diverse tabele cu efemeride, dar asteroidul Valentine nu e, unde l-as putea gasi ? Te rog mult de tot ! Multumesc anticipat.

 7. cand pluto tranziteaza descendentul si ramane in tranzit prin casa VII cu siguranta vei fi pusa la treaba in acest domeniu cu sau fara voia ta . Pluto pe descendent este extrem de important , de fapt pluto este simtit puternic in tranzit prin casele unghiulare (I,IV,VII ,X) dar si in conjunctie cu axele principale ( ascendent , casa familiei,casa carierei, descendent ). Pluto in conjunctie cu casa partenerului este un tranzit ce arata ca relatiile tale , casnicia ta pot trece prin schimbari majore , brusc lucrurile pot degenerat in relatia ta si asta din cauza unei suspiciuni de infidelitate ( reale sau nu ) ,in orice caz, tu poti simti o mare nevoie de a controla si poseda 100% pe partenerul tau si din aceasta cauza pot aparea furtuni in casnicia ta, existand un risc ridicat de separarea , chiar divort .Pluto in conjunctie cu descendentul vrea sa inveti ca partenerul nu este un obiect pe care tu sa il manipulezi cum vrei , cooperarea de pe pozitii de egalitate este cerinta acetei energii ,respectarea individualitatii si libertatii celuilalt este iarasi o cerinta puternica ,doar asa o relatie poate continua . Pluto este puternic iar influenta acestei energii in viata ta este pe masura , poti fi cea care determina o separare cu partenerul din cauza presiunii generate de dorinta ta de a controla totul .Poti constata ca dupa separare sa-ti simti inima absolut rupta. Aici ,Pluto pune un accent deosebit pe modul tau de a privi un partener,o casnicie ,iar energia plutoniana este distrugatoare, nemiloasa ,distruge tot ceea ce nu este real si adevarat intr-o relatie .
  adriana

 8. Multumesc mult ! Acum ma trezii … :)) Uitai de intrebare. Timpul zboara, te iei cu ale vietii probleme si … uiti …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.