RAC / ASCENDENTUL IN RAC – ANUL 2013

RAC  / ASCENDENTUL IN RAC – ANUL  2013   

      TRANZITE MAJORE

Anul 2013 incepe cu Jupiter ( ghidul, norocul, sansa ,  ) in tranzit prin semnul Gemenilor , un semn asociat in harta voastra solara cu incercarile , secretele , recompensele trecutului, compasiunea , dusmanii .
Este o energie ce poate lucra pentru voi  ca un prieten ce va scoate din necazuri , atenuand consecintele unor  dificultati si oferind in acelasi timp o implinire de prestigiu. Jupiter in aceasta casa va face puternici asupra dusmanilor. Veti fi inclinati de a da prea mult prietenilor, cunoscutilor, strainilor si apoi sa fiti raniti de ingratitudinea si egoismul  ce-l veti primi in schimb, acest lucru poate provoca o balansare in cealalta extrema refuzand sa ajutati pe altii, acceptand un anumit fel de izolare. Totusi ,  Jupiter in Gemeni este destul de slabit , pot aparea dificultati materiale dar si sperante nefondate de a fi ajutati .

Incepand cu 25 iunie , Jupiter intra in semnul Racului , in semnul soarelui  vostru . Jupiter in Rac este in exaltare si aduce oportunitati pentru toata lumea , prin urmare , pana la sfarsitul anului 2013 , aveti de partea voastra o energie prietenoasa ce va aduce multe oportunitati , noi inceputuri , noroc, abundenta , experiente ca va vor ajuta sa cresteti personal . Nu ezitati sa actionati in directia avansarii deoarece aveti multe sanse , sunteti protejati si veti fi sustinuti de prieteni puternici. Este o energie generoasa ce aduce oportunitati in toate domeniile vietii voastre, curaj in folosirea propriilor convingeri, veti deveni magnetici, veti fi plini de carisma, diplomatie, talent oratoric , deveniti  generosi si plini de incredere, important este sa abordati corectitudinea in tot ceea ce faceti. Puteti castiga in greutate,, asadar mare atentie la dieta. Fiti deschisi sa va largiti orizonturile , evenimentele ce apar  va vor ajuta sa depasiti problemele care anterior pareau insurmontabile, aveti o noua perspectiva de viata acuma, este cel mai bun moment ca orice vis sa prinda viata , suntetii norocosii acestei perioade . Fara o implicare personala , acesta perioada a anului 2013 poate fi privita  ca o perioada de relaxare cu vise frumoase fara a concretiza ceva . Favorurile vietii va cauta  dar trebuie sa actionati pentru a le primi si pastra , de aceea , evitati automultumirea .

In cariera , Uranus in Berbec poate aduce schimbari neprevazute , modul in care va prezentati in societate ar putea fi contestat sau puteti fi pusi in situatii iesite  din comun , va vede lumea  in aceasta perioada .Vreti libertate , va displac restrictiile , ordinele fie ele de la un sef, de la o autoritate, de la un parinte nu pot fi ascultate de voi in aceasta perioada , puteti reactiona fara a gandi regretand mai tarziu actiunile , deciziile voastre . Prin urmare , fiti mai atenti la modificarile pe care le faceti . Cei nascuti in primele zile ale semnului au experimentat deja influenta lui Uranus, anul 2013 ofera oportunitati socante pentru Racii nascuti pana pe 5 iulie .  Aveti de partea voastra o energie ce va ajuta sa va eliberati de tot ce este vechi si va tine pe loc in cariera , familie , asocieri , bani care vin din alta parte , viata intima . Pentru Racii nascuti pana pana pa 5 iulie ,  Uranus in tranzit prin Berbec face un aspect de careu cu Soarele natal, asta inseamna ca veti fi curprinsi de un exces de nerabdare , de intoleranta , de iritare fata de tot ce va constrange  sau este resimtit ca o  piedica in calea libertatii . Sunteti gata sa va asumati orice risc , perturbarile , schimbarile neasteptate de existenta , personalitate , destin , fac parte din limbajul acestei energii. Acest tranzit reprezinta o perioada in care veti culege fructele muncii creative din trecut , daca ideile au fost bune acuma culegeti realizari , daca ideile au fost nereusite , atunci situatiile din viata voastra devin de necontrolat . Este important sa deveniti constienti de dificultati , sa renuntati la orgoliu si lacomie pentru a depasi aceasta perioada . Perioada de timp in care Uranus face un aspect provocator cu Pluto ( intre 20 mai si 1 noiembrie 2013 ) va poate pune fata in fata cu alegeri dificile in cariera , relatii .

Deoarece Pluto in Capricorn energizeaza domeniul relatiilor , aceasta energie
continua sa fie judecatorul, transformatorul acestui domeniu din viata voastra. Pot aparea  schimbari profunde ce au legatura cu casnicia , relatiile de cuplu, asociatiile . Pluto in acest domeniu de viata va sta destul  de mult , aceasta energie puternic transformatoare poate sa va aduca probleme emotionale dureroase , despartiri sau o remodelare a vietii voastre de cuplu .
Deoarece Pluto guverneaza si casa iubirii,copiilor , creativitatii personale ,  anul 2013 ofera in continuare necesitatea transformarii modului in care iubiti , percepeti dragostea , aveti grija de copii .

In iubire  , Saturn in Scorpion are un impact deosebit asupra activitatii creatoare, relatiei cu copii, povestilor romantice si sentimentale.
Saturn si Nodul Nord al Lunii ( Capul Dragonului , destinul ) sunt in Scorpion de-a lungul intregului an 2013 in timp de Nodul Sud al Lunii ( Coada Dragonului , vieti trecute , fapte din trecut, pedeapsa in viata ) este in Taur . Asocierea dintre Saturn si Nodul Nord in Scorpion este destul de contradictorie , in timp ce Saturn restrictioneaza, limiteaza , aduce teste si lectii de invatat , Nodul Nord aduce expansiune , oportunitati pentru viitor . Este un timp in care energia saturniana lucreaza pentru voi  in directia disciplinarii fortei creatoare ,a iubirii, a relatiei voastre cu copiii .

Orice relatie de iubire care produce frustrare va fi rupta sau va cere o reanalizare a ei, este un timp destul de greu in relatiile de iubire. Saturn vine sa va aminteasca ca nu exista iubire fara un sentiment real al responsabilitatii ,nu exista creatii personale fara eforturi si fara programe de studiu si de lucru. Poate fi cel mai bun timp in care un hobby poate fi transformat intr-o afacere productiva. Nodul Nord in tranzit prin semnul Scorpionului va  cere sa va indepartati  de prieteniile,grupurile de oameni care va  impiedica sa va puneti in evidenta creativitatea personala , implicarea intr-o relatie romantica profunda .Trebuie sa incepeti sa vedeti iubirea , vacanta , ,activitatile creative ca niste activitati de reinnnoire , ca o forma de transformare . Trebuie sa dati deoparte comportamentul zgarcit cu persoanele  care va  impartasesc interesele , sa renuntati la obiectivele materialiste pe termen lung ,sa va indepartati  de oamenii care vad totul doar prin bani. Aici totul tine de creativitatea voastra iar Nodul Nord in Scorpion va cere sa invatati  despre  aceasta calitate intr-un mod profund . Puteti trece prin diverse crize , riscuri atat in iubire cat si  in modul in care  folositi energia creativa. Indiferent de metode , asta este domeniul de viata care va solicita chiar obliga sa va  angajati deplin , sa va transformati intr-un  fel din cauza lucrurilor pe care le vei descoperi . Nodul Sud in Taur poate fi o adevarata provocare deoarece va  poate tine pe loc , va poate fi  foarte greu rupeti lanturile confortului oferit  de anumite prietenii, grupuri de oameni, sperante .Trebuie sa stiti ca Nodul Sud in Taur nu va ofera multumire sufleteasca , ofera o zona de confort prin prieteni.
Nodul  Nord in Scorpion va  cere sa renuntati la aprobarea prietenilor atunci cand glasul iubirii va striga .
 
Mercur va fi in miscare aparent retrograde in semnul  vostru intre 26 iunie si 20 iulie , trebuie sa fiti extreme de atenti in modul cum comunicati , cum vorbiti , ce vorbiti deoarece posibilitatea de a fi gresit intelesi este imensa ( in semnul Rac ) . Intre 21 octombrie si 10 noiembrie, Mercur retrogradeaza prin casa iubirii , este o perioada cand trebuie sa fiti atenti la declaratii de dragoste ,  poate aparea o iubire din trecut , se pot rupe relatii de iubire . 

Eclipsele de Luna va influenteaza foarte mult pe voi Racii si asta din cauza ghidului vostru planetar care este Luna .
Eclipsele sunt procese dinamice care de multe ori coincid cu  schimbari importante  in viata voastra . Eclipsele maturizeaza prin bine sau rau, prin inceputuri sau sfarsituri,   stiu  atat de bine sa corecteze traiectoria destinului vostru , pot face sa intelegeti anumite lucruri, va  pot rasplati dar si pedepsi.

25 aprilie  2013 vine cu o Eclipsa de Luna in Scorpion  pe gradul 5:46 ( ora 23,  ora Romaniei). Aceasta Eclipsa  de luna poate aduce schimbari importante in relatii de iubire . Este un timp al asumarii unor riscuri pentru a va exprima creativ, pentru a va satisface nevoia de iubire si placere.Poate aduce o noua iubire, poate un copil, poate descoperirea unui talent creativ. Dragostea este pusa in lumina in aceasta perioada , va puteti indragosti , puteti petrece mai mult timp cu copii, puteti beneficia de pe urma unui proiect important pe care il finalizati.

25 mai 2013 vine cu o Eclipsa de Luna in Sagetator pe gradul 4:08 ( ora 07: 23,  ora Romaniei). Este o Eclipsa de Luna asociata cu Nodul Nord in Scorpion ceea ce semnififica destul de clar oportunitati pentru viitor legate de munca , colegi, sanatate . Sunt posibile schimbari la locul de munca, modificari ale conditiilor de munca , al modului in care va intelegeti cu colegii dar sunt posibile si probleme de sanatate , deci atentie .In aceasta casa , Luna energizeaza tot ceea ce tine de loc de munca, program de munca, felul in care va indepliniti sarcinile de munca, poate fi un timp cu probleme in acest domeniu din viata voastra ce va pot slabi sanatatea.

19 octombrie  2013 vine cu o Eclipsa de Luna in Berbec  pe gradul 25:44 ( ora 02: 35,  ora Romaniei). Este o Eclipsa de Luna asociata cu Nodul Sud in Taur ceea ce arata o intoarcere spre trecut , o accentuare a trecutului, fiind asociata ce mai adesea cu sfarsituri emotionale, pierderi de tot felul, poate lucra ca un “cutremur” emotional atat in bine cat si in  rau.  Aceasta Eclipsa de Luna poate energiza fel de fel de probleme in cariera , in viata sociala, pot fi scoase la lumina anumite probleme tinute secrete in acest domeniu din viata voastra. Influenta majora a acestei Eclipse va fi asupra celor nasciti in jurul datei de 18 iulie .

Anul 2013 continua sa fie un an al schimbarii in viata voastra , va ofera un drum nou , va poate ajuta sa va rupeti de trecut . Schimbarea ,  inceputul si sfarsitul  merg mana in mana pentru voi si in acest an . Si nu uitati , pentru voi , Mos Caraciun vine din vara prin Jupiter in Rac ce corespunde de multe ori cu noroc si iar noroc . Sunteti rasfatatii Cerului pana in iunie 2014 si trebuie sa profitati de acest impuls astral benefic , acest lucru se va mai repeta doar peste 12 ani .

Adriana Tudosa

You may also like

2 Comments

  1. Buna Adriana,

    Un An Nou fericit!
    As dori sa iti cer un sfat legat de schimbarea locului de munca in Ianuarie 2013 si despre influenta Lunii Noi in Capricorn 21°46’ care face conjunctie cu Venus si Jupiter natal in casa a X-a. Sunt nascuta pe 1.Feb.75, 3p.m., Arad. Lucrez pentru aceeiasi companie de 12 ani si imi este putin greu sa iau decizia asta, dar in acelasi timp simt ce nu mai am posibilitati de evolutie din punct de vedere profesional.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.