MERCUR RETROGRAD IN PESTI /VARSATOR-17 FEBRUARIE 2020, ORA 2:55, ORA ROMANIEI-10 MARTIE 2020–:” UNDE NU-I CAP, VAI DE PICIOARE!”

“Si a zis Dumnezeu “ Sa fie lumina,  Si a fost lumina”
Facerea lumiii1-3

                    Pe 17 februarie 2020, ora 2:55, ora Romaniei, Mercur isi incepe miscarea aparent retrograda in semnul Pestilor gradul 12:53, un semn de apa, sensibil, inuitiv, puternic dar care are nevoie din cand in cand sa se purifice de ceea ce a adunat de-a lungul timpului. Aceasta aparenta intoarcere in timp se termina pe 10 martie cand Mercur ajunge pe gradul 28:13 Varsator.

Perioada 2-17 februarie 2020 este considerata o perioada de UMBRA, o perioada in care energia lui Mercur poate pune in evidenta anumite probleme ce se cer a fi reevaluate si rezolvate atunci cand intra in miscare aparent retrograda ( unii oameni pot intampina probleme mult mai mari in aceasta perioada ).

In astrologie,  Mercur guverneaza toate activitatile care se refera la comunicare, deplasare, invatamant, semnarea unor acorduri, corespondenta de toate felurile, echipamentele de comunicare, calculatoarele, telefoanele, aparatele de radio, calatoriile, masinile, bicicletele, trenurile, avioanele, schimburi comerciale, diferite hotii. In astrologia moderna, functia de mesager a lui Mercur este extinsa prin internet, mail, facebook, instagram, servere, telefonie mobile, toate mijloacele moderne de comunicare.
Comunicarea de tot felul, dispozitivele, echipamentele de comunicare, de calcul, comert, fluxul de bani, instrumente financiare (carduri, bancomate), invatamantul primar, transportul local ( autoturisme, autobuze , biciclete, motociclete,etc.), frati, surori, rude, matusi, unchi si veri, sistemul nervos central si periferic, sunt in fisa postului astral al lui Mercur care la ora actuala detine o mare putere in viata noastra, ne influenteaza foarte mult viata de zi cu zi. Inotam intr-un ocean de lucruri conduse de Mercur, suntem la mana acestui Zeu si de aceea, perioada de retrogradare poate da peste cap comunicarea, instrumentele de comunicare.

Mercur retrograd face parte din fluxul vietii. Universul ne spune ca exista un timp pentru a initia lucruri noi pentru a merge mai departe si un timp pentru a reflecta la cele vechi. Mercur retrograd ofera un timp de introspectie si posibilitatea de a revizui experientele trecute dintr-o perspectiva noua. Cand Mercur este retrograd, oportunitatile nu lipsesc dar ele sunt legate de repararea unor erori din trecut, daca fizic nu putem merge in trecut, energetic,  o planeta retrogradea are capacitatea de a scormoni trecutul si ne spune “ repara aici”, dar trebuie sa fim foarte atenti si la farsele acestui zeu buclucas renumit in mitologie pentru smecheriile lui. O modalitate de a gestiona energia lui mercur in mers retrograd este de a ne pastra simtul umorului, daca incepem sa ne enervam, atunci Mercur retrograd poate amplifica problemele si ne putem trezi intr-un joc din care greu putem iesi. La un nivel mai profund, Mercur retrograd ne cere sa incetinim ritmul ( doar si el isi redecuce viteza!) , sa iesim din starea “ de roboti zilnici”, sa fim atenti la ceea ce facem, cum facem, ce semnam, ce transmitem celor din jur.

Acuma, Mercur retrograd in functie de domeniul de viata energizat ne obliga prin anumite blocaje sa ne oprim asupra acelor lucruri care trebuiesc re-analizate sau schimbate. De multe ori trecem destul de usor peste informatiile utile nestiind de ce anumite lucruri nu-si gasesc rezolvarea, acuma, Mercur poate debloca aceste situatii ajutandu-ne sa gasim informatia de care avem nevoie.  Mercur retrograd este intotdeauna un timp al adevarului, chiar si atunci cand comunicarile par perturbate si neintelegerile sunt pe val. Mercur retrograd este de fapt un dar din ceruri ce ne ofera sansa de a reflecta, de a revizui si de a corecta greselile pe care le-am facut anterior in graba si vartejul vietii de zi cu zi.

Mercur in Pesti stie sa comunice prin intuitie, imaginatie, sensibilitate, in acest semn este in cadere iar din aceasta cauza, capacitatea de a comunica in mod clar devine confuza, denatureaza faptele, induce neintelegeri. Mercur in Pesti este asemeni unui cameleon ce isi schimba punctele de vedere in conformitate cu ultima bucata de informatie care a fost primita.
Mercur retrograd in semnul de apa al Pestilor ne poate face destul de emotionali in situatii care nu prea cer acest lucru, ne poate face sensibili la cuvintele celorlalti, creeaza frustrare, confuzie , temeri nefondate, nervozitate, stres si multa ceata pe creier. Cu Mercur retrograd in Pesti , confuzia este prezenta peste tot, reface si iarasi reface firul unor intamplari  ciudate din trecut. Acest tranzit al lui Mercur retrograd ne ajuta sa parcurgem povestea in sens invers pentru a ajunge la adevar, la acea parte interpretata gresit, la acel cuvant care odata gasit intregeste un puzzle dintr-un domeniu al vietii noastre. Este un tranzit extrem de psihic, sensibil, mistic, iluzoriu. Cum Mercur este renumit pentru smecheriile lui, mare atentie in aceasta perioada, gandurile si sentimentele pot fi incorecte, neclare, negative. Semnul Pesti este asociat cu casa XII, o casa ce vorbeste despre vindecare, compasiune, spitale, medici, povesti din spitale, povestea celor oropsiti, plati karmice, dusmanii ascunse, planuri facute in spatele usilor inchise, izolari fortate, inchisori,  in consecinta, tranzitul lui Mercur retrograd va fi o forta in aceste directii, va aduce in lumina multe secrete, ne va ajuta sa intelegem ca nimic nu poate fi ascuns.

Este posibil sa apara oboseala sau probleme cu sistemul nervos si ar trebui sa fim atenti la orice fel de medicamente deoarece corpul fizic este mult mai sensibil.  Mercur retrograd in casa lui Neptun, ne deschide mintea catre cunoasterea universului, credinta, un alt fel de comunicare decat cea pamanteasca, comunicarea cu divinul, abilitatile psihice sau telepatice. Putem fi mai constienti de importanta lumii divine in viata noastra pamanteasca, visele pot fi extrem de puternice si profetice. Partea prietenoasa a lui Mercur retrograd in Pesti ne incurajeaza sa facem o curatenie in mintea noastra plina, prea plina de lucruri, rautati, care ne impiedica sa experimentam lumea dintr-o perspectiva spirituala. Este cea buna perioada pentru o curatenie mentala, sa eliberam regretele, intristarile, razbunarile, cuvintele grele schimbate cu ceilalti, sa ne eliberam de conditionarile karmice cu cei din jurul nostru. Iertarea, iarta-i si iarta-te, ne elibereaza de trecut, asa devenim mai usori pentru a primi binecuvantarile viitorului.
Mercur retrograd ne da capacitatea de a stabili o punte de legatura intre constient si subconstient, ne indeamna spre meditatie si  concentrarea pe crizele sociale, nedreptatile sociale sau chiar nedreptatile generate de propria karma.
Mercur retrograd in Pesti ne pune fata in fata cu esecurile actiunilor noastre ghidate doar de mintea pamanteasca uitand ca Isus ne-a spus ;” Fara de Mine, nu puteti face nimic”.Ioan 15:5

Aceasta perioada a lui mercur retrograd ne ajuta sa ne corectam pe noi insine atunci cand reactionam la experientele vietii, la oameni, fara sa gandim prea mult. De fapt , Mercur retrograd ne aduce aminte de proverbul:”:” Unde nu-i cap(Mercur), vai de picioare-(Pesti)”. De asemenea, ar fi bine sa evitam negativitatile celor din jur. Locurile de munca se pot dovedi mai stresante in aceasta perioada, iar munca de zi cu zi mai obositoare, relatia cu colegii mai tensionata si plina de fel de fel de ciudatenii.

 Pe 4 martie, Mercur retrograd trece in semnul Varsator iar pana pe 10 martie, va examina cu mare atentie ideile bizare, abstracte din trecut. Tot ce tine de relatii inedite(!!!!!!!!!!!!!), viata sociala, prieteni, protectori, activitati de grup, politica, grupuri, sperante, sunt acuma re-analizate dar in acord cu cerintele divine si nu cu ceea ce vrem noi aici pe pamant.
Este bine sa stim ca infuenta lui Mercur retrograd asupra noastra difera, pot fi persoane care nu sunt afectate deloc sau dimpotriva  sunt ajutate, la altele,  influenta poate fi destul de evidenta, asta in functie de harta natala a fiecaruia, de aspectele lui Mercur retrograd cu planetele natale. Cel mai bun mod de acompaniere a lui Mercur retrograd este abordarea unei atitudini pozitive si o incetinire a ritmului asociat cu o atentie marita; acolo unde lucrurile nu sunt clare intrebati, nu va grabiti sa luati decizii, repetati raspunsul dat unei persoane daca simtiti ca nu ati fost inteles, asa, se pot evita necazurile . Acuma, privim lumea intr-un mod diferit, prin prin filtre diferite si putem avea  unele revelatii interioare foarte importante.

Acordati o atentie deosebita comunicarii, in special in zilele de 17 februarie,  10 martie, cand Mercur stationeaza ( incepe miscarea retrograda, incepe miscarea directa).

Nu toate efectele lui Mercur retrograd sunt rele, uneori, acest mesager cosmic poate aduce in viata noastra lucruri, oameni, informatii de care inca mai avem nevoie. A merge inca o data peste anumite experiente din trecut poate fi acuma o modalitate foarte buna de a fi in acord cu Mercur retrograd. Fiti foarte atenti la toate activitatile intelectuale, la  toate miscarile fizice, la masini, la picioare.

Calatoriile sunt predispose la intarzieri, uneori chiar anulari, este timpul in care este bine sa citim atenti toate documentele, ce semnam, sa fim atenti la orice detaliu. Nu este cel mai bun timp pentru decizii importante, pentru schimbarea locului de munca, orice schimbare nu ofera o garantie sigura. Este o perioada de timp in care totul se regandeste, se regandesc deciziile luate anterior, se schimba angajamente, se regandeste un plan de afaceri, se reorganizeaza planurile facute pentru lunile urmatoare.

Mercur poarta mereu un caduceu infasurat de doi serpi.  Acesta este un simbol antic al medicinei, care este prezent si astazi.  Mercur era zeul de vindecare. El vrea sa ne invete cum sa ne vindecam dezechilibrele mentale si emotionale. Partile corpului guvernate de Mercur sunt nervii si plamanii, bratele, intestinele iar Mercur retrograd in Pesti poate fi o perioada foarte buna pentru vindecarea bolilor ciudate legate de plamani, atacuri de panica, picioare( semnul pesti guverneaza talpile picioarelor iar semnul varsator guverneaza gleznele), intestine. Cuvintele cheie ale lui Mercur retrograd sunt : REVIZUIRE, REGANDIRE, REORGANIZARE, REEVALUARE, REVEDERE, REINTALNIRE, REDEFINIRE, REFINANTARE, REPROGRAMARE, REFLECTARE , RESCRIERE….

Fiecare perioada a lui Mercur retrograd ( pasi in trecut, evenimente din trecut) ne ajuta sa constientizam ce poveri se tin scai de noi si ce putem face pentru a le da jos astfel incat, odata cu intrarea lui in mers direct, sa fim “ usori “, sa fim asemeni lui, optimisti si plini de viata.
Daca ai facut o greseala, daca ai incurcat lucrurile, daca ai afectat verbal pe cineva, daca ai inselat, trisat, eu iti dau sansa sa rezolvi aceste probleme ne spune dragul nostru Mercur retrograd.Invata din greselile tale, nu le mai repeta, nu te pedepsi, iarta-te si iarta doar asa vezi oportunitatile viitoare.

Lectiile lui Mercur retrograd vor fi mai intense pentru semnele mutabile Pesti, Gemeni, Sagetatori, Fecioare,  Varsatori.

Credinta face minuni, este un angajament al sufletului care prin credinta, poate depasi greutatile vietii. Ne putem elibera de trecut, de conditionarile trecutului prin iertare, iubire, credinta.

 Adriana Tudosa

You may also like

2 Comments

  1. Buna diminea?a! Între 9-13 Martie fac o c?l?torie in Turcia. La mine mercur e chiar in Pe?ti( natal) in casa 3.hmmm ce încerc?ri imi poate aduce? Mul?umesc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.