LUNA NOUA IN BERBEC – 7 APRILIE 2016,ORA 14 :23, ORA ROMANIEI – “BLESTEMUL BOGATIEI SAU…..UN AJUTOR PROVIDENTIAL”

berbec

“Nu va adunati comori pe pamant, unde molia si rugina le strica si unde furii le sapa si le fura.
Ci adunati-va comori in cer, unde nici molia, nici rugina nu le strica, unde furii nu le sapa si nu le fura.
Caci unde este comoara ta, acolo va fi si inima ta.” Evanghelia dupa Matei

Luna Noua este un moment al renasterii, al noilor inceputuri. Este un moment de echilibru a celor doua energii contrare dar si un moment in care energia necesara schimbarii este iarasi la noi. Acuma mariajul astral are loc in Berbec ( se grabesc mirii) pe gradul 18:04, lumina ( Soarele) se uneste cu intunericul ( Luna) si incep sa imparta daruri pentru toti cei invitati, in special pentru cei nascuti in preajma  zilei de 7, din orice semn zodiacal.

Luna Noua este asociata cu noi inceputuri, este cel mai bun moment pentru a reflecta la ceea ce vreti sa schimbati sau la ceea ce vreti sa aduceti nou in viata voastra. In semnul de foc al Berbecului, un foc grabit, noile inceputuri sunt favorizate prin actiuni directe, inventivitate, incredere personala. Energia de foc a Berbecului ofera optimism, indrazneala, capacitate de a lupta, “ sa mergem inainte” chiar daca momentan pare sa trecem printr-un tunel intunecat. Berbecul stie ca la capatul tunelului exista lumina, deci un indemn cosmic catre speranta, incredere, lupta. Negativ, Berbecul  este impulsiv, insistent, incapatanat iar proverbul  “ graba strica treaba “  pare a fi inventat pentru acest semn de foc nerabdator, grabit si neascultator.
Aceasta Luna Noua in Berbec pe gradul 18:04 activeaza casa IX, o casa  ce ofera ajutor divin pentru proiecte si activitati care ne extind mintea, ne inalta sufletul. Ne putem simti reinnoiti printr-o perspectiva noua asupra vietii noastre, asupra identitatii noastre, asupra societatii in care traim. Cu aceasta Luna Noua in Berbec (foc) intr-o casa IX de foc, se deschide o poarta catre cer prin care  scantei divine sunt trimise asupra noastra pentru cautarea adevarului in tot ce tine de credinta, invatamant superior, cunostinte, religie, filozofii, lege, aplicarea legii, lege divina, strainatate, banii partenerului de viata. Entitatile lunare si cele solare reunite vorbesc tare si in regim de urgenta despre schimbare, transformare, credinta. Acuma, Luna Noua in casa IX ne atinge sufletul prin opinii, teorii, calatorii, studii superioare, credinta, adevar, prin Dumnezeu. Fie ca este vorba de filosofie, psihologie, esoterism, credinta, casa IX ne reaminteste ca am venit aici pe pamant cu un scop divin  iar calatoria noastra trebuie sa continue in acord deplin cu legile divine,.
Aceasta Luna Noua in Berbec face un aspect de careu provocator cu Pluto in Capricorn, un aspect de conjunctie cu Uranus in Berbec si un aspect de trigon benefic cu Saturn retrograd in Sagetator.
Uranus in Berbec este un ton important al acestui moment astral, aduce schimbarea brusca, emotia geniala, revolta impotriva trecutului, ne vindeca frica. Uranus in conjunctie cu Luna Noua in Berbec ne face destul de nervosi, neastamparati, plini de nerabdare, eruptivi, reactionand navalnic. Cand Uranus participa la “ corul astral” nu poti canta ceea ce vrei tu, aici planificarea nu tine si toata lumea este in aceeasi barca. Indiferent de ceea ce vine, nu poate fi controlat. Conflictele in relatii, in parteneriate sunt susceptibile de a deveni adevarate “campuri de lupta “, lipsa de disciplina si emotiile navalnice pot  agrava aceasta lupta.  In acelasi timp, putem vedea mai bine “ fata unei relatii, a unui partener, asociat “  incercand sa ne transformam si sa scapam de dependentele care genereaza inhibitii  si constrangeri. Excesul de independenta ne poate face sa simtim  legaturile obisnuita ca pe niste lanturi ce ne sufoca.
Uranus are un limbaj astrologic asociat cu originalitatea, schimbarile bruste, neasteptate, descoperiri stralucite, idei radicale, este o planeta a intuitiei si a celui de-al saselea simt, pune un accent deosebit pe libertate, individualitate dar aduce si lectii importante in care oamenii trebuie sa invete ce inseamna aceasta libertate pas cu pas. Aceasta Luna Noua nu ofera stabilitate dar ofera in schimb iluminare, cunostinte extrem de profunde prin intermediul intuitiei, nu este o energie prea plina de confort dar este in schimb aducatoare de atitudini noi de gandire, de constiinta, este o energie ce accelereaza viata intr-un mod radical si neprevazut. Un aspect de careu cu Pluto va accentua comportamentele obsesive si de control legate de  munca, colegi, proiecte profesionale, sefi, sanatate, crize existentiale, familie, parinti, casa.
Daca Uranus  in Berbec in fuziune cu Luna Noua in Berbec ne face sa ne revoltam impotriva trecutului, daca Pluto in Capricorn in careu cu Luna Noua ridica miza la “ totul sau nimic”, Saturn retrograd in Sagetator prin aspectul de trigon benefic cu aceasta lunatie ne tine legati de trecut prin tot ce tine de iubire, povesti romantice, copii, munca, partener de viata, asociat, dusman stiut. Intr-un fel, Saturn retrograd este cel care linistete lucrurile acuma, ne spune pe un ton rece dar prietenesc ca lucrurile pot fi rezolvate lent, ordonat si cu mare atentie.
Un Saturn retrograd incetineste ritmul normal al vietii pana la punctul in care experienta devine concentrata, este perioada in care trebuie sa punem lucrurile in ordine in tot ce tine de iubire, copii, distractii, bani, munca, “ a fi in slujba cuiva”, in casnicii, uniuni, aliante. “Pana aici poti merge” , astea sunt limitele tale ne spune Saturn retrograd acuma dar intr-un limbaj binevoitor. O planeta retrograda ne ajuta sa revenim la ziua de ieri, luna trecuta, anul trecut, vieti trecute in scopul de  a rezolva situatiile de viata neterminate sau care au acumulat greseli, taxe karmice.
Un asteroid  “vorbeste” cand  activeaza ( cel mult 1,5 grade) o planeta, un unghi sau  un punct matematic in harta astrologica. Daca planetele sunt ca niste chei principale,  asteroizii sunt cheitele ce ofera tot timpul o cale mai ingusta dar adesea salvatoare pentru mesajul astral.

Acuma, asteroidul 1981 Midas este pe gradul 19:25 Berbec intre Luna Noua pe gradul 18:04 si Uranus pe gradul 20:19 Berbec.

midas
In mitologie, Midas este unul dintre cele mai controversate personaje, el era un fanatic iubitor de arte, frumos dar in acelasi timp era extrem de lacom incercand sa acumuleze bani, bogatii cat mai multe.
Midas a fost regele Frigiei, o regiune actuala din Turcia. Mare iubitor de frumos, el era renumit pentru intelepciunea lui, pentru gradinile lui frumos aranjate. Multi oameni se  gandesc doar la bani, avere cand aud de Midas dar povestea lui este o lectie importanta de viata, te pune sa fii mai atent la ceea ce-ti doresti sa ai. In povestea lui este implicat intr-un mod semnificativ Zeul Dionysos si parintele lui adoptiv Silenius. Se spune ca Dionysos a cutreierat Frigia intr-o uluitoare stare de ebrietate, el totusi a reusit sa invete oamenii despre arta cresterii vitei de vie si cum sa faca vin. Silenius, in stare avansata de ebrietate, s-a ratacit si a ajuns sa doarma in gradina de trandafiri a lui Midas. Garda personala a regelui l-a gasit dormind pe Silenius, dar Midas l-a recunoscut imediat pe Silenius, a ordonat eliberarea lui, acesta devenind un musafir bine tratat in casa regelui. Dionysos il regaseste pe sfetnicul lui in casa regelui si multumit de modul in care acesta a fost tratat, ii spune regelui ca ii va indeplini orice dorinta. Renumit pentru lacomia lui, fara a sta prea mult pe ganduri, fara a se gandi bine la ce cere, Midas i-a spus lui Dionysos ca isi doreste ca tot ceea ce atinge sa se transforme in aur. Intristat de aceasta cerere, Dionysos l-a avertizat pe Midas despre pericolul acestei dorinte dar Midas a insistat sa-i acorde aceasta favoare. La inceput, noua putere l-a incantat foarte mult, el a atins o floare, o piatra, si totul se transforma in aur. Fericit, el cere oamenilor lui sa organizeze un ospat pentru a arata tuturor ce putere are el. Totusi, in timpul petrecerii, Midas si-a dat seama ca este in imposibilitatea de a manca, bea sau face lucruri normale deoarece tot ce atingea se transforma in aur. Momentul culminant al povestii lui Midas este cel in care fata lui este transformata in aur in momentul cand regele o imbratiseaza. Atunci a inteles ca locomia lui se intoarce impotriva lui. Disperat, Midas il cauta pe Dionysos si il roaga sa il elibereze de acest blestem si sa-i ajute si fata. Dionysos ii spune ca trebuie sa mearga impreuna cu fata lui si sa se scalde in raul Pactolus. Acest lucru explica de ce acest rau aflat in apropierea coastei Marii Egee din Turcia, are o culoare galbena si este renumit pentru bogatia lui in aur .
O alta poveste a lui Midas este cea in care el participa la un concurs de muzica intre Apollo si Pan. El, Midas, contesta valoarea muzicii lui Apollo si il favorizeaza pe Pan ceea ce il infurie pe Apollo care ii transforma urechile in urechi de magar. El incearca sa ascunda acest lucru printr-un turban dar frizerul lui nu poate sa tina secretul. Greutatea secretului a fost asa de mare incat frizerul a facut o gaura in pamant si transmite pamantului secretul lui. Dupa asta, el s-a simtit mai bine, a acoperit gaura si s-a intors acasa dar vantul isi face treaba, preia informatia de la pamant si o transmite peste tot. Asa,toata lumea afla secretul regelui, ce a facut si de ce are urechi de magar.

Povestea lui Midas vorbeste despre blestemul bogatiei care conduce la teama, pierderi sufletesti, pierderi in familie, pierderi prin calatorii in strainatate, pierderi prin straini, prin lipsa credintei. Aceste pierderi conduc la  disperare, ispasire, credinta, ajutor divin. Ajutat iarasi de Dionysos, Midas devine normal si decide sa imparta marea lui avere cu poporul lui. Midas devine o  persoana mai buna, generoasa si recunoscatoare pentru toate bunurile din viata lui. Dar, lacomia poate lucra negativ si poate crea un fel de zid in calea succesului. Midas ne reaminteste ca lacomia este un pacat fatal pe cand intelepciunea primeste o rasplata care nu poate fi egalata nici de aur sau alte bogatii. Lacomia este la fel de fatala ca si prostia  de aceea este foarte bine sa fim atenti la ceea ce ne dorim deoarece dorintele pot deveni realitate. Asteroidul Midas poate fi un punct de bogatie cu toate ca simbolismul lui merge mai profund  iar el si-a pierdut fiica datorita lacomiei lui, deci mare atentie.

Aceasta Luna Noua in fuziune cu Midas si Uranus in Berbec poate fi o atentionare si pierderi neprevazute prin lacomie, alegeri pripite, legi injuste, bogatie castigata prin metode usoare dar care este pierduta. Implinirea unei dorinte de natura financiara, materiala, putere absoluta, putere asupra legilor, pot conduce la o eventuala suferinta, umilire publica, retragere din activitatile lumesti iar asta se intampla fara nici un avertisment( Uranus ). Acuma, bogatia poate fi un blestem, aduce fel de fel de nenorociri, secretele puterii pot iesi in lumina.
Guvernatorul acestei Luni Noi in Berbec este Marte in Sagetator in casa IV in fuziune larga cu Saturn retrograd in Sagetator ( trecutul este  analizat) si in careu provocator cu Neptun in Pesti ce mareste nerabdarea. Aceasta Luna Noua in Berbec va scoate in evidenta actiunile gresite din trecut care au condus la tradari, inselaciuni (Neptun) dintr-un motiv adesea neinteles. De fapt acest aspect vorbeste despre tradare, pacalire prin propriile actiuni, sacrificiile pentru un vis iluzoriu au condus la drame. Prin acest aspect astral, aceasta Luna Noua  va aduce in lumina episoade din trecut in care alte persoane au profitat de iluziile, naivitatea noastra. Ganditi-va la acest aspect ca la o provocare dinamica in familie, actiuni precipitate in familie( Marte este in casa IV) legata de o relatie de iubire din trecut, copii ( Saturn retrograd in casa V) si provocate de Neptun in casa VIII ce este sinonim cu delirul, frauda, intriga si scandal in afaceri, putere, dormitor, banii multi.
Saturn retrograd in Sagetator este de mana cu asteroidul 7 Iris ce ne spune ca trebuie sa fim atenti la mesaje, intuitie, la acea senzatie interioara ca “ simt ca asa e “. Desi poate oferi si vesti rele, Iris este cunoscuta ca o Zeita a vestilor bune care ghideaza, dau speranta, mediaza intre bine si rau, este aducatoare de bine in general, cumpatare, justitie divina. Asa cum curcubeul apare pe cer dupa o “ ploaie “ aratand astfel o linistire a naturii dezlantuite si Iris poate fi similara cu vestea care ofera speranta, liniste, incredere. In afara faptului ca ea poarta si transmite mesaje, Iris este detinatoarea cupei cu “apa din Styx” , apa adevarului, folosita pentru a-i depista pe Zeii care mint, care jurau stramb. Din punct de vedere astrologic, Iris de mana cu Saturn retrograd conduc la descoperirea unui adevar legat de o iubire, un copil, un partener de viata, un sef, o putere, o lege.
Aceasta Luna Noua in Berbec in fuziune cu Uranus ( soc, imprevizibil) si Midas ( putere, bogatie extrema, lacomie, secrete, pierderi legate de familie, revenire la credinta ) este o sluba divina pentru trezirea noastra in acord deplin cu indemnul din Evanghelia lui Matei:

“Cautati mai intai imparatia lui Dumnezeu si dreptatea Lui si toate acestea se vor adauga voua.”

astro_2gw_416_luna_noua_aprilie_2016.39958.17468

Adriana Tudosa

You may also like

13 Comments

 1. Multuimi Adriana ! Foarte frumos, speram in mai bine pentru toti. Cred ca multi dintre noi avem nevoie de un ajutor providential acum.

 2. Superb articolul Adriana !!! Dar m-a cam speriat pu?in semnificatia conj(Luna-Uranus-Midas) deoarece pe 7 Aprilie la ora 9:20 plec in Marea Britanie pt un nou job . Ce-mi recomanzi sa plec pe 7 sau sa amân câteva zile,pana pe data de 10 Aprilie cand Luna este in crestere?te rog din suflet lumineaz?-ma!
  Multumesc!te pup

 3. te imbratisam ,cu pace,Adriana!Multumim! mult spor si inspiratie,in continuare!sunt alaturi de tine!

 4. Cand vorbim de Uranus, orice sfat este de prisos dar asa cum am scris in final trebuie sa iti urmezi intuitia si credinta care face minuni.
  Adriana astro

 5. Bun? ziua Adriana.Ne preg?te?ti atât de bine pentru acest moment astrologic,iar noi trebuie s? ?inem cont ?i s? aplic?m cât mai corect aceste înv???minte.Î?i Multumim mult.Cu drag o s?pt?mân? plin? de lumin? ?i iubire.

 6. Mii de multumiri pentru tot ceea ce faceti pentru noi cei care asteptam de fiecare data aceste scrieri. Va doresc sanatate si Dumnezeu sa va ajute in continuare .

 7. Previziunile tale, ne dau mereu,mai multa credinta si speranta, intr-o lume mai buna .Multumim!

 8. Multumesc f.mult ptr.tot ceea ce faci ptr.noi toti prin toate articolele tale interesante si educative! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.