LUNA NOUA IN FECIOARA -18 SEPTEMBTIE 2009 ORA 21 :44 ORA ROMANIEI -FILTRARE , TESTARE, PRECAUTII , REGANDIRE ………

astro_2gw_215_luna_noua_in_septembrie.11502.442

Luna Noua reprezinta un aspect de conjunctie dintre Luna si Soare in acelasi semn zodiacal ( Soarele acopera Luna ) , este o faza a Lunii in care energiile sunt foarte mici , activitatile sunt mult incetinite, , in aceasta perioada pot avea loc fel de fel de perturbari in natura,se poate simti din plin forta pamantului, se poate simti din plin forta naturii.

Luna Noua este asociata cu noi inceputuri, dar in functie de ce s-a intamplat in in trecut, noile inceputuri vor fi axate pe rezolvarea afacerilor neterminate oricare ar fie ele, este experienta castigata anterior utilizata in realizarea unor schimbari in viata noastra. Indiferent de ce s-a petrecut in ciclul lunar anterior, fie problemele vietii au creat dezorientari , fie au adus un castig , inceputurile unui ciclu lunar sunt cel mai adesea putin neclare exact ca si imaginea Lunii Noi.

Faza de Luna Noua confera o forta extraordinara gandurilor si cuvintelor , asadar,  mare atentie la ce ganditi si cum va folositi cuvintele,  gandurile pozitive sau negative devin o forta in aceasta perioada.

Ascendentul momentului de Luna Noua  este in Taur   gradul 27:40 , este un ascendent de pamanat fix ce induce pentru urmatoarele 28 de zile o energie ce ne indeamna sa fim realisti , practici, sa intelegem  limbajul energiei banilor si folosul pe care il pot aduce banii, este o energie ce ne face materialisti dar prudenti , senzuali, iubareti , atrasi de lucrurile ce sunt palpabile . Tenacitate si putere de munca , nevoia de siguranta  materiala dar  si emotionala iata fondul acestui limbaj astrologic al unui ascendent in Taur iar instinctul ne va da  forta  dar si credinta in realizarea nevoilor noastre, orice fel de constrangere poate duce destul de usor la ruperea relatiilor , fie ele chiar si relatii de iubire.

Scorpionul pe axa parteneriatelor indica nevoia de relatii, parteneriate  care sa ne ajute sa ne exprimam emotiile intense, accentuand asfel  importanta unei uniuni satisfacatoare  in care pasiunea dar si senzualitatea sa primeze. Casa parteneriatelor in Scorpion aduce nevoie de  trairi intense, de acea scanteie care sa aprinda  focul pasiunii,  lipsa acestora pot conduce spre rupturi,  cel de langa noi se poate transforma peste noapte in cel mai aprig dusman.

Guvernatotul ascendentului in Taur este Venus in Leu  gradul 27:50 plasata in casa IV  , este o energie ce nuanteaza intreaga perioada pana la urmatoarea luna noua, o nuanta data atat modului nostru de abordare a vietii de zi cu zi dar si a modului de interactiune cu cei din jur , as putea vorbi aici de o energie ce ne calauzeste pas cu pas in urmatoarea perioada ..

Venus in Leu intensifica mandria in relatii, nu admite relatii care sa jeneze , este o energie ce da o mare importanta comportamentului partenerului , stie sa ofere loialitate , romantism, stie sa faca din iubire o “ adevarata piesa de teatru “ , uneori aceasta putand fi presarata cu destul de mult dramatism. Sentimentele puternice de mandrie pot incalci destul de mult in aceasta perioada orice fel de relatie , dragostea guvernata de venus in leu este dramatica , pasionala , animalica , cere atentie pentru aspectul personal cat si pentru aspectul persoanei iubite , cere loialitate , admiratie , tratamente speciale pentru manifestarea iubirii, iarta dar nu uita inselaciunile  care pot lasa rani destul de adanci , daune profunde, umilire. Venus in leu  accentueaza demnitatea , curajul, poate actiona melodramatic  si extrem de copilaresc , este o dragoste jucausa , creativa, emana caldura , generozitate , apreciaza frumusetea  cu tendinta de a cheltui mai mult decat permite bugetul.Plasata in casa IV destul de slabita de tensiunile induse de Jupiter, Chiron, Neptun  in Varsator dar si datorita aspectului de careu cu ascendentul pe care il guverneaza putem vorbi de stres, inhibitii, tensiuni dar si ambitii imense, sunt energii ce ne duc fata in fata cu provocari in familie , cariera , poate fi accentuata lipsa de armonie in familie , sentimentele devin complicate sau imposibile , pot aparea situatii parca fara nici o iesire , se pot face interpretari afective eronate , apare deruta, incertitudinea .

Guvernatorul casei VII –casa parteneriatelor este Pluto in Capricorn plasat in casa VIII ,este o energie ce se va exprima destul de puternic deoarece vorbim de casa VIII in care Pluto se afla la el acasa , asadar putem asista la lupte pentru putere , cautari obsedante , dorinta puternica nu numai de a elimina ci si de a transforma toate limitele . Aceasta energie puternica a lui Pluto ne poate conduce spre acele experiente “ tabu” de sex, bani, relatii, ritualuri , magie, meditatie  sau spre cunoasterea amanuntita a unor moduri de a ne depasi limitele , mesajul lui Pluto in aceasta casa a “ mortii “ si transformarii cere de la noi sa invatam cum sa ne folosim puterea pentru propra transformare  si nu pentru manipularea oamenilor in interese proprii, cere o reorientare completa a folosirii puterii fizice , mentale , sociale , emotionale si spirituale .

Casa IV in Leu accentueaza nevoia de fast in familie dar si reactii fulgeratoare fata de lipsa respectarii autoritatii personale ,este destul de mult accentuata libertatea la nivel individual si social dar si punerea in lumina a propriei familii .Guvernatorul  casei IV este Soarele in Fecioara gradul 25:59 in conjunctie cu Luna in  fecioara gradul 25;59 ce formeaza momentul maxim al fazei de Luna Noua in Fecioara .
O luna Noua in Fecioara in casa V  este favorabila activitatilor de exprimare artistica , de crestere a potentialului creator, dar si de amplificare a vietii sentimentale , a importantei copiilor in viata noastra( doar a inceput  scoala).
Este cel mai bun moment  in care ne putem percepe abilitatile mai clar , le putem defini mai bine,  putem realiza mai usor care este potentialul nostru creator pentru a obtine succesul, este un timp in care ne putem asuma anumite riscuri pentru a ne exprima pe noi insine si pentru a obtine recunoastere , sa ne apropiem mai mult de copiii nostri, de fapt,  de sufletul lor,sa intelegem ca iubirea , limbajul iubirii ne poate vindeca corpurile , sufletele .
Conjunctia stransa dintre Luna Noua in Fecioara gradul 25:59 cu  Saturn in Fecioara gradul 25:07 aduce o supra-accentuare a nevoii de crestere si dezvoltare , este o provocare a sortii pentru a incepe sa acordam mai multa atentie a ceea ce reprezinta casa V , cum ne folosim talentele creatoare, cum iubim , cum ne distram, cum avem grija de copii nostri. Aceasta conjunctie accentueaza intr-un fel frica de a ne exprima asa cum suntem , teama de critica , de a gresi , de a incerca lucruri noi. De fapt aceasta teama ne poate face sa ne stabilizam perceptia asupra propriei persoane , sa ne asumam respnsabilitatile pentru noi si cu curaj sa invatam cutezanta in a ne exprima talentele , pentru a realiza ceea ce simtim ca suntem capabili sa facem .
Rolul lui Saturn in acest moment de Luna Noua este de “ STAPANUL KARMEI”, contabilizand atat de bine progresele sau regresele , impunand limite pana invatam ceea ce trebuie sa invatam; influenta lui Saturn are o legatura directa cu constientizarea blocajelor si temerilor care ne-au golit de energie , este cu siguranta momentul in care ne vom confrunta cu temerile si obiceiurile noastre catre ne-au devitalizat, frustrat din punct de vedere creator, am fost neiubiti sau am fost incapabili de iubire. Presiunea lui Saturn in conjunctie cu acest moment de Luna Noua ne face sa reflectam asupra propriei noastre fiinte stimulandu-ne sa fim mai atenti la resursele noastre interioare de iubire, de creatie, este intalnirea cu Saturn profesorul care te intreaba :-esti multumit de tine, de felul cum iti folosesti talentele creatoare, de felul cum iubesti sau lasi pe altii sa te iubeasca, de felul cum te porti cu copii tai?

Satisfactii mari pot aparea pentru cei ce au inteles sa-si exprime afectiunea si loialitatea profunda prin onestitate , datorie si efort personal. . In relatii, acest moment de Luna Noua in conjunctie cu Saturn devine crucial, ne vorbeste despre dragoste si datorie in proportii egale , cuvantul datorie fiind legat de ceea ce se cuvine facut, de respect, de a acorda ceea ce se cuvine , de ceea ce este just. Timpul si imprejurarile sunt elemente care preseaza si ne inghesuie la colt pentru a ne da seama ce trebuie facut , ce datorie avem fata de celalalt , daca ne facem datoria cu dragoste . Pentru cei care nu-si recunosc sau chiar nu-si bat prea mult capul cu responsabilitatea fata de iubire , fata de copii, fata de cum folosesc sau isi irosesc talentele native, cu siguranta  Saturn le va prezenta “ nota de plata’ .
Acest moment de Luna Noua in conjunctie cu Saturn in casa V dar si cu Mercur retrograd in semnul Fecioarei  este cel mai bun moment de a ne disciplina obiceiurile de munca si de a face eforturi mai mari in folosirea energiilor creatoare , sa intelegem ca orice act creator si orice realizare are la baza eforturile personale , cere de la noi ca toate capacitatile noastre creative, inovatoare sa fie folosite in mod practic, util dar si perfectionist,  sa devina mijloace pentru atingerea scopului si nu un scop in sine, toate eforturile noastre trebuie sa fie precise, practice , eficiente, trebuie sa eliminam din viata noastra tot ceea ce nu ne este de folos si sa pastram doar ceea ce este util.

Luna Noua este un moment propice noilor inceputuri, in cazul nostru, guvernatorul acestei Luni Noi este Mercur retrograd in Fecioara care nu ne ajuta in “ noi inceputuri” ci ne ajuta sa redefinim, sa refacem , sa regandim ‘noile inceputuri “ din trecut. Pentru a face fata acestor energii avem nevoie de organizare, gandire clara , daruire,reguli de joc corecte, responsabilitate, atentie la detalii , perfectionare si organizare , precizie in scopuri , suntem ajutati sa facem ordine in  universul vietii noastre,in iubirile noastre, in procesele de creatie, in relatia cu copii.
Luna Noua in Fecioara accentueaza puritatea , perfectiunea, analiza fiecarui detaliu, ordinea , este o perioada in care calmul afisat in exterior mascheaza de fapt un interior plin de energii agitate cautand mereu rezolvari la orice trebuie rezolvat. Fecioara este un semn de pamant mutabil  cu tendinta de a gandi prea mult gasind nereguli peste tot chiar si acolo unde nu exista nimic. Este bine sa stim ca aceasta Luna Noua in fecioara aduce un simt al organizarii foarte ridicat , chiar daca lumea se prabuseste vom fi capabili sa facem o lista cu ce a mai ramas dedicandu-ne in continuare muncii si asigurandu-ne ca lucrurile merg bine pentru toata lumea.

Aceasta Luna Noua in Fecioara creste interesul nostru pentru sanatatea noastra, bunastarea noastra iar Saturn –profesorul in conjunctie cu acest moment de Luna Noua chiar vrea sa luam in serios problemele de sanatate , de vindecare .
Interesul nostru fata de sanatate si metode de vindecare dar si dorinta de a ne mentine sanatatea este destul de puternic in aceasta perioada  si chiar este o perioada buna de a ne asculta trupul, sufletul si sa le dam cele necesare vindecarii. Problema spinoasa a acestui moment de Luna Noua este critica , o critica folosita in a-i jigni pe altii, mai ales pe cei apropiati ducand astfel la dificultati in dragoste, prietenii, chiar casatorii. Este cel mai bun moment sa incercam sa ne controlam tendinta puternica de a deveni cinici si critici si sa incercam sa apreciem partea pozitiva a lucrurilor si persoanelor , sa incercam sa ne modelam gandirea cu amabilitate , altfel , capacitatea nostra de a critica va transforma cu usurinta totul in haos.
Greseala caracteristica indusa de aceste energii ale Fecioarei este refuzul si condamnarea tuturor persoanelor, metodelor , a tot ce exista , deci mare atentie.
Fecioara guverneaza intestinele si colonul , in aceste zone putand sa apara probleme, chiar este bine sa dam atentie sistemului digestiv, ce mancam, cum mancam, daca ne relaxam in timp ce mancam sau dimpotriva ne grabim sau asociem lucrul cu mancatul. In extrema, Fecioara este adesea ipohondra putand face din orice o boala grava .

Este o Luna Noua care da forta vindecarii, de a fi responsabili pentru propria vindecare si bunastare . Este cel mai bun moment in care putem realiza “ o minte sanatoasa intr-un corp sanatos” , important este sa fim deschisi acestor energii miraculoase de vindecare ale Lunii Noi in Fecioara. Este un timp excelent in a face modificarile necesare in dieta si de a ne organiza alfel munca eliminand astfel stresul care implicit afecteaza si sanatatea.

Succes.

Adriana Tudosa

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.